Отговори
# 210
  • София
Аз съм от глупаците, чиито шефове го осигуряват на цялата му заплата  ooooh! Можем да си направим сдружение "Идиоти, които плащат високи данъци и биват наказвани заради това"
Разбира се членския внос ще е много висок, защото сме паралий. Хайде народе, за първите десет подали декларации за членство ще има отстъпка от таксата. В декларациите попълнете доходите си за минимум 5 години назад, ЕГН-тата на всички роднини, приятели и познати с кратко описание на професийте им. Декларацийте изпращайте със бял пощенски гълъб.
И аз и аз.

# 211
Анна, честито   bouquet Печелиш намаление от членския внос и възможност да си гледаш детето вкъщи  Peace

# 212
Дохода е твърде нереален критерий, защото:
1. Голяма част от хората се осигуряват на минималната работна заплата
2. Никой не декларира никъде, че дава имот под наем, т.е. това е недоказуем доход.
3. Много от майките не са сключили брак с бащата на детето, а само живеят с него на семейни начала. По този начин ще се вземе дохода само на майката и ще се раздели на нея и детето/децата, а дохода на бащата остава недеклариран.
4.Детските заведения не са домове за социално слаби, а ОДЗ-та и Детски градини. За крайно нуждаещи се има Домове за деца и Седмични ясли.

Съгласен съм с тези доводи. Все пак с плоския данък, доста повече хора декларират реалните си доходи.

Нашата задача беше да дадем алтернатива на жребия. Имате ли идеи за друга алтернатива освен доходите?

Моята лична позиция е да има само жребий за избор при равен брой точки.

Явор Джонев

# 213
  • София
А не е ли по-добре, при равен брой точки, все пак да се вземе предвид времето на кандидатстване? по-малко абсурден звучи от доход и жребий. Разбира се, при равни други условия.  Peace

А някой ще даде ли все пак малко повече информация за другите критерии? Доходът( или късметът  Grinning) явно са само допълнителни, а не основни. Те ще носят полза само ако по останалите критерии кандидатите са равни. Е, кои са другите критерии?  Praynig

# 214
2. Никой не декларира никъде, че дава имот под наем, т.е. това е недоказуем доход.
3. Много от майките не са сключили брак с бащата на детето, а само живеят с него на семейни начала. По този начин ще се вземе дохода само на майката и ще се раздели на нея и детето/децата, а дохода на бащата остава недеклариран.
4.Детските заведения не са домове за социално слаби, а ОДЗ-та и Детски градини. За крайно нуждаещи се има Домове за деца и Седмични ясли.
Подкрепям с две ръце! Особено изречението, че детските заведения не са домове за социално слаби - моля не ги правете такива!
Г-н Джонев, при така поставения от Вас въпрос, аз съм за жребия.
Идеи за друга алтернатива бих могла да имам след като се запозная с пълния текст на проекта. В момента не съм наясно какво точно сте обсъждали днес и най-вече какви са всичките критерии!

# 215
  • София

Това е! По-аргументирани доводи срещу критерий доход едва ли има!  newsm10

# 216
Г-н Джонев,
Имам идея за алтернатива на варианта с по-ниския доход - по-висок доход. Защо? За да се борим със сивата икономика; за да се стимулират редовните данъкоплатци, респективно работодателите им; принципа следва да бъде "за да получиш трябва да дадеш" - който плаща повече данъци и осигуровки на държавата следва да получи повече от нея.

# 217
  • София
Въпросът ми е: Какво бихте предпочели - избор с жребий или по доходи при равен брой точки?

Жребий, разбира се.

По доход ще е пряко стимулиране да не се декларират доходи. Освен това, силно подозирам, че е незаконно да дискриминирате по доходен критерий.

# 218
Г-н Джонев,
Имам идея за алтернатива на варианта с по-ниския доход - по-висок доход. Защо? За да се борим със сивата икономика; за да се стимулират редовните данъкоплатци, респективно работодателите им; принципа следва да бъде "за да получиш трябва да дадеш" - който плаща повече данъци и осигуровки на държавата следва да получи повече от нея.

