Коледа идва с нови надежди-да имаме повече видове прежди!

• 38 611
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дидка, мерси.

шапето се отпусна от носене.
като я изплетах ми беше точно, после се разшири  newsm78

а като я изпера и после ако се наложи да я разплета как да изправя преждата?
аз искам само половината шапка да разплета  newsm78

# 196
Здравейте,
аз наскоро реших да се науча да плета.
Днес завърших първия си шал, стана ужасно смешен, но аз много му се радвам.  Laughing
Искам да се науча да плета всякакви неща, харесвам плетени дрехи.
Също искам и играчки да се науча, много сладки ми изглеждат по снимките и имам разни дечица около мен, на които да подарявам.
Радват ли им се децата или си търсят обикновени?

# 197
Фиф много ти е сладка късата жилетчица и си страхотно производителна!

Дидк@ много хубаво се е получило гащеризончето! Със здраве да се носи!

Amelly страхотен комплект, а моделката е бонбон!

asyalein май ще трябва да разплетеш шапето и да го направиш по-тесничко. От моя опит - даже да се свие при пране после пак се отпуска и все ще ти е некомфортно.

Еовин плетените играчки са нестандартни и съответно интересни. Аз постоянно разнасям плетени играчки за пръсти и децата първо с тях се заиграват.

# 198
Дидка, утре ще занеса фотоапарат в службата и ще помоля колегите да ме снимат с болерото.

Водя преговори с един арабин, собственик на кинкалерия, да внесе шишове, по-големи от 5. Ходих в работните дни между празниците и ми каза, че били на път. Ще видим утре има ли резултат.

# 199
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

asyalein май ще трябва да разплетеш шапето и да го направиш по-тесничко. От моя опит - даже да се свие при пране после пак се отпуска и все ще ти е некомфортно.

Tired

# 200
Здравейте пак!
За тези, които обичат да плетат аксесоари и чанти - изнамерих в списание този адрес: www.tamarascreations.gr

# 201
Еовин ,добре дошла!Все от някъде се започва,важното е желание да имаш!Ще помагаме с каквото можем.
Amelly ,комплекта за Ива е много сладък!

Честито ни работно начало на 2009 год.!

# 202
  • в баира
Дидк@ , Snejana_G   Hug
Amelly : Много добре се е получил комплекта! А как направи шапката, свивките, имам предвид?

# 203
Здравейте,
следя ви от разстояние,но все не остава време да пиша,а и като седна децата все ме ръчкат да освобождавам компа Mr. GreenЗамислям се сериозно дали да не се измоля за един следколеден подарък Laughing
anelya - нищо не сподели за блузона-прежда,количество,номер куки...
maika mu na titi - хубава прежда- интересен шал,а и елечето също не отстъпва.
Дидк@ -много свежи цветове и веселичко се е получило гащеризончето.А започна ли пончото?
Фифу - ти си магьосница!Докато покажеш модела и хоп... newsm78
Amelly - малката сладурана изглежда много щастлива с шапката и шала.Интересни модели.Аз не разбрах шалчето върже ли се или е зашито като яка newsm78.Ако е шито -разкажи как съедини двата края,защото ми предстои да съединявам една лента/за блуза/.
Steisi - с нетърпение чакам да покажеш снимки на изплетеното.
asvalein - ако решиш да разплетеш шапката...предлагам ти да изпънеш преждата като я намотаеш върху капак на тенджера,топваш я в топла вода и оставяш да изсъхне.Аз така правя-изпитано е.
есме - на схемата ,която си показала са дадени лицевите и опаковите редове.Обяснението на знаците при мен е доста размазано,но...
точката-двойна намятка едната от които се изпуска в следващия ред
отвесната черта-лицева бримка
хоризонталната черта - опакова бримка
кръгчето - намятка
"U" - опакова свивка с наклон /това е от опаковата страна и продължава наклона на лицевата бримка.Преди да се свият двете опакови бримки трябва да се кръстосат/Дано да си ме разбрала Embarassed
накланените чертички с малката долелепена дотях са лицеви свивки съответно с наклон на ляво и дясно.
обърнатото" U "с черта по средата е тройна свивка изплетена на опаки.
Ако има нещо питай пак.Ще опитам пак да обясня
По празниците успях да изплета само едни ръкавички без пръсти на дъщерята и една шапка/която преди време някой показаи ми легна на сърце/на сина ми
http://media.snimka.bg/1774/009803297.jpg
http://media.snimka.bg/1774/009803298.jpg
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9803299
Да се похваля с навата си прежда.Предложете модел.Аз си харесах това само,че не толкова дълго,чееее имам само 500 грама.Може и да не стане добре, тъй като преждата е меланжирана,но много ми хареса

