ЩЕ МОЖЕТЕ ли ДА ОТГЛЕЖДАТЕ БЕБЕ С 100 лв.месечно,ако нямате 12м.стаж?

• 16 241
  • 433
  •   2
Отговори
# 255
И все пак, Ники...
Какво значи - нежелано дете ???
Тя не го е изоставила, тя си го гледа и е страхотна майка...
Нима трябва да е ощетена по някакъв начин, защото детето й не е било планирано ???
Или е трябвало да го махне и него ???
Или пък да го остави в дом ??
Ужас, не искам да споменавам такива неща...
Просто се съгласете с мен, че има и един нищожен процент, в който нещата не могат да се нарекат нито черни, нито бели...
И все пак този % го има...
И все пак някое детенце е част от този %...
Нека се държим по - човешки именно заради това детенце...
И нека не си позволяваме да съдим никого...
Само Бог има право да ни съди...
Всички нас...

# 256
  • София
Джулс, ако зависеше от мен, всички български майки, които нямат стаж или осигуровки към момента на раждането, би трябвало да получават по една МРЗ за две години.
Ще се обоснова и защо мисля така - тази майка, след изтичане на майчинството ще трябва да работи, нали - рано или късно. Та тези въпросни две години МРЗ тя ще си ги внесе, просто ще са впоследствие. Въпроса обаче няма да се реши по моя начин, защото държавата няма да може да се справи с малцинствата.
"Нежелано" дете може и да не е точно, по точно е нежелана бременност.

# 257
Джулс, ако зависеше от мен, всички български майки, които нямат стаж или осигуровки към момента на раждането, би трябвало да получават по една МРЗ за две години.
Ще се обоснова и защо мисля така - тази майка, след изтичане на майчинството ще трябва да работи, нали - рано или късно. Та тези въпросни две години МРЗ тя ще си ги внесе, просто ще са впоследствие. Въпроса обаче няма да се реши по моя начин, защото държавата няма да може да се справи с малцинствата.
"Нежелано" дете може и да не е точно, по точно е нежелана бременност.
Да, така съм по - съгласна...   bouquet
Нежелана бременност е малко по - смилаемо като израз...
  Peace

# 258

Оооо, аз пък познавам....
Искрено се надявам да не чете това, защото сигурно ще се познае...
Ако е така, я моля да ми прости, че ще разкажа случаят й, но искам да ви докажа, че има и такива ситуации и аз се опитвах да ви го обясня през цялото време...
Та:
въпросната моя позната "ходи" N брой години с един човек...
Този човек НЕ иска деца...
Тя взима всички предпазни мерки, които зависят от нея...
Ама като казвам всички, наистина имам предвид всички...
То не бяха хапчета, не бяха хормонални инжекции (не инжекции, а имплантирани джаджи в ръката й), влагалищни "бариери", накрая спирала....
Може и да пропускам нещо...
Но не това е важното...
А това, което исках да ви кажа...
Можете ли да си представите, че тази жена, напук на всяка логика и въпреки всичко пак забременяваше от този човек...
И лекарите не можаха да й се начудят...
Шегуваха се с нея, че е заченала непорочно и че хваща от въздуха...
Е, та тази моя позната има 6 аборта...
Да, точно така - 6 аборта...
И когато забременя за 7 път, с новата, сменена спирала, с която й даваха гаранция, че няма шанс да забременее й казаха, че ако и този път абортира, може и вече да няма деца...
А също така има и опасност за живота й, защото абортите й бяха в рамките на ...години...
И така, след дълга борба със себе си, тя реши, че ще си запази детенцето...
Да й е живо и здраво, няма да казвам от какъв пол е, само ще кажа, че вече е голямо и много красиво...
Бащата я напусна, просто защото тя беше нарушила "уговорката" им...
Но това е друга тема на разговор...
Запомнете едно - недейте да съдите хората, без да ги познавате и да знаете нищо за живота им...
Не се знае какво готви за вас Съдбата в утрешния ден...

Да, ама презерватив не е ползвала. Така че не всичко възможно е направила.

# 259

Оооо, аз пък познавам....
Искрено се надявам да не чете това, защото сигурно ще се познае...
Ако е така, я моля да ми прости, че ще разкажа случаят й, но искам да ви докажа, че има и такива ситуации и аз се опитвах да ви го обясня през цялото време...
Та:
въпросната моя позната "ходи" N брой години с един човек...
Този човек НЕ иска деца...
Тя взима всички предпазни мерки, които зависят от нея...
Ама като казвам всички, наистина имам предвид всички...
То не бяха хапчета, не бяха хормонални инжекции (не инжекции, а имплантирани джаджи в ръката й), влагалищни "бариери", накрая спирала....
Може и да пропускам нещо...
Но не това е важното...
А това, което исках да ви кажа...
Можете ли да си представите, че тази жена, напук на всяка логика и въпреки всичко пак забременяваше от този човек...
И лекарите не можаха да й се начудят...
Шегуваха се с нея, че е заченала непорочно и че хваща от въздуха...
Е, та тази моя позната има 6 аборта...
Да, точно така - 6 аборта...
И когато забременя за 7 път, с новата, сменена спирала, с която й даваха гаранция, че няма шанс да забременее й казаха, че ако и този път абортира, може и вече да няма деца...
А също така има и опасност за живота й, защото абортите й бяха в рамките на ...години...
И така, след дълга борба със себе си, тя реши, че ще си запази детенцето...
Да й е живо и здраво, няма да казвам от какъв пол е, само ще кажа, че вече е голямо и много красиво...
Бащата я напусна, просто защото тя беше нарушила "уговорката" им...
Но това е друга тема на разговор...
Запомнете едно - недейте да съдите хората, без да ги познавате и да знаете нищо за живота им...
Не се знае какво готви за вас Съдбата в утрешния ден...

