За добрата козметика

• 88 656
  • 439
  •   1
Отговори
# 240
  • Торонто
Много станаха въпросите, но ще се радвам ако CI намери време и за моя Peace
Интересувам се относно свободните радикали-как действат, какви вреди причиняват и как може да им се противодейства с продукти?
Свободните радикали предивикват дисордер на клетките, скапват клетъчните стени, причиняват тумори. Това знам. Сигурно има и други вреди.
Те са високо енергични, силно реактивоспособни: все едно масло върху тлеещо огнище. Противодейства им се с вещества, които ги неутрализират: свързват ги в безвредни продукти, които изкарваме по различни начини от организма.Неприятна работа, да му мислим пушачите!!!
Моля другите конкретно и подробно да питат: за мен е като да мятам боб относно някакъв състав! Кати П го писа, ама хайде малко повече уважение НАИСТИНА към писаното досега (не само от мен!): повечко конкретика! Какво значи дали е полезен или вреден???? Ами ако НАИСТИНА има такива въпроси, защо въобще го купувате???? Питайте тези, на които плащате!Наистина ме поставяте в невъзможност, а и в мисли аджеба за какво пиша!

Допълвам ти jaklins, че се противодейства с антиоксиданти, но по-скоро като превантивна мярка.

# 241
  • Торонто
Мога да споделя, че благодарение на CI се заинтересувах от stem cells technology тоест от активни съставки, които действат на човешките стволови клетки. Изследванията на производителя клеймват 6 years younger right away!
Направих крема по техни инструкции, доволна съм от резултата, но по-скоро съм доволна от начина, по който поддържа кожата свежа. Не мога да си изкривя душата и да кажа, че изпъна появилите се вече бръчки, защото не ги изпъна...
Но пак повтарям, че съм много благодарна на CI, маркетолозите ни полудяха по тази идея   bouquet
Ами няма как, ще почерпиш Joy Joy

No problem, но за съжаление няма начин  Simple Smile

Roly Poly, благодаря ти, и аз се радвам да видя, че все още си online

# 242
Бихте ли ме посъветвали дали детски шампоан (Дисни) с този състав е добър?
Дали има много вредни съставки, заради които е желателно да не се употребява?
Sodium Coceth Sulfat добър пенител ли е?
Лично аз го използвам за косата на дъщеря ми и за моята и като че ли ни се отразява добре. На мен ми се налага да си мия косата всеки ден - бързо се омазнява, така че подходящ ли е за честа употреба?

Aqua, Sodium Coceth Sulfat, Lauramidopropil Betaine, Lauramido Propilamine Oxide, Styrene/Acrilates Copolymer, Sodium Lauroyl Glutamate, Sodium Olivamphoacetate, Sodium Rice Amphoacetate, Glicerin, Urea, Sodium Cocoyl Hydrolized Wheat Protein, Parfum(Fragance)q Aloe Barbadensis Leaf Exstakt, Sodium Chloride, Disodium EDTA, Rosa Centifalia Exstrakt, Sodium Dehydroacetate, Potassium Sorbate, Polyquaternium-7, Hydropropyl Guar Hydropropyl trimonium Chorid, Citric Acid, Phenoxyethanol, Propilparaben, Methylparaben, Ethylparaben, Butilparaben.

Предварително благодаря!

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 11:47 от Анонимен

# 243
Бихте ли ме посъветвали дали детски шампоан (Дисни) с този състав е добър?
Дали има много вредни съставки, заради които е желателно да не се употребява?
Sodium Coceth Sulfat добър пенител ли е?
Лично аз го използвам за косата на дъщеря ми и за моята и като че ли ни се отразява добре. На мен ми се налага да си мия косата всеки ден - бързо се омазнява, така че подходящ ли е за честа употреба?

Aqua, Sodium Coceth Sulfat, Lauramidopropil Betaine, Lauramido Propilamine Oxide, Styrene/Acrilates Copolymer, Sodium Lauroyl Glutamate, Sodium Olivamphoacetate, Sodium Rice Amphoacetate, Glicerin, Urea, Sodium Cocoyl Hydrolized Wheat Protein, Parfum(Fragance)q Aloe Barbadensis Leaf Exstakt, Sodium Chloride, Disodium EDTA, Rosa Centifalia Exstrakt, Sodium Dehydroacetate, Potassium Sorbate, Polyquaternium-7, Hydropropyl Guar Hydropropyl trimonium Chorid, Citric Acid, Phenoxyethanol, Propilparaben, Methylparaben, Ethylparaben, Butilparaben.

Предварително благодаря!
Да, доста е добър, меки пенители, има това-онова като активки. Бива.
А да попитам - при употреба как ти се струва пяната? Как я усещаш и окачествяваш?
В смисъл - много, средно, малка пяна, големи мехурчета, малки, мекичка, устойчива, жилава, нежна - как?

# 244
Благодаря ти за отговора!   bouquet
Честно казано, не съм обръщала чак такова внимание на пяната. Когато се измия пак довечера, ще се постарая да установя. Като че ли пяната не е много, по-скоро средно. След измиване косата скърца леко, но не я чувствам прекалено премита.
А тези парабени в края на списъка не са ли опасни?

# 245
  • София
CI, поздравления за темата!  bouquet
За отделеното време и ентусиазъма!  bouquet
Отдавна исках да ти го кажа, но все не стигам до там... Embarassed

Я, да задам и аз един "химически" въпрос. Mr. Green
Става дума за продуктите за коса с и без отмиване.
Това са балсами, като едните в единият случай се нанасят на влажна коса и се отмиват, а другите се нанасят на леко подсушена, но чиста коса-и не се отмиват. Остават така и попиват в косата. Но са си химия, все пак.
Кое според теб е по-малкото зло?! Thinking
Нали се знаем по-отдавна, какво се правиш Laughing
Дай конкретни примери, така най-лесно, ОК?
Taка е, ама не съм го казвала публично. Laughing
И, все пак, е чест за нас да си тук! Peace

Така, това е продукта без измиване-т.е. нанася се на чиста, влажна, но леко подсушена коса.
Спомага за добро разресване на косата, но след това си я чувствам някак на клечки, и като че ли и по-бързо се замърсява (или е внушение, просото). Ето и съставките:
Aqua Solvent, Cetearyl Alcohol, Isopropyl Myristate, Glycerin, Cetrimonium Chloride, Dimethiconol, Polyquaternium-16, Dimethiconol/Silsesquioxane Copolymer,
Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Trideceth-12, Cetyl Hydroxyethylcellulose, Parfum,
Ethylhexyl Methoxycinnamate, Citric Acid, Lysine Hydrochloride, Silk Amino Acids, Borago Officinalis, Imidazolidinyl Urea, Sodium Benzoate, DMDM Hydantoin, Disodium EDTA,
Ascorbyl Palmitate Tocopherol, Sodium Chloride, Silica, Polysorbate 60, BHT,
Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Hydrochloric Acid, Alpha-Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, CI 16255, CI 47005.

Не ми се ровеше за съставките на обикновен балсам с изплакване за сравнение, но и само горното да погледнеш, ми е достатъчно.
Мерси!  bouquet

# 246
CI, поздравления за темата!  bouquet
За отделеното време и ентусиазъма!  bouquet
Отдавна исках да ти го кажа, но все не стигам до там... Embarassed

Я, да задам и аз един "химически" въпрос. Mr. Green
Става дума за продуктите за коса с и без отмиване.
Това са балсами, като едните в единият случай се нанасят на влажна коса и се отмиват, а другите се нанасят на леко подсушена, но чиста коса-и не се отмиват. Остават така и попиват в косата. Но са си химия, все пак.
Кое според теб е по-малкото зло?! Thinking
Нали се знаем по-отдавна, какво се правиш Laughing
Дай конкретни примери, така най-лесно, ОК?
Taка е, ама не съм го казвала публично. Laughing
И, все пак, е чест за нас да си тук! Peace

Така, това е продукта без измиване-т.е. нанася се на чиста, влажна, но леко подсушена коса.
Спомага за добро разресване на косата, но след това си я чувствам някак на клечки, и като че ли и по-бързо се замърсява (или е внушение, просото). Ето и съставките:
Aqua Solvent, Cetearyl Alcohol, Isopropyl Myristate, Glycerin, Cetrimonium Chloride, Dimethiconol, Polyquaternium-16, Dimethiconol/Silsesquioxane Copolymer,
Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Trideceth-12, Cetyl Hydroxyethylcellulose, Parfum,
Ethylhexyl Methoxycinnamate, Citric Acid, Lysine Hydrochloride, Silk Amino Acids, Borago Officinalis, Imidazolidinyl Urea, Sodium Benzoate, DMDM Hydantoin, Disodium EDTA,
Ascorbyl Palmitate Tocopherol, Sodium Chloride, Silica, Polysorbate 60, BHT,
Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Hydrochloric Acid, Alpha-Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, CI 16255, CI 47005.

