Нова година-нови задачки за нашата банда засмени ПЛЕТАчки

• 32 499
  • 303
  •   1
Отговори
# 225
  • най-шареното място
Честит имен ден на имениците!

Много красота и много постове пак.... и пак ще наваксвам

Още нямам апарат за да ви покажа маркерите, които получих малко неочаквано по празниците Simple Smile.. иначе съм готова със списъка, който ще пращаме за оферта, а връзката ми скоро ще е на линия

... оплетох малко повече от 10см шал. Второто ми творение тази година, което трябва да е готово до месец...  аз плета бавно, по-малко и рядко, но все е нещо.
Ето първото творение за годината /което е и втората ми плетка/:

# 226
sungirlaug, прекрасни неща! Каква прежда е меланжът на детските блузки?
арт мама, специално проверих и дължината на преждата - 85 м на 100 гр., ако това може да те ориентира за дебелината `и.
Ванче, мак в последствие видях, че си питала за куките. Ще проверя тия дни и ще пиша.

# 227
  • София
mimito на преждата, с която ще плета пише куки 9/10, а аз от тази прежда вече изплетох едни калци с куки обрач номер 5 и си станаха перфектни, та затова питам. Вие с кой номер кука бихте я изплели тази шапка, все пак нали е важно да се спази това, за да излезне бройката бримки/редове (щото аз съм супер начинаеща и само по схема мога  Embarassed )
venividivince и към тебе въпроса ми е същиq, като гледаш схемата с кой номер кука би изплела тази шапка? Аз не съм много навътре и ако не възразявате ще ви питам често такива глупави въпроси  Embarassed
dani t страшно много ми хареса тази полу-шапка както я наричаш, ама супер е направо. Имаш ли случайно желание да споделиш как се плете, имаш ли схема или нещо такова, или това е личен модел и не искаш да споделяш (ще те разбера).

Мерси предварително на всички за отговорите!

# 228
  • най-шареното място
Stejsi, много ти благодаря!
Ориентираме.

Аз почти съм се отчаяла с преждите. Дебела търся за един шал. Но и тънки едва намирам. Купих си Кари /Кардена - такава е първата ми шапка/ И Кашмир /Ализе - тази шапка, по-горе/. Дано се държат добре... кашмира се поотпусна след прането и е доста еластичен.... Определено ще я плета от нула пак, но може би лятото.

Ако някой ме насочи към качествена вълна, ще съм благодарна. Може вълна, мерино или кашмир, алпака, ангора, евентуално мохер, но не обичам акрила и по-малко от него, по-добре,

Търся и преливаща прежда с малък контраст и дълъг цвят... нещо разбрали се ? Simple Smile  - Смяната на цвета да е на рядко, искам да се  получи дискретно но широко райе...

# 229
арт мама, има една Етно-вълна на Стенли май беше. 100% вълна е, меланжи, но не са дълги. Дълъг меланж не съм виждала.

# 230
  • най-шареното място
Мерси! Точно нея гледах днес, само два от цветовете бяха неконтрастни, но пък бяха убити - натурални бежави и сиви. Аз и къс меланж бих взела, но да не е контрастен и да е хубав цвят, а те са все контрастни....искам цялото нещо да има общ цвят, дори да е меланж, а не да е на петънца бяло и тъмно синьо примерно...

# 231
Страхотни  неща сте сътворили!!!
Момичета , поръчах си ангора http://www.stenliyarn.com/index.php?page=shop.product_details&am … mart&Itemid=8

Аз си купих същата за модел от една папарашка снимка от пловдивска витрина, но ми се струва много тънка тази прежда. Нямам кураж да я захвана. Rolling Eyes

# 232
Страхотни  неща сте сътворили!!!
Момичета , поръчах си ангора

Аз си купих същата за модел от една папарашка снимка от пловдивска витрина, но ми се струва много тънка тази прежда. Нямам кураж да я захвана. Rolling Eyes
Явно ми е време да спя Embarassed, щом публикувам по два пъти.

# 233
  • в баира
sungirlaug: При теб счупването на ръката е било зло за добро - много добри неща правиш, а и мъжкият пуловер е критерий, че си усвоила занаята.  Grinning Аз, например, няма да се хвана на моя мъж да плета.

dani t : И на мен ми хареса блузката, а и цветът е приятен.

арт мама : Yarnart имат такава прежда  - на дълги ленти, май Stripe Color беше.  И Alize имат подобна, но не съм сигурна, че е 100% вълна. Ако не е тайна, какво планираш с нея?

# 234
  • Варна, морето и сините вълни!
Аз направих снимки на моите творения  Mr. Green Mr. GreenШапка, шал, наметка за моя милост, болеро пак за мен и едо пончо за девойката!
Можете да ги видите от тази снимка до края на албума.

Шапката е плетена от Ализе. На кука 4.5, шала на 5 номер. Съдържанието на преждата е 50% вълна, 50% акрил.

dani t, много ми хареса пуловерчето!
sungirlaug твоите плетива са нмого свежи и приятни. Само пъловера беа ръкави с голямата яка не и ли пречи на младата дама?
арт мама аз ти писах ЛС, но не ми отговори, та да питам тук - мога ли да се включа в поръчката или вече е късно?

# 235
  • най-шареното място
Mimito, извинявай!
Може би съм изтрила съобщението по грешка като си разчиствах кутията.

Не е късно. Има само списък с интереси, ще го пратя на приятелите си и ще видим каква е тамошната оферта. Тогава ще поръчваме.
Чакам да ми кажат, кога могат да отделят време да се Занимават с това - до няколко дни, и да съм  пак с апарат да покажа маркерите и ще действам.

# 236
Mimito, извинявай!
Може би съм изтрила съобщението по грешка като си разчиствах кутията.

Не е късно. Има само списък с интереси, ще го пратя на приятелите си и ще видим каква е тамошната оферта. Тогава ще поръчваме.
Чакам да ми кажат, кога могат да отделят време да се Занимават с това - до няколко дни, и да съм  пак с апарат да покажа маркерите и ще действам.

Какво поръчвате?  Whistling
Куки дебели?  Laughing

# 237
Sungirlaug, започнах един пуловер за себе си с намерението да е с реглан ръкав, обаче така и не намерих хубаво обяснение, как точно се прави. Ако можеш да дадеш такова или пък схема няма да е лошо.

# 238
mimito,страхотни са ти творенията!Особено болерото много ми хареса!

tanitas,шапката я правих по тази снимка:

http://media.snimka.bg/1578/009412202-big.jpg

на око,както се казва,нямам схема.Не умея да плета по схеми.Ако искаш,мога да се пробвам да ти обясня на лични,само кажи.

# 239
Защо на лични? И нас ни вълнува полушапката?  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт