ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2).

• 70 433
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 660
  • в моя свят

реимунизирани против коклюш   Thinking

Какво искаш да кажеш ?  Rolling Eyes

Ами не съм имунизирана - така мисля. Тази ваксина от кога е прилагана у нас?
И с каква идея ни е слаган гамаглобулин...?!

Спред моето инфо от 1960г. ДТК се прилага у нас.А за гамаглобулин и аз се чудя защо .. newsm78

# 661
Аz имам вариолна ваксина.Не са ме пропуснали.И белег имам.
Водата и каналиzациите са най голямият проводник на биологично орьжие...не вируси и бактерии.Знаят много добре,4е това е беzуспеШен опит.

# 662
Ще ви кажа защо ви питам...
Защото седим и си говорим с майка ми и се сещаме следното нещо:
на около 6 годишна възраст (приблизително, мисля, защото съм била мъничка и споменът ми е съвсем далечен) бях ваксинирана с "нещо" в ръчичката...
След време мястото се поду, загнои и се получи почти същият гноен балон като на бебето ми, само че по-малък  Shocked (по мои спомени и по тези на майка ми)...
Имах проблем доста време на това място, и до ден днешен ми стои не съвсем като белег от имунизация, а малко по-странно.....  Rolling Eyes
Това, което обаче ме "ръчка" е друго...
Някъде по това време се разболях от коклюш !!!  #Crazy ooooh!
Знам и датата и годината, естествено, намерих ги в картона....
Това, което сега ме чопли, е дали пък и аз не съм била нещо "нередовна" (не психически, това го знаем и не се двоумя hahaha) физически, и така, както моя организъм е реагирал едно време, така сега и детето ми да "се е метнало" на мен и от там да се получи тази реакция ?  Thinking
Може и да няма нищо общо, ама пък ако аз съм виновна ?!
  Sad

# 663
Може и да няма нищо общо, ама пък ако аз съм виновна ?![/b]  Sad
Айде сега виновна?! Напълно възможно е детето да реагира по начин, подобен на твоя...все пак произлиза от теб:) Но място за вина тук няма.  Naughty Все едно да си виновна, че има твоите очи.

Вариолна ваксина ми е бита, но аз съм родена доста преди 81. Иначе не зная докога са ваксинирали с нея.

# 664
Ето, това ме интересува...
Може би няма коклюш ???
  Thinking
нали коклюш не се слага след годинка? в училище със сигурност не реимунизират за коклюш.

# 665

Може би няма коклюш ??? [/b]  Thinking
ДТК при мен е била първият прием на 6 месеца.След два месеца имам реимунизация,а третата инжекция е след още два месеца.
Накара ме да си прегледам картона  Wink,озада4их се в какво късо разстояние са слагани.

Вариола също ми е слагана 78 година .

Имам въпрос.Днес в у4илището на дъщеря ми разбрах,4е има доста де4ица с варицела.Ако моето дете я прекара добре.Тъй като оба4е незнам какви шарки съм имала,три пъти съм боледувала,но съм сигурна само за рубеолата,другите не ги знам.Варицеллата ли беше тази,която оставяше грозни белези по кожата при възрастни хора?

# 666
 И аз и мъжът ми сме 77 набор и не сме ваксинирани срещу вариола.От майка ми знам,че от тогава са я спрели.В различни градове сме родени.

# 667
Ето, това ме интересува...
Може би няма коклюш ???
  Thinking
нали коклюш не се слага след годинка? в училище със сигурност не реимунизират за коклюш.
Ми не знам, аз погледнах сигурно 10 различни календара и навсякъде е различно....
Но, определено СЕ слага и след годинката...
Въпросът ми беше дали точно около 6 се слага пак...
Както и да е, благодаря ви за мненията и за добрите думи...
   bouquet

# 668
Копвам ви нещо за размишление... Умишлено няма да слагам темата, от която го взех, за да не оспамим там...

"По повод проведеното вчера заседание на комисията по здравеопазване да напиша няколко интересни неща:

Беше обсъждана директивата на ЕС за уеднаквяване на здравните услуги. Знаете, че по принцип всички здравно осигурени лица вече трябва да могат да получават спешна помощ навсякъде в ЕС. Чужденците обаче пропищяха от лекари по черноморието, където се налага да доплащат за уж полагащата им се спешна помощ. В момента в еропейските структури се умува как точно да стане това получаване на помощ навсякъде в ЕС. Вероятно всички ще имаме електронни здравни карти, където ще има информация дали и къде сме осигурени.
Проблемът е, че предложението е следното (най-грубо казано) - всеки жител на ЕС ще получава навсякъде такава сума за лечението си, каквато би получил от ЗК в собствената си държава. Което автоматично означава, че ние и румънците ще сме най-прецаканата последна дупка на кавала. Защото нашата каса плаща примерно 10лв на лекарите за преглед и да кажем спешна инжекция. Отивате примерно в Германия и ви се налага тази услуга - да обаче ви се полагат 10лв за това. Там обаче същата процедура струва да кажем 50 евро. Така че разликата от 45 евро всички българи ще трябва да си плащат от джоба. А на чужденците съответно получаващи помощ в БГ ще тряба да им плащаме 50 евро за тази услуга.
Проекта за тази директива (понеже е още на етап проект) освен този, поставя и страшно много други проблеми - трябва да се уеднаквят стандартите, защото в момента е възможно дори да ти поставят различна диагноза в различните държави, постави се много остро положението с липсата на продължаващо обучение на нашите лекари, които не винаги са в час със последните научни достижения и тенденции. Има и много финансови и правни проблеми.

