Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните принципи на козметиката?
Каква е структурата и функцията на човешката кожа?
Какво е маркетинговото наименование на серумите и кристалите в козметиката?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните принципи на козметиката?
Основните принципи на козметиката включват грижа за косата, лицето и тялото. Кожата е най-големият орган на тялото и е отражение на вътрешното здраве. Добрият продукт за коса трябва да осигури незабавен ефект, докато за кожата се изисква по-дълъг период от време. Козметичните продукти могат да бъдат класифицирани по няколко начина: въз основа на начина на приложение, времето, необходимо за постигане на желания ефект или прикриване на някакъв недостатък, вида на съставките, целевата пазарна ниша и физико-химичните характеристики.
-
Каква е структурата и функцията на човешката кожа?
Човешката кожа се състои от няколко слоя - рогов слой (стратум корнеум), епидермис, дермално-епидермален граничен слой, дерма и подкожна мастна тъкан. Той изпълнява функции като доставяне на кислород до тялото, защита от външни фактори, участие в процеси на хидратация и дълбочина на бръчките, образуване на бръчки, пигментация, еритемни реакции към дразнители, отпускащ ефект, съхранение на мазнини и поддържане на гъвкавостта и еластичността на кожата.
-
Какво е маркетинговото наименование на серумите и кристалите в козметиката?
Серумите в козметиката са маркетингово понятие, което основно означава концентрирани разтвори или емулсии. Те могат да бъдат описани като специализирани течности, като например околоочен флуид, антибръчков флуид и други. Кристалите в козметиката се описват като силиконови течности за коса, които могат да направят чудеса за косата визия, ако са интелигентно формулирани.
-
Каква е ефективността на избелването на кожата на лицето през зимния сезон и как да използваме правилно кремовете против стареене?
-
Каква е структурата на косата и какви са нейните основни характеристики?
ако е в резултат на природата да ми причини това (в смисъл естествено стареене)....както и да е....ама ако си знам, че аз съм си го причинила
. И в този ред на мисли.....ако ограничим мазилата дали ще е по-добре, как мислиш? Или не? (Напоследък често си задавам този въпрос, макар, че аз съм си от стабилните потребители на козметика). Все пак като се замисля понякога от всички тези кремове, горката ми кожа кога диша, а все пак тя биологически има тази функция.
Ето аз пак по нестандартните въпроси. Нали знаеш и да не ми отговориш естествено, че няма да се сърдя, следя темата отдавна и се опитвам да запомня всичко, но....това е цяла наука. Поздрави, CI за всеотдайността.

)