Литературен клуб - VІІІ

• 53 536
  • 647
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна

Исабел Алиенде ме изненада приятно с "Паула", харесват ми героите, случките, чувствам ги близки и със сигурност ще ми липсват като приключа с четенето на книгата. Опасявах се, че ще е натоварваща заради болестта на дъщеря й , но няма и помен от такова нещо. Simple Smile

Казах ли ти, казах ли ти  Laughing

# 76
Фрея, благодаря за сайта, за поръчка на "Оризова майка", отдавна я търся. Ти поръчвала ли си си от там? Куриер ли донася книгите и по кое време на деня, горе-долу? Аз се регистрирах и я поръчах, но без да прочета общите условия, а и предпочитам, ако някой има опит да го сподели. Благодаря предварително.

# 77
Да ви питам нещо малко странично-кога е любимото ви време за четене-аз най-обичам да чета преди да заспя,или по време на следобедната дрямка на детето,май по-всяко време.Отдавна не ми е оставало много свободно и спокойно време за четене. TiredСега дочитам Нежна е нощта-очарована съм,макар че след Спасителят в ръжта не бях въодушевена,просто не беше моята книга.

# 78
Вероника- , съвпадаме си с времето за четене - вечер като си легна, преди да заспя и понякога ако успея през деня да си открадна мъничко време, то обикновено е следобедния сън на детето, но тогава съм доста раздвоена между компютъра и книгата.
Аз в момента чета "Дневници и нощници" на Иво Сиромахов. Доста цинична, но пък и доста весела пародия.

# 79
Ох, добре, че чета в темата, защото тази "Градина..." ми хареса по анотация, но дизайнът на корицата още взе да ме съмнява, а след като прочетох какво сте писали тук, съвсем се отказах да си я купувам. Mr. Green

Въх недей я купувай, послушай ме. Май имаме сходен вкус. Обичам книги дълбоки пък макар и тъжни и нещо да ме хване за гърлото като ги чета, да ме накара да се замисля, да искам да си водя записки от книгата, да искам отново и отново да се върна при героите и т.н и т.н.
В това книжле няма нищо такова.
Излъгах се аз по празниците. Бях тръгнала за Алиенде, но....изчерпано беше всичко от нея. Та затова се сдобих с това книжле Mr. Green.
Оризовата майка все повече и повече ми човърка любопитството  Crazy

# 80
  • Ямбол
И аз обичам вечер да чета. И през деня намирам време, но в леглото с книга ми е любимо. Даже дъщеря ми(3г. и 6м.) започна да ми подражава и тя си взима книжка и започва да "чете" на глас, голяма фантазия има, накрая си слага листче да отбележи докъде е стигнала.

Сега чета "Купено дете" на Бригита Йосифова. В началото съм още и ми допада. Върнах се в едни други времена.

# 81
Нямам друго време за четене освен преди лягане и понеже съм книжен плъх, крада си от съня, за да чета. На мен  "Спасителят в ръжта" хич не ми допадна, а я четох само, защото съм луда по Бийтълс и Джон Ленън.

# 82
Завиждам най- неблагородно на Вероника и Вени за следобедното време за четене. И за безбрежния период, в който се намират  Laughing Hug
И аз крада сън за книгите. Ама съм и кукувица, де- по-рано от 2-3 не заспивам  Rolling Eyes Така че, и аз имам време за четене мнооого  smile3533
Нежна е нощта и на мен ми е любима  Heart Eyes От книгите на Сиромахов предпочитам "Секс"- пак си е цинична, но поне няма вид на литература, та психически си подготвен за всичко вътре  hahaha Joy
Бъни, стига си хвърляла очи по "Оризовата майка", ами я купувай по-скоро, че тиража и е на привършване. Всъщност поУстинга ти звучи двояко, да не би да си я четеш вече? Пък аз да те зоря напразно Hug
Хубав уикенд желая, да си почетете с кеф!   bouquet

# 83
  • На високо
petmarsto, не съм поръчвала от този сайт и не мога да ти помогна с отзиви. Дано някой друг сподели нещо. С "Оризовата майка" аз се сдобих от градската библиотека, напоследък чета книги взети главно от там. Макар че в момента се разтушавам с едно старо книжле, купено на старо от една улична сергия (само не ми се смейте) - "Когато бях малко момче" от Ерих Кестнер. Не очаквах, че така уютно ще се почувствам четейки тази книжка. Толкова е лесно да се върнеш към нещо забравено от детството. Имам проблеми напоследък, вероятно затова така мило успокояващо ми подейства този роман, писан някога през 70-те. Направо връстник  Mr. Green!
А искам да ви попитам, дали някой е чел "Върховната тайна" на Бернар Вебер? Преди доста години четох "Мравките"и "Денят на мравките", а по-наскоро "Танатонавтите". Харесаха ми, но за "Върховната тайна" не знам ще се получи ли.

# 84
Приключих днес с "Ева Луна".Хареса ми книжката.
Сега започвам " Пожелай ми слънчогледи" - нещо леко, защото имам намерение да чета само и единствено вечер преди сън, понеже съм в сесия и отплесна ли се с някоя върховна книга, няма да прочета нито ред от учебниците си  Blush

# 85
Карамел` Пожелай ми слънчогледи е точно такава книжка Peace за приспиване.Правилно си се ориентирала.Аз я четох на морето тази година.
didkapitka не съм още купила Оризовата майка.Правя списък с книги и стана килоооометричен вече.Оризовата майка и тя попадна там Peace
А сега почнах преди тая прословута Градина на желанията една книжка издавана преди.......около 30 години - Воденицата на река Флос на Дж.Елиат.
Сета пак се върнах към нея, че след последната боза ooooh!
Приятна почивка и на вас момичета с книжка в ръка Hug

# 86
  • Belgium

Исабел Алиенде ме изненада приятно с "Паула", харесват ми героите, случките, чувствам ги близки и със сигурност ще ми липсват като приключа с четенето на книгата. Опасявах се, че ще е натоварваща заради болестта на дъщеря й , но няма и помен от такова нещо. Simple Smile

Казах ли ти, казах ли ти  Laughing

Всъщност аз и го казах  bowuu

# 87
Прочетох "Аутопсия на една любов" на Виктор Пасков.
Отдавна исках да я прочета.
Е, направих го, но останах със смесени чувства.
Не защото не е хубава. А защото не е толкова хубава, колкото ми се искаше.
Сексуалните сцени ми създаваха впечатление за самоцелност.
Не мисля, че допринасят за това книгата да стане по-добра.
Музикалните такива ме объркваха - за човек с музикални познания сигурно биха били интересни.
Аз не вниквах в тях, освен че ми харесваха като мелодика на речта.

Много ярки, запомнящи се образи. Това за мен е най-голямото достойнство на книгата.

# 88
  • Варна
Според мен "Аутопсия"-та не става, може би и аз имах големи очаквания. Краят ми беше почти непонятен. Образите - може би, без този на Ина, хич не ми беше ярък.

# 89
Прочетох го този "Гълъб" на Зюскинд накрая, обаче финалът нещо не можах да го проумея с тъпата си глава, дори започвам да си мисля, че книгата, която съм си взела е някаво съкратено издание. Много ме изкефи обаче как се уплаши от гълъба главния герой- е няма по-добро описание на фобията ми, гълъбът като чудовище- ето един човек, който ме разбира, най-сетне!
Харесват ми героите на Патрик Зюскинд, обичм да чета за особняци, особено пък и ако са асоциални  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт