ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2).

• 68 950
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте и от мен момичета! Чета подфорума от 2 седмици (изчела съм само част 2), изгледах филмите дадени в началото и прочетох "Световната конспирация срещу здравето"....всяка нощ вече сънувам ваксини и болести  Sick ooooh! Съжалявам само, че започнах да се интересувам по-живо от темата едва преди 2 седмици, когато на сина ми му биха втората ваксина Пентаксим (свива ми се сърцето като си помисля сега какво съм позволила), вечерта вдигна Т, а на крачето още има подутина. През цялото това време, докато ви четях се опитвах да обясня на мъжа си какво всъщност са ваксините и че третат ваксина няма да се слага (и не само тя)....да, обаче мъжо е от хората убедени колко е полезно ваксинирането и вярвайте ми направих всичко, за да го накарам да прочете или поне да гледа нещо....глас в пустиня! Дори преди 2 дена се скарахме жестоко по този повод и не си говорихме до тази вечер  #Crazy Сега стигнахме до консенсуса да отидем при няколко доктори (но д-р Атанас Гълабов или Коток за него не "важат", иска някой да му каже очи в очи информацията  ooooh! ). Тук е и моят въпрос към всички вас - когато отидем при тези доктори (още не сме решили при кои, но аз ще търся някой класически хомеопат, защото ще има по-голям шанс да е против ваксините), какви въпроси мога да му задам за ваксините, за да го "притисна до стената" и да си каже нещата като са, та на мъжа ми да му дойде акъла в главата  Praynig ....иначе ще има война  #2gunfire Четох и за друга мама в подобна ситуация с мъжа й, но не пише после дали го е вразумила  bash
Принципно той е съгласен повече да не го ваксинираме, но държи да се постави и третата ваксина, защото процеса бил започнал и да не сме го прекъсвали ooooh! #Cussing out Направо не мога да си намеря място от безсилие....моля помагайте с иде за въпросите към д-рите! Благодаря на всички ви, че ви има!   bouquet  bouquet

# 691
shehirizada, аз само ще дам съвет да не го притискаш много твоя мъж. За него това е супер нова и шокираща информация. Дай му време. А най- хубаво е той да седне да почете, не ти да му преразказваш. Успех!  Hug

# 692
  • Виена
shehirizada, същият проблем и аз го имах и доскоро периодично ми напомняше съществуването си. С тоя разлика, че нашият син не е ваксиниран изобщо. Не е имало случай да си тръгнем от посещение при педиатър, ако таткото е с нас и да не е имало три дни дебати вкъщи. Абониран е за нюзлетърс на няколко авторитетни сайта на немски език, чете ги обикновено и въпреки това - "Ама не правим ли грешка? Дай да потърсим още мнения! Гледай какво казват лекарите! Мен ме е страх!... "  ooooh! Една вечер просто го накарах да седи и да гледа с мене "Скритата истина" като не пропусках случай да спра филма и да дообяснявам, показвам, цитирам... Накрая заяви, че явно сме доста увредени и затова имаме проблеми  ooooh! Нали сме наблъскани с един куп ваксини. Чак се замисли за генетичния код на човечеството. И сега вече само чакам докторката, според която тетанус си живее безметежно в пясъка, където си играе сина ми, да подеме въпроса с ваксинирането. Е, ако изобщо отидем някога за нещо при нея, естествено.
А за въпросите към докторите... Формулирай си ги от книжките - на Коток и Гълъбов. Прочети и издадената вече на български "Признанията на един лекар еретик" на Д-р Робърт Менделсон. Един от най-силните козове е дали 100% ваксината защитава от съответната болест, срещу която е поставена. Ако се опитат да ви излъжат, аргументирай с факти. Просто се подготви за битка. Аз я водя всеки път, когато се наложи да водя сина си за нещо лекар, при това говоря немски като първобитен човек. Ама си уча изречения и си ги казвам и накрая ги пращам да четат като услужливо им написвам адресите и им предлагам следващия път пак да си поговорим  Mr. Green. Следващият път се оказва, че не са прочели и аз пак ги пращам    Mr. Green
Успех и не отстъпвай!  Peace

# 693
Шехеразада, няма да ти е лесно, по простата причина, че ще трябва да се бориш на два фронта. 1) смисъла и плезността на ваксините; 2) закона. В България има задължителни със закон ваксини, за непоставянето на които им наказателен ред. Това, че ти се нарушават правата с този закон е друг въпрос, който не е за обсъждане с лекари, а за дело в съда (но и това е друг въпрос  ooooh!)
По първа точка, можеш да искаш първо да видиш листовките с информация за пацента за съответните ваксини - там са описани и тежките странични ефекти, които могат да имат. След това исташ статистика за тежките форими на заболяванията срещу, които са ваксините и съпоставка с честота на тежките усложнения. Питаш в количествено изражение колко формалдехид и живак може да понесе тялото на бебе/малко дете и какви са ефектите от предозирането. Искаш статистика за заполяванияевамостта от болестити срещу които има задължителни ваксини и обоснован отговор, ЗАЩО има заболяемост след като ваксината е "високоефективна".
Ако говорите само с лекари, трябва да си подбереш въпросите така, че техните възможни отговори да накарат съпруга ти да загуби доверие (или поне да бъде разклатено доверието му в лекарските твърдения за ваксините). Това няма да е трудно, понеже лакарите не са свикнали някой да поставя под съмнение ваксините, и то с аргументи. След това ако се навие да чуете и класически хомеопат, той много добре ще обясни механизма на вредата, пък ако стигнете и до медицинската полемика по повод самото съществуване на вируси, вече просто няма да има смисъл да се бориш и убеждаваш. Дето се вика, какъв е смисъла да се впръсква формалдехид в тялото при положение, че вируси изобщо няма?? И от какво тогава пазят тези ваксини???
При нас беше много лесно, понеже и аз, и мъжът ми сме имали едни от най-тежките усложнения от ваксини, последиците на които си влачим още...

# 694
shehirizada, мога да допълня идеите с още една - последната седмица имах възможност да се видя с моя личен лекар и с този на майка ми. Реших да ги попитам за ваксините... само за да мога да чуя доводите на лекари. Какво биха ми казали и как биха се аргументирали... и всичко това (изгубих си два часа в безсмислени диалози), за да съм подготвена за срещата с педиатърката на детето. Общо взето ми говореха, че ваксините са помогнали за заличаването и ограничаването на болестите...  newsm78 Единият ме заплаши с "истинската едра шарка", която изчезнала пак заради ваксините.... Но същият този лекар преди може би две години ми каза, че няма проблем и няма да ме реваксинира за ДТ... Тогава му казах, че ме е страх от игли, което си е истина и той ми каза, че е ОК и не е проблем.
Ако имаш възможност си организирай такава подготовка, за да си спокойна и уверена... да отстояваш позицията си базирана на знания, а не на емоции. После може да ни разкажеш как е минало всичко, успех  Hug

# 695
Един от най-силните козове е дали 100% ваксината защитава от съответната болест, срещу която е поставена.

Те и за това имат отговор, на мен една педиатърка ми каза : "Е, то в медицината няма нещо, което да има гаранция 100%, всичко се базира на принципа полза-риск."  Wink

Слава Богу, аз в полемики не съм влизала, даже се изненадах, че GP-то на детето дори не се поинтересува защо отказвам. Подписвам се тихо кротко в картон и журнал, когато е време за ваксина и толкоз.  Peace

# 696
Момичета благодаря ви безкрайно много! Относно глобите и заплахите за неприемане в детска градина или у-ще изобщо не ме стряскат (като му дойде времето ще го мисля). Не искам да се защитавам и боря с никой д-р, а просто както каза meg! "да накарам съпруга си да загуби доверие (или поне да бъде разклатено доверието му в лекарските твърдения за ваксините)", след това съм сигурна, че ще иска да чуе и другата гледна точка. Вечер се будя и само за това си мисля, дори ми дойде на ума да помоля педиатърката да разпише декларация, че ваксинирането няма да доведе до тежки усложнения и увреди (тя естествено ще откаже, защото няма как да гарантира, но това искам да види мъжа ми)....само,че на сутринта вече идеята не ми изглеждаше толкова блестяща  Thinking
Благодаря ви още веднъж за подкрепата!