Да, ама презерватив не е ползвала. Така че не всичко възможно е направила.
Написах ясно - всичко, което зависи от нея...
Включително и "женски" презерватив...

# 260
  • Sofia

Трябвало е да разкара тъпият мъж още след първият аборт, но това е друга тема.
Изключения разбира се има, но съгласете се, че няма как всичко да влезе в закона.

Представете си виждате на улицата раждаща жена в колата. Тя ражда - не може да шофира. Вие можете да карате, но нямате книжка. Естествено се мятате на колата и я закарвате в родилното. Естествено за такова нещо изобщо не е редно да се прилага закона и да ви санкционират - все пак ако не бяхте подкарали колата детето и жената можеха да умрат.
Ама в закона никой няма да напише, че карането без книжка е забранено, освен ако не срещенете на пътя раждаща жена, която не може да си подкара колата, нали Laughing
Малко е смешен примера, но това имах предвид - живота е толкова интересен и непредсказуем, че винаги ще има нещо, което е незаписано в законите.

# 261

Трябвало е да разкара тъпият мъж още след първият аборт, но това е друга тема.
Изключения разбира се има, но съгласете се, че няма как всичко да влезе в закона.

Представете си виждате на улицата раждаща жена в колата. Тя ражда - не може да шофира. Вие можете да карате, но нямате книжка. Естествено се мятате на колата и я закарвате в родилното. Естествено за такова нещо изобщо не е редно да се прилага закона и да ви санкционират - все пак ако не бяхте подкарали колата детето и жената можеха да умрат.
Ама в закона никой няма да напише, че карането без книжка е забранено, освен ако не срещенете на пътя раждаща жена, която не може да си подкара колата, нали Laughing
Малко е смешен примера, но това имах предвид - живота е толкова интересен и непредсказуем, че винаги ще има нещо, което е незаписано в законите.

Абсолютно съгласна....
По всички въпроси...
   bouquet

# 262
темата сякъш кривна  Thinking

# 263
  • София
по темата-естествено, че може. В буквалния смисъл разбира се. Има семейства, каращи само на разни социални пенсии и помощи и се справят. Ако човек си направи сметката правилно-ще се справи.
Съгласна съм със закона!

# 264
Здравеите мили дами,
Найстина е жалко,че това се случва в България- имам предвид всички тези смешни неща.Може ли да се говори колко ни е отрицателен естествения прираст и съществено да се чудят как да те притиснат до стената в този момент.
Мое мнение е че със 100 лв. трудно бих гледала себеси 1/2 месец, камо ли дете, но това е  поредния фарс който се случва в нашата мила държава!
Пожелавам на всички бъдещи и настоящи мами много късмет и весели празници

# 265
  • Sofia
Здравеите мили дами,
Найстина е жалко,че това се случва в България- имам предвид всички тези смешни неща.Може ли да се говори колко ни е отрицателен естествения прираст и съществено да се чудят как да те притиснат до стената в този момент.
Мое мнение е че със 100 лв. трудно бих гледала себеси 1/2 месец, камо ли дете, но това е  поредния фарс който се случва в нашата мила държава!
Пожелавам на всички бъдещи и настоящи мами много късмет и весели празници

Ама като почнете с генералните заключения и ми става смешно. Кое е по-точно фарс? Я по-конкретно ако може?
Че социалната помощ за дете на неработила никога майка е 100лв ли? Би ли се конкретизирала ако обичаш кое дефинираш като фарс, какви предлагаш да са социалните помощи за неработили, така че ромите да не раждат всяка година и да не станат преобладаващо население в близките 5 години?!
Много ми е смешно като започнат да се раздават квалификации без да се мисли.
Та кои са по-конкретно "всички тези смешни неща"?!
Ако имаш предвид, че ти като бременна ще изпиташ затруднение в момента с новия закон (ако не си работила разбира се) тогава можеш по-ясно да се изразиш.

# 266
Аз само не мога да разбера защо все са ви ромите в устата за социалните помощи.
Може да прочетеш кое съм конкретизирала за смешно- Тръби се постоянно за отрицателния естествен прираст  на България
Определено не конкретизирам себе си, - то най- лесно е да се каже  всеки да се спасява както може.

# 267
  • Sofia
Може да прочетеш кое съм конкретизирала за смешно- Тръби се постоянно за отрицателния естествен прираст  на България
Определено не конкретизирам себе си, - то най- лесно е да се каже  всеки да се спасява както може.

Точно така, тръби се и затова току-що повишиха високоплатеното майчинство на 12 месеца. Т.е поощриха майките още повече. Това е стъпка в добра посока, нали?
А за ромите се говори в контекста на тези 100лв, за които вие говорите. ПОнеже това са социални помощи за неработещи майки, а всички знаем, че това са в най-голямата си част ромите.

# 268
  • София

защото предимно те ползват тези помощи...общо взето си е така, няма какво толкова да си кривим душата...тези 100 лв са повече тях да ограничат, отколкото да подпомогнат българките....

# 269
ВЪПРОСА ,КОЙТО ПОСТАВИХ Е:
"Ще  можете ли със 100 лв. да отглеждате бебе?
 Според новия закон след 01.01.2009 тези ,които нямат 12м. стаж ще трябва да получават по
100 лв. месечно докато го натрупат.
Какво мислят мъжете Ви момичета?Доволни ли  са от новите промени в закона ? newsm78"

Не се отнася за ромите конкретно ,а за бременните бъдещи майки,които от недомислиците в закона ще са принудени да живеят с 100 лв. без да имат вина в случая докато си натрупат стажа.

Общи условия

Активация на акаунт