ЩЕ МОЖЕТЕ ли ДА ОТГЛЕЖДАТЕ БЕБЕ С 100 лв.месечно,ако нямате 12м.стаж?

• 16 241
  • 433
  •   1
Отговори
# 165
Джуличка, като виждаш, че на държавата не и пука за теб и детето ти и като самата ти не можеш себе си да спонсорираш, камо ли бебе с къв акъл забременяваш. Какви са тия случайности. Няма случайности в тази работа освен ако не са те изнасилили примерно. Да забременееш и родиш при положение, че не можеш да отгледаш детето е по лошо от безотговорност, направо бих го нарекла вид убийство. Дали ще убиеш като направиш аборт или ще обречеш бедното създание на гладна смърт... няма голяма разлика.
Не оправдявам идиотската ни държава, затова се спасих от там. Исках мъж и деца, а там ни нормални мъже ни възможност за гледане на деца. Но и лекомислените дет забременяват уж неволно не ги оправдавам. Дай да почнем като циганите да раждаме като бесни и да чакаме държавата да ни гледа децата. Те поне си отглеждат децата някак си както намерят, явно не е невъзможно все пак. А ние ревем по форумите, че държавата е длъжна да плаща за лекомислието ни. Родителите се грижат за децата си, а не държавата. Ако искате държавата да ви ги гледа дайте ги в детски дом. Ама сами знаете там как ще ви ги отгледа

# 166
Момичета, не разглеждайте хората само в големите градове  Naughty Четох, че някой предлага да се заделя по 100-200лв на месец от семейния бюджет щом семейството иска бебе. Ами в нашия град средната работна заплата е 250-300лв . Как мислите, че се заделя такава сума  Rolling Eyes Какво ? Да си останат без детенце ли хората  ooooh! Разбира се, че като честни данъкоплатци тези хора разчитат до някаква степен на държавата  Peace Та то майчинството е колкото заплатата им  Peace

Изрично поясних, че в състояние да спестяват са тия с големите заплати. 300 лв заплата, за които говориш не стигат за нищо, камо  ли да отделяш.
Ама това е друга тема за българските недомислици

# 167
NikiFin , тези с големите заплати не получават 100 лв. социално майчинство.
То се дава по социален признак- доход на член от семейството по-малък или равен на 350 лв.
И едва ли на хората с високи доходи им трябва непременно да заделят пари преди да решат да имат деца.
Дали ако доходът на едно тричленно семейство е 5000 лв. тези 100 лв. ще ги интересуват въобще?
Семействата, на които държавата дава тези 100 лв. социално майчинство са със сравнително ниски доходи- за тричленно семейство доход не по-голям от 1050 лв.
И какво наричаш ти лекомислие? Това един човек с 300 лв. заплата да има дете ли? Или децата станаха само приоритет на богатите и само те, защото имат пари могат да имат поколение?

# 168
NikiFin, вярно е, че родителите се грижат за децата си, а не държавата, но все пак нали държавата до някаква степен е причината някои родители да са в подобно финансово затруднение  Peace Знам, че ще се опиташ да ме обориш, затова ще ти дам личен пример - свекър ми е ослепял на 30годишна възраст. Децата му са били съвсем малки - породени при това .Получава пенсия по болест и то каква  ooooh! Как мислиш, че се е справяла сама жена за семейния бюджет, за да осигури най-доброто за децата си? Съгласи се, че не винаги можеш да бъдеш господар на съдбата си  Naughty От къде да знае човекът, че ще ослепее, та да не създава семейство??? Това са пълни глупости за премисляне дали да имаш дете или не ooooh! Че какво е човек без децата си? Баща ми казва, че човек, който не е оставил потомство, все едно никога не е живял!
Благодари се, че си имала късмет в живота и не си се сблъсквала с подобни трудности!