Не ми се ровеше за съставките на обикновен балсам с изплакване за сравнение, но и само горното да погледнеш, ми е достатъчно.
Мерси!  bouquet
На прима-виста изглежда доста добър, но като се загледах видях това, което и ти пишеш: не ми харесва особено, защото:
1. Има гадни коснерванти - Imidazolidinyl Urea, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, които дразнят скалпа, и ако е с отмиване би било ОК, но тук...
2. Аромата е силен, но пък е фраш с алергени: Alpha-Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool,: това също не е приятно за скалпа. Някои може да получат сърбежи!!!
3. Няма амодиметикони!!!
4. Какво прави солната киселина пък хич незнам!
Кое е хубаво все пак:
1. Активките са хубави: Lysine Hydrochloride, Silk Amino Acids, Borago Officinalis, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol.
2. Има силиконова емулсия с кондиционер: Glycerin, Cetrimonium Chloride, Dimethiconol, Polyquaternium-16, Dimethiconol/Silsesquioxane Copolymer,Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Trideceth-12.
3. Има поликватерниум 16, което е ОК.
4. Има УВ-филтър - Ethylhexyl Methoxycinnamate, който тук има смисъл: в измивните го пиши бегал!
За да е добър един оставащ на косата продукт трябва да се мисли за кожата на скалпа! Много да се мисли!!! И да се погрижиш да няма ама никакви такива вероятни дразнители. Косата ти става на клечки от целулозния сгъстител например - Cetyl Hydroxyethylcellulose!!!
Също % на Цетримониевия хлорид в оставащи трябва да е по-малък от отмивните (катионогенните ПАВ са силно дразнещи кожата, с малко изключения).
Оставащият трябва да е с богат състав, но не гъстак: ето тук ми липсва един циклометикон например, за да е кеф при разнасянето! Силиката пък какво прави тука...
В отмивните имаш по-голяма свобода, но пък е ясно, че трябва по-висок %, защото за 2-3 минути каквото остане - това е, а и се отмива...
Добре ли го обясних?

# 247
  • София
Да, химически ми звучи да е вярно. Grinning
Иначе, аз това балсамче го разнасям само по дължината на коста, гледам да не пипам скалпа, щото и без друго ми е чувствително място.
Ама май на-добре си усещам косата след "кристалите" като се замисля. Wink

Благодаря ти!  bouquet Simple Smile

# 248
CI, здравейте! Мога ли да ви попитам за мнението ви за този шампоан RENE FURTERER - вода, натриев додецил, сулфат, амид на труксиловата киселина, хидрокси ацетил, палмитил естер, хидрокси ацетил стеарил естер, хекса арил деканол, двуамониев диокта декал, витамин А  C40H56, КАМФОР С10Н160, МЕД ХЛОРОФИЛ КОМПЛЕКС, ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА С6Н07, МАСЛО ОТ ЖИТНИ РАСТЕНИЯ, КИПАРИСОВО МАСЛО, СМОЛА ОТ ХВОЙНА, ПОРТОКАЛОВО МАСЛО, МАСЛО ОТ ТИКВЕНА СЕМКА, МАСЛО ОТ РОЗМАРИН /ЕТЕРИЧНО МАСЛО - ЦИНЕОЛА/, НАТРИЕВ АРИЛХЕКСАДЕЦЕН СУЛФАТ, МАСЛО ОТ МАЩЕРКА.

Искам да те попитам каква е разликата между професионалната серия шампоани и обикновените. И ще е проблем ли ако си мия косата само с професионална серия, а също и да използвам и маска за коса от същата серия?

# 249
CI, здравейте! Мога ли да ви попитам за мнението ви за този шампоан RENE FURTERER - вода, натриев додецил, сулфат, амид на труксиловата киселина, хидрокси ацетил, палмитил естер, хидрокси ацетил стеарил естер, хекса арил деканол, двуамониев диокта декал, витамин А  C40H56, КАМФОР С10Н160, МЕД ХЛОРОФИЛ КОМПЛЕКС, ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА С6Н07, МАСЛО ОТ ЖИТНИ РАСТЕНИЯ, КИПАРИСОВО МАСЛО, СМОЛА ОТ ХВОЙНА, ПОРТОКАЛОВО МАСЛО, МАСЛО ОТ ТИКВЕНА СЕМКА, МАСЛО ОТ РОЗМАРИН /ЕТЕРИЧНО МАСЛО - ЦИНЕОЛА/, НАТРИЕВ АРИЛХЕКСАДЕЦЕН СУЛФАТ, МАСЛО ОТ МАЩЕРКА.
Искам да те попитам каква е разликата между професионалната серия шампоани и обикновените. И ще е проблем ли ако си мия косата само с професионална серия, а също и да използвам и маска за коса от същата серия?
Препиши оригиналния ИНКИ състав, май пак сме се позагубили в превода Laughing
Професионална козметика може би би трябвало да означава, че професионалисти са я създали, но почти всички, които правят рецептури са малко или повече с такава професия.
Другото, което осмисля термина "професионална козметика" е, че ти сама не можеш да се обслужиш, в смисъл на киселинни пилинги - можеш да се изгориш или да не го нанесеш коректно.
Третото е, че тези продукти се продават само в козметични салони, и поради това са в опаковки по 1 литър, може и в туба от 5-10 литра да са. В смисъл, че опаковката не е предназначена за магазините и суперите.
Та, според мен професионални шампоани НЯМА. Писах го и това. Има мас-маркет, средна ниша и висококачествени продукти. Какво значи например "обикновена козметика" - антипода би трябвало да е "необикновена козметика", странно най-малкото, нали? И ако има например "професионална", значи би трябвало да има "аматьорска"!
Додецил е същото на лаурил, С12Н25.

# 250
Да, химически ми звучи да е вярно. Grinning
Иначе, аз това балсамче го разнасям само по дължината на коста, гледам да не пипам скалпа, щото и без друго ми е чувствително място.
Ама май на-добре си усещам косата след "кристалите" като се замисля. Wink

Благодаря ти!  bouquet Simple Smile
"кристали"-те са най-обикновени силикони, поне тези, които се продават в БГ. Знам, че "работят" чудесно, но може по-добре да се направят, имаше една снимчица на Керастаз май, но бяха ужасните 48 лв за 100-150 мл.

# 251
Знам, че звучи клиширано, но - поздравления за темата!
Четох предната, следя и тази.

Имам въпрос, свързан с така наречените "стягащи продукти". Имат ли ефект (макар и временен).

Ето и състава на един крем на Ив Роше, който би трябвало да стегне поне малко кожата:

aqua, cocos nucifera, butilene glycol, zea mays, urea, peg-50 stearate, helianthus annuus, paraffinum liquidum, dimethicone, aluminum starch octenylsuccinate, cyclopentasiloxane, prunus dulcis, ricinus communis, prunus armenica, oleth-2, pentaerythrityl distearate, glyceril stearate, camelina sativa, mangifera indica, glycine soja, phenoxyethanol, peg-100 stearate, oenothera biennis, parfum, dimeticonol, methylparaben, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, gevuina avellana, xantan gum, allantoin, ethylparaben, tocopheryl acetate, hydroxypropyl guar, propylparaben, citronellol, butylparaben, tetrasodium edta, sodium hydroxide

Продукта е за тяло, не за лице.

Моля за извинение, ако съм допуснала грешка при преписването!

# 252
  • Бургас
Здравейте!
Искам да попитам за 2 продукта против изпотяване(които са най-ефикасното нещо,което съм пробвала)и по точно дали състава е добър,защото разбрах ,че е много важно какво се слага подмишниците.Там има лимфни възли и това ,което се нанесе влиза в тялото по някакъв начин(незнам дали правилно си го обяснявам).
Ето това единия продукт ODOREX DEO(употреба-3 вечери преди лягане се напръсква,сутринта се измива):
purified water,SD Alcohol 40-B,Aluminium Cloride Hexahydrate,Glicerol,Methenamine,Perfume

Другият-VICHY TRAITMENT ANTI-TRANSPIRANT sans alcohol(за ежедневна употреба)
aqua/water,aluminum chlohydrate,aluminum sesquichlorohydrate,PPG-15,stearyl ether,cetearyl alcohol,ceteareth-33,parfume/fragrance,dimethicone,iodopropynyl butylcarbamate,PEG-4 DILAURATE,PEG-4 LAURATE
Предварително благодаря за отговора  bouquet

# 253
  • Paris
Благодаря CI, Sofi !
Интересува ме какво трябва да съдържа един Добър антицелулитен продукт и как точно се очаква да действа на целулита?

# 254
Грижата за  Grinning или против целулита трябва да бъде комплексна - намаляване на мазнини и захар, гимнастика и крем съчетан с масаж

Общи условия

Активация на акаунт