# 204
Дами, честита ви Нова Година.

Да сте живи и здрави...
Работливи плетачки
на детски играчки,
на зимни комплекти
и летни тоалети...

(уф, за повече не ми стигна музата)...

Пак имам нужда от помощта/съветите ви. Embarassed Embarassed Embarassed Харвсах си ей това бебешко елече С обясненията донякъде схаванах и заплетох. Оначе, когато стигнах до момента на свързане на двата мотива...Нищо не отбрах. Зацепих здравата.  smile3515
Няма кой друг да питам освен вас... Дайте едно рамо... newsm03 newsm03

Ето обясненията.
С картинки са и аз пак... smile3506 smile3506 не разбрах... Embarassed

# 205
veselinap, не е просто свързване на 2 готови елемента, а след като изплетеш 1 елемент и половина, ги свързваш, като едновременно с това доплиташ 2-я елемент. Това което не видях обаче на снимките е че като оплетеш 1-я елемент не късах конеца, а оставяш малко и започваш 2-я.
Така се получава плетка от отделни елементи без да се къса конеца.
ето албум:
http://picasaweb.google.com/Zhanna34/oVJutK#
баф, това сплетениците, което си си харесала ще ти глътне доста прежда. Не съм убедена дали ще ти стигне 500гр.

# 206
Здравейте момичета ,Вие за един ден сте изписали света . Laughing
Фифи и на мен ми допада твоята работа.Супер си.

Да Ви поясня за туниката с  падналото рамо.По принцип модела е от мохер и стои по добре,обаче аз не можах да намеря по празниците такава прежда ,а сърце не трае.Затова го изплетох с тази от гранките Катерина,Ина ,Ирина и т.н.Плете се на 3 ката затова трябва да е по тънка преждата.Почва се 3:2:1 просто се сменят катчетата.Така де не можах май да го обесня хубаво,но който иска ще успее.
Моето се получи доста дебело.Обаче детето е очаровано и веднага го облече.Да не ви казвам каква беше реакцията на приятелките и,"дай ми го за тази вечер"абе детска(тийн) работа.

Тане, предизвикваш ме пак да пробвам този снежен пуловер.Ти с кои номер куки го плетеш?

# 207
Здравейте  Heart Eyes
Честита нова година!   bouquet  bouquet  bouquet
Дано да е по-успешна от предишната   bouquet
Покрай подготовката за празниците си оплетох една "гривна" видяна в каталог на фирма за бижутерия. Там подобна гривна струваше 60 лв  Tired аз си направих за 2 лв  Heart Eyes (без труда  Mr. Green)

Ето на снимката можете да я видите

http://photos-g.ll.facebook.com/photos-ll-snc1/v1974/2/16/614854 … _1233958_2057.jpg

Може да покажа и плетката, както и да снимам по хубаво модела, не се вижда, но е много готина  Heart Eyes

# 208
  • в баира
Почва се 3:2:1 просто се сменят катчетата.Така де не можах май да го обесня хубаво,но който иска ще успее.

Ако съм предполагала, че е така.  ooooh! Много ти благодаря за обяснението!

# 209
мащерке, искам!

Общи условия

Активация на акаунт