Да спомена и във ръзка с ваксините - предложено е имунизационния календар на БГ да се обнови като се добавят 2 нови антигена - хелофилус инфлуенца и пневмококи.
Посочената директива на ЕС ще наложи и стандарти в това отношение - например децата ни няма да могат да пътуват в държави, ако не са направени ваксините, изисквани в съответната държава, т.е задължително ще е важно да уеднаквим стандартите си с тези на другите европейски държави.
"

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 14:31 от stelt77

# 669
  • на плажа
 ooooh! Стелтке, нямаш ли си друга работа, ами от обяд да ме ядосваш с тези " новини". Сега какво? Ще ни забранят свободното придвижване ли? Това е противозаконно и ограничаващо човешките права  Naughty.  А нали в повечето страни ваксините са препоръчителни, как ще си уеднаквим стандартите? Може би в чужбина ще ги направят задължителни Sunglasses?! Много се дразня вече на тези търгаши Close.

# 670
А нали в повечето страни ваксините са препоръчителни, как ще си уеднаквим стандартите?

И аз това писах във въпросната тема... Ще следя да видя има ли развитие, въпреки че има далеч по-важни неща пред Мин. на здравеопазването, от измислянето на подобни глупости с неверен предтекст...

# 671
Продължавам с цитатите...  ИраМира, специално за теб...   Laughing 

"Става въпрос, че някои държави може да решат да ограничат влизането на деца, които не са ваксинирани против съответната болест. Например искаш да отидеш с детето си в Германия, но можеш само ако детето има нужната ваксинация.  Тези органичения могат да бъдат поставени от Германия, не от България.

Давам само пример, че вероятно ще се разреши на държави да ограничават влизането на хора, неваксинирани за съответната болест. Не казвам, че Германия ще направи така.
Това, че ваксините са препоръчителни не виждам как пречи на подобно изискване - нямаш ваксина, няма да пътуваш.
А това, че тук децата са ваксинирани за БЦЖ, а там не, съвсем пък не виждам какво пречи- проблем е ако нямаш съответната ваксина, а не ако имаш повече такива.

Пак казвам това са само идеи на ЕС за уеднаквяване на стандартите, всичко е на етап проекти, има много организационни и правни проблеми, които тези идеи пораждат и за сега са само на етап проекти."     ooooh! 

# 672
  • в матрицата
Пак казвам това са само идеи на ЕС за уеднаквяване на стандартите, всичко е на етап проекти, има много организационни и правни проблеми, които тези идеи пораждат и за сега са само на етап проекти."     ooooh! 
Според мен това е много малко вероятно да стане, защото в един момент, ако решиш да пътуваш из Европа и всяка държава си има изискване за различна ваксина, кво трябва да се надупчиш с всевъзможни ваксини за да идеш някъде?? Освен това самите " запоедноевропейци" едва ли ще са доволни от такива изисквания, да не забравяме, че там всеки сам решава как ще процедира с ваксините........

# 673
И аz мисля,че не може да стане zаЩото фиzически няма граници....Или как един митничар Ще раzчита имуниzационен картон на бг еzик,румьнски и тн..В такьв случай всякакви фалШификати може да се правят. Wink
Тук (Австрия) имаме zдравни карти zа целият ЕС и се полzват само при спеШни манипулации в страните от ЕС.Неzависимо колко ми струва напр.в Холандия дадена инжекция,ако е била спеШен случай,я поема 100% касата.
Може би играе роля и стандарта,не zнам.

Засега обеЩаха,че в теzи zдравни карти няма да има данни zа zдравният статус на лицето (а само име,рожд.дата и соц.номер),но няма да ме учуди,ако увеличат наглостта си и zаписват лични данни в нея на чипа.
Но така трябва и картата по границите да се скенира и да се отчита дали лицето е ваксинирано...Но това вече прилича на режим.

# 674
Stelt,кажи от къде е това инфо,защото аз в4ера попаднах на това:
Цитат
Като пример за невярна и едностранчива информация в интернет излагаме информация от сайта vaxini-bg.com...

www.bda.bg/bda_old/web_bul/news/vaxini_bda.pdf

Общи условия

Активация на акаунт