Великобритания- тема 20-та - Коледна и Нвогодишна!

• 20 704
  • 301
  •   1
Отговори
# 240
Нямам нищо против.Всеки според възможностите,възгледите и т.н си.
Само ми стана чудно,и моята дъщеря е на 4г.,ама като се местим и я записвам
в локалното у-ще.Не се заливам с инфо,къде има повече престъпност или по-малко.
Историята показва,че дори и в най-спокойните селца и градчета има и престъпници и т.н.
Положително м/у Цурих и Лондон има разлика,и само който е живял,в немскоговорящите страни и нрави,
ще намери Голямата разлика....

# 241
Благодаря на всички, които ме изчетохте и се включиха по моя въпрос!!!
Merry, виж предния ми постинг!
Ще се радвам, ако мога да съм от полза на някой!  Hug

Благодаря на Ave и Diorella, но мнението ви е ирелевантно!
И не сте прави - садистично е, а не мазохистично, но както знаете никой не си избира родителите.  Mr. Green
Както вече писах - всеки си има приоритети и си ги следва; всеки си познава детето и знае кое е най-добро за него, както и какво може да очаква от него.  Peace

# 242
  • Лондон
Ей,пак много сте изписали, и по все интересни теми Hug Понеже ви е трудно да ме проследите къде съм, бързам да се похваля - в София съм, Лутон го затвориха, но да са живи и здрави България Еър, бързо ми продадоха билетче и ме донесоха до тук. Много мразя да си променям плановете в последния момент, дори когато вали сняг в Лондон Laughing

Мери, питаш ме докога така - надявам се до 27.03, поне това  си поставила като срок, трябва да вземем някакво решение.

Понеже коментирате детските градини и въобще опциите за грижи за малко дете, не мога да не се споделя, че аз последната година почти само това мисля и както се вижда, не може да решим кое е най-добре и кое може да си позволим. Моят коментар би бил следният:
- човек от БГ - да, супер, но ако ти е много близък, не бих довела непозната детегледачка тук, само си добавям още един проблем. Ние тук (БГ) си имаме едно момиче на 4 часа, много я агитирам да дойде с нас, но тя е студентка и не иска да прекъсва. Иначе това би било идеалният вариант съчетано с 1/2 ден nursery.
- childminders - от колежки знам, че може да попаднеш на страшни екземпляри и пак е скъпо;
- day nursery - на мен много ми хареса, това което прочетох, че предлагат, но цената е просто на лимита ми. Освен това вечер са до максимум 7 часа, а аз никога не знам кога ще свърша работа и както пътувам за по 2-3 дни в командировка:thinking:  Ако пък си сменя работата, въобще не може да си го позволя и така, нещо като затворен кръг.

Все пак да запазя позитивният дух и да ви пожелая един много хубав уикенд, хубаво да си починете и понеделник отново по схемата. Надявам се снегът да спре и цялата държава да се върне обратно в ритъм и ние покрай нея Laughing

Уау, 7 нови отговора????

# 243
Завъртя се темата за образованието и народът се размърда  Simple Smile

Има прекрасни частни училища; и аз много неща изчетох  Simple Smile Мариана се яви на два изпита за 4+ и я приеха; изпитът е направен като игра за тях - пъзели, кули, истории, разговор. Влизат по няколко деца; много приятна и лека атмосфера. За децата от двуезични семейства - отбелязва се предварително и им дават малко по-различни неща (например, не очакват да преразкажат приказката, която им четат). Не мисля, че беше стресиращо за нея; всеки път като минем от там пита кога пак ще ходим да си играе в училището на големите деца.

И за капак, аз реших да не я записваме там; не спахме два дни с баща Crazy Ще изчакам резултатите от държавното училище (март, за нашия район) - което е чудесно, макар и не толкова реномирано; ако видя, че не върви, ще пробваме догодина.

Важното е да се прави информиран избор; информация има...Ванила Скай - късмет; не знам подробности за районите, за които питаш. Лондон е прекрасен град  Simple Smile; ние сме на вълшебните "20 минути" от гара Уотърлу. Хем село, хем град  Mr. Green

# 244
  • След завоя в дясно
Привет, S T A R D U S T!
Моят проблем е живота на село сам по себе си; непознаването на районите, за които споменах; качеството на медицинските услуги, загубата на време в път, за да достигнеш Лондон; липсата или наличието на добре зареден хранителен магазин; аптека, която да работи, дори и при лошо време, престъпност... Що се отнася за културен живот и развлечения, мястото е ясно, друг е въпроса колко ще остава време.   Hug

Vanilla Sky от St.Albans до центъра на Лондон ще ти е на 30-45 мин. с влак, хем си на село хем си и близо до кипежа. Живяла съм в района и по мое  мнение медицинските услуги на ниво личен доктор са много по добри от Лондон. Докторите не са толкова заети и имат лична представа за пациентите и в повечето случаи говорят разбираем английски Whistling 
Хранителните магазини- мнооого добре заредени и цени  по- ниски от Лондон.
Дерзай Laughing

За какви такси на година говорим ще ми е интересно да узная newsm78

# 245
Привет, S T A R D U S T!
Моят проблем е живота на село сам по себе си; непознаването на районите, за които споменах; качеството на медицинските услуги, загубата на време в път, за да достигнеш Лондон; липсата или наличието на добре зареден хранителен магазин; аптека, която да работи, дори и при лошо време, престъпност... Що се отнася за културен живот и развлечения, мястото е ясно, друг е въпроса колко ще остава време.   Hug

Vanilla Sky от St.Albans до центъра на Лондон ще ти е на 30-45 мин. с влак, хем си на село хем си и близо до кипежа. Живяла съм в района и по мое  мнение медицинските услуги на ниво личен доктор са много по добри от Лондон. Докторите не са толкова заети и имат лична представа за пациентите и в повечето случаи говорят разбираем английски Whistling 
Хранителните магазини- мнооого добре заредени и цени  по- ниски от Лондон.
Дерзай Laughing

За какви такси на година говорим ще ми е интересно да узная newsm78

и аз го знам St.Albans имам приятел там ,има страхотен италиянски ресторант,това както и да е де.и на мен ми харесва там ,даже много.интересува ме обаче как седи въпроса с работата.специално аз мисля така ,4е по трудно се намира отколкото в лондон,така ли е? Peace

# 246
Миглена,горе до ИЗХОД има бутонче за кирилица  Peace

Много благодаря, Diorella. Няма6е да забележа. Е, някой букви трудно ги намирам, ама няма как..

# 247
Sample papers намерих преди време в сайта на това училище http://www.habsboys.org.uk/prep/admissions/admissions7+.php Линкът е към страницата с примерните тестове за 7+, но като се кликне на таб addmissions, ще намерите и за 11+, 13+. Беше ми любопитно да ги разгледам. Предполагам и други училища ще имат примерни тестове пуснати.

# 248
Привет и от мен!
Аз съм нова тук. Видях, че има форум на майките в Англия и реших да се вклуча. Ние сме в Лондон от 5 месеца. Живеем в Еаling. Ще се радвам ако има и други бг около нас  да се запознаем. Имам син на 3 годинки.

Всичко най-добро ви желая!
Елена

# 249
Искам да благодаря на всички, които ми писаха и пратиха пари в помощ на Вики и нейната майка! Акцията продължава Simple Smile Пишете на ЛС, ако искате да се включите, и ето още малко информация за детенцето:

Вики е на 6 годинки; има ембрионално стъкловидно тяло на двете очи, вродена аномалия, и до момента е претърпяла осем операции на очичките...Последната операция е правена в Германия, която и дава малкото зрение, което има сега. Вследстие на многобройните упойки развива детска церебрална парализа – квадрипареза. Майката на Вики потърси съдействие от американските майки за купуване и транспортиране на специалната количка, от която Вики се нуждае, за да ходи на училище всеки ден. В момента Вики е ученичка в училището за незрящи деца в София.

Майката на Вики е безкрайно всеотдайна и оказва страшно много помощ на деца с подобен проблем в и извън форума; изключително позитивна, находчива, начетена. Това семейство има нужда от малко помощ, за да облекчим ежедневието им поне малко (за да могат да си позволят необходимите упражнения, рехабилитации, уреди).

Количката е закупена; организирали сме транспорта от Лондон до България (което е по-евтино и лесно, отколкото от САЩ). Надяваме се, че ще е при тях до няколко седмици!

================
Весел уикенд!

# 250
  • Лондон
Здравейте пак!

Мишолина, моля,прати ми сметката на личния.

Много исках да те придружа на концерта на Keane, аз съм им от истинските фенове, даже в понеделник си купих новия им албум, но на 12-ти се прибирам в БГ. Разкажи после как е било. Аз ги гледах преди 3 години в Александрия палас, бяха още нови, но сега сигурно ще бъде голямо шоу.

