Отговори
# 255
  • София
Lovi - татко.

Идеята ми е, ако трябва да се избира между 5 деца (това е пример), то те да се подредят по датата на регистрация на единия родител на територията на София. Да не се отчита дали е постоянен или настоящ адрес. Който е с най-стара регистрация се класира на първо място.

# 256
  • София
Много ви моля някой да ми помогне! Значи ако през ноември 2010 г. дъщеря ми навърши 3 години, кога ще може тя да кандидатства за градина? Ще изпусна ли класирането за септември 2010?
Ако отговора е ДА, значи родените втората половина на годината трябва да чакат да падне бомба в техния квартал, за да се освободят места в градината и те да бъдат приети на текущи класирания по-късно.  newsm78

Според последните уточнения на кг., би трябвало детето ти да може да кандидатства  за ДГ през 2010 г. и да участва в класирането за прием от м. септември, независимо, че е родено през ноември, така ни увериха и в общината. Обаче, както всички виждаме, становищата им се променят толкова динамично, че не се знае вече на какво да вярваме и какво да очакваме.  Hug

# 257
Е тогава Лови- двама родителя се състезават за място, и двамата са с адресна регистрация в София откак са се родили, ама единия е по- възрастен. Той ли печели мястото? Само защото е роден тук по- рано и има по- дълго време регистрация?

# 258
  • софия
Lovi - татко.

Идеята ми е, ако трябва да се избира между 5 деца (това е пример), то те да се подредят по датата на регистрация на единия родител на територията на София. Да не се отчита дали е постоянен или настоящ адрес. Който е с най-стара регистрация се класира на първо място.
Аха. И моето предложение по същество е същото, но в твоята хипотеза как ще се определи кой от двамата родители?
Плодова хубаво е написала.

# 259
  • София
Lovi - татко.

Плодова, а защо не?

Винаги ще има някаква граница. Не може да се удовлетворят всички.

Могат да се изредят доста доводи за и против, това е ясно. Но поне това е доста видим критерий, за разлика от единственния предложен изход - жребии.

# 260
  • Sofia
Тази тема трябва да я запазя по някакъв начин и след години да я покажа на малката, за да види какви неистови усилия е положила майка й, за да се опита да я запише в Общинска детска градина Joy Joy Joy

# 261
  • София
...
1. Не е важно кога си кандидатствала а кога ти е родено детето...Ако е родено 2008г или 2006г ще кандидатства с точките..ако е родено в някоя от другите години, по стария регламент
...

А какво става с тези, родени през 2007? Те трябва да кандидатстват за 2 яслена, но тези разделения при яслите-на 1-ва и 2-ра- са условни, т.е. всички деца, ненавършили 3г. са заедно. Та тези от 2007 по кой регламент са, при положение,че досега не са кандидатствали/записани в ясла?

# 262
Тази тема трябва да я запазя по някакъв начин и след години да я покажа на малката, за да види какви неистови усилия е положила майка й, за да се опита да я запише в Общинска детска градина Joy Joy Joy
PeaceИ аз в момента се  hahaha ooooh!

# 263
Е тогава Лови- двама родителя се състезават за място, и двамата са с адресна регистрация в София откак са се родили, ама единия е по- възрастен. Той ли печели мястото? Само защото е роден тук по- рано и има по- дълго време регистрация?
Когато и двамата родители са от София, и живеят в София от 30-40 години?Каква борба,какви критерии? JoyПрием на децата -директно.За новодомци:да се построят нови ДГ с бьрзината на ново строящите се сгради #Cussing outТогава всички ще сме доволни. Mr. Green

# 264
  • София
Аз съм абсолютно изумена от това,че компютърната система се поддържа от същите хора, които са натоварени с ИЗМИСЛЯНЕТО на регламента (т.е заданието си) и... са им вменени едва ли не законодателни ПРАВА.(защото после, документа, който се приеме, ще бъде обнародван и става ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН т.е. със статут на закон)

това го писах поне 5 пъти досега, но явно на никой не му прави впечатление... софтуерната фирма изземва функциите на общината (или по-точно, общината дезертира от своите функции). и ако сега все пак софтуерната фирма твори регламент, който общината ще подпише, то управленските решения по време на действието на досегашния регламент (до кога да важат предимства, колко класирания да се пази заето, но незаписано място, как да се формират опашките от чакащи за новооткрити ДГ и т.н.) се вземаха еднолично от софтуерната фирма. това е абсурдно, конфликтно и незаконно.

но си остана безнаказано и шепа проектант-програмисти и софтуерни мениджъри решиха съдбата на стотици софийски деца...

