Ягодка и Саса - поръчки, доставка и проблеми 2009

• 64 541
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • на последния етаж
Да се допитам до компетентното ви мнение. Опитах се да направя поръчка от Ягодка (вече 6-та по ред), като опция за плащане ползвах Paypal (както винаги досега), но се получи известие, че не разпознават картата.... опитах и да платя директно с карта в Ягодка, но и те отказаха плащането?! Картата е Visa Electron и от две години насам използвам само нея! Недоумявам какво става и защо отказват плащане, при положение, че досега не е имало никакви проблеми... Моля ви за помощ - взех да се притеснявам...
виж дали не ти е изтекла картата, ако е така отиди в клона в който е издадена и там ще те чака новата, която отново трябва да регистрираш в ПП
За съжаление не е това - изтича през 2013... Продължавам да съм в чуденка - картата е издадена от Уникредит Булбанк, ако въобще има някакво значение...?!

# 526
Луничка, провери ли в банката? Дали нямат някакво логично обяснение. Нищо не ми идва на акъла  newsm78

# 527
Здравейте! Реших и аз да се пробвам с поръчка до Ягодка и ето какви ги надробих...Първо се регистрирах в Pay Pal, направих, каквото направих, без да стигна до дози четирицифрен код...парите ми успешно бяха дръпнати от картата за поръчката. Получих странен имейл от Ягодка, който можех да  прочета само след като натисна: отговори...
Номера беше:1020732118 - при проверка излиза on hold. Писах им някакво писмо на келяв англиски и те ми отговарят следното: Dear Maria Niagolova,

Thank you for your order.

Please be advised that your order is currently on hold as part of a routine security check in order to verify you are the authorized cardholder. To release your order, please kindly fax or e-mail a copy of a utility bill (such as electricity, telephone or gas bill) so we can verify your identity and that your address is valid.

You can fax a copy to us at +852 2811 5138.

Please understand that this information is needed to confirm that you are the correct cardholder. By helping us confirm this you will help ensure our credit card system stays secure for you and other users.

Please note that if no reply is received within 7 calendar days from the date of your order the charge to your account for this order will be reversed.

If we receive your response between 7 to 21 calendar days we will resubmit the charge and ship the goods.

If we do not receive your response after 21 days then everything will be cancelled.

We apologize for the inconvenience and we look forward to your reply.

Днес се обадих до банката, ще ми звъннат да ми кажат прословутия четирицифрен код за Pay Pal...не знам какво да правя, съвсем я обатачих, ама като не питам първо...Много ще съм задължена, ако ми помогнете.

# 528
  • Бургас
Мери, нямаш проблем и не е от липсата на четири цифрения код. Хората искат копие изпратено на факс на някаква твоя сметка за ток, телефон, вода, на която се вижда името и адреса ти. Боят се да няма злоупотреба с картата ти и това им е нужно като потвърждение. Процедурата е стандартна и много сайтове я използват. Не съм изпадала в такава ситуация, но нека някоя дама минала през това да опише как е протекло всичко. Не се притеснявай предварително, нещо страшно не се е случило.

# 529
За  колко  време  горе-долу  пристигат  поръчките. Преди за  7-8 дни  бяха  тук . Но  от Нова година до сега  нещо им става. На 02,02 пуснах поръчка за едни червила няма и помен от тях. Ни в Руски пощи , ни в БГ.

# 530
  • София
За  колко  време  горе-долу  пристигат  поръчките. Преди за  7-8 дни  бяха  тук . Но  от Нова година до сега  нещо им става. На 02,02 пуснах поръчка за едни червила няма и помен от тях. Ни в Руски пощи , ни в БГ.
Аз имам поръчка една седмица преди твоята, от 26.01. и не още не излиза в Руските Simple Smile
Бавят се нещо, но няма да се загубят, поне в това съм сигурна. Ще чакаме.

# 531
Мери, чувала съм да искат такива сметки, ако плащаш с дебитна карта, но не и ако плащаш чрез pay pal. Много странно  newsm78

# 532
Момичета Heart Eyes Hug, най-накрая дойде поръчката  ooooh! Един месец чаках...дано за в бъдеще става по-бързо. Поръчката ми е от 17.01 и едва днес си взех нещата.

