Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да намеря добър педиатър за детето си?
Какви са цените на бебешките храни, дрехи и други в Канада в сравнение с България?
Как да се справя с безсънието по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да намеря добър педиатър за детето си?
-
Какви са цените на бебешките храни, дрехи и други в Канада в сравнение с България?
-
Как да се справя с безсънието по време на бременност?
-
Как мога да намеря клиника без записване близо до мен?
-
Как да оценим спешен случай и къде да потърсим помощ?
мисля 4е вклъ4ваше и таксите
Но все пак тогава беше първия ми ехограф (11 седмица) и първата ми възможност да видя бебето. Ако не бях отишла щях да чакам до 19г.с., че да го видя за първи път. Това беше единственото изследване, което съм правила извън болницата, всичко останало си беше на място. Когато наближи нещо важно ме предупреждаваха, за да знам предварително. Когато нещо не ми е ясно, питах доктора си по 100 пъти, докато разбера за какво става въпрос. А той беше достатъчно любезен, за да ми отговаря всеки път на може би глупавите въпроси
Иначе в болницата правят само 2 ехографа ако всичко е наред - в 19-та и 32-ра седмица. На мен изследванията за кръв и урина ми ги направиха още на първия преглед (8-ма седмица бях), за гестационен диабет (26-та седмица). Интересно за мен беше посещението на родилното, там ми дадоха списък с необходимия багаж, обясниха ни как се процедира при самото постъпване в болницата, кого и къде да търсим и т.н. Единствения проблем за това посещение беше, че аз много късно разбрах за него. Трябваше от доста рано да се запиша. В крайна сметка успях да направя обиколката 2-3 седмици преди да родя, но можеше и да се озова там преди записания час
С две думи - при евентуална втора бременност пак бих направила теста за синдромите, според мен не е маловажно. Имаме познати, чиито дете е със синдром на Даун и само мога да предполагам колко им е тежко, защото някой някъде в Бг е пропуснал да им каже нещо важно.
Стискаме палци за една лека бременност и едно леко раждане, а за останалото все ще се намери някой да ти каже и обясни. Когато видят, че нещо не е наред и евентуално може да възникне проблем, тогава стават много прецизни. По-горе споменах за променливата дължина на цикъла ми, именно затова ми правиха 3 ехографа в болницата вместо 2, и за синдромите също 2 вместо 1. Все пак аз знаех защо се получава разликата и нямаше място за притеснение, но все пак лекарите си вършеха работата и трябваше да са сигурни, че всичко е наред

та беше весело
, или както иm казва баща mи - истински.