# 265
Lovi - татко.

Плодова, а защо не?

Винаги ще има някаква граница. Не може да се удовлетворят всички.

Могат да се изредят доста доводи за и против, това е ясно. Но поне това е доста видим критерий, за разлика от единственния предложен изход - жребии.

Да, "видим" критерий е това, чий родител е роден в София и е най-възрастен, но не може да бъде използван като решаващ , за деца с равен брой точки.
   Може би, да е от значение колко са  децата в семейството.Не съм лично заинтересована , само с едно съм, но също е "видим" критерий.

# 266
  • гр.София
 Личните карти ни ги сменяха преди 10 години.
 Може би пък и акт за раждане на родител в София също може да е документ.
 На мен ми хрумна нещо подобно ,но по-точно-
 Ако има деца с равни точки,то те да се състезават по примерно 3 нови критерия-някакъв сбор,комбинация от -Доход на глава в сем-вото ( Защо да е тайна. Детските как се дават? А кредити?)
                                                   -Друго дете в семейството
                                                   - дата на регистрация в София (това което и Лови-татко е писал)
 Т.е да не е определящ само доходът(ако в Общината толкова държат на него)
 Евентуално да се добавят-критерии- Ходило ли е детето на ясла поне 1 година ...                                         

# 267
  • София

Хаха, добър въпрос  Peace
В такъв случай родителите решили да се заемат с отглеждането на деца по-рано няма да имат голям шанс. Но пък те са млади и имат сили да гледат деца...така или иначе още не са започнали работа, а учат  Crazy

Нещо не ми харесва този начин за регламентиране на критерий. Най-малкото така не се стимулира раждаемоста. Колкото повече млади родители има, толкова шанса да имат второ и трето дете се увеличава. Наистина отивам малко далеч в разсъжденията си, но това ми идва на ум. От друга страна пък, след години, ако решим да имаме трето дете, то ще знам, че ще бъде прието, защото ще сме на 1-во място по този критерий.  Whistling

# 268
Личните карти ни ги сменяха преди 10 години.
 Може би пък и акт за раждане на родител в София също може да е документ.
 На мен ми хрумна нещо подобно ,но по-точно-
 Ако има деца с равни точки,то те да се състезават по примерно 3 нови критерия-някакъв сбор,комбинация от -Доход на глава в сем-вото ( Защо да е тайна. Детските как се дават? А кредити?)
                                                   -Друго дете в семейството
                                                   - дата на регистрация в София (това което и Лови-татко е писал)
 Т.е да не е определящ само доходът(ако в Общината толкова държат на него)
 Евентуално да се добавят-критерии- Ходило ли е детето на ясла поне 1 година ...                                         

Е как детето ми да ходи на ясла 1 година, като то самото още няма 1 година??? newsm78
Е, поне ще откажа сватбата, която сме планирали за ммай, тогава и на мъжа ми дохода ще влиза в сметките, което явно не устройва общината да приме детето ми.Така че освен стимулиране на сивата икономика, ще имаме и голяяяяяямо стимулиране семейните ценности, в частност БРАКа
Ейййййййй, наслушах се на смешки и вицове в тая тема.Г-н Джонев да се включва по-често да ми вдига настроението, че нещо се бях депресирала напоследък.

# 269
  • София
Аз съм абсолютно изумена от това,че компютърната система се поддържа от същите хора, които са натоварени с ИЗМИСЛЯНЕТО на регламента (т.е заданието си) и... са им вменени едва ли не законодателни ПРАВА.(защото после, документа, който се приеме, ще бъде обнародван и става ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН т.е. със статут на закон)

това го писах поне 5 пъти досега, но явно на никой не му прави впечатление... софтуерната фирма изземва функциите на общината (или по-точно, общината дезертира от своите функции). и ако сега все пак софтуерната фирма твори регламент, който общината ще подпише, то управленските решения по време на действието на досегашния регламент (до кога да важат предимства, колко класирания да се пази заето, но незаписано място, как да се формират опашките от чакащи за новооткрити ДГ и т.н.) се вземаха еднолично от софтуерната фирма. това е абсурдно, конфликтно и незаконно.

но си остана безнаказано и шепа проектант-програмисти и софтуерни мениджъри решиха съдбата на стотици софийски деца...

И аз се чудя до кога хора, които нямат нищо общо с общината ще решават общински проблеми. Пък и виждаме, че "правилните управленски решения" са винаги с цел, улесняване на софтуерната фирма и не са съобразени с реалните нужди на децата и родителите им.

Общи условия

Активация на акаунт