# 169
Франческа, не е нужно да си богат за да отгледаш дете. Ако много искаш дете и си готов на лишения и мъки заради него и с малко пари можеш да го отгледаш, както казах виж колко цигани го правят. Ама не виждам защо държавата трябва да ти издържа детето понеже много го искаш ти самия. Ми ти може да искаш и 10 деца и да си мислиш, че ако ги нямаш си много нещастен. Държавата ли трябва да плаща за всичките ти капризи. Думите ми са насочени към тези, дето мрънкат, че държавата не им дава достатъчно, а не изобщо към хората, които искат да имат деца ама нямат много пари.
А за отделянето на пари от бюджета писах че се отнася за тези с големи заплати, които се осигуряват на минимална заплата. Не знам колко са ама допускам да има и такива

Роси, така е, права си. И никога не е късно и мен да ме сполети голяма беда и изобщо никой не е застрахован. Едва ли да нямаш дете е по голяма беда отколкото да си сляп примерно. Има много беди по света. Но в момента не говорим за тези случаи, а за нормални здрави хора, които просто нямат пари  Peace

# 170
Ооо, за държавата съм съгласна и го писах вече поне 100 пъти.
Децата са задължение и отговорност на техните родители, не на държавата.
Това, което се дава от страна на държавата за децата са помощи, не пари за 100%-товото отглеждане на дете.
Тези 100 лв. ще бъдат в помощ наистина на доста семейства, които живеят с нисък доход /и тук не визирам ромите/.
Това че, аз съм свикнала да живея с 3000 лв. на месец и за мен тези 100 лв. /които и без това няма да ми бъдат дадени/ са мизерни и са подигравка, не означава, че това е така и за хората с доход 300-500 лв. и те няма да ги оценят.
Има колички от 100 и от 2100 лв., има бодита от 3 и от 103 лв., всеки се разпростира според чергата си.
И не на последно място: деца се гледат преди всичко с много любов, не с много пари.

# 171
Затова се казва "семейно планиране" .. и се смята, че сте достатъчно зрели и отговорни с таткото, за да го осъществите..
Всеки може да прави деца.. Важното е да имаш малко мисъл в главата с какво ще ги гледаш..
Дори и държавата да дава достатъчно пари за 1 или 2 години майчинство.. Децата тепърва ще ги гледаш след това.. Не можеш доживот да разчиташ на "помощи"..
Ако е така - вземи си детенце от дом.. тях държавата ги гледа иска не иска  Cry

ето болния въпрос"при който в момента бременните бъдещи майки ,незнаейки за евентуална нова промяна  в закона са преценили ,според така да го кажем вече стар закон ,че ще могат да отглеждат бебе и изведнъж става съвсем друго:
цитирам       2080 .Звезделина Валентинова Владимирова     София
"ПОДКРЕПЯМ петицията, защото някои хора си приеха (къде чели, къде недочели) някой и друг закончец и сега спокойно си клатят краката ваканционно, а други хора СТРАДАТ от недомислиците в тези закони!"
Та  каква вина имат тези родители?Ето поели са отговорност като родители,предвидили са ,но новия закон не ги предвиди,и ако не са студенти не значи че са тъпи ...и да учиш е въпрос на средства .

# 172
laraCROFT, хайде стига глупости... Никой не си планува бебетата според законите... Законът си е много добър и съм сигурна, че ако ти не беше от ощетените, също щеше да мислиш така...

# 173
Разбира се, че децата не се плануват според законите.
Тук вече ми намирисва на планиране на бебе за взимане на пари.
Все си мислех, че само част от представителите на малцинствата раждат деца, заради помощите от държавата, но явно се лъжа.

И какво като българската държава не ми е дала нито лев за отглеждането на дъщеря ми?
Нима нещо й е станало и не съм могла да бъда добра майка, защото съм имала 100 лв. по-малко доход?
Децата освен с парите от помощите се издържат и от бащите си!
И е нормално, който не е работил да не получава пари /освен в случаите, когато не с доход по-малък или равен на 350 лв./
На мнозина съпрузите вземат достатъчно добри пари да гледат децата си.
Тези с по-малките доходи също имат начин да го направят- човек знае 2 и 200.

