Предстои ми ИНСЕМИНАЦИЯ, да поговорим... - 6

• 78 185
  • 1 061
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте момичета,
Отдавна се ровя във форума, но все не намирах кураж да се включа. Ние сме с необяснен инфертилитет. Първата инсеминация беше неуспешна. Втората инсеминация , след серия fsh инжекции и накрая hCG инж., беше на 05.02.09; четири доминантни фоликула и 20 млн. сперматозоиди след обработката. След инсето ми изписаха вагинално прогестерон гел. До днес бях много положително настроена. Но и вие знаете последните дни са най-трудни и времето сякаш е спряло. Дано този път е станало. Ще ви информирам за резултата. Моля се за всички.  Praynig Praynig и дано и ние скоро да гушкаме така желаните бебчовци

# 421
Здравейте момичета,
Отдавна се ровя във форума, но все не намирах кураж да се включа. Ние сме с необяснен инфертилитет. Първата инсеминация беше неуспешна. Втората инсеминация , след серия fsh инжекции и накрая hCG инж., беше на 05.02.09; четири доминантни фоликула и 20 млн. сперматозоиди след обработката. След инсето ми изписаха вагинално прогестерон гел. До днес бях много положително настроена. Но и вие знаете последните дни са най-трудни и времето сякаш е спряло. Дано този път е станало. Ще ви информирам за резултата. Моля се за всички.  Praynig Praynig и дано и ние скоро да гушкаме така желаните бебчовци
DOBRE DOSHLA MARGO82 !Gelaia ti uspeh ot vse sartse,moita parva insemintsia beshe na 02.02.09 i e neuspeshna snoshti mi doide.STISKAM TI PALTSI Praynig

# 422
BLT -  Hug - Успех мила в начинанията ти

Памиво -  Hug - ех, много те гушкам - позволено ти е да тъжиш - мъката ще ти поотмине и като започнеш наново процедурата ще дойде и ентусиазма и ще забравиш колко ти е било тежко и болно  Peace

bLAGODARIATI Xlora mnogo mie priatno kato me uteshavash,poneze s teb sme v go-re dolu edno pologenie  love001  :love001:Pozdravi na vsi4ki i uspehi
Xlora kak sa pri teb neshtata?

# 423
pamivo, благодаря ти за подкрепата. Мила, не се отчайвай, че не е станало от първият път. Вторият път шансовете се увеличават (произхождайки от факта, че първият е неуспешен).   
Аз се успокоявам с това, че правя всичко възможно и от тук нататък нищо не зависи от мен. Така намирам някяква утеха.

# 424
  • Оранжевата стая

Pamivo - аз реших че нямам повече време за инсеминации - така и така бая инжекции видях  за да докарам овулация - по-добре направо към тежката артилерия да пристъпя. Подготвям се в момента за ин витро. Предполагам че през април месец, ако всичко е наред с изследванията и стимулацията, ще преживея първото си ин витро.
Но  продължавам да чета темичката и да стискам палци на всички!
Ти имаш ли вече някаква информация какво следва сега? Кога ще можеш пак да почнеш процедура за инсеминация?
 Hug

# 425
Bravo Xlora,vazhishtavam se na tvoia pogled nad neshtata i za tova 4e ne se otkazvash,az viarvam 4e oshte s parviat opit shte se polu4i invitroto,zashtoto tam neshtata stoiat znaesh po mnogo po nadegden metod!Uspeh,viarvam v teb! luvbed luvbed
A shto se otnasia do men shte prekratim za malko za okolo 2 m s tezi inseminatsii,ako pomnish biah pisala 4e nie imame edno dete-momi4e na 7 g.i imame ogromen shans da stane pak po normalen na4in sega ve4e i az i saprugami smiatam 4e se izlekuvahme i shte se probvame sami pak ako e rekal gospot shte stane 4udoto... Praynig
A doktorkata ina4e kaza oshte sled 10 dni da napravim 2 inseminatsia,ti kak mislish ne e li rano?

# 426
pamivo не е рано за втора инсеминация и моите ги правих в два поредни цикъла и док. ме викаше на 10-тия ден след М.
Момичета да ви питам, и след първото инсе и сега след овуто нямам болки в гърдите. Иначе обикновено ме заболяват и то доста силно. Знам, че не е от Дуфастона, защото съм го пила и преди. Възможно ли е да е от Утрогестана или инжекцията Овитрел, тъй като други лекарства не съм пила. Да не би хормоналният ми баланс да е нарушен  newsm78 Не знам и аз вече какво да си мисля. Днес ми е пети ден след инсето и не усещам нищо по различно... Дано да е за хубаво  Praynig

# 427
sessile  стискам силно палци дай  боже скоро да се похвалиш  с най - хубавото нещо аз  утре трябва да ходя да си напавя хурмонални иследвания     като  SH-LH  и естрадиол  някои да знае   какви с тези хурмони мн ми е притестнено    но ще видим  в други ден ще си покаже дано всичко да е  наред  newsm78  ако ма някои ихформация за тези хурмони мн ще съм  благодарна

# 428
Здравейте момичета може би си спомняте, че този месец преживях неуспешна инсеминация. Днес си направих изследвания на щитовидната жлеза. Само Anti TPO са завишени. Дали има връзка с неуспешната инсеминация.
FT4 1.3ng/dl    0.71 - 1.85
TSH 2.94uIU/ml    0.49 - 4.67
Anti TPO 25.03IU/ml    0 - 12

# 429
Според мен ТСХ също ти е високо, последните мнения на ендо са, че трябва да е до 2.50
Anti TPO не знам какво е. Има ли друго име?

# 430
Anti TPO = МАТ
Ходя при Орбецова в Пловдив. Преди инсеминацията резултатите ми бяха почти същите и каза, че още няма да пия хапчета. Гледа ме на ехограф и жлезата е ок. Другата седмица пак съм при нея да видим.

# 431
  • Оранжевата стая

A doktorkata ina4e kaza oshte sled 10 dni da napravim 2 inseminatsia,ti kak mislish ne e li rano?

Миличка, не помня дали при теб имаше стимулация или беше на ЕЦ. Ако е имало стимулация зависи дали е била слаба и как си реагирала на нея - ако си образувала много фоликули, може да се наложи да се изчакат 1-2 че и три месеца преди следваща инсеминация. Поне при мен беше така - не можеше да повторя инсето на следващия месец - доки каза да си починат яйчниците.
Но ако е било на ЕЦ или със съвсем слаба стимулация мисля че няма проблеми да се опита пак веднага.
 Peace - Успех!

# 432
Извинявам се, че пак ви се меся в темата, но искам да спомена, че моят ТСХ се движи от няколко години между 3.7 - 4.7 при референтни стойности 0.4-4.5 и това не беше проблем да забременея (ин-витро). Противно на всички мнения в България, че нивата му трябва да се смъкнат до 1 (гледам сега Мира пише 2.5 - вдига се границата  Wink). Тук лекарите въобще не мислят така и това е масова практика, не обръщат никакво внимание, ако е в референтните граници.
Аз и преди съм питала, но не никой не ми отговарял изчерпателно: Защо "трябва" да се смъква, ако в реф. граници?

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 21:00 от Кюбит

# 433
  • София
Кюбит, виждам, че втори път пишеш за нивото на ТСХ. При мен и при инсеминациите, и при ин-витрото ТСХ-то ми беше 2.7 - 2.8 при горна граница 4.2. Докторите все казват, че е добре. Но общо взето преди всяка процедура искат да го изследваме, защото аз в миналото съм имала проблеми със щитовидната жлеза (Струма Дифуза 2-ра степен, което ще рече увеличена щитовидна жлеза). Последно на консултацията с анестезиолога тя също подробно ме разпитва за проблемите ми в миналото, какво съм пила, кога последно са ми гледали жлезата на ехограф и тя също настоя да се изследват хормоните на щитовидната жлеза. Каза, че те много се влияели от стрес. Явно всеки доктор различни критерии има. Но ти наистина си пример за това как и с малко по-високо ТСХ нещата се случват. Което би трябвало да успокои някои момичета и да им вдъхне спокойствие и надежда.  Grinning

# 434
Благодаря ти Кюбит. Много ме успокои. С това TSH само се притеснявам. И мойта ендокриноложка мисли, че няма проблем.  Simple Smile
Дано скоро се сбъднат мечтите ни.

Общи условия

Активация на акаунт