Израел 19

• 16 407
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
  • T"A
Ментов ми се обади, че във в-к Йедиот Ахронот е имало статия за проблема с руския газ.

статията на иврит: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3651987,00.html
 Rolling Eyes На английски я няма!

+ Снимка на българските вестници: Grinning (статията е за икономическата криза, снимката е там по погрешка)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3652022,00.html

Между другото, има 2 добри новини - едната е за прекъсване на огъня с цел осигуряване на хуманитарен коридор; а другата - Саркози поискал знак, че Гилад е жив  Praynig

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 14:51 от Mentha

# 166
  • Някъде там...
Ментичка колкото и да ми се иска не вярвам,че ще дадат знак ,но това не ми пречи да се надявам  Praynig

# 167
А,аз със сигурност ще оцелея,за нея незнам Mr. Green
Петя,няма да се давате лесно,каква хубава снаха вземат 4470,а тъщата и тя хубавица!
Mentha ,дано новините,да са вече само добри!

# 168

Между другото, има 2 добри новини - едната е за прекъсване на огъня с цел осигуряване на хуманитарен коридор; а другата - Саркози поискал знак, че Гилад е жив  Praynig

Ха дано  Praynig!
Междудругото докато си говорим за примери от този род можем да кажем, че си получава много омешано и с изрелско окончание за мн.ч.  - кибуцниким, мошавниким, хамасниким...

Мента, отонсно четките да ти подарим чифт  Joy

Шегата на страна тези ги препоръчвам  Peace!

# 169
Здравейте момичета и тигър !

Малко черен хумор :
Въпрос : Какво е общото между Израел и България ?
Отговор : И двете имат проблем с Газа !

Ох.. положението става критично !

Ние вече нямаме парно ! По закон запасите от газ ,които трябва държавата да има (при някаква криза) , които да я направят независима от чужди вносители , трябва да покриват период от 2 месеца , а България я има , я няма месец ако докара ще е добре !  Tired

Ако не се оправи този въпрос минаваме и на токов режим !

Всъщност Украйна не краде газа , ами  просто го е отклонила , за да може да спре  газоподаването в страната постепенно , иначе имало опасност от взривове и т.н.  И в резултат на това необходимо отклоняване , България и всички страни зависещи от този газопровод  увисват !
Тука политиците са като в тъп виц ! Премиера говорил бил няколко пъти с Путин , ама файда за са никва .. нещо се оплита човека !
Президента подържал бил диалог с украинският президент , накрая обаче реши да пуска 3ти блок на АЕЦ  ooooh!
ОФФФ  Извинете , знам че четете новините ... ама да ви се оплача ! Пишман история !
Тея политици и без криза ни докарват до кризисно положение   , а сега не ми се мисли .......

Мента твойте близки (понеже знам ,че си от СФ ) къде живеят , дано при тях има парно (че в момента по райони няма )  Praynig
Миши дано при вас нещата са другак !  Praynig

# 170
  • T"A
Анди, надявам се да се намери някакво по-кардинално решение, защото цяла югоизтона Европа е без газ  Sick Като си помисля какъв студ беше докато бях в София  ooooh! По въпроса ти - нямат парно, минали са на ток, но зная, че и това не е решение  Sad

Тали, вкъщи сме си с ел. четки, моята на Conegliano, а на половинката е на Braun, като показаните от теб  Peace
Тук се продават само Браун, моята е от Бг  Grinning
Намерих място за екскурзия, но само след като приключат военните действия...
http://www.beeri.org.il/ - от сайта на кибуц Бери избираш "кои сме ние", а после "Бери и околността" - има презентация с цял маршрут за екскурзия, много подходящо ми се струва за зимата   Heart Eyes

Боряна, ти ползвай сайтовете на израелските вестници, които публикуват на английски, да не се чувстваш дезинформирана  Peace
Ynet е на Йедиот ахронот - най-популярният: http://www.ynetnews.com/home/0,7340,L-3083,00.html
NRG e на Маарив (те не издават на англ.): http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/457/743.html - жалко... на иврит имат добри статии  Confused
И haAretz, който се води малко с лява ориентация...: http://www.haaretz.com/
 Hug

За учащи иврит има специално седмично издание Shaar LaMathil (http://www.slamathil.co.il/defaultHeb.htm) - много помага и за ученето на езика...

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 16:36 от Mentha

# 171
  • Някъде там...
Благодаря Ментичка   bouquet а този саът който е подходящ за изучаващите иврит не е много подходящ за мен щото като си кликна на англ.ми дава грешка и не ми зарежда нищо Sad (http://www.slamathil.co.il/defaultHeb.htm) а да и за кибуца ще се караме аз как да разбера къде пише снимки като е пак само на иврит ооооф че няма картинка с дърпане на уши да ти я лепна сега  Joy и аз искам да разгледам там ама на нито знам как е на иврит кои сме ние нито нищо...пфуууу ще пребия мъж ми ако не ми намери скоро Улпан и не ме научи да чета,пиша,рецетирам на иврит...пък като се науча да рецетирам на иврит ще ме видите каква съм една такава пълна с чувства  Joy

# 172
и при нас радиаторите са студени, в Редута съм аз...добре, че ни е топъл апартамента, че досега да сме забегнали при мама. Уж до дни топлофикациите ще минат на мазут, но да видим...

айде, дай Боже още добри новини  Praynig

# 173
 Минаха 3  часа и се започна отново.

Мента , паднаха 2 ракети в твоята Беер Шева -  една  извън града и една  в града .Тази в града е в   стар квартал , където няма бункери.Любопитните се събрали после да видят , а това не е желателно изобщо, но ... Така за сега.

На моята  дружка цялата фамилия от  страна на мъж й са в  Ашдод , та телефони ...мале си ....  ooooh!

Боряна ,  Joy hahaha Едни чувства като извадиш ..гледай да са по-цветущи !

# 174
  • T"A
пък като се науча да рецетирам на иврит ще ме видите каква съм една такава пълна с чувства  Joy

Joy

Сайтът, който не ти се отваря, всъщност е вестник, който излиза на много лесен иврит. Като тръгнеш на улпан, ще ти е полезен, сега още ти е рано  Hug

За кибуца - влизаш в сайта, най-най-вдясно пише מי אנחנו, като сложиш мишката на този надпис, има падащо меню с две опции - избираш първата בארי והסביבה  Peace Обяснено е на иврит за маршрута, но от снимките се вижда какво ме е привлякло  Grinning - съчетание от природа и исторически места...

Във връзка с българското парно - как е времето? Дано се постопли, да грейне слънчице, иначе и вие ще трябва да търсите убежища в мирно време  Confused

Пете, Беер Шева наистина ми е на душата...  Confused Ние пък имаме роднини в Гадера, където вчера падна ракета (добре, че бебока там го спасиха)

# 175
Чухте ли за случката с израелският мисля че беше баскетболен отбор в Анкара? Излезли да играят и тълпа от феновете тръгнали срещу тях да ги линчуват, те успели да се върнат обратно в съблекалните и реферите решили че Турция получава победата служебно  Rolling Eyes и после това се потвърждава и от европейски съдии.

Е как може такава варварска история тия хора в кой век живеят  Tired да тръгнеш да линчуваш отбор от спортисти защото не си доволен от политиката на страната им  Thinking.

Тичам на работа 7 сутринта е при нас.

# 176
  • Някъде там...
Аааа така друго казва с буквички с ляво ,дясно няма да дърпаме ушите  Joy

Ханд,аз поне не чух за тази история и като жалко подобие на спортист знам,че би трябвало да има преиграване на мача ,но при закрити врата...А и да добавя ,не забравяй олимпиадата в Мюнхен....

# 177

Във връзка с българското парно - как е времето?

Много студено - минусови температури ! Вчера = -5 , -6!  А в колата с парно 16 някъде ! (имаме уредче на колата което засича вънка и вътре  гардусите)  !

Какво стана с убитите момчета от приятелски огън ?! Изяснява ли се ситуацията ?! Confused

# 178
Да бе  .... Това беше в  сутришните новини ..... Даваха и кадри ...Надали е най-големият проблем на Израел сега , но показва отношение .... Турция и Израел са в доста  добри отношения иначе , но в  момент като този се показват доста неща.Все пак да не забравяме , че  това са фенове , а не представителна извадка на цяла  страна .....

Анди , доста време може да мине ....Нека  и да свърши войната , ще има и още разследване ....

# 179
  • София
Здравейте момичета,
Извинете ме, че нахлувам в темата ви, но искам да споделя нещо, ако позволите..
Няма да се опитвам да оборвам нечия позиция и виждания, няма смисъл в това....всеки с възгледите си. Peace
Но ми се иска да бъдете по-обективни, когато цитирате примери за негативно отношение към израелски граждани....
Визирам случая с баскетболния отбор ..Двубоят от Еврокъп межу турския Телеком и израелския Бней Ашарон  не се е провел поради
антиеврейска демонстрация  в залата - да ,това е вярно...Ето, аз на черното бяло не казвам, определено не е редно конфликтът да са пренася дори  и на спортната площадка.Но...
Организаторите на турнира обявиха служебна победа за Израелския отбор с 20 – 0, а не за турския..
Какво тогава ви се струва несправедливо?! newsm78Редно е , преди да давате примери, да сте убедени в достоверността им! Peace

Общи условия

Активация на акаунт