За добрата козметика

• 90 262
  • 439
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Софи, много ти благодаря  bouquet Определено чувствам добре пудрата на лицето си, изобщо не ме дразни, ще си я ползвам.
Примавера, добра си е цената, особено ако може да се ползва дълго.

# 376
Здравей CI
Много моля да си кажеш мнението за този продукт - желе за обем, без изплакване на KERANOVE. Съставките са:
AQUA, PROPYLENE GLYCOL, CETEARETH-20, CYCLOMETHICONE, POLYQUATERNIUM-11, PEG-29 CASTOR OIL, FRAGRANCE, IMIDAZOLIDINYL UREA, CARBOMER, TRIETHANOLAMINE, POLYQUATERNIUM-46, MICA (CI 77019), BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), GERANOIL, LINALOOL, POLYSILICONE-3, TOURMALINE, LIMONENE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, RED 33 (CI 17200), (F01) 
Благодаря предварително.

# 377
Здравей CI
Много моля да си кажеш мнението за този продукт - желе за обем, без изплакване на KERANOVE. Съставките са:
AQUA, PROPYLENE GLYCOL, CETEARETH-20, CYCLOMETHICONE, POLYQUATERNIUM-11, PEG-29 CASTOR OIL, FRAGRANCE, IMIDAZOLIDINYL UREA, CARBOMER, TRIETHANOLAMINE, POLYQUATERNIUM-46, MICA (CI 77019), BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), GERANOIL, LINALOOL, POLYSILICONE-3, TOURMALINE, LIMONENE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, RED 33 (CI 17200), (F01) 
Благодаря предварително.
Бива, ще работи:
http://en.wikipedia.org/wiki/Polyquaternium
двата поликвата вършат работата, и двата имат освен кват-функция и стилизиращи ко-полимери като поливинилпиролидон и винилкапролактам. Като пробваш обаче кажи дали не лепкат на пипане?

# 378
Тина, не съм отговорил, защото няма нищо особено.
Шампоанът не е калпав, но в никакъв случай не е добър.
Околочният крем разчита само на филмформиращи синтетични полимери, има сквален, но мисля в не повече от 1 %, другото е имитация.

# 379
NBM,
За титановия диоксид:
Има т.нар Pigmentary grade и Attenuation grade.
Първият се използва в продукти за цвят - пудри, фон дио тени, коректори и пр.
Размерът на частиците са 100 - 200, а може и нагоре нанометра. Не прониква в кръвообращението.
Вторият се използва като УВ филтър.
Размерът на частиците е 10, 20, 20, 40, 50 до 100 nm. Именно за тези размери се смята, че са опасни.
От състава няма как да се види кой тип е използван. Може само да се предположи по това, че продуктът ти е пудра - значи пигментари грейд. Но погледни дали не клеймват някакъв СПФ. Ако да - значи са използвани и двата вида.
Така или иначе тези изследвания мисля не са 100% доказани, но все пак в сравнение с другите УВ филтри може би е най-малкото зло.
Титановият диоксид винаги има УВ-абсорбиращи свойства. В по-големи размери само като рефлектор, УВ-А защитник, а под 50-60 микрона има и абсорбиращи свойства, и вече е УВ-А + УВ-В филтър. Аз лично не вярвам като навлиза в кръвта да прави бели, все пак е пигмент, т.е. реагира само с гранична повърхност, а и не ми се вярва да влиза в особено голям процент.

# 380
CI,моляте да дадеш професионалното си мнение за този крем за лице на Лумене с витамин Ц ,кремчето би трябвало да защитава от първите бръчки,да защитава от външните фактори:замърсявания,стрес и т.н.,да освежава и дава енергия.

agua,ethylhexyl,methoxycinnamate,cyclopentasiloxane,steareth-2,butyl methoxydibenzoylmethane,steareth-21,octyldodecanol,stearic acid,c12-15 alkyl benzoate,benzophenone-3,2-ethylhexyl salicylate,peg-30 dipolyhydroxystearate,tocopheryl acetate,cetearyl alcohol,phenoxyethanol,ppg-15stearyl ether,rubus chamaemorus,panthenol,dimethicone crosspolymer,methylparaben,phospholipids,propylparaben,magnesium ascorbyl phosphate,acrylates crosspolymer,xanthan gum,silica,peg-8,disodium edta,butylparaben,ethylparaben,tocopherol,sodium lactate,lactic acid,glycerin,serine,sorbitol,tea-lactate,isobutylparaben,urea,sodium hydroxide,chondrus crispus,ascorbyl palmitate,sodium chloride,ascorbic acid,citric acid,allantoin,benzyl salicylate,citral,citronellol,hexil cinnamal,hydroxyisohexyl3-cyclohexene carboxaldehyde,limonene,linalool,butylphenyl methylpropional,alpha methyl ionone,ci 17200,ci 19140,ci 77891,ci 77491,parfum contains oxybenzone innehaller oxibenson.

# 381
Тина, не съм отговорил, защото няма нищо особено.
Шампоанът не е калпав, но в никакъв случай не е добър.
Околочният крем разчита само на филмформиращи синтетични полимери, има сквален, но мисля в не повече от 1 %, другото е имитация.

Аууу, околочният е на Диор   ooooh!   и аз си мисля че е добър

# 382
Аз тъкмо се чудех какво стана с предната тема , радвам се че ви има  Hug

# 383
  • Торонто
NBM,
За титановия диоксид:
Има т.нар Pigmentary grade и Attenuation grade.
Първият се използва в продукти за цвят - пудри, фон дио тени, коректори и пр.
Размерът на частиците са 100 - 200, а може и нагоре нанометра. Не прониква в кръвообращението.
Вторият се използва като УВ филтър.
Размерът на частиците е 10, 20, 20, 40, 50 до 100 nm. Именно за тези размери се смята, че са опасни.
От състава няма как да се види кой тип е използван. Може само да се предположи по това, че продуктът ти е пудра - значи пигментари грейд. Но погледни дали не клеймват някакъв СПФ. Ако да - значи са използвани и двата вида.
Така или иначе тези изследвания мисля не са 100% доказани, но все пак в сравнение с другите УВ филтри може би е най-малкото зло.
Титановият диоксид винаги има УВ-абсорбиращи свойства. В по-големи размери само като рефлектор, УВ-А защитник, а под 50-60 микрона има и абсорбиращи свойства, и вече е УВ-А + УВ-В филтър. Аз лично не вярвам като навлиза в кръвта да прави бели, все пак е пигмент, т.е. реагира само с гранична повърхност, а и не ми се вярва да влиза в особено голям процент.

Има УВ абсорбиращи свойства, но не всеки TiO2 се ползва да клеймва SPF стойност.

Директно ти пейтсвам отговорите на производителите, които имат повече интерес да използваме отколкото да не използваме продукта им. Но не става с всеки TiO2, това е факт:

"KOBO WE70U
This is pigmentary grade and as per KOBO, you can not claim UV protwection.Regards,
Marzena Gorczyca
Director Personal Care
Gattefosse Canada Inc."

"Unfortunately, we do not have particle size data for SI-T-CR-50-Z(80%)LHC.
It is pigmentary grade TiO2 not ultrafine sunscreen TiO2; therefore, it does not provide UV protection.
Michele Y. Cochran
Customer Service
US Cosmetics Corporation"

Колкото до наноразмера - аз не мога да съм сигурна дали влиза или не, този спор се вихри вече толкова време из бранша по целия свят, та ние ли тук ще го решим.
Във фирми с авторитет (като нашата Simple Smile) ползването на съставки, които съдържат наночастици е абсолютно забранено с изключение на TiO2 Simple Smile
(все пак няма друг начин да постигнеш висок SPF при фон дио тен или пудра).

# 384
 Здравете, CI Sofi,
бих искала да ви питам за следната маска. след като най-щастливо си я направих вечерта, на следващия ден ми се появи меламиново петно под окото. коя е проблемната съставка и свързан ли е проблема със светлината (останаха ми още 4, дали да си ги правя на тъмно, или най-добре да ги хвърля?) не за пръв път ми излизат такива петна от козметика (третираща бръчки).
аз съм склонна към суперпигментация- от слънце, след пъпки, ми остават тъмни петна и съм в постоянна борба с тях.
OLAY
Aqua, Butylene Glycol, Niacinamide, Glycerin,Polyacrylamide,C13-14 Isoparaffin,Laureth-7,Isopropyl Isostearate,Sucrose Polycottonseedate,PEG-100 Stearate,Cetearyl Glucoside,Cetearyl Alcohol, Panthenol, Tocopheryl Acetate,Allantoin,Stearyl Alcohol,Cetyl Alcohol,Benzyl Alcohol,Ethylparaben, Propylparaben,Disodium EDTA, Citric Acid, Camellia Sinensis Leaf Extract, Palmitoyl Pentapeptide-3, Carnosine, Pisum Sativum Extract, Sodium Citrate, Potassium Sorbate, Chlorphenesin, Methylparaben,  Parfum,     

# 385
Здравей CI
Благодаря предварително.
Бива, ще работи:
двата поликвата вършат работата, и двата имат освен кват-функция и стилизиращи ко-полимери като поливинилпиролидон и винилкапролактам. Като пробваш обаче кажи дали не лепкат на пипане?

Здравей отново. Благодаря за отговора.
Ами то аз малко след дъжд качулка. Първо си го купих и после открих темата. Изчетох и трите теми, водих си записки и пак до съвет опирам. След като извърлих друг новозакупен за немалко пари балсам за коса на прехвалена марка, пълен с парабени (включително и посочените от тебе по-рано бутилпарабени, които да избягваме) реших да питам за тоз продукт за по-сигурно.
Желето – една две капки се втриват в скалпа на влажна коса. Не се отмива. Верно лепне малко, но като се изуши косата нищо й няма. Аз съм доволна засега.
Още веднъж благодаря за отделеното време.

# 386
Здравей CI
Благодаря предварително.
Бива, ще работи:

Здравей отново. Благодаря за отговора.
Ами то аз малко след дъжд качулка. Първо си го купих и после открих темата. Изчетох и трите теми, водих си записки и пак до съвет опирам. След като извърлих друг новозакупен за немалко пари балсам за коса на прехвалена марка, пълен с парабени (включително и посочените от тебе по-рано бутилпарабени, които да избягваме) реших да питам за тоз продукт за по-сигурно.
Желето – една две капки се втриват в скалпа на влажна коса. Не се отмива. Верно лепне малко, но като се изуши косата нищо й няма. Аз съм доволна засега.
Още веднъж благодаря за отделеното време.

не хвърляй нищо, от  опаковка нищо няма да ти стане
парабените не са болка за умиргане
но е хубаво за напред

# 387
Аз не клеймвам, казвам каквото знам, а и честно - не мисля, че съм за подценяване с еди-кой-си, който и да е той.
Който каквото иска да прави, аз знам.

# 388

[/quote]
не хвърляй нищо, от  опаковка нищо няма да ти стане
парабените не са болка за умиргане
но е хубаво за напред
[/quote]

Не че ще ми стане нещо от опаковка  Hug. След първото използване започна да ми се лющи скалпа. И се наложи да не го използвам. После открих темите и прочетах състава. И реших че съм много в час с химията  Simple Smile
А като не използвам нещо ... да не ми заема място.
Поздрави   bouquet

# 389
Почти изчетох цялата тема, благодаря за труда на CI i Sofi, и все пак, можем ли да обобщим съставките от които да се пазим на етикета и тези които са ОК; ако не, ще чета и записвам отново,  само не искам да предизвикам възмущението Ви. Просто мисля, че ще е по удачно отколкото всеки да пише състава на даден продукт, експертите да коментират и така. Но разбирам също така, че наеменования много, така че ако не става ще се включа със съставки на продуктите които ползвам

Общи условия

Активация на акаунт