# 533

Номера беше:1020732118 - при проверка излиза on hold. Писах им някакво писмо на келяв англиски и те ми отговарят следното: Dear Maria Niagolova,

Thank you for your order.

Please be advised that your order is currently on hold as part of a routine security check in order to verify you are the authorized cardholder. To release your order, please kindly fax or e-mail a copy of a utility bill (such as electricity, telephone or gas bill) so we can verify your identity and that your address is valid.

Please note that if no reply is received within 7 calendar days from the date of your order the charge to your account for this order will be reversed.

If we receive your response between 7 to 21 calendar days we will resubmit the charge and ship the goods.

If we do not receive your response after 21 days then everything will be cancelled.

Самоцитирам се...но имам нужда от помощ. Сега получих следното: We can accept any utility bill, bank or credit card statement,  as long as the details match the billing address details provided with the order.
 >
 >Being asked for the further details is similar to being asked for your signature when purchasing in a shop and helps verify that the billing details are correct and that payment can be received.
 >
 >We ask for further identity proof in order to ensure you are authorized to use the card provided and that you are a bona fide customer. We regret that this is sometimes necessary to ensure stolen cards are not used through our website.

Аз разбирам, че искат някакъв документ, където има моето име и адреса...но се оказа, че никакви сметки няма на моето име, а презимето ми на сметката на телефона е грешно написано от Глобул. Ако правилно съм разбрала, след като им го пратя, ще стартират поръчката. Но в обратния случай, ако нищо не успея да им изпратя, ще ми върнат ли парите, не разбрах. Съвсем се обърках. Ако някой се е сблъсквал с такова нещо, моля да ме посъветва какъв документ може да им изпратя и да са доволни.
Благодаря предварително.  bouquet

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 17:16 от Мерито

# 534
  • София
Преди 3 дни получих пратката от Ягодката без ДДС и мито, в пощата.  Забелязах, че на зеления етикет на кашончето пише търговска мостра (има две опции подарък или търг. мостра). Може и преди да го е имало, ама аз не съм го забелязвала досега. Питам се също като в пратката няма ф-ра, а само деливъри ноут, как точно в митницата ще го обмитят и начислят ДДС  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Как ще докажат кое колко струва, ако и ние твърдим, че е мостра. Как от Ягодата ще издадат ф-ра. В техния сайт пише, нещо от сорта (цитирам по памет), че плащането на такси и прочее в държавата получател е пожелателно. Още повече, честоката идва от Швеция (по код за проследяване, който го има на и кутията)т.е. Европейски съюз.  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Ако някой вече е препатил с митницата, моля да сподели.

# 535
Мери, аз също направих своята първа поръчка в четвъртък и имам подобни проблеми. Писах в другата тема, но реших да се 'оплача' и тук Simple Smile При теб има ли някакво развитие? Аз им пратих кода и сметка няколко пъти - първо за данък на апартамента, после и за телефон. Пиша им писма, на които те не отговарят и получавам автоматичи имейли със същото съдържание като цитираното от теб, само със сменени инициали за моето име. Не мога да разбера нито дали са получили и одобрили изпратената от мен информация, нито защо ми искаха този security code, при положение, че плащам чрез PayPal и не би трябвало да ми изискват никаква информация директно за картата. При мен вече трети ден е на 'on hold' статус, а парите са дръпнати от картата и затова исках да питам как са се придвижили нещата при теб. Момичета, само при първа поръчка ли се преминава през всички тези процедури? Аз така се бях зарибила от прочетеното от вас и с огромно желание си поръчах продуктите. Не пазарувам онлайн от вчера, но за първи път имам подобни усложнения и забавяния и вече взеха леко да ме дразнят заради липсата на комуникация. При мен езикът не е проблем и никога досега не съм се сблъсквала с подобно отношение (имам предвид това автоматично генериране на отговори). За колко време е приключвал този процес на верификация на данните при вас? И кога горе-голу мога да очаквам продуктите си, съдейки от вашия опит? Благодаря много за търпението и отзивчивостта на всички ви.