Лени 96, аз съм в Ealing, засега без детенце, но скоро ще се появим всички и ще си направим среща в някой от парковете Hug

Мари, за интервюто в понеделник ти желая много самочувствие и непукизъм, друго не ти трябва Hug Ще чакам да разкажеш

Чао от мен

# 251
Момичета, благодаря на всички, които взехте отношение по проблема ни, за подкрепата и разбирането, за отделеното време и готовността да помогнете, предложена ми на лични! Надявам се много, че рано или късно, ще ми се отдаде възможност да се запозная с вас. Явно има много мами с деца на възрастта на дъщеря ми и проблемите, които отворихме са актуални.
Ако аз мога да съм в полза, ще се радвам.   Peace

Четейки назад, ми изникват малко въпроси и ще се радвам, ако отговорите!

Биляна, вие защо решихте да се заселите в този район? Имаше ли нещо конкретно, което ви привлече там?

Ell, а вие защо се изместихте?

Ако, разбира се. отговора е личен, не се притеснявайте да ми отрежете квитанциите!  Mr. Green

Мари, благодаря за хубавите думи!  Усилията ми биха били напразни, ако нямах помоща и подкрепата на съпруга ми. И аз ти пожелавам успех в понеделник!

viks76, за работа по тези места не мога да коментирам; не съм проучвала. 

Еll, таксите в частните училища варират. Ако има училище, което ти привлича вниманието, най-добре е да провериш на страницата му. Информация е публикувана.

За изпита на 4+ нямам какво повече да допълня Мишолина. Мога да потвърдя, че атмосферата е спокойна, няма напрежение. В някой училища, освен че селектират децата, мисля, че селектират и родителите.  Party Никъде не е официално обявено, но ние така го определихме след разговор с директорката. Очевидно беше, че малките се забавляваха; за тях това не е изпит, а и аз никога не съм и го представила така. Дъщеря ми очакваше с нетърпение следващия ни трип, за да играе с децата и учителите, и както още казваше: "to have some fun".   Grinning

Мишолина, а вие къде точно живеете и кои училища посетихте? Ние също обиколихме няколко във вашата посока и ще ми е интересно да обменим инфо.
И друга молба - искам и аз да се включа в акцията. Може ли инфо на ЛС! Благодаря!

Приятна вечер на всички ви!  Hug  Heart Eyes

# 252
цък... записвам се, нов съм  и искам да ви следя  Laughing

Е! Много смешно! Кажи поне "Добър ден!"  Joy

Приемам забележката ти и се извинявам за което... а с емотинката исках да дам усмивка на всички...
лека вечер на и весел уикенд  всички от мен  Hug

# 253
  • Bristol
Приемам забележката ти и се извинявам за което... а с емотинката исках да дам усмивка на всички...
лека вечер на и весел уикенд  всички от мен  Hug
Добре дошла, на теб и на leni96 Hug

Ей, ние още сняг имаме тук! Такова нещо до сега не съм виждала в Англия  Crazy Два пъти чистих пътеките от сняг, но само аз го правя, съседите го нямат този навик  Laughing А единият път, някой ми беше почистил едната кола от снега  Flutter Разпитвах, но така и не разбрах, кой съсед беше така мил да го направи  Thinking

Vanilla Sky, май наистина се събираме доста голяма групичка с дечица започващи училище този септември  Grinning

Nomadic, благодаря за линка! Дори човек да не се интересува от приема в частните училища, тестовете са добър ориентир за всички.

# 254
  • Лондон
Ех, много сте се разписали  Grinning

Добре дошли на Ками и на Лени!

И аз съм от тези, които в момента обмислят вариантите гледачка/роднина/нърсъри... През месец Май мисля да започвам работа и не ми остава много време. Засега май най-добрия вариант ми изглежда парт тайм работа ( два дена в домашни условия) + нърсъри, но беба като че ли е още много малка - преди година не ми се иска да я давам.... и ще се наложи да взема баба.... Sad

Ванила Скай, и двата района са хубави (според мен) - който и да избереш няма да сбъркаш!

Прочетох с голям интерес и обсъждането на училищата... според мен тези 'тестове' на 4 годишни са по скоро за тестване на родителите, но няма лошо Wink

Ако човек живее в много хубав район необходимо ли е частно училище или и обикновените стават? В тях плаща ли се нещо?

Ето я и моята шошка - да не ни забравите!

Пуснете и вие снимки на малките - отдавна не сме виждали близнаците, малката Пумпалка,  Лео, мишолинковците, авета, и другите деца, а Лида пък въобще не се похвали с бебето! Срамота!  Wink

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 14:08 от eya

Общи условия

Активация на акаунт