подсъзнанието може всичко 6 (коледно- новогодишна)

• 31 206
  • 444
  •   1
Отговори
# 105
Желая ви успешна година, изпълнена с радост  Grinning

Понеже преди няколко дена прочетох една книга на Свияш и се замислих за някои неща. Според него не трябва се опитваме да променим или спасим светът, когато ни се струва несправедлив. И се чудя, когато видим,че някой е тормозен (психически или физически), че с този човек се постъпва несправедливо, трябва ли да се опитаме да го защитим от тези, които го тормозят. Защото така ясно заявяваме недоволството си от нещо  Thinking Но пък с моето силно развито чувство за справедливост сърцето ми не трае. От друга страна вече съм се убедила, че не можеш да помогнеш на някой , който сам не иска да си помогне и когато се намесиш в отношенията на други хора за да се застъпиш за някого май нищо не се получава.

# 106
  • София
Според мен, в този случай добре е да обърнем внимание на човека и да поговорим. Това му се случва ........ защото трябва да научи нещо - може нещото е да не трае, да си казва, да не се поставя в ситуация, в която " с него да се постъпва несправедливо".......... Тогава всичко ще се промени, защото той ще се промени Simple Smile

Nessa, чувството ти за справедливост е съвсем нормално, не го раздувай, моля те!

По принцип, когато се месим в подобни ситуации, проваляме "възпитателната акция" на Живота. Трябва да внимаваме кога да се месим, кога да не се месим или поне да го правим внимателно  Joy И непременно да поговорим с човека за да разбере къде греши.

# 107
  • България
С малко закъснение..
4естита Нова година и 4естито на вси4ки рожденици и именници!  bouquet
Каквото си пожелаем сами, това ще полу4им, толкова е лесно Wink!
Вси4ко зависи от нас! Hug

# 108
Честита Нова година и от мен! Пожелавам на всички вечен глад за духовно извисяване! Hug

*Nessa*, споделям мнението на svetlina_8 . Опитай в такива ситуации да дадеш насока, но без да налагаш нищо. Ако човекът е готов да се промени - и един повей е достатъчен.
И не забравяй, че всичко зависи от гледната точка! Според теб такъв човек е тормозен, а според него?...

Момичета, малко безплатни онлайн книги за светлината, любовта и нас:  Hug

http://www.booksbg.org/component/option,com_remository/Itemid,99 … orderby,2/page,1/

# 109
Честит Рожден Ден на принцесата на Вела   bouquet

# 110
        Здравейте момичета!  Hug Hug Hug

Нека през 2009-та бъдем по-добри, по-осъзнати, по-щедри и по-открити да приемем себе си, изобилието в живота си, новите знания и възможностите за чудеса, стаени във вярата и позитивното ни мислене.

# 111
      ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН

на децата на  EASpirit  (на патерици) и Вела  !
Да са здрави и много да Ви радват! Hug Hug Hug

# 112
Цитат
Помнете, накъдето е насочено вашето внимание, натам тече енергията. Затова, старайте се да насочвате енергията за култивиране на правилни образци във вашия свят. Плодовете няма да закъснеят да се проявят на физическия план на планетата Земя.

Трябва да контролирате всеки ерг Божествена енергия. Затова на преден план стои премахването от вашето съзнание и от обстановката около вас, на всякакви небожествени прояви. Това може да са картини, филми, игри, музика, всичко, което съдържа небожествени вибрации. Във вашия живот, в учрежденията, които посещавате, в детските градини, в училищата, в здравните заведения също има много стереотопи, в основата на които е човешкият страх и невежество.

Разрушете идолите на страха, невежеството и суеверието в своите умове и сърца и планетата ще се очисти от неправилните образци.

# 113
EASpirit , Вела,
честито и от мен с малко закъснение!   bouquet
Да са ви здрави и весели!

# 114
    Честито на дечицата на EASpirit и Вела  bouquet
Пожелавам им здраве, щастливо детство и сиянието на своите майки   Heart Eyes

# 115
Nessa, чувството ти за справедливост е съвсем нормално, не го раздувай, моля те!
Все пак не ме познаваш за да знаеш какво точно е чувството ми за справедливост  Wink

Това му се случва ........ защото трябва да научи нещо
Съгласна съм,че е така. Гледам да не се намесвам в такива ситуации, когато някой според мен е третиран несправедливо. Наистина човекът може би си учи някакъв урок - понякога ми се отдава, друг път не.

И не забравяй, че всичко зависи от гледната точка! Според теб такъв човек е тормозен, а според него?...

Става въпрос за случаи, когато самият човек е недоволен от ситуацията, в която се намира.

# 116
  • София
Nessa, извинявай,  Praynigказах го на базата на изчисленията, но в края на краищата ти си знаеш най-добре.   bouquet

Ако човек е недоволен от ситуацията, може би си заслужава намеса в негова полза - като пример, че може да се реагира, че може да не се мълчи.

Последна редакция: пт, 02 яну 2009, 19:00 от svetlina_8

# 117
Винце,нищо не разказа за хотела и духчето Grinning
Спирит, духчето е живо и здраво! Обикаля си хотелчето. Hug Чувам го винаги когато съм в пиано бара, а го усещам когато ходя из хотела. Някак си те обзема един хлад... Моята приятелка малко се поуплаши от духчето... Laughing  Ама и казах, че то не хапе  бе ...безобидно е! Grinning Иначе си изкарахме чудесно... Hug

# 118
А има ли някаква легенда,знае ли се откога е там и на кого е? Grinning

# 119
Желая ви успешна година, изпълнена с радост  Grinning

Понеже преди няколко дена прочетох една книга на Свияш и се замислих за някои неща. Според него не трябва се опитваме да променим или спасим светът, когато ни се струва несправедлив. И се чудя, когато видим,че някой е тормозен (психически или физически), че с този човек се постъпва несправедливо, трябва ли да се опитаме да го защитим от тези, които го тормозят. Защото така ясно заявяваме недоволството си от нещо  Thinking Но пък с моето силно развито чувство за справедливост сърцето ми не трае. От друга страна вече съм се убедила, че не можеш да помогнеш на някой , който сам не иска да си помогне и когато се намесиш в отношенията на други хора за да се застъпиш за някого май нищо не се получава.

Ами много интересен въпрос. Колкото и да искаме да помагаме, дори и да са ни помолили за помощ, ако човека не иска да се промени или да промени ситуацията /този който е физически или психически тормозен/ ние всъщност не можа да направим кой знае колко , освен да дадем насока и енергия и подкрепа!

Ако човека иска да се отърва от тормоза, той "ще захапе нашата въдичка"/енергийната помощ/ и ще започне да действа. Ако не започне да действа, то значи ние сме безсилни...тъй като, като цяло всичко е в неговите ръце.
Независимо , че ние сме въвлечени в процеса...всичко е в неговите ръце. Тъй като той е тормозения , а не ние...така че промените ще дойдат от него... чрез нас и то само ако ни е помолил /за насока/и  ако е" захапал въдичката"... Sunglasses

Последна редакция: пт, 02 яну 2009, 21:05 от ЧервеноВинце

Общи условия

Активация на акаунт