32 майки в Канада

• 26 199
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
                                    Здравейте момичета.
        Тъй като вече доста от вас споделиха,че ще си ходят в Бг април-май./в това число съм и аз Laughing/
 предлагам,  да си помогнем взаимно с информация относно цените на билетите и агенций от където ще ги купувате.

Започвам първа. Така, аз си търся билет чрез Донко/той замества Диана,доста хоря я познават и са си купували от нея билети/
 Чухме се преди 2 седмици и той ми каза,че Австрийците имат хубава оферта в момента, но до края на Март./за мен е малко рано/
 Цените са $ 1050 за възрастен, $ 800 на дете почти на 4год. и $150 за дете на 1год. и 4месеца.
 Трябва да му се обадя към края на месеца за да ми каже дали австрийците ще си удължат тази оферта и до кога./надявам се да я удължат поне с 1 месец/
 Еми това е от мен за сега.Дано да съм ви била полезна.

ние ще летим семтември месец от Монреал за София и досега това, което видях като добра оферта е на Луфтханза 2500 $ за двама възрастни и дете под 2 години, но това е на сайта на авиолинията
някой ако може да сподели туристически агенции в Монреал, от които сте купували билети за БГ ще съм благодарна..просто за сравнение на цените и да преценим дали направо от сайта да купуваме или от агент???
мерси предварително Hug

# 121
моми4ета и ние плануваме да летим до бг през април.
някаде ми се мерна цена с Бритиш за 917 на билет ...  newsm78 мисля 4е вклъ4ваше и таксите
ако някой намери нещо по изгодно да свирка ...
а името на сите беше flightnetwork

# 122
XViD, не съм го правила този тест, защото го счетох за безмислен. Този доктор, който те е прегледал, не си ли при него на консултация? Той би трябвало да ти даде направления за кръв и урина в 12 г.с., фетална морфология в 20-22г.с., гестационен диабет в 25-26г.с. / мисля, че тогава ме боцкаха пак за кръвна картина и пак давах урина / и евентуално едно ехо в 8-ми месец. Доколкото знам, не е задължителен. Това съм правила аз.

Последна редакция: нд, 18 яну 2009, 07:25 от Вери

# 123
Аз пък теста за Даун го направих, Верно, че струваше 400$ (че заради променливия ми цикъл се наложи да ходя втори път и в крайна сметка ми излезе 500$), но като за първа бременност исках да съм спокойна, въпреки, че бях на 27 и не попадах в рисковата група (май рискова я водеха над 35, тогава доколкото знам е задължителен или поне силно препоръчителен). Аз нямах застраховка, тъй че всичко си платих. Казаха ми, че с данъците ще ми ги върнат - е, нищо не ми върнаха Crossing Arms Но все пак тогава беше първия ми ехограф (11 седмица) и първата ми възможност да видя бебето. Ако не бях отишла щях да чакам до 19г.с., че да го видя за първи път. Това беше единственото изследване, което съм правила извън болницата, всичко останало си беше на място. Когато наближи нещо важно ме предупреждаваха, за да знам предварително. Когато нещо не ми е ясно, питах доктора си по 100 пъти, докато разбера за какво става въпрос. А той беше достатъчно любезен, за да ми отговаря всеки път на може би глупавите въпроси Blush Иначе в болницата правят само 2 ехографа ако всичко е наред - в 19-та и 32-ра седмица. На мен изследванията за кръв и урина ми ги направиха още на първия преглед (8-ма седмица бях), за гестационен диабет (26-та седмица). Интересно за мен беше посещението на родилното, там ми дадоха списък с необходимия багаж, обясниха ни как се процедира при самото постъпване в болницата, кого и къде да търсим и т.н. Единствения проблем за това посещение беше, че аз много късно разбрах за него. Трябваше от доста рано да се запиша. В крайна сметка успях да направя обиколката 2-3 седмици преди да родя, но можеше и да се озова там преди записания час Crazy С две думи - при евентуална втора бременност пак бих направила теста за синдромите, според мен не е маловажно. Имаме познати, чиито дете е със синдром на Даун и само мога да предполагам колко им е тежко, защото някой някъде в Бг е пропуснал да им каже нещо важно.
XViD, няма за какво да се притесняваш Peace Стискаме палци за една лека бременност и едно леко раждане, а за останалото все ще се намери някой да ти каже и обясни. Когато видят, че нещо не е наред и евентуално може да възникне проблем, тогава стават много прецизни. По-горе споменах за променливата дължина на цикъла ми, именно затова ми правиха 3 ехографа в болницата вместо 2, и за синдромите също 2 вместо 1. Все пак аз знаех защо се получава разликата и нямаше място за притеснение, но все пак лекарите си вършеха работата и трябваше да са сигурни, че всичко е наред Peace Ако ти възникнат въпроси, питай. Сигурна съм, че винаги ще получаваш отговорите, от които се нуждаеш, било от мен, било от останалите мами Peace

# 124
  • Канада, Монреал
Здравей XviD,
Цитат
Изобщо не знам какво трябва да правя, къде да ходя, за какво да се записвам и се чувствам доста объркана.
От това, което описваш, ми се струва, че се чустваш като една средностатистическа бременна, което означава, че всичко е наред Wink
Правила съм си изследване за синдрома на Даун и тежки вродени дефекти (в Б-я се води биохимичен скрийнинг). Да, тестът показва дали бебето е с висок риск да се роди с вродени дефекти, информацията не е точна. И все пак, ако се види, че има по-голям процент вероятност за някакви увреждания на плода, се прави по-сериозно изследване - амниоцентеза. Според мен е по-добре да се направи такъв тест.
Как протичат прегледите през бременността (дойдох вече бременна в Канада, така че за някои от изследванията само съм чела, но все пак ги споменавам):
6-та – 7-ма седмица – първи преглед – Гинекологичен преглед, цитонамазка, видеозон (може да се види сърдечна дейност), взимане на кръв за пълна кръвна картина, кръвна група, рубеола, хепатит “Б” и др. Ако RH на майката е отрицателно, се насрочва изследване на кръвната група и RH на бащата
11та-12-та седмица – изследване за синдром на Даун - резулта след около седмица. Ако попадате в група с повишен риск от синдром на Даун, ви препоръчват амниоцентеза - прави се максимум до 16-та седмица). Единствено при него с точност до 99% се доказва наличие или неналичие на Даун.
19-та – 20-та седмица – ехограф – измерва се големината на органите (сърце, бял и черен дроб), оглеждат се подробно личицето и гръбначният стълб, разположението на плацентата. Може да ви кажат пола на бъдещото дете.
28-ма седмица – изследване за наличие на повишена кръвна захар.
32 седмица - последен ехограф
34-та седмица – изследване на влагалищен секрет за наличие на бактерия, причиняваща плевмония на бебето при раждането.
37-ма седмица – вагинален преглед за установяване съсътоянието на шийката на матката.
През последния месец от бременността консултациите са всяка седмица.
От болницата, в която сте избрали да раждате ще ви дадат списък с необходимите неща, които ще ви трябват за след раждането.

Ехограф=видеозон=ултразвук
В някои болници има 3 ехографа за цялата бременност, в други 1.
Надявам се да съм била полезна  Hug
Успех и не се притеснявай излизашно, никъде не дават информацията наготово, трябва много да се пита и да се чете Simple Smile

# 125
  • Vaudreuil Canada
XviD аз също съм правила въпросното изследване. Резултатите от него са базирани на интервю, видеозон/ехограф и кръвни изследвания в определени седмици от бременността - ехографа трябва да е направен мисля не по-късно от 13 седмици и 6 дни на бременността. Някои от резултатите са силно показателни други от тях са само степен на вероятност на базата на която може да ти предложат да направиш амниоцентеза. Само амниоцентезата дава категоричен резултат но има риск с нея да се предизвика аборт дори и при абсолютно здраво бебе. Ти решаваш дали искаш или не да правиш такива изследвания. В Квебек аборта по медицински причини е разрешен до 24 седмица на бременността.
За покриването от застраховката - само частните застраховки го покриват със съответните проценти на медицинската застраховка.
На мен ми беше покрито на 100% при други е покрито на 80%.
Ако нямаш такава застраховка наистина според доходите, данъците и други финансови детайли част от сумата може да ти бъде възстановена от данъци.

# 126
        Моми4ета,аз проверих този сайт за билети който е дала silvia_alexis.
 Излиза ми цена ще я напиша с таксите направо от:
-възрастен $ 1051.30,
- дете по4ти на 4г. $ 936.70
- дете 1год. и 4месеца $320
  Тотала е $ 2 308 /цената е в Канад. долари/
Периода за който аз проверявах е за 4 месеца/толкова време ще останем в БГ/
 За Британските авиолиний

Последна редакция: нд, 18 яну 2009, 06:59 от kivitoT

# 127
  • Vaudreuil Canada
Гаргамелчо да ти е жива и здрава сладураната малко окъснях с поздравленията ама по-добре късно отколкото никога  Embarassed  Надявам се че сте изкарали чудесен празник и чакаме снимки.

# 128
Гаргамелчо, Честит Рожден Ден на малката голяма госпожица!
Да е жива и здрава, безгрижна и щастлива!

bouquet   bouquet   bouquet

малко късничко честитя, но напоследък съм разсеяна и припряна...Simple Smile

# 129
Мерси момичета Heart Eyes
Тази година реших да не правя голямо парти, но пък направих торта с принцеси и бенгалски огън Grinning та беше весело Laughing

# 130
Здравейте девойки! Рядко пиШа, но пък чета mного Mr. Green
1-во честита рожденничка на Гаргаmелчо!

Вкл'чваm се този път във връзка с проекта 'Децата на Бг пътуват по света', във който се вкл'чихmе със Снежи и, който предвижда представянето на Канада в наколко етапа с игри и разказчета, както и изпра6тането на картички на деца от доmовете за сираци в Бг.
Наясно съm, че нейният постинг не възбуди особен интерес тук, ще подготвиm всичко саmи, но все пак искаm да поmоля тези, които иmат възmожност и желание да съдействат,  да ни пратят картички с изгледи или някаква друга характерност от техните географски Ширини, за да бъде инфорmацията по-пълна и интересна . На първо четене представяmе в 2 доmа и ще ни трябват около 100-тина картички.

На заинтересованите ще пратя адреса си на лични.
Благодариm предваритено на отзовалите се! Peace

# 131
  • Vaudreuil Canada
МaНЕВрата за хартиени картички ли става въпрос че нещо не ми стана ясно?

# 132
МaНЕВрата за хартиени картички ли става въпрос че нещо не ми стана ясно?

Хартиени, хартиени  bowuu, или както иm казва баща mи - истински.

# 133
Картички, а не снимки примерно?
Аз мога да взема от Ванкувър.
Различни ли да са?
Прати ми повече инфо и адрес на лични Simple Smile

# 134
Маневрата, писах ти ЛС с молба за повечко информация.

Общи условия

Активация на акаунт