Как правите лазаня?

  • 3 121
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 309
Най-отдолу слагам бешамела, редя един ред кори /кипнати предварително във вряла вода/, редя плънка с кори, като най-отгоре завършвам с кори и пак заливам с бешамел. Плънката я правя с домати, чесън, кайма, кисели краставички, босилек.

# 16
# 17
  • Мнения: 1 906
Приготвям лазанята винаги по един и същи начин и винаги ми се получава страхотно  Laughing
Правя два соса: бешамел и доматен. Бешамела е стандартен, а доматения го правя по следния начин:
Запържвам кайма, рендосани моркови и пресни гъби. Щом каймата се зачерви слагам доматите (еднакво съм доволна и от доматено пюре и от цели домати, които нарязвам непосредствено преди готвене). Накрая слагам чубрица и черен пипер.

На дъното на тавичката изсипвам половната сос бешамел. Редя ред кори лазаня, ред доматен сос. След два реда кори от лазаня подреждам дебели парчета кашкавал и продължавам да редувам кори и доматен сос. Най - отгоре слагам кори и поливам с другата половина сос бешамел. Пека под фолио (или в йенска тенджера с капак). След около 30-40 минути махам фолиото и обилно настъргвам кашкавал. Пека докато кашкавала се разтопи.
Става неустоимо вкусна  Peace ! Прилагам и снимков материал   chef

Общи условия

Активация на акаунт