Тортено предизвикателство Февруари 2009

• 52 664
  • 848
  •   1
Отговори
# 810
Когато споменах за тази идея,изрично казах,че не разбирам много от компютри и че не знам дали технически е възможно да се осъществи.Просто ми хрумна,защото нещата са доста мудни и бавни.
Но ,Тандури, щом е толкова трудоемко и сложно,няма проблем.Не е нещо фатално...    Peace 

# 811
Шемет, по принцип предизвикателствата се гласуват при записването за следващото.
Например, сега ще гласуваме когато се съберем участниците за Икебана ( след записването Юни) поименно. Принудихме се с поименното гласуване, защото много хора, които нито участват, нито коментират бяха пуснали глас, а в крайна сметка е важно какво им се прави на тези, които ще правят торти.
Гласува се с по 3 гласа, вземат се първо и второ място за следващите 2 предизвикателства. Направихме го така, за да не се гласува всеки път и да се губи време.  Peace

На вторият ти въпрос- да, всеки който иска има право да коментира, не само участниците.  Peace

Държа да подчертая, че НЯМА НИКАКВИ ИЗИСКВАНИЯ И ОГРАНИЧЕНИЯ за това как ще се реализира темата Икебана. Кой както я разбира, така да я направи.  Peace

Теми за гласуване през Юни:

Държава
Етно
Континенти
Торти числа
Български народни обичаи
Бебешки торти ( Бейбишауър)
Нетрадиционни растения
Нетрадиционни животни
Нетрадиционни предмети от бита
Празници
Герои на Дисни
Екшън герои
Филми
Книги
Картини
Плодове/зеленчуци
Плетива
Дантели
Свещи
Посуда
Снимки, спомени, албуми
Храна
Ваканция
Дрехи
Мебели
Театър
Професии
Космос
Цирк
Сгради
Междузвездни войни
Карикатури
Кино
Музикални инструменти
Триизмерни торти

Миналите предизвикателства:
- Сватбена торта
- Нетрадиционни приказни герои
- Сезони
- Икебана ( предстои Юли 2009)

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 18:51 от Tandoori

# 812
Малко ми е далече Юли и Август, но Тандури от сега ти казвам, че мога да ти помогна с каквото трябва ако имаш нужда за следващото предизвикателство. Явно работата наистина е много  ooooh! . Тържествено обещавам да не пращам по толкова много снимки  Embarassed . Благодаря за организацията   bouquet

Мен малко ме смущава обсъждането на 4+ торти на ден, но можем да го опитаме, защо не  Peace . Въпросът е, че ако на някой му се наложи и изпусне ден-два от обсъждането, после ще трябва да коментира 10-12 торти наведнъж  Crazy ... или просто да ги пропусне.

Относно предложението за нови теми:
-Пепи имаме тема космос  Peace , ако я изберем, който желае може да направи космически кораб  Wink
- Вече за трети път предлагам една тема и няма никакъв отзвук, затова ако не я харесвате кажете ми, за да не я предлагам повече  Joy . Върти ми се из главата да направим нещо като пресъздаване или карикатури на известни личности, може да са фигурки, рисунки, желатин, трансфер, кой каквото си харесва и да са в реална обстановка- кино звезда на червеното килимче, Обама в белия Дом и т.н. нещо от сорта  Laughing
- Предлагам още теми : Театър, Кино, 3Д торти, Музикални инструменти...ще мисля за още  Peace

ПП Сега виждам, че вече имаме театър  Peace

# 813
  • Plovdiv->Toronto
Какво значи 3Д торти, те май всички са 3Д  Simple Smile ...
В смисъл да не се правят трансфери а само фигурки ли  newsm78 ?

# 814
Какво значи 3Д торти, те май всички са 3Д  Simple Smile ...
В смисъл да не се правят трансфери а само фигурки ли  newsm78 ?

Не 3Д е самата торта да е фигурка, като в посписа на Антоан например,без ограничение за темата  Peace

# 815
Ели, мисля че Клеърет има предвид, когато тортата е цяла триизмерна фигура.  Peace

Клеърет, точно това не искам да се случва - да не пращате по много снимки! Аз го подчертах дебело, но да кажа пак
СНИМКИТЕ СА ЕДНО ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ НЕЩА В ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ И ПОДРОБНИ ИМА, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ! Grinning

Редактирам, че с Клеърет сме писали заедно Wink

# 816
  • Пловдив

-Пепи имаме тема космос  Peace , ако я изберем, който желае може да направи космически кораб  Wink

Аааа, ама аз не го предлагам. Мъжа ми каза, че торта-кораб от Star Wars би било предизвикателство, а не нашите цветчета (край на цитата)

# 817
Аааа, ама аз не го предлагам. Мъжа ми каза, че торта-кораб от Star Wars би било предизвикателство, а не нашите цветчета (край на цитата)

Аз го записах, защото може да има фенове Simple Smile

# 818
В "Икебана" бих участвала само ако има свободна трактовка, в моделирането на цветя има много майсторки.

За по-следващ път - мисля, че истинско предизвикателство ще е да направим торти без захарни фигурки, просто съвсем различна техника. Но не знам дали е възможно.

# 819
Филми и Кино не мога да отгранича. Може ли да ми кажете по какво се отличават newsm78, че днес май пак ми е от дните дето съм тъпа hahaha

# 820
Филми и Кино не мога да отгранича. Може ли да ми кажете по какво се отличават newsm78, че днес май пак ми е от дните дето съм тъпа hahaha

Ами отличават се по това, че филми- изаобразяваш определен филм, а кино  киното като цяло- можеш да направиш филмова, лента, камера, киносалон и прочие каквото решиш  Peace

# 821
За по-следващ път - мисля, че истинско предизвикателство ще е да направим торти без захарни фигурки, просто съвсем различна техника. Но не знам дали е възможно.
 По-голямо предизвикателство от добре оформени цветя ( букет ) - здраве му кажи.
Ако не ми мине котка път смятам поне 2 пъти да се "предизвикам"  Mr. Green- даже още сега за Цветница

# 822
И аз съм наумила за Цветница, ако не и преди това  Peace
Рая имам купон за Майкълс 40% до днес ако ти трябва  Peace

Анда не ти разбрах съвсем идеята за торти без фигурки  newsm78

# 823
Ох, и аз не си я разбрах съвсем Simple Smile

Не без фигурки, просто дали не може да са от нещо друго, освен от фондан, вкъщи не щат вече такива, дето после се хвърлят... от какво друго могат да се правят?

# 824
Аз пак бих искала да уточня,че да съм сигурна.Тортите на тема "Икебана" вече са приети и ще се правят през юли.Всъщност тогава ще тече предизвикателството!Тортата може да е всякаква с цветя.Нали така!?Аз бих искала да участвам и ще гледам дотогава да направя тортата и да пратя снимките на посоченият адрес.Има ли срок за това,само да зная.
Освен това сега се гласуват теми за предизвикателството през октомври!?Ако съм разбрала правилно мога да гласувам за някоя от темите.Ако мога да кажа сега,че подкрепям идеята за космически кораби.И космос ,като цяло.Не разбрах кога ще се уточни темата ,като избрана и единствена за октомври?

Общи условия

Активация на акаунт