За добрата козметика

• 90 262
  • 439
  •   1
Отговори
# 345
# 346
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%94%D0%A2
Пример как нещо в началото на откритието си дори е довело до Нобелова награда, а после се установява, че е адски токсично. Същата история е и с хероина, името му идва от hero...

# 347
Bastet, CI, благодаря и се извинявам за това, че питам вместо да проверя преди това. Това с хероина също е интересно. Ще попрочета, ако намеря някаква информация.

# 348
CI, бих искала да те попитам за мнението ти за следната маска за лице:
Doliva Cleansing mask
Aqua, kaolin, cetearyl alcоhol, caprilic/capric triglyceride,olea europaea oil, glycerin, butyrospermum parkii butter, dimethicone, fukus vesiculosus extract, maris sal, sodium cetearyl sulfate, propylene glycol, parfum, benzyl salicylate, citronellol, eugenol, butylphenyl methylpropional, limonene, linalool, geraniol, potassium iodide, sodium hydroxide, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, potassium sorbate, sodium benzoate
взех си я заради каолина на 2ро място, но после разпознах кофти cetearyl alcоhol и гаден propylene glycol. другото не го разбирам. не е скъпа - за 30 мл 6 лв. дали ще свърши работата и дали има потенц. карцерогени?
бих искала да те попитам във връзка с въпросите за пилинга, дали този ексфолиращ гел на  EUCERIN е добър за всекидневна употреба, както рекламирat (t.e. да не й дойде в повече пилинга) :
Dermopurifyer scrub
Aqua, cocamidopropyl betaine, decyl glucoside, sodium myreth sulfate, polyethylene, lactic acid hydroxypropyl starch phospate, acrylates/C10-30 alkyl acrylate, crosspolymer, polyquaternium-10, peg-40, hydrogenated castor oil, mannitol, microcrystalline cellulose, peg-90 glycerylisostearate, laureth-2, benzophenone-4, phenoxyethanol, methylparaben, propylparaben, parfum, CI 77289

Последна редакция: нд, 15 фев 2009, 17:20 от primavera

# 349
  • Бургас
искам за пролетта да си взема козметика за лице (смесена кожа) и се чудя между това :

http://www.vitalityclub.bg/index.php?page=products&id=7&itemid=57  и за очите http://www.vitalityclub.bg/index.php?page=products&id=11&itemid=81

или това:

http://www.framar.bg/bioderma-sensibio-kr.lice-lajt-40-pid30013016.html и за очите http://www.framar.bg/prepor_product.php?id=30062850&change_q … 8%CE%C4%C5%D0%CC%

не съм ги ползвала изобщо , нито продукти на тези фирми , козметичката ми ги препоръча да си избера и естествено съм в чуденка сега   Grinning

# 350
Аз също се интересувам от околоочния крем Sensibio Eye contour gel на BIODERMA. Моята кожа е доста чувствителна - има ли съставки, които биха предизвикали дразнения? В описанието се казва , че е за кожа с тенденция за образуване на торбички около очите, фини линии и бръчки около очния ъгъл. Дали помага при такива проблеми?
Ето и съставките:
WATER (AQUA), GLYCERIN, DIMETHICONE, POLYEHTYLENE, TRIDECYL TRIMELLITATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ISOSTEARYL ALCOHOL, BUTYLENE GLYCOL COCOATE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, XYLITOL, CAFFEINE, SODIUM HYALURONATE, GLYCYRRHETINIC ACID, RHAMNOSE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, PENTYLENE GLYCOL, CAPRYLYL GLYCOL, 1,2-HEXANEDIOL, DISODIUM EDTA, SODIUM HYDROXIDE, ETHYLCELLULOSE
Предварително благодаря   bouquet

# 351
 Мисля си, че до десетина години ще има трагедии при жените на 50-60 +, като единственото спасение ще е имплантиране на чужда кожа.
[/quote]
Лелеее CI, в интерес на истината и аз за това съм се замисляла....всички тези рекламни чудотворни чудесии  Sick ако е в резултат на природата да ми причини това (в смисъл естествено стареене)....както и да е....ама ако си знам, че аз съм си го причинила  Close.  И в този ред на мисли.....ако ограничим мазилата дали ще е по-добре, как мислиш? Или не? (Напоследък често си задавам този въпрос, макар, че аз съм си от стабилните потребители на козметика). Все пак като се замисля понякога от всички тези кремове, горката ми кожа кога диша, а все пак тя биологически има тази функция. Thinking Ето аз пак по нестандартните въпроси. Нали знаеш и да не ми отговориш естествено, че няма да се сърдя, следя темата отдавна и се опитвам да запомня всичко, но....това е цяла наука. Поздрави, CI за всеотдайността.  bouquet

# 352
горката ми кожа кога диша

Спокойно. Тя и без козметика толкова диша. При обикновени условия кожата няма особено значение за отдаването на СО2 и поемането на О2. При изключително интензивна физическа работа или висока температура може да се говори за такава функция като един вид компенсаторен механизъм на организма. Практически погледнато, ако искаме кожата да диша повече, може да я поизпотим с добра фитнес програма (примерно).

# 353
CI, бих искала да те попитам за мнението ти за следната маска за лице:
Doliva Cleansing mask
Aqua, kaolin, cetearyl alcоhol, caprilic/capric triglyceride,olea europaea oil, glycerin, butyrospermum parkii butter, dimethicone, fukus vesiculosus extract, maris sal, sodium cetearyl sulfate, propylene glycol, parfum, benzyl salicylate, citronellol, eugenol, butylphenyl methylpropional, limonene, linalool, geraniol, potassium iodide, sodium hydroxide, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, potassium sorbate, sodium benzoate
взех си я заради каолина на 2ро място, но после разпознах кофти cetearyl alcоhol и гаден propylene glycol. другото не го разбирам. не е скъпа - за 30 мл 6 лв. дали ще свърши работата и дали има потенц. карцерогени?
Хубава е маската, цетеариловия алкохол е необходимото зло все пак, в смисъл не е прекрасна съставка, но и в никакъв случай не е токсична, използвани са меи консерванти - етилхексилглицерин, калиев сорбат о натриев бензоат. Пропиленгликолът сигурно идва като разтворител на екстрактите, все пак са го дали, някои и това не правят. Лично което не е хубаво са много алергени, но ако нямаш реакция към тях няма проблем, пък и нали се отмива после?
бих искала да те попитам във връзка с въпросите за пилинга, дали този ексфолиращ гел на  EUCERIN е добър за всекидневна употреба, както рекламирat (t.e. да не й дойде в повече пилинга) :
Dermopurifyer scrub
Aqua, cocamidopropyl betaine, decyl glucoside, sodium myreth sulfate, polyethylene, lactic acid hydroxypropyl starch phospate, acrylates/C10-30 alkyl acrylate, crosspolymer, polyquaternium-10, peg-40, hydrogenated castor oil, mannitol, microcrystalline cellulose, peg-90 glycerylisostearate, laureth-2, benzophenone-4, phenoxyethanol, methylparaben, propylparaben, parfum, CI 77289
И това според мен е добро, пилингът е комбиниран тук - с частички полиетилен и млечна киселина. чак за всекидневна употреба...мислиш ли, че ти е необходимо?

# 354
Аз също се интересувам от околоочния крем Sensibio Eye contour gel на BIODERMA. Моята кожа е доста чувствителна - има ли съставки, които биха предизвикали дразнения? В описанието се казва , че е за кожа с тенденция за образуване на торбички около очите, фини линии и бръчки около очния ъгъл. Дали помага при такива проблеми?
Ето и съставките:
WATER (AQUA), GLYCERIN, DIMETHICONE, POLYEHTYLENE, TRIDECYL TRIMELLITATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ISOSTEARYL ALCOHOL, BUTYLENE GLYCOL COCOATE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, XYLITOL, CAFFEINE, SODIUM HYALURONATE, GLYCYRRHETINIC ACID, RHAMNOSE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, PENTYLENE GLYCOL, CAPRYLYL GLYCOL, 1,2-HEXANEDIOL, DISODIUM EDTA, SODIUM HYDROXIDE, ETHYLCELLULOSE
Предварително благодаря   bouquet
наистина е такъв, за чувствителна кожа. Дали помага за около очи...никой не може да ти каже от четене.

# 355
  • Paris
Това е серум за намаляване на бръчки. Моля CI да даде професионална оценка Peace
water, glycerin, cyclopentasiloxane, hydrolyced soy protein, salix alba{willow} leaf extract, algae extract-paraffin, physalis alkekengi calyx extract, propylene glycol, tocopheryl acetate, vitis vinifera[grape] leaf extract, potentilla erecta root extract, krameria triandra root extract, arginine, phenoxyethanol, triticum vulgare[wheat] protein, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, xantan gum, pentylene glycol, sodium methylparaben, sorbic acid, tetrasodium edta, lavandula angustifolia[lavender] oil, thymus mastichina oil, butylene glycol, methylparaben, potassium sorbate, butylparaben, ethylparaben, propylparaben.
Голем зор докато го препиша това. ooooh!

# 356
Здравей CI,
търся хидратиращ крем за кожа смесен тип, със склонност към поява на пъпки. Държа да е лек и хидратиращ и да не запушва порите.
 Спрях се на Clinique Superdefense SPF 25 Age Defense Moisturizer Combination Oily to Oily. Това успях да открия в нета за него:

Active: Octisalate (5%), Oxybenzone (5%), Avobenzone (3%), Octocrylene (1.3%), Other: Water, Dimethicone, Butylene Glycol, Butyloctyl Salicylate, Isononyl Isononanoate, Polyester-8, Silica, Glycerin, Polysilicone-11, Triticum Vulgare (Wheat Bran) Extract, Algae Extract, Laminaria Saccharina Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Extract, Coffea Robusta Seed Extract, Echinacea Pallida (Coneflower) Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract, Sea Whip Extract, Astrocaryum Murumuru Seed Butter, Adenosine Phosphate, Trehalose, Disodium Nadh, Padina Pavonica (Thallus) Extract, Creatine, Sodium Rna, Caffeine, Micrococcus Lysate, Nordihydroguaiaretic Acid, Sodium Dna, Phytosphingosine, Linoleic Acid, Cholesterol, Ferulic Acid, Ascorbyl Tocopheryl Maleate, Sodium Hyaluronate, Aminopropyl Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Trisiloxane, Sucrose, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Soy Protein, Lecithin, Hexylene Glycol, Ethylhexyl Stearate, Ethylhexyl Palmitate, Decarboxy Carnosine Hcl, Propylene Glycol Dicaprate, Chamomilla Recutita (Matricaria), Zeolite, Maltodextrin, C1-8 Alkyl Tetrahydroxycyclohexanoate, Caprylyl Glycol, Polyethylene, Hydroxyethylcellulose, Xanthan Gum, Sodium Chloride, Laureth-4, Laureth-23, Polysorbate 20, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/Vp Copolymer, Acrylic Acid/Vp Crosspolymer, Tromethamine, Disodium Edta, Phenoxyethanol

Благодаря предварително.

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 12:48 от Mojito

# 357
Здравей CI! Когато имаш време, би ли обърнал по-обстойно внимание на продуктите с т.нар. lifting и firming ефект. Кои активни съставки да търсим в тях и кои да избягваме? Кога според теб трябва да започнем да ги използваме? Отпусната кожа мен лично ме притеснява повече от бръчките. Освен това някои от вертикалните бръчките се образуват в следствие на отпускането на тъканите.
Харесах си ето този продукт: http://www.nuxe.com/les-soins/phytochoc-fiche-24.html. За съжаление нямам състава му.
По въпроса прочетох това:
http://krasota.rozali.com/kozmetika/p417.html

# 358
  • Sofia
От грижи с детето чак сега виждам тази тема, а пропуснах и втората тема на Софи Embarassed

Изчетох всичко от-до. Просто съм изумена от търпението и количеството вложен труд на CI newsm20
За съжаление много, мноооого неща не са ми ясни и въпреки възможно най-елементарно написаните обяснения на CI не всичко ми се изясни.

Първо искам да коментирам билковия пилинг, за който прочетох всичко написано дотук. Аз и в другата тема писах, че си правих ето този пилинг, който има претенциите да е билков:
http://www.schrammek.de/en_products_greenpeel.html

На сайта подробно е наблегнато на факта, че пилингът е изцяло билков и няма химически субстанции.

"How can the skin peel when no chemical substances are used?

Our specific compound of the herbal mixture is massaged into your skin at your skin-care salon. The herbs own micro particles lightly polish the upper layers of skin (epidermis removal), other active ingredients in the herbal preparation will penetrate the skin where they will be absorbed by the cutis within 48 hours. They'll release valuable, natural active substances such as vitamins, plant hormones, enzymes and other beneficial ingredients into the skin."

CI, просто не мога да разбера какво точно искаш да кажеш - че лъжат откровено, че няма такива съставки или просто се използва някакъв трик, т.е. няма хим субстанции, но има нещо друго, което е вредно #Crazy
(аман от тея маркетингови трикове вече  #Cussing out)

Предстои ми втора процедура и просто не знам какво да правя. Правила съм и хим. пилинг веджъж- крайно изгарящо и болезнено. Този билков билинг ми се стори много по-щадящ - представляваще 7 минутна ексфолация, подобна на домашна, но лицето силно се загря и имаше лек дискомфорт, приличаш на ефект "стъклена вата". След това без особен дискомфорт кожата ми се обели за 3-4 дни.
И на мен много ми се иска да си щадя кожата и разбирам защо си против пилингите, но след 15 години опити да се справя с акнето и безброй ОЧЕВАДНИ белези по кожата ми просто не виждам как ще стане с естественото обновяване (или лека домашна ексфолация, каквато между другото също съм пробвала, бях си купила копринена ръкавица, но признавам, че не бях много редовна).  Confused Дали все пак намираш за необходим компромис подобни процедури, когато има видима нужда от тях?
Май ще трябва да чакам докато стана на 45 и мина направо на бръчки. Това избелващо на Eucerin си го записах, дали да не пробвам с него Rolling Eyes

Естествено заради белезите от години се опитвам да намеря подходящ покривен продукт за през деня, който поне отчасти да скрива белезите, без да запушва, омазнява, вреди и прочее. Също както Софи съветва се насочих към минералните пудри, за съжаление почти няма такива в БГ (само някакви "минерални" бъкани с химии) та се налага да ми пращат от Канада.
Последно се сдобих с тази на Young blood. Софи, някакви отзиви за марката, понеже нали и ти си там?

Съдържанието и е следното:
Titanium Dioxide, Bismuth Oxychloride, Mica, Iron Oxides
Някои от нещата вече са обсъждани - притесни ме за този първия диоксид това, което CI е коментирал за проникването в кръвта. За железния оксид виждам, че си писал, че е ОК за фон-дьо тени, това MICA видях, че също доста се среща. За него съм си записала това - за около очи да не се ползва, но при акне си препоръчал да го има(водих си записки по страниците). Вероятно има антибактериален ефект, така ли?
Този Bismuth Oxychloride не успях да намеря какво е. Моля ви за коментар по състава Praynig

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 17:23 от NBM

# 359
] И това според мен е добро, пилингът е комбиниран тук - с частички полиетилен и млечна киселина. чак за всекидневна употреба...мислиш ли, че ти е необходимо?

CI, благодаря ти, ще си ги ползвам с кеф! хем хубави, хем евтини  Flutter
иначе маската се отмива, ама преди това доста попива, а за пилинга, имам това усещане за кожата си, че й се отразява доре да я мия всеки ден с пилинга...

NBM, кой е този избелващ на eucerin, че съм го изпуснала?

Общи условия

Активация на акаунт