Деца се гледат преди всичко с много любов, не с много пари.

# 174
с ЛЮБОВ да,без пари трудно и мизерно.
Що се отнася до мен имам голям стаж/години/,имам две големи деца,никога не съм чакала нищо от държавата,сама с труд съм постигнала всичко,каквото и да стане пак ще осигуря прехрана защото наред с това което се  занимавам,  съм и художник-портретист,ще седна на пътя и с този портрет ще взема тези 100 лв. след 1ч.,30мин. работа ,каквото и да си мислите няма да съм от тези, които ще са принудени да получават 100 лв.,
въпроса е ,че аз съм съпричастна и закона не е толкова добър, след като има толкова много недоволни ...можеше да влезе в сила с по-късна дата и така да се избегне страданието на много семейства в момента.

# 175
Джуличка, като виждаш, че на държавата не и пука за теб и детето ти и като самата ти не можеш себе си да спонсорираш, камо ли бебе с къв акъл забременяваш. Какви са тия случайности. Няма случайности в тази работа освен ако не са те изнасилили примерно. Да забременееш и родиш при положение, че не можеш да отгледаш детето е по лошо от безотговорност, направо бих го нарекла вид убийство. Дали ще убиеш като направиш аборт или ще обречеш бедното създание на гладна смърт... няма голяма разлика.
Не оправдявам идиотската ни държава, затова се спасих от там. Исках мъж и деца, а там ни нормални мъже ни възможност за гледане на деца. Но и лекомислените дет забременяват уж неволно не ги оправдавам. Дай да почнем като циганите да раждаме като бесни и да чакаме държавата да ни гледа децата. Те поне си отглеждат децата някак си както намерят, явно не е невъзможно все пак. А ние ревем по форумите, че държавата е длъжна да плаща за лекомислието ни. Родителите се грижат за децата си, а не държавата. Ако искате държавата да ви ги гледа дайте ги в детски дом. Ама сами знаете там как ще ви ги отгледа
Чакай малко...  Stop
Значи според теб, едно младо семейство, което взима по 300лв. заплата не бива да има деца, така ли ?  Shocked
И много добре знаеш, че се случва една жена да забременее, дори и ако се предпазва...
И според теб, тя трябва да направи аборт, така ли ???
Боже, какви глупости чета и пиша...
  ooooh!

# 176
От няколко дни ми се иска да ви задам един въпрос: Защо смятате , че малцинството ражда деца, заради помощите?
Аз лично работя с много хора от малцинството. Водила съм много разговори, свързани по един или друг начин с този въпрос. Моите наблюдения са, че се стараят да не раждат повече от 2 деца. Друг е въпросът, че образоваността им относно контрацептивите е много бедна и в повечето случаи не успяват да се опазят. Но има много , които правят аборти силно решени да нямат повече от 2 деца. Другото, което е - вече много малко от тях взимат помощи, понеже работодателите са задължени да ги осигуряват, пък било то и на минимална заплата. Така, че според мен вече не е редно да смятаме, че помощите са причината да раждат много деца, а по-скоро ниската образованост. И стигам пак до извода, че на държавата нещо и куца  Peace

# 177
... И стигам пак до извода, че на държавата нещо и куца  Peace
Естествено...  Peace
Само че всеки си гледа своята черга и се е затворил в черупката си и не му пука какво се случва около него...
За това сме на това дередже...

# 178
закона не е толкова добър, след като има толкова много недоволни ...можеше да влезе в сила с по-късна дата и така да се избегне страданието на много семейства в момента.

Много добре знаеш, че тогава щеше да има други ощетени - пишем си едно и също вече в трета тема...   Tired

# 179
Винаги ще има недоволни  Peace Но все пак в единия случай става въпрос за по-добър живот на определен брой български деца, а в другия за засегнатото его на определен брой личности. Вие преценете кое е по-добре да се жертва  Rolling Eyes Аз лично бих предпочела да има повече радост в детските очи  Peace

Общи условия

Активация на акаунт