# 536
Melll, няма как да ти напиша ЛС, затова пиша в темата. Аз им писах три писма досега, и трите пъти ми обещават, че като  получат сметка, ще придвижат въпроса. Парите ми са дръпнати и осчетоводени, така ми казаха от банката, т.е, в магазина са ги получили. Започвам силно да се притеснявам дали ще ги получа обратно, макар че пишат че до не знам колко календарни дни ако не се уверят, че съм не знам какъв платец, ще ривърснат поръчката, ама дали се отнася за парите...и после как ще ги взема от Pay pal, умът ми не го побира. Аз пазарувам за пръв път, може и за последен да се окажа Simple Smile
Моля някой, ако е преживявал такова нещо или ако знае какво трябва да направим в този случай, да пише.

# 537
Melll, няма как да ти напиша ЛС, затова пиша в темата. Аз им писах три писма досега, и трите пъти ми обещават, че като  получат сметка, ще придвижат въпроса. Парите ми са дръпнати и осчетоводени, така ми казаха от банката, т.е, в магазина са ги получили. Започвам силно да се притеснявам дали ще ги получа обратно, макар че пишат че до не знам колко календарни дни ако не се уверят, че съм не знам какъв платец, ще ривърснат поръчката, ама дали се отнася за парите...и после как ще ги взема от Pay pal, умът ми не го побира. Аз пазарувам за пръв път, може и за последен да се окажа Simple Smile
Моля някой, ако е преживявал такова нещо или ако знае какво трябва да направим в този случай, да пише.

И аз съм със същия проблем и много ми е неприятно,че трябва да им изпращам сметки при положение,че вече са си взели парите.На кой и-мейл им изпращате писма,защото аз имам три различни.

# 538
На мен не ми е първи път да пазарувам онлайн, но за първи път се сблъсквам с такива провеки на сигурността и такава бездушна система. На теб поне ти отговарят на имейлите. Аз вече писах сигурно 3-4 писма до различните адреси за контакт (security@strawberrynet.com и orders@strawberrynet.com) и все още нямам нито един отговор. Сметката си я качвах и изпращах 3 пъти - един път без изобщо да са ми я искали, защото бях предупредена от форумките, че така се процедира и исках по-бързо да придвижа нещата, 2. след като ми се получи писмо с искане за кода на картата и сметка и 3. когато пак ми се получи такова писмо с абсолютно същия като цитирания от теб текст. Нямам чувството, че общувам с живи хора! На мен парите също са ми дръпнати от картата и им писах да ми отговорят, когато придвижат въпроса, защото се притеснявам, че минават дни и днес изтича промоцията, от която се възползвах при поръчката. Исках да знам и дали сметката, която съм дала, им е свършила работа да си потвърдят каквото ги интересува. Глас в пустиня. Днес статусът ми е 'Your order has been received and will be processed after we receive payment through (Paypal)', което тотално ме вбеси, понеже писмото от PayPal за плащането пристигна дори преди тяхното най-първо потвърждение на поръчката! Препратих им го и им писах пореден имейл, който остана без отговор. От прочетеното за ягодка, бях останала с впечатление, че пазаруването с тях е лесно и приятно, но за мен се оказва източник на притеснения и главоболия до момента. Освен въпроса, който те притеснява за връщането на парите при евентуално изтичане на този срок, аз се притеснявам и защо ми бе поискан този код за картата, след като правя плащане с PayPal и сега всеки ден си проверявам картата като параноик за източване на средства. Сега се сетих да питам на какъв адрес пратихте плащането, понеже от сайта на ягодка пише, че трябва да е на paypal@...., а аз забелязах едва като прочетох това впоследствие, докато се ровех да видя евентуалната причина за забавянето. Иначе при мен от PayPal автоматично се попълни само pay@.... и нямаше опция за смяна, та сега се питам дали изобщо са получили парите ми на правилния адрес. Само притеснения с тази поръчка! Моля който е в подобно положение да се държим в течение.

# 539
MeLLL,изобщо не съм се замислила как са платени парите,защото получих потвърждение и от ПейПал и от тях,че поръчката ми е приета.И после след два дена писмо за изпращане на сметките.Утре ще им ги пратя,та да видим какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт