виртуална форумска галерия с детски рисунки :)

• 20 430
  • 155
  •   1
Отговори
# 120
hr_ina наистина невероятни неща има Габи, мислех да извадя линк на тези които са ми харесали, но на практика трябва да копирам почти цялото ви албумче  Peace Peace Peace
Невероятна е! Браво!

# 121
  • София
hr_ina благодаря за бързия отговор. Аз нямам обяснение защо, но моята щерка рисува с маслени пастели, а водните са й пак руски с мед, но мисля не на тази фирма.
Може ли да ми каже някой запознат каква е разликата при рисуване с  маслени и със сухи пастели? Извинявам се за най-вероятно доста тъпия въпрос.

# 122
Може ли да ми каже някой запознат каква е разликата при рисуване с  маслени и със сухи пастели? Извинявам се за най-вероятно доста тъпия въпрос.

Сухия пастел изисква съвсем различна техника на рисуването от масления. Важно е да се знае също, че сухия пастел се нуждае от фиксация накрая в противен случай рисунката се размазва леко и от нея падат прашинки от пастела. Иначе дава невероятна наситеност на цветове и детайли - ето ти сайта на любимата ми пастелистка - визията на картината е съвсем различна от маслото и от акварела и се рисува по съвсем различан начин, но като неспециалист не мога да го обясня по-добре  Laughing.

# 123
Рисунките са подредени хронологично / доколкото успях да си спомня/, рисувани са между 6 и 9 годишна възраст.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=329598
много съм впечатлена, направо не мога да кажа, че са рисувнаи от дете-толкова завършени, такава техника
Например страхотно е уау това това

# 124
като беше по-мъничка Макка много ми харесваха обясненията към рисунките. уникални неща измислят.
Да, веднаж беше нарисувал на един лист тялото на акулата, а на друг - черти. Попитах го какви са тези черти, а той ми отговори - зъбите на акулата. пак акула

# 125
  • по течението на реката
hr_ina,направо са върховни рисунките на Габи.Петя като ги видя само каза "уаааааааа" и така си остана с увиснало чене. newsm81

# 126

Габриела има много рисунки и отдавна се каним да ги снимаме и качим, но все отлагаме. Благодаря на iviche, че пусна тази тема за да го направим Laughing!
Рисунките са подредени хронологично / доколкото успях да си спомня/, рисувани са между 6 и 9 годишна възраст.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=329598
И аз съм "уау".  Sunglasses

# 127
  • София
 Lennyh, nice, mlambeva, блажка благодаря!

Рисунките и са хубави, но трябва да се има предвид и факта, че тя ходи от 6 година на уроци по рисуване и е много "шлифована" Grinning. На нея и е обяснено и показано как се работи с различните техники, как трябва да се нарисуват нещата за да изглаждат по най-добрия начин, с което пък се губи част от едно от най-красивите качества на детската рисунка - спонтанното и наивно- детското. Рисуването се учи, както всяко друго нещо. Нейната учителка казва, че няма възрастен, който да не може да се научи да рисува, друг е въпроса дали нарисуваното ще е изкуство или не  Laughing!

За сухия пастел - той прилича на тебешир, нанася се на листа и после се размазва с пръсти / тази техника не е за майки със слаби нерви Grinning, ужасно цапа!!!/, след като се приключи рисунката се пръска с лак за да се запечата.

# 128
  • по течението на реката
hr_ina,предполагам,че е някакъв специален този лак,с който се пръска,защото и моята е правила опити със сух пастел,но после рисунката се съсипва. Цапането не ме притеснява.Каквото се изцапа,може и да се почисти.Би ли споделила за лака?  Praynig

# 129
  • София
hr_ina , поздрави дъщеричката си от мен. Страхотни рисунки!   bouquet Искам да те попитам, къде ходи на рисуване?

# 130
  • София
.Би ли споделила за лака?  Praynig

Лак за коса със силна фиксация, важно е струята да излиза добре на спрея, а не на капки за да не съсипе рисунката. Пръска се от около метър разстояние, обилно, първоначално рисунката леко потъмнява, но след няколко дни след изпаряване но лака връща първоначалните си цветове, може да остане с една идея по тъмна. Предполагам, че има и специализирани лакове, но не съм търсила.

# 131
  • София
Искам да те попитам, къде ходи на рисуване?

Ходеше на уроци при художничка, която подготвя ученици за кандидатстване в художествени училища. Беше и много интересно, защото уроците се водеха в художествено ателие и имаше по-големи батковци и каки, които правеха невероятни рисунки, а понякога и помагаха и на нея Grinning. За жалост това лято художничката са изнесе в селата около София и вече на дава уроци.

# 132
  • по течението на реката
Благодаря  omm

# 133
# 134
страхотни неща видях. много съм впечатлена.

hr_ina, на Габи рисунките са картини. браво на нея, да я поздравиш. моите девойки, след като видяха първата казаха едно "УАУУ"  и то продължи да звучи през цялото време. Laughing а пингвина ни стана всеобщ любимец. Hug

скоро ще кача малко рисунки на марена отпреди, скоро ги разглеждахме с нея /е, една малка част, де  Mr. Green/ и много се забавлявахме. Peace
само да предупредя, че тя е супер продуктивна и има голяма вероятност да ви досадим. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт