Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 7

• 76 278
  • 621
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Катина се сети естествено  Mr. Green
Значи това е център за богати родители на деца с аутизъм - вероятно има такива  Thinking.Вип брадър им събира допълнителни парички, нашите близки пускат като луди смс - и, защото познават покрай нашите деца трудностите на аутистите.Обаче децата аутисти от с. Люта - Монтанско примерно, или гр. Разград (знаем от Вълчо, че са много там) пак ще духат супата, защото тези деца пак са невидими, пак нищо няма да стигне до тях.
Принципно аз съм на принципа не е важно количеството работа, а качеството и.Не ми трябват цял набор събрани от кол и въже терапевти, а един - двама, но разбиращи.В тази връзка - не се косете, че не се добирате до всеки новооткрит център, или фондация, а работете максимално със своя специалист   bouquet
Ама па и тая гъска със секретноста - за какво изибщо е споменала, къде се лекуват и колко е секретно туй нещо, пък видиш ли ела тука и излизай от джобовете да се пробвате с нещо дето не върши работа според нея.

Нашата стана на "гроздето е кисело"  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

# 511
  • София
Колко сериозни неща и доста тъжни. Много сте прави за всичсо. Наистина едно дете няма да се оправи, ако е в един център целодневно с други подобни деца, дори и това да струва 2000 лв. на месец. Трябва интеграция на терапия, семейна среда, учебна среда, да се срещне с живота. Майката, семейството, роднините  са обединителен център, където детето да направи първите си стъпки. Така че има оптимизъм за всички.

А за лечението - най-вероятно става въпрос за някаква фаза на изследване на лечение  1-ва или 2-ра фаза, която се прави при такава секретност и се търсят доброволци. В БГ се правят клинични проучвания на техните лекарства в 4-та фаза. И това, за което е споменала майката е много рисково.

Забравих да питам - А това предавене има ли го някъде в нета?

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 13:45 от TanyaMG

# 512
Днес смятам да отида в предаването, за да кажа, че и нашите деца СЪЩЕСТВУВАТ!
Ако някой иска и има възможност да дойде с мене, да ми пише тук или на личини.

# 513
Kezaja намесвам се и аз Simple Smile-снощи гледах предаването и се сетих точно за вашата тема и ми стана неприятно,че не се даде повече яснота за проблема.Този център наистина е нужен,но това което е по-нужно е високо квалифицирани терапевти,които да работят,защото в България са малко и се учат сякаш в движение.Стискам палци!

# 514
Много ви моля, на лични, изпращайте ми трите имена и ЕГН-тата на децата, за които се боря!
Виждате, че всеки се бори за себе си...е, ние сме повече!!!

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 14:53 от Kezaja

# 515
  • София
Абе то я ясно, че няма да се помогне на всички, но Вероника е права.Може с тези пари дето ще съберат от Вип брадър да изпратят на обучение един дори жител от гр. Разград примерно някъде да се обучи и да работи с аутистите като хората.Дори и един само да обучат ще е с един повече отколкото са в момента психолозите в Разград.Те са  - 0 бр. - според Вълчо.
Има много такива градове без психолози.Ясно е, че до моето дете, и до детето на Вълчо, и до детето на Марианка, и до детето на Любознателна - няма да стигне, но ако се напънат малко да помислят - може и да се помогне на някое от следващите деца.Казея и задника да си съдереш - няма да стигне до твоето дете, или моето, но дано не отиде във вече готов работеш продукт, а там където има наистина нужда  Thinking

Сетих се още нещо - не е необходимо дори да е скъпо обучението на бъдещите психолози - имаме такива добри и тук в България.Веднага се сещам за Петя Хорозова и Петя Атанасова.Дори и да седи в кабинета им един месец един доброволец - ще се научи за какво става дума, и как се работи.

Днес от 17.30 ще се проведе благотворителна изложба  в "Арт галерия 12" с адрес ул. "Франис де Пресансе" близо до бул. Мадрид и ул. Алеко Константинов.Ще се събират пари за сензорна зала в 59 ОДЗ чрез продажба на изработените от дечицата от специалната група рисунки.Който има възможност и желание да заповяда да види какво могат тези съкровища.Аз тръгвам да си взема детето от ДГ и да го заведа да си купи нещо

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 15:34 от Катина

# 516
Аз продължавам да събирам данните на дечицата ни и реших, че вместо да отида там и естествено, няма да съм включена в програмата, да напиша официално писмо, с приложение за децата, разяснение относно това, какво представлява аутизма, защото единстеното, което снощи казаха във Вип Брадър беше, че били много гениални и смятали бързо...и с искане към писмото.
Ще го съчиня довечера.
Толкова пари се събраха по каузите, че те мислят, че са и за нашите деца..и ние трябва да си ги поискаме, иначе няма кой да се сети...

