Литературен клуб - VІІІ

• 53 636
  • 647
  •   1
Отговори
# 540
Лу-всеки има право на мнение Peace
Въпреки хроничната липса на излишни пари и време съм се замечтала за томовете на Стефан Цвайг-http://book-bg.com/details.php?id=29814
Знае ли някой дали ги няма в електронен варинт newsm78

# 541
  • Ямбол
Аз прочетох "Каин & Авел" на Джефри Арчър. Страхотна книга. Ето това мога да кажа, че е автор точно по вкуса ми. Историята е много интересна, обхваща голям период от време, преплетена е с исторически събития, изобщо много ми допадна, четох я с огромно удоволствие. Препоръчвам я. Започвам да търся и други негови книги. Чела съм "Аферата Ван Гог", която е също много добра.
Сега съм започнала "Ангелски езици" на Димитър Динев, още съм съвсем в началото, но не мога да кажа нищо конкретно. Малко като че ли са му тежки изреченията, надявам се да свикна с това.

# 542
...
Сега съм започнала "Ангелски езици" на Димитър Динев, още съм съвсем в началото, но не мога да кажа нищо конкретно. Малко като че ли са му тежки изреченията, надявам се да свикна с това.
Аз я четох. Обаче два пъти я почвах, ама накрая инат излязох и я прочетох. Някак си много обстоятелствена и подробна и много мудна, но иначе не е лоша, носталгично ми подейства.

# 543
  • Габрово
Да дам отчет  Grinning Laughing

"Кръглата риба" - Момчил Николов - отдавна се канех да погледна нещо от него, хубави работи съм чувала. Е, книжката е интересна, историята е увлекателна, въпреки че на моменти е написана по изключително тъпанарски (да, това е точната дума) начин. Приятна измишльотина с религиозни мотиви Wink
"Гордост и предразсъдъци" - Джейн Остин - останах повече от очарована  Crazy Нещото, което ме изненада най-приятно е, че не вярвах, че в книга от това време ще има толкова приятен хумор и такъв начин на мислене на героите. Поне на моменти де. Simple Smile
"Confessions of a shopaholic" - Sophie Kinsella - chick lit, няма какво да се коментира  Grinning Неангажиращо, перфектно за времето, когато се чудиш какво да правиш Wink

# 544
Лу-всеки има право на мнение Peace
Въпреки хроничната липса на излишни пари и време съм се замечтала за томовете на Стефан Цвайг-http://book-bg.com/details.php?id=29814
Знае ли някой дали ги няма в електронен варинт newsm78
Здравей!Цвайг ми е любимец от много време и преди месеци приятно се изненадах да попадна на всичките му томове в една антикварна(улична) разпродажба .Заплатих по 4 лева на том!направо съм страшно доволна!Опитай нещо такова и току-виж за нищожна цена да се сдобиеш със съкровищница!успех!

# 545
Аз пък препрочетох 3 ма на бумел  Wink и една на Удхаус за разтоварване след няколко Китайски загадки, които наведнъж малко много ми дойдоха. Сега съм захванала Седмата луна на Мриус Габриел и ми е интересна, но ме и натоварва ... има напрежение . Май остарявам и си падам основно по любовни, криминалета и хумор  Wink

# 546
Ей-не съм се сещала-при възможност ще обиколя по антикварните сергии и ще си накупя Цвайг Simple Smile

# 547
Здравейте!Абе да Ви питам ,чели ли сте "Война и мир" на Лев Толстой ??Наскоро четох някаква класация на най-четените книги в света и на първо място беше тази  Shocked Та реших и аз да я прочета и в момента съм на първи том около тристата страница и не ми е много интересна.Дали си заслужава ??(към 1800 страници са четирите тома май...)

# 548
Война и мир е страхотна книга.Има два типа хора Simple Smileспоред някакви литературни критици Grinning-почитатели на Толстой и на Достоевски-въпреки,че аз съм от вторите-тази книга е класика и си струва.Толстой е толкова сетивен,истински,земен-образите му са живи,реални.Достоевски е по психологически мрачен,религиозен,далечен.
На мен ми беше приятно-когато четях,четях от книга от началото на 20 век,била е на прапрабаба ми-имам и Отнесени от вихъра в такъв вариант-с "ъ" на края на думите. Heart EyesОбичам тези книги,но  ако не ти допадне обстоятелствеността на Война и мир,то Ана Каренина ще те накара да се влюбиш в Толстой.

# 549
Вероника, ако не успееш с антиките, новелите на Цвайг първо излязоха с меки корици- но са два тома. Цената е по- изгодна, тъй като са по- пълни като издание.

Missing, "Разум и чувства" и "Ема" също са страхотни- даже според мен по- добри от "Гордост и предразсъдъци".
Аз съм на вълна Ж. Амаду, в момента "Дона Флор и нейните двама съпрузи". Не мога да го оставя, а и всичко след него ми е ...хм, някак сухо.  Laughing

"Война и мир" не трябва да остане непрочетена !

# 550
война и мир ми хареса , когато я четох ... и анна Каренина харесах много, но следващия прочит не можах да я завърша  Rolling Eyes Ремарк също харесвах , но сега не мога да го препрочитам и Наследникът от Калкута също .... Има много книги, които бих препоръчала ,но не бих препрочела - Страноприемница Ямайка, Ямайски Марони, Децата на Капитан Грант, Граф Монте Кристо, Богат Беден , синята птица ... нямат край, толкова са много

# 551
Мен започват да ме дразнят обаче с това постоянно издаване на  сбирки на Стефан Цвайг в различни комбинации. Инак това е един изключително уважаван от мен автор. "Писмо от една непозната" е единственият разказ, който някога ме е хвърлял в умопомрачителна истерия с депресивни пристъпи на гняв и безсилие.
Лоренс Вилялонга доста ме разочарова с книжката си за Г-н Беарн и прословутата му стая с кукли. Стилът ми допадна, но очакваната от мен кулминация с разкритието на онази толкова пъти споменавана ужасяюща тайна така и не настъпи или може би съм я пропуснала докато задремвах, дочитайки последните страници на плажа.
След "Дума Ки" се чудя дали да не ударя още една доза Стивън Кинг или да си го оставя за десерт след нещо малко по-кърваво.

# 552
Влизам да се похваля-в голямата бабина библиотека намерих томовете на Стефан Цвайг-снощи прочетох "Писмо от една непозната"-потресена съм от силата на думите,на внушението,това е гениално и докосва много дълбини в човешката душа.Още не мога да се отърся от чувството ,което остави в мен този разказ-благодаря buttinsky .  bouquet

# 553
Влизам да се похваля-в голямата бабина библиотека намерих томовете на Стефан Цвайг-снощи прочетох "Писмо от една непозната"-потресена съм от силата на думите,на внушението,това е гениално и докосва много дълбини в човешката душа.Още не мога да се отърся от чувството ,което остави в мен този разказ-благодаря buttinsky .  bouquet

Тогава ще ти хареса и филмът, създаден само 6 години след самоубийството на писателя:

http://www.imdb.com/title/tt0040536/

За моя вкус беше малко по-мелодраматичен от повестта (не вярвам да е роман), но пък е работа на гениалния Max Ophuls.

# 554
Благодаря-ще го гледам! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт