Новата година дойде! През АПРИЛ да гушнем бебчетата малки!

• 17 310
  • 296
  •   1
Отговори
# 255
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!!!ДА ПОЧЕРПЯ И АЗ,ЧЕ И АЗ МАЙ СЪМ ОТ ТЯХ  Hug

ЖАБЧЕ ,ЧЕСТИТО И НА ТЕБ НА ПАТЕРИЦИ!!!
Вчера бях на ЖК и се уморих много,а после ме болеше пак и имах контракции.Вече се успокоиха нещата ,лежането е най-доброто лекарство за контракциите!Бебка е 1кг.и се е завъртяла ,което е добре че ме риташе в серклажа до скоро .Хемоглобина ми е 94 и пак съм на желязо Sad Качила съм до сега 13 кг. ще стана слон с това лежане,но няма как заради бебка само да е добре Praynig
За болките в кръста и аз ги имам и си поръчах колан за бременни-утре трябва да е при мен.Приятен ден от нас за сега  bouquet

# 256
Искам да попитам бъдещите Бургаски мамчета къде смятат да раждат и при кои лекар та евентуално да ме насочат към някой  Rolling Eyes Чудя се дали сега се уговаря лекаря или по нататък!!  мамите с опит да помагат  Simple Smile

# 257
  uraЧестит имен ден на всички празнуващи!   uraМного здраве, щастие и любов.

Май всички сме с болежки, ама какво да се прави, ще търпим. Аз все си мисля, че досега беше по - лесно и от сега започва вече сериозната част.

На всички с проблеми с газта cold, скорошно стопляне. Пазете се.

Момичета, записвате ли вече часове за ФМ, който се прави (доколкото аз знам Embarassed) около 28-30 гс. И мислите ли изобщо пак да ходите?

За раждането, аз мисля да си е при моя доктор, нормално раждане. ЖЗ Praynig Praynig Praynig

Пазете се и си почивайте. После цял живот ще работим и чистим. Сега бебките са най - важни.

Приятен и топъл ден на всички. Hug

# 258
  • Пловдив
Добро утро   bouquet (то малко добър ден станало ама нейсе)
Честит Имен ден на всички !

Момичета, записвате ли вече часове за ФМ, който се прави (доколкото аз знам Embarassed) около 28-30 гс. И мислите ли изобщо пак да ходите?

Аз нямах намерение да ходя ама милото е толкова ентусиазиран от последния път , ч дума да не става да пропуснем - аз го разбирам , все пак това беше единствения път когато е виждал малката бебка, а аз всеки път я виждам на ЖК...така че най-вероятно около 30 януари ще ходим пак на ФМ. yes

За раждането въпреки , че съм наясно колко по-добро е естественото раждане имам свое вътрешно много силно усещане , че трябва да раждам секцио , като прибавим и високия си диоптър най-вероятно ще е така  smile3506

На мен вчера счетоводителката ми се обади и каза че ще взимам минимално майчинство,защото нямам цяла една година назад стаж!Имам един или два месеца прекъсване  Confused ама нещо не се трогнах    Crazy не ме се ядосва за глупости само малко ме е яд че 4 месеца плащах по високи осигуровки,вместо да си вземем нещо за в къщи!

Деси , това не е така - аз съм в подобно положение и майчинство ще вземаш не минимално , а това, което си щяла да вземаш и преди , но ще започнат да ти го изплащат едва когато натрупаш 12 месеца стаж (като излизането в болничен по майчинство също се смята за стаж), а за месеците когато не си се осигурявала ще ти се взема минималната работна заплата сиреч 220 лв, дано да съм ти го обяснила добре  #Silly

Мария
, почивай си и дано да не се повтаря повече  Hug
Abrikotin радвам се за добрите новини  Simple Smile
Колкото до изследванията- аз дори не знам резултати от моите, които са правени доста преди Нова година , и ще разбера чак на 12 януари като ида при доки  ooooh!

dena_klv благодаря ти за снимчиците  Hug

Сега да ви задам един много много тъп въпрос- цяла вечер почти не съм спала , защото бебка много мърдаше , и странното е че като се обърна на ляво започваше да ме бута по-силно , а като се обърна на дясно спираше и се успокояваше - колкото и тъпо да звучи , възможно ли е според вас , като се обърна на определена страна и да я притискам и душицата да се опитва със всичка сила да ме накара да се обърна ?  fight

# 259
Хайде да почвам да пиша, че ще забравя нещо....

Жабче, мила, днес си видях кръвните изследвания - и моят хемоглобин е 103. Лекарката каза, че за бременни това е напълно нормално, но все пак ми изписа феро-фолгама. Но ти си с две бебенца и при всички положения трябва изкъсо да те следят! Левкоцитите са ми 13.9, но тя не каза нищо за тях.... newsm78 При всички случаи в понеделник ще искам да ми пуснат микробиологично изследване, че нещо "там долу" не е наред... Confused Трябва и да пусна в 2 последователни дни стерилна урина, заради проблема с бъбреците. В тази връзка:
Мария_, наистина дано да не е било нищо сериозно.  Обаче ми е странно, че са ти споменали за бъбреци...Аз миналия месец като лежах с бъбречна криза болките бяха ужасни, почти непоносими, имах чувството,че ще припадна (това май зависи от степента на кризата), но самата болка си беше отзад, при бъбрека....Впоследствие попремина напред, на едно странно място...може тъкмо да се е придвижвало някое малко камъче или песъчинка....И като пишках ми беше мнооооого неприятно. Не знам дали съм изхвърлила, каквото е имало за изхвърляне.... newsm78 Та така.....реших да споделя, белким ти е полезно...Искрено се надявам да нямаш повече такива неразположения!

princessa raia, няма да им се плашиш на тези от комисията!  Hug Аз защитих дипломна в средата на юли месец. Такива охлюви ми се паднаха в комисията..... ooooh! Тия бъкел не разбираха за какво им говоря, но решиха да се правят на тежки и важни, на мен обаче не ми пукаше. Каквото зависеше от мен, го направих. От там нататък - каквото сабя покаже. Не им се впрягай и притеснявай, бъди уверена в себе си. Така и на тях ще им е по-притеснено, че имат на среща си човек, който е сигурен в това, което е направил. Ще ти стискаме палци!  Hug

Парното и у нас 'ич го няма....Добре, че имаме климатик в хола, духалка в спалнята....и бойлер в банята. Макар че снощи успях да се изкъпя, използвайки Топлофикация (без грам да разреждам със студена вода). Но поне имаме резервни варианти...

darling1981, за сега не смятам да ходя на втората ФМ. Така или иначе Бебчо ще се роди, на първата ФМ не излезе нищо притеснително и това  са ми мотивите. Иначе умирам от любопитство да си го видя пак, но ще устискам още малко.

qnika, не се тревожи за килограмите! По-добре здраво бебче и по-голямо число на кантара. Аз лично смятам, че с желание и воля може да се смъкне впоследствие това, което ни е в повече.  Hug

magdalena.savova, до колкото знам е още рано да се плашим от седалищно разположени бебоци. Днес бях на преглед - и моят малък мъж е с дупенцето надолу. Но все пак има още време да се завърти. Ако предпочиташ естествено раждане, не се настройвай от сега за секцио. Винаги е възможно да се наложи, но може и да не се....  bouquet

Abrikotin, донесе чудесни новини! Бързо възстановяване на половинката ти желая!

Ох, бебчето и на моята линийка вече е в 7-мия месец! Юпиййййй!!!  newsm44

И в заключение: Честит Имен Ден на всички празнуващи!!![/u] Бъдете много здрави през годината!  smile3525

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 11:42 от no_name

# 260
  • Там където има любов
Честити именници и от мен  Grinning Да бъдат най вече здрави
Аз за съжаление май ще се оплаквам. Цяла вечер съм с контракции след вчеращния контракционен ден и да ви кажа доста съм поизплашена. Вече няма болезнени но за това пък са достатъчно на често.
Жабче на теб какво ти казаха на какво се дължи това? От тази сутрин си увеличих дозата на нош-па и магнезии на по 2 но следобед мисля а посетя моя доктор, че иначе ще полудея. А на батко все му се играй " Хайде мамо ставай от леглото" Колко ми е мъчно и стискам зъби. Хайде като отида и се върна ще ви кажа какво е станало.
На ФМ живот и здраве смятам да отида в началото на февруари.
Чуха се слухове че Балев вече не в клиниката на Темелков. Някой от варненките знае ли нещо по въпроса?
И един последен въпрос все още ли някои от вас имат силно течение като вода?

Хайде желая ви успешен ден весел празник и по малко болежки  Hug

# 261
  • София/Люлин
Честит имен ден на всички, които празнуват днес! Да сте живи и здрави и много щастливи.
Май повечето от нас имаме болки в тазобедрените стави. Моята лекарка ми каза, че бебето притиска някакъв нерв най-вероятно и е от това. За сега кръста много не ме боли, защото заради контракциите съм повече в леглото и не се преуморявам много. Вчера направих опит да готвя и ми прилоша, та едва се добрах до леглото. Едни горещи вълни ме обляха, а след това студена пот ми изби..предполагам че е на нервна почва. Пия валериан 2х1. Жабче ти на капки ли взимаш мента, глог и валериана и по колко на ден? Охх нямам търпение да дойде април, че притесненията са големи. Снощи на ЖК лекарката този път каза, че е девойка, а предния път твърдеше обратното. До като не се роди май няма да сме сигурни за пола.  newsm78
Мария това дето ти се е случило дано не  се повтаря скоро.
За раждането- аз съм се насочила към 1 АГ, но без избор на лекар. Според мен за 500 лв могат да се купят страшно много неща за бебчо, а и според писаното за тази болница там са много добри специалисти и ЖЗ трябва всичко нормално да мине. Съгласна съм, че отношението като си платиш е друго, но за 5-6 дни все ще се изтърпи.
Мамчета с проблеми по-бързо се оправяйте. Hug

# 262
Момичета, не се притеснявайте отсега, че е седалищно или с краката надолу. Има време да се обърне, все още му е достатъчно пространството, за да се върти. Габриела се завъртя предпоследната седмица преди термина Peace Беше като някаква огромна вълна в корема ми Crazy

Имам предложение: ако искате в следващата тема на първия пост до датата на термина да слагаме и РД, в който ще се ражда. Какво ще кажете?

Яника, Честит имен ден! Много здраве, късмет и здраво бебче на финала!
Честито и на други именници, ако има!

# 263
Честит имен ден на всички празнуващи днес!   bouquet
Йо-Йо,   bouquet! qnika,   bouquet!
Да са ви живи и здрави имената!

Йо-Йо, този болничен не прави заварено положението. Променят се малко финансовите разчети на семейството, но бебето е от първостепенна важност в момента. Драстични разлики в цифрите се получават при осигуряваните на минимален праг (но получаващи кеш повече) и тези с легални заплати над 2000 лв.
Мария,  Hug заради преживяния стрес и адмирации за лекарката.
Жабче, успех с усмивките при зъбаря. (И мен ме чака някой ден да се видя с моята любима зъболекарка, но основно да нагушкам фотомоделката й. Не че ще ми се размине бъркането в пастта  Mr. Green)

Видях 1-2 приятни теми на училището на 9 месеца, но защо са забили всичко в ЦУМ? Отделно, че май не ми се събира с много хора в момент, когато пак са се завъдили някакви вируси наоколо.
Сега ще се опитам да набера малко адреси на магазини за бебета и можем да ги цопнем в началото на следващата тема заедно с други предложени от вас, другарчета. Просто идея.

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 12:03 от рони

# 264
  • Някъде там...
Върнах се с чисто нова пломба.  Mr. Green Обаче има и още един кариес та другата седмица пак ще ходя.

Левкоцитите при бременни е нормално да са леко завишени, нормата за бременни и затова е по-висока - стойности от 12, 13 са си в рамките на нормалното. Освен това те варират - може да се повишат дори и само от контакт с болен. Аз се притеснявам просто защото загубих бебето миналия път след вътрематочна бактериална инфекция, която има риск да се върне и при настоящата бременност, оттам идва и паниката ми, не се водете по мен.  Embarassed

Диди, капките ги взимам повечето пъти при нужда, по половин чаена лъжичка. Ако съм в "серия" пия 3-4 дни по 3 пъти и обикновено помага.

sunny_777, трябва да ме прегледат за да се види дали са ефективни т.е. има ли поражение по шийката. Ако има - ще влизам в болница. Засега пия Гинипрал, той ми помага - през деня са много малко контракциите, имам ги след 22 часа вечер до някое време през нощта. Аз съм на Магнерот 3*2 и Гинипрал 3*1. Но понеже вече две вечери подред съм така, ако и днес се повтори картинката, ще звъня пак на Док и ако нещо ще тичам на лекар още тази седмица, няма да си чакам часа в понеделник. Моите са много леки, усещам само леко изтръпване на корема за 15-20 секунди, ама са много начесто и ритмични.  Tired Воднисто течение си имам все така силно, не е намалявало. Пиши какво ти е казал лекаря.  Hug

Аз ще съм секцио с избор на лекар. Мисля да раждам в Тина Киркова (1 АГ) при д-р Константин Ташков, този месец ще говоря с него и с д-р Сигридов да видим те какво ще кажат по въпроса. Ако обаче (дано не се случва Praynig) бебетата тръгнат по-рано, ще трябва да се насоча към Майчин дом заради по-добрата неонатология и без избор на лекар, защото там никой не познавам.

no_name, нормата за бременни за хемоглобина е около 110, но не е опасно и до 100 да падне. Обаче приемането на желязосъдържащи препарати си е задължително, защото имаме още много време до раждането и има опасност хемоглобинът да падне още.

У нас е кучешки студ - 17-18 градуса при парно на 5. Едва се усеща... дано скоро я разрешат тази газова криза, че нямам никакъв отоплителен уред. Освен тостера да пускам...  Rolling Eyes

zinaida
, напълно е възможно да се опитва да те манипулира - не й е удобно на тази страна и протестира.  Mr. Green

Ох, отивам да лягам...

# 265
Мисля, че тази информация ще ни е полезна, аз лично мисля да посетя няколко болници още от сега  Simple Smile

Дни на отворените врати през януари
София

6 януари, вторник 13:00 ч.
II МБАЛ – София АД,София, бул. Христо Ботев 120. За записване: ст. акушерка Адриана Сотирова –
тел. 02/ 915 83 20

6 януари, вторник 14:00 ч.
СБАЛАГ “Майчин дом” ЕАД,София, ул. Здраве 2. За записване: Родилна зала – ст. акушерка Нели Маринова, тел. 02/ 917 23 39; Родилно отделение – ст. акушерка Елена Тошева, тел. 02/ 917 24 78

8 януари, четвъртък  12:00 ч.
МБАЛ “Райна княгиня”, София, ул. Войводина могила 58
За записване: д-р Снежина Мичева – тел.: 02/ 957 18 43, 0888 550 210

8 януари, четвъртък 13:00 ч.
САГБАЛ “Д-р Щерев”, София, кв. Разсадника, ул. Христо Благоев 25–31
За записване: тел. 02/ 920 09 01 (регистратура); за връзка със ст. акушерка Лидия Тодорова – тел. 0889 893 069

14 януари, сряда 14:00 ч.
Втора АГ болница “Шейново”, София, ул. Шейново 19
За записване: Информация – тел. 02/ 965 94 52 (от 8 до 10 ч.)

16 януари, петък 13:00 ч.
I САГБАЛ "Света София" ЕАД, София, кв. Красна поляна,
ул. Миxaлaки Ташев 2. За записване: тел. 02/ 822 18 08, главна акушерка Дорина Димитрова

20 януари, вторник 13:00 ч.
II МБАЛ – София АД, София, бул. Христо Ботев 120. За записване: ст. акушерка Адриана Сотирова – тел. 02/ 915 83 20

20 януари, вторник 14:00 ч.
СБАЛАГ “Майчин дом” ЕАД, София, ул. Здраве 2. За записване: Родилна зала – ст. акушерка Нели Маринова, тел. 02/ 917 23 39; Родилно отделение – ст. акушерка Елена Тошева,
тел. 02/ 917 24 78

21 януари, сряда 13:00 ч.
МБАЛ „Токуда Болница София” АД, София, бул. Н. Й. Вапцаров 51А
За записване: Информация тел.: 02/ 403 40 00

22 януари, четвъртък 12:00 ч.
МБАЛ “Райна княгиня”, София, ул. Войводина могила 58. За записване: д-р Снежина Мичева –
тел.: 02/ 957 18 43, 0888 550 210

23 януари, петък 14:00 ч.
МБАЛ “Вита” ЕООД, София, ул. Драговица 9. За записване: Родилна зала – акушерка Надя Куртева, тел.: 02/ 960 49 75, 0885 227 763

30 януари, петък 13:00 ч.
I САГБАЛ "Света София" ЕАД, София, кв. Красна поляна, ул. Миxaлaки Ташев 2. За записване: тел. 02/ 822 18 08, главна акушерка Дорина Димитрова

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 13:17 от sharlot

# 266
Момичта ,благодаря за окуражителните думи ,че ще се обърне...... и аз на това се надявам ,така ,че  Praynig
Аз мисля да раждам в Тина Киркова /1 АГ / при д-р Валери Гергов / който ме следи от самото начало/
Very nice , съгласна за предложението.
ДАно вс мами се оправят и Мария да няма повече такива проблеми .

# 267
Здравейте,мадами Simple Smile
 Аз мисля да ходя в Университетска в Пловдив.Мисля да говоря с Паскалева,която е завеждаща родилното,но и само с нея съм имала контакт за сега.Само дето и аз не знам кога трябва да се разбера с нея  newsm78

Забравих: Честито на празнуващите днес   bouquet !

# 268
Много благодаря sharlot за информацията. Току-що се записах за Токуда - 21.01, 13ч.

Поздрави на всички момичета и се пазете!

# 269
Sharlot, сори за тъпия въпрос ,ама идеята да посетиш болницата, в която мисли шда раждаш ли? Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт