За добрата козметика

• 90 262
  • 439
  •   1
Отговори
# 330
CI
Би ли казал с какво арбутинът е по-добър за избелване от киселините? Има ли и той излющващо действие или по друг начин влияе на кожата?

# 331
Ще е интересно да си кажеш мнението при ползване.

Благодаря, CI!

Тази сутрин го ползвах за първи път. Косата ми в момента хем не е идеално чиста, хем не е и мръсна. Усещам си скалпа чист. Нетипично за този час от денонощието.
Косата е запазила формата си за целия ден. Шампоана мирише леко на билки. Може и да не са билки, но няма сладникавите аромати на повечето шампоани.
Ще споделя повече след няколко дни.

# 332
  • Paris
CI
Би ли казал с какво арбутинът е по-добър за избелване от киселините? Има ли и той излющващо действие или по друг начин влияе на кожата?
В тази връзка искам да попитам-До колко често е добре да се ексфолира кожата? Седмично, примерно. Има една марка, която говори за нон стоп ексфолиране. Принципно е добре, но доколко? И с какво?  Какво мислиш, CI , за продуктите съдържащи алкохол? Зависи от процентното съдържание, от това какъв е алкохола, или от типа кожа? И последно, какво е добре да съдържа един добър продукт за ексфолиация? Извинявам се, ако съм прекалила с въпросите, като се надявам и другите момичета да са доволни от това, което ще споделиш с нас по тези въпроси.  bouquet

# 333
Та така, първо искам да те попитам за това избелване на кожата на лицето, които почти всички предприемат през зимния период, ефикасно ли е, заслужава ли си, не е ли това естествен отговор(самото избледняване на пигментацията) на кожата при липса на слънце и ние преписваме почти вълшебни свойства на мазилата, (може и да греша)? Защото аз колкото и да се избелвам през зимата , дойде ли лятото.....всичко се повтаря.
Алфа-арбутина е много популярен, блокира тирозиназата при споменатия цикъл ДОПА. В смисъл може и да не доведе до рязко избелване, но поне ще намали цвета към по-светъл след 2-3 месеца. Но имайте предвид, че този продукт е много, адски скъп (над 1000 евро/кг), а за да е ефикасен, трябва да се вложи поне 0.5 %- т.е. не може да има евтин избелващ продукт с този активен компонент. Ройбос и други са общо взето мижи да те лажем.
Арбутинът намалява образуването на меланин, а пилинга умъртвява клетките по-бързо и стимулира дермалните стволови клетки да създават нови, подменя се по-бързо кожния слой едновременно. Така излизат млади клетки и тонът се изсветлява бързо и се заглаждат неравностите по кожата (бръчките). Но след време бръчките се възстановяват. А и не е ясно до колко дълго ще са потентни стволовите клетки да изграждат нови. Мисля си, че до десетина години ще има трагедии при жените на 50-60 +, като единственото спасение ще е имплантиране на чужда кожа.

Последна редакция: сб, 14 фев 2009, 09:36 от CI

# 334
Принципно киселинния пилинг не е безвреден, за разлика от механичния - с кесенце в банята, с кремове съдържащи меко абразиви. Така се маха само това, което вече не е потребно.
Не бих се наплескал с киселина за нищо на света! А като знам какво се ползва - трихлороцетна киселина- настръхвам!!!

# 335
Здравей, CI
Какво ти е мнението за този шампоан?
aqua, laureth-5 carboxylic acid, sodium laureth sulfate, cocamide mipa, ceteareth-60 myristyl glycol, sodium chloride, hexylene glycol, sodium hydroxide, disodium phosphate, disodium edta, sodium methylparaben, sodium phosphate, dmdm hydantoin, butylphenil methylpropional, linalool, hexyl cinnamal, hydroxypropyltrimonium hydrolyzed wheat protein, magnezium acetate, citronellol, aspartic acid, glycine, arginine, glutamic acid, ci 47005/acid yellow 3, ci 42090 / blue 1, parfum

# 336
А ето и съдържанието на един околоочен крем,
aqua, ethylene/acrylic acid copolymer, propylene glycol dicaprylate/dicaprate, glycerin, butylene glycol, squalane, caprilic/capric triglyceride, steareth-2-1, stearalkonium hectorote, cetyl alcohol, stearyl alcohol, steareth-2, stearic acid, glyceryl hydroxystearate, mangifera indica (mango) seed oil, sodium polyacrylate, methylparaben, chlorphenesin, dimethicone, hydrolyzed lupine protein, propylene carbonate, sorbitol, glyceryl acrylate/acrylic acid copolymer, acrilates/c10-30 alkyl acrilate crosspolymer, tetrasodium edta, tocopheryl acetate, undecyl dimethyl oxazoline, parfum (fragrance, saccharomyces cerevisiae extract, tromethamine, propylene glycol, butylparaben, ethylparaben, triticum vulgare (wheat) protein, algin, phenoxyethanol, propylparaben, avena sativa (oat) kernel protein, isobutylparaben, sodium hyaluronate, polyvinyl alcohol, cyathea medullaris leaf extract, cellulose gum, linalool, limonene, butylphenyl methylpropional, alpha-isomethyl ionone, xanthan gum, citronellol, malva sylvestris (mallow) extract, palmitoyl pentapeptide-3, geranol, hexyl cinna-mal, carbomer, coumarin, polysorbate 20, potentilla erecta root extract     

# 337
  • Sofia
Здравейте и от мен!CI  имам един проблем, преди месец ми се появи"вътрешна пъпка", отидох на козметик  за почистване на лице и оттогава цялото ми лице е с такива пъпки, постоянно излизат, големи са и болят.Какво да направя, никога не съм имала пъпки-на 29 години съм.Моля за съвет.Записах си час при кожен лекар, правилно ли е и каки продукти да вземам, кожата ми е много чувствителна, смесена, а сега от студа мисля, че е дехидратирана Sick 

# 338
Арбутинът намалява образуването на меланин, а пилинга умъртвява клетките по-бързо и стимулира дермалните стволови клетки да създават нови, подменя се по-бързо кожния слой едновременно. Така излизат млади клетки и тонът се изсветлява бързо и се заглаждат неравностите по кожата (бръчките). Но след време бръчките се възстановяват. А и не е ясно до колко дълго ще са потентни стволовите клетки да изграждат нови. Мисля си, че до десетина години ще има трагедии при жените на 50-60 +, като единственото спасение ще е имплантиране на чужда кожа.
CI, това предположение до жените, които използват химически пилинги  ли се отнася? Това означава предполагам,че трябва да подхождаме внимателно и към кремовете, които претендират, че имат обновяващ кожата ефект. Аз още в първата тема те бях питала какво мислиш по въпроса за продуктите, съдържащи AHA и BHA (някакви киселини бяха) и ти тогава каза, че са си нормални съставки на ексфолиращи продукти, но че не си сигурен, че кожата може да се възстановява до безкрай.

Имам една молба към всички - моля Ви да пишете марките на кремовете и шампоаните. Предполагам, че няма причина да ги пазите в дълбока тайна.

# 339
Принципно киселинния пилинг не е безвреден, за разлика от механичния - с кесенце в банята, с кремове съдържащи меко абразиви. Така се маха само това, което вече не е потребно.
Не бих се наплескал с киселина за нищо на света! А като знам какво се ползва - трихлороцетна киселина- настръхвам!!!
Какво е твоето мнение за един доста популярен избелващ тоник  http://www.biotrade-bg.com/index.php?p=8&l=1&c=4&id=25
Ето му и съдържанието:10% Азелаинова киселина, 8% Гликолова киселина, 3%Салицилова киселина.

# 340
Та така, първо искам да те попитам за това избелване на кожата на лицето, които почти всички предприемат през зимния период, ефикасно ли е, заслужава ли си, не е ли това естествен отговор(самото избледняване на пигментацията) на кожата при липса на слънце и ние преписваме почти вълшебни свойства на мазилата, (може и да греша)? Защото аз колкото и да се избелвам през зимата , дойде ли лятото.....всичко се повтаря.
Алфа-арбутина е много популярен, блокира тирозиназата при споменатия цикъл ДОПА. В смисъл може и да не доведе до рязко избелване, но поне ще намали цвета към по-светъл след 2-3 месеца. Но имайте предвид, че този продукт е много, адски скъп (над 1000 евро/кг), а за да е ефикасен, трябва да се вложи поне 0.5 %- т.е. не може да има евтин избелващ продукт с този активен компонент. Ройбос и други са общо взето мижи да те лажем.
Арбутинът намалява образуването на меланин........

Много ти благодаря!  Hug
Значи мога да се ексфолиирам без притеснения. (тъй като при другите пилинги не се прави)

Мисълта ми е, че а-арбутинът не е капризен и не ограничава другите грижи за кожата.  Thinking

# 341

Имаше някакви статии против дермабразиото, доколкото се брои за механичен пилинг.
А домашен химически пилинг съм ползвала с до 35% гликолова киселина. Дано като стана на 50 не се сбабичосам!  Naughty

# 342
Какво е твоето мнение за един доста популярен избелващ тоник  http://www.biotrade-bg.com/index.php?p=8&l=1&c=4&id=25
Ето му и съдържанието:10% Азелаинова киселина, 8% Гликолова киселина, 3%Салицилова киселина.
Toчно това мисля е проблема - високата концентрация на киселините.
Алфа, бета, гама и прочие -хидрокси киселините имат следната история (както и алфа-хлоро-; 3 хлороцетна ; и 3е атома хлор в тази молекула са в алфа позиция):
Имаме киселина- карбоксилна група Н-О-С=О. Всяка киселина е толкова по-силна, колкото по-лесно отделя този водороден йон Н. Ето и обща формула:
Н-О-С=О-С(алфа, първи до карбоксилната група)-С(бета, втори)-С(гама, трети)-
Кислородът в алфа хидроксилната група прави киселината много по-силна, но и мека: първо водородния йон Н се отделя по-лесно, но и прави вътрешно молекулна връзка с тази хидроксилна група. Бета-ОН вече не влияе толкова силно, но пак прави такава вътрешна връзка. Три-те-хлора в трихлороцетната само дърпат и правят киселината адски силна, без вътрешна връзка.
Та ако киселините са в ниска концентрация (до десетина %) ще са много благотворни, но пък и почти няма да разрушават кератина и кератиноцитите - ерго, да предизвикват излющване и обновяване на клетките.
Проблемът е, че никой незнае как точно в дадения момент ще реагира кожата на дадения хим пилинг, докъде надолу ще изгори и т.н. И също така никой незнае (все още) какви ще са последствията след 10-20 години третиране...
Така навремето ДДТ е било посрещнато с ръкопляскания, а после ...
Затова аз не бих го правил с киселини. Затова и се рекламира вече обновяването отвътре навън, което е по-естествено (Йосерин мисля имаха такава реклама), затова и тук някъде писах и за ефекта на дермалните стволови клетки... Това е новото в козметиката!

# 343
Арбутинът намалява образуването на меланин........
Много ти благодаря!  Hug
Значи мога да се ексфолиирам без притеснения. (тъй като при другите пилинги не се прави)

Мисълта ми е, че а-арбутинът не е капризен и не ограничава другите грижи за кожата.  Thinking
[/quote]Арбутинът не предизвиква излющване (ексфолииране), а блокира синтеза на меланин на даден етап. Т.е. ако нямаш киселини вътре или механични частички няма ексфолииране а само избелване. Ролята му е подобна на хидрохинона, но не е канцероген.

# 344
CI, какво е ДДТ?

Общи условия

Активация на акаунт