# 697
Имам въпрос към противниците на ваксините.

Хипотетично, да речем, в цял свят спират всякакви ваксинации. Какво следва тогава?

# 698
  • Виена

Хипотетично, да речем, в цял свят спират всякакви ваксинации. Какво следва тогава?
Това сериозно ли питаш или само си решила да трупаш мнения за статистиката?
Ето САМО един отговор (намирам за чиста загуба на време да отделя повече от минута на подобно питане точно в ТАЗИ тема!):
Намаляват драстично случаите на мозъчни увреждания по "необясними" причини. Имаш ли нужда от линкове или и сама можеш да прочетеш темата и да си намериш необходимата информация?

# 699

Това сериозно ли питаш или само си решила да трупаш мнения за статистиката?
Ето САМО един отговор (намирам за чиста загуба на време да отделя повече от минута на подобно питане точно в ТАЗИ тема!):
Намаляват драстично случаите на мозъчни увреждания по "необясними" причини. Имаш ли нужда от линкове или и сама можеш да прочетеш темата и да си намериш необходимата информация?

Питането ми е съвсем сериозно. Както за вас е сериозно и важно да НЕ васкинирате децата си.

Да, съгласна съм, че ще престанат уврежданията, които са в вследствие на страничните действия на ваксините.

А какво ще стане с болестите, срещу които ни ваксинират? Аз лично нямам ни най-малка идея и ако има някъде информация за това, моля, дайте линк.

# 700
viva_nova, ще дам максимално кратък отговор, който сигурно ще породи въпроси, но ...

1. Вируси няма, следователно няма смисъл и от ваксини срещу заболявания, за които се твърди, че се причиняват от вируси.
2. За заболяванията причинявани от бактерии (като тетанус), нека да отговорят по-запознати.
3. Кога и от какво ще се разболеем не е въпрос на зараза, а на конфликт - за повече подробности, темата за ГНМ.

# 701
viva_nova
СреЩам те често в темата на Бьрди с вьпроси кога и какви ваксини да слагаШ.
Не zнам дали тьрсиШ "сериоzно" отговори...

# 702
viva_nova
СреЩам те често в темата на Бьрди с вьпроси кога и какви ваксини да слагаШ.
Не zнам дали тьрсиШ "сериоzно" отговори...

АААА, ТОВА НЕ Е ВЯРНО!!!! В темата на Бърди влизам само да чета, и то много, много рядко!! Виж сега как ме натопи!

По принцип аз не съм против ваксините, да. Но, например, противогрипна ваксина никога не бих сложила.

Приемам отговора на Мег в частта, че няма вируси срещу които да се борим с ваксини. Ще попитам още нещо, ако иска някой нека да отговори.
               Как и защо са изчезнали въпросните вируси?

# 703

Как и защо са изчезнали въпросните вируси?

Не са изчезвали, понежи никога не са съществували. Теорията започва от Постьор, но Е теория, т.е. практически доказателства няма. В момента от темата за ГНМ може да се изтегли един много хубав материал за теориите в медицината - там са и вирусите, и имунната система, и раковите разсейки, изобщо всичко, което сме свикнали да приемаме без да се забисляме, и на което така отчаяно му липсва естествена логика.

# 704
Меги, прощавай, какво е това ГНМ ? Германска нова медицина, това ли имаш предвид?

Общи условия

Активация на акаунт