ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2).

• 69 040
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 705
Да, темата е закована в този подфорум Peace

# 706
ОК, ще влезна да прочета от любопитство.

# 707
  • Варна, морето и сините вълни!
Вчера на моята работа идваха лелички в бели престилки да ни агитират да си слагаме ваксина против рак на шийката на матката. Цена на ваксината 800 лв, но като за нас промоция 400 лв Sick Що народ се нави да си прави таз ваксина. Толкова обаятелни бяха тези лекарки, че никой дори и не се замисли върху тва какво им казвам #Cussing out Нямам думи, направи!

# 708
Е нали имаше определени условия за тази ваксина: до 26год и да не е воден полов живот.  Rolling Eyes Или аз нещо бъркам...

# 709
Вери, да, бе, да - най-малкото - кой влиза в тази графа вече?  hahaha
Хората водят полов живот (много ми е смешен този израз) от 12-13 годишни  ooooh!

# 710
Е нали имаше определени условия за тази ваксина: до 26год и да не е воден полов живот.  Rolling Eyes Или аз нещо бъркам...

Tочно тази част на лекцията е липсвала. Мисля че я имше в брошурите които раздаваха.

# 711
А казаха ли колко може да е опасна ваксината, ако човек вече е бил заразен с щамовете, които има в нея?

Понякога ХПВ протича безсимптомно или човек може да е само носител.
В латентна фаза е много възможно изобщо да не се хване..

# 712
А казаха ли колко може да е опасна ваксината, ако човек вече е бил заразен с щамовете, които има в нея?

Това са излишни подробности...   Mr. Green Да върви проу4ването и инжектирането,другото е без зна4ение. Sick

# 713

Понякога ХПВ протича безсимптомно или човек може да е само носител.
В латентна фаза е много възможно изобщо да не се хване..

Не казаха че е опасна ама изобщо!!!Само колко е хубава. Но все пак казаха че нямат наблюдение колко файда има от нея, защото я слагали само от 6 години. Ние се явяваме като мишки. Това бе по повод на мой въпрос - добре, слагаме ваксината защитаваме се от раак супер, но все пак колко време можем да се чувстваме защитени? И докторката взе да кърши пръсти, и ...ми не знам...то ние само .... ами как да ви кажа ....

# 714

Това са излишни подробности...   Mr. Green Да върви проу4ването и инжектирането,другото е без зна4ение. Sick

Бе то инжектирането много върви и в дуги някои държави, но поне не толкова безцеремонно и нагло! ooooh!
Някъде все пак правят тестове за ЧПВ..

Има данни и дори съвсем официални, че се увеличава многократно рискът от рак, ако се ваксинира заразен преди това човек. Именно на тях се дължи изискването да не е воден полов живот. У нас, в България, съвсем вече е безконтролно всичко..  Whistling

# 715
У нас, в България, съвсем вече е безконтролно всичко..  Whistling
Тук е същата работа.

# 716
У нас, в България, съвсем вече е безконтролно всичко..  Whistling
важното е някой да си прибере комисионната...другите кучета ги яли..

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 13:55 от agneshka

# 717
 А Бърди коя тема води в този форум? Май има само в ЗАчатие?

# 718
Какво общо с Бърди има тая дикусия???  Shocked
На мен самият той, лично, не ми отговори (на съвсем непредубеден въпрос за тетанус).
Ако не е ваксинирано някое дете... дали може да се сложи Ре.., и какво медиците предприемат в такива случаи (за превенция)..?

# 719
shehirizada, аз съм едно от момичетата с този проблем в къщи, тоест бащата. ))) Е няма убеждаване моят мъж и това е. Макар че си мисля, че все нещо му е влязло в главата щом вече година и половина дъщеря ми е без ваксини (има само хепатит В). Макар че напоследък пак мрънка да слагаме ваксина.

Аз имам и един друг въпрос, както написах дъщеря ми е на година и половина. Мисля си че за половината болести - примерно коклюш, разните шарки няма смисъл вече да се поставя ваксина. Но все пак ме интересува от кои ваксини вече реално няма никакъв смисъл да се поставят, и какво може все пак да се сложи на тази възраст?
Така или иначе мисля да я водя другият месец на консултация, да съм подготвена какво да говоря пред педиатърката. )

Общи условия

Активация на акаунт