Подкрепям!

# 219
Г-н Джонев,

Подкрепям!

И аз напълно подкрепям идеята!

# 220
Въпросът ми е: Какво бихте предпочели - избор с жребий или по доходи при равен брой точки?

Жребий, разбира се.

По доход ще е пряко стимулиране да не се декларират доходи. Освен това, силно подозирам, че е незаконно да дискриминирате по доходен критерий.

Аз лично имам леееки подозрения,че идеята на предложението за доход е именно родителите сами да си изберем жребий Simple Smile
..
На моето възражение ,че детските градини не са социални заведения а И учебни такива (детските градини имат основно обучителни функции, а не "гледане" на децата), и че превърщането им в такива ще засили тенденцията на умишлено укриване на доходите , ми беше отговорено: "Много обичам такива забележки" (по памет) след което ми беше "натрит носа", че не било вярно,че хората си криели доходите и ..в този дух.. Включително чух коментар, че разсъждавам така, понеже това устройва мен лично... (Все едно - детето ми ако не го направя специален случай ПРЕДИ да се приеме регламента, едва ли има шансове..)
В крайна сметка, момичета, места реално няма за всички.
Явно просто ще трябва да приемем критериите, които измисли г-н Джонев..
Аз съм абсолютно изумена от това,че компютърната система се поддържа от същите хора, които са натоварени с ИЗМИСЛЯНЕТО на регламента (т.е заданието си) и... са им вменени едва ли не законодателни ПРАВА.(защото после, документа, който се приеме, ще бъде обнародван и става ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН т.е. със статут на закон)
В този смисъл...разчитаме единствено на съвестта, добронамереността и разума на г-н Джонев..

# 221
...Аз лично имам леееки подозрения,че идеята на предложението за доход е именно родителите сами да си изберем жребий Simple Smile
..
На моето възражение ,че детските градини не са социални заведения а И учебни такива (детските градини имат основно обучителни функции, а не "гледане" на децата), и че превърщането им в такива ще засили тенденцията на умишлено укриване на доходите , ми беше отговорено: "Много обичам такива забележки" (по памет) след което ми беше "натрит носа", че не било вярно,че хората си криели доходите и ..в този дух.. Включително чух коментар, че разсъждавам така, понеже това устройва мен лично... (Все едно - детето ми ако не го направя специален случай ПРЕДИ да се приеме регламента, едва ли има шансове..)
В крайна сметка, момичета, места реално няма за всички.
Явно просто ще трябва да приемем критериите, които измисли г-н Джонев..
Аз съм абсолютно изумена от това,че компютърната система се поддържа от същите хора, които са натоварени с ИЗМИСЛЯНЕТО на регламента (т.е заданието си) и... са им вменени едва ли не законодателни ПРАВА.(защото после, документа, който се приеме, ще бъде обнародван и става ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН т.е. със статут на закон)
В този смисъл...разчитаме единствено на съвестта, добронамереността и разума на г-н Джонев..
Това не го знаех и сега и аз съм абсолютно изумена! Това е конфликт на интереси със сигурност! ooooh!

# 222
  • София
Защо пък да има и конфликт на интереси? Аз не схващам къде е проблемът точно тук.

Щурчо, разкажи по-подробно за срещата, моля.  Hug

# 223
  • София
Дааа. Много добра тактика. Сега всички заедно трябва да викнем  "ЖРЕБИИИЙЙЙЙ".
Какво по-хубаво. И вълка сит, и агнето цяло.  #Cussing out

# 224
Защо пък да има и конфликт на интереси? Аз не схващам къде е проблемът точно тук.

Щурчо, разкажи по-подробно за срещата, моля.  Hug
Конфликтът на интереси е , че едни и същи хора сами си измислят заданието(регламента в случая) и после го изпълняват (прилагат в случая). Сама си пишеш проекта и после сама си го изпълняваш.  WinkСега разбираш ли?

Общи условия

Активация на акаунт