вярно ли е,че не трябва да пием чай при бременност

• 84 806
  • 121
  •   1
Отговори
# 105
За възпалено гърло лайката е най-добра и освен това може да пие от бременни.Както и шипка,мащерка.
Ето ти линк и за билките които трябва да се отбягват по време на бременност http://www.google.bg/url?q=http://www.biberonbg.com/info/herbs_a … ePJULqYCoTXQXktLQ

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 22:23 от galina_743

# 106
Търсих инфо за черния чай дали е вреден и не можах да намеря. Какво ще кажете за него? Поради факта, че съдържа кофеин може би не се препоръчва да се пие (макар че е с 2-3% съдържание на кофеин). Но ако първо е накиснат за 10-тина секунди в гореща вода (защото се счита, че кофеина тогава "излиза") и после вече се накисне в друга чаша за 4-5мин и се разреди и с мляко, дали все пак може да се пие?  newsm78

# 107
  • Sofia
Ако чак толкова не можеш без него, пий по 1 чаша. С кафето е същото, някои и алкохол пият.
Иначе черният чай съдържа танини, кофеин и н'ам какво още. Аз съм любител на зеления, но и с миналата и със сегашната бременност го спрях - едно, че ми се  Sick по принцип, а и не искам да "рискувам" с нещо, в което не съм сигурна.

# 108
аз също се насочих към Липата..Имам един спрей от Алое Вера ,които се пръска в носът и устата против възпъления.В един от линковете пише ,че тази билка била напълно забранена.Предполагам ,че няма да съм направила голям гаф, досега съм си пръснала 2 пъти в носа,защото имам много неприятна хрема. Rolling Eyes
и един въпрос малко извън темата.Незнам да ли се сещате има едни малки "инхалатор4ета"по магазините,да вдишване през носа.Дали може да се ползват  newsm78

# 109
Търсих инфо за черния чай дали е вреден и не можах да намеря. Какво ще кажете за него? Поради факта, че съдържа кофеин може би не се препоръчва да се пие (макар че е с 2-3% съдържание на кофеин). Но ако първо е накиснат за 10-тина секунди в гореща вода (защото се счита, че кофеина тогава "излиза") и после вече се накисне в друга чаша за 4-5мин и се разреди и с мляко, дали все пак може да се пие?  newsm78

Едва ли черния чай пречи. Кафе също може да се пие по една чаша. Ако си с високо кръвно по принцип не е препоръчително да се консумират напитки с кофеин, не само при бременност.

# 110
С билковите чайове трябва да се внимава точно от какви билки са.

# 111
боже не знаех че билките могат да навредят на бременна жена newsm09
И аз.

# 112
А знаете ли зеленият - на Биопрограма да речем, не за отслабване - дали е позволен?

# 113
Зеленият чай на биопрограма е боклук, ниско качество.

По принцип зеленият чай е вреден по време на бременността, защото подтиска усвояването на фолиевата киселина.
Черният чай също се смята за вреден при бременност. Черният чай е ферментирал зелен чай.
И аз, колкото и да обичам хубав зелен чай, сега по време на бременността съм се отказала от него.

# 114
  • Тук и сега
Аз знам, че прекалена употреба на чай от мащерка води до контракции. Също знам, че при проблеми с бъбреците не трябва да се пие чай от мечо гразде - може само хвощ.

# 115
Много полезна тема  Peace Тъкмо и аз бях в чуденка относно това какъв чай може да се пие. И аз знам, че чай от лайка е позволено - дори на дъщеря ми само такъв давам  Peace

# 116
Здравейте,на всички и аз несам чувала че неможе да се пие чай,аз пия само ройбос който е много полезен и непише никаде че е вреден за бременни,но все пак вие си внимавайте Grinning

# 117
i az neznam takova ne6to 4e 4aqt e vreden.Na men li4no mi kazaha ve4er predi da si legna da piq 4ai

# 118
Мили бременни, аз пия чайове и кафе всеки ден и ям каквото си искам  (дори и пуша) - все пак и аз съм бременна. По-важното от всичко е да консумираме нещата в умерени количества. Даже и зеленият чай (качественият и по-скъп) не вреди. По една чаша на ден ще ви дойде добре за перисталтиката и ще ви ободри. Нищо на този свят не може да ни навреди, ако не го предизвикаме. Зеленият чай не се пие само за отслабване - той тонизира, действа антиоксидантно, влияе добре на паметта, съдържа полезен за бременната цинк. Мили мами, бъдете позитивни и всичко ще ви е наред!

# 119
Зеленият и черният чай както и кафето могат да се пият, но с мярка.
Тук съветват да не е след ядене, защото пречат на усвояването на желязото и някои витамини.

А за консумирането в умерени количества можем да говорим за неща, които не пречат в умерени количества - за съжаление цигарите и някои хранителни продукти не са от тях  Tired

Общи условия

Активация на акаунт