# 517
Kezaja искам да те поздрявя за това което си решила да направиш.Аз също ще ти пратя на личния данните на моите деца.А таксите за това училище са непосилни поне аз така мисля

# 518
  • София
Kezaja ,чудесна идея!
Аз пък си мислех дали всички да не напишем по едно писмо до Вип брадъра,сигурно имат мейл или форум в сайта.Трябва да попогледна.

# 519
Докато търся "тайните " лечения в Америка на А-м попаднах на видео материял за Хипербарик терапията.Миналият месец говорехме за кислородните камери,мисля.И статията е доста нова.
Тогава обсъждахме цената на камерите,но се оказва ,че цената на сеансите е солена също.
И отново е спорен ефекта.
http://news.medill.northwestern.edu/chicago/news.aspx?id=127065
Благодаря ви за упражненията за изостряне на езичето.
ПС.Присаждане на стволови клетки още не е разрешено по закон тук.Обама може и да се пребори,но не е ясно.
 Confused

# 520
Хипербарик терапията с кислород ми изглежда като барокамерата. Явно, лекарите в Щатите, прилагат хипербарик камерата като подпомагащо средство останалите терапии в последните 5 години. Обаче от плуването и особено, когато детето се отпусне да се гмурка, ефекта е същия. Но не мисля, че това да е нещо ново и сензационно откритие.

А, сега, да си дойдем на думата. Ходих във Вип брадър тази вечер. Приеха ме и разговарях с двама от продуцентите. Говорихме за това какво разстройство е аутизма, какво засяга и именно поради трудната или липсата на социализация, тези деца трябва да са в естествената си среда, а не затворени в центрове. Нуждаят се от ежедневна терапия с логопед, психолог, музикотерапия, биофитбек, плуване и езда. Нуждаят се от "персонален ресурсен" учител, който да ги интегрира, да "превежда" инструкциите от другите към тях и от тях да подпомага предаването на информацията към другите. Обясних им, че месечната такса за центъра, който подпомагат е 1 500 лв., което включва само работа в центъра с логопед и евентуално психолог, а цялата необходима терапия за едно дете с аутизъм, която изброих по- горе, възлиза на около 1 300 лв. месечно, така че къде родителите ще предпочетат да си заведат детето- на логопед за 1 500 лв. в новооткрития център или на всички, необходими терапии. А и за тези деца е противопоказно да се затварят в център, те се нуждаят от интеграция в естествената си среда. Обясних, че всички наши деца вече си имат логопеди и психолози, които работят с тях и с които децата са свикнали, а нашите деца са такива, че се привързват към терапевтите си и не всеки приемат. Иначе, казах, че приветсваме отварянето на нов център, дай боже да има повече, но е неприложимо така направено и при тези цени. Казах им, че единственото лиценцирано място със специалсити- диагностици на аутизъм, е клиниката "Св. Никола" в Александровска болница и само там има регистър с децата- аутисти в България и, че най- справедливо и благородно, така че да отговаря на благородната кауза е, да се разпределят средствата между всички деца с аутизъм в България.

Политиката на предаването обаче е такава, че средства могат да се отпуснат, само, ако се сключи договор с фондация или организация, която представлява нашите деца. Следващата седмица ще се срещнем с ръководството на Нова и продуцентите на предаването, които ще организират срещата и ще подпишем договор, като ще направят едно предаване и за нас, т. е. - за Аутизма такъв, какъвто е и средствата, събрани от каузата за Аутизма през последните дни, ще бъдат разпределени между нас и майката с центъра.
Средствата, колкото и да са, ще разпределим по терапевтите на децата ни, като имам идея децата, които са подходящи за биофитбек и които са в София, Пловдив, Варна и Бургас (само там има), да направят по един курс поне, същото и за децата, които нямат епи- симптоматика, на всички тях, музикотерапията ще бъде много полезна и да платим на терапевтите, пък ако ще да е, за един месец да стигнат за децата ни, отпуснатите средства, хората ги изпращат именно за тях. За музикотерапията и биофитбека терапевтите са едни и същи и затова, можем да договорим и отстъпка, катоплащаме за повече деца наведнъж.

Накрая изпратиха кола на Вип Брадър да ме докара до вкъщи.

# 521
Kezaja браво на теб!Поздравления за цялата енергия с която се бориш за детето си!Благодаря и за интерестната информация и начинът по който я представяш!  bouquet

# 522
  • София
Kezaja , поздравления !   bouquet
Ние се оказахме доста инертни, но ти не се шегуваш !
Дадоха ли предполагаема дата за концерт или ще се вместим в такъв с друга кауза ?

# 523
Ще ни вместят до 5-ти юни, когато приключват концертите.

# 524
  • Реъкйавик
bravo na kezaja   bouquet inegrazia mu e maikata

Общи условия

Активация на акаунт