ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2).

• 70 434
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 960
desi_sunshine, ще се опитам да отговоря на някои от въпросите ти,  защото дъщеря ми е само с две седмици по-голяма от твоята и именно предстоящата МПР ваксина ме накара да се разровя за инфо... Последното, което ми беше казано от лекар (противник на масовите ваксинации) е: Много повече страшни последствия има от реакции от ваксините, отколкото усложнения от прекарани шарки или паротит...
До момента съм слагала ваксини на малката, но реших да приключа с всички ваксини, нито ще сложа МПР, нито после ще я заведа на реваксинации.
Както Приорикс, така и Тримовакс е триваентна ваксина и има възможност да се получи тежка реакция при детенце. Аз не мисля, че едната е по-добра... По повод чужбина - има и други ваксини, а в UK знам, че има и отделни ваксини - еднокомпонентни, което е за предпочитане (ако все пак искаш да ваксинираш).
Морбили, паротит и рубеола за детски болести... и е добре детето да ги преболедува в детска възраст, тогава има и най-малка възможност за тежки усложнения. Тези болести не се лекуват с АБ или друго, може само да се облекчава симптоматика (като Т. например), оставя се организма сам да се пребори. Мисля, че едно здраво дете, ненатоварено от много прием на лекарства и АБ, което няма хронични или автоимунии заболявания ще се пребори и ще оздравее без последствия като тези, с които ни плашат.
За изчезването на някои болести... не съм съгласна, че е заради ваксините, защото все пак масово вакинации се провеждат от не много дълго.
По повод приема в детска градина - това е големият проблем... Не знам как стои въпросът в Бургас (дано не е като в София), но в Банско например това едва ли ще е пречка, защото няма "борба" за места и се надявам да мога да се преборя с управата на място. А нали и петиция се подготвя, която цели ваксините да не са задължителни... и тогава ще отпадне и този проблем.
Дано съм отговорила донякъде на въпросите ти   bouquet

# 961
  • Пловдив
desi_sunshine, как ще са изчезнали паротита /заушка/, рубеолата и морбилито?

Въпреки ваксината, всяка година има масови "епидемии" от тях...На доста наши приятели децата им в близките години караха нещо от трите. Въпреки контактите, обаче, нашите не са ги "хващали", за съжаление...

Не са нищо страшно. Добре е всички деца да ги изкарат.
Аз и мъжа ми сме ги карали и трите като деца + варицелата. Peace

# 962
Като се спомена варицела...от миналата седмица има лепната бележка в градината, че има болно дете. Засега Маги е ок. Имаше също така любезно припомняне, че съществува и ваксина за варицела.
Аз знам, че съм ги карала всички шарки като малка. А баща ми е бил болен от заушка.

# 963
Благодаря за отговорите досега!  Hug
Въпреки ваксината, всяка година има масови "епидемии" от тях...На доста наши приятели децата им в близките години караха нещо от трите. Въпреки контактите, обаче, нашите не са ги "хващали", за съжаление...
Не са нищо страшно. Добре е всички деца да ги изкарат.
Аз само за рубеолата всъщност се колебаех до каква степен е разспространена в днешно време. Но явно си я има достатъчно често, че бременните да са изложени на риск от заразяване! Съгласна съм с написаното от вас, че е най-добре в детска възраст да се изкарат, понеже протичат най-леко и с най-ниска вероятност от усложнения. А и придобитият имунитет по естествен начин спомага за закаляване на имунната система с/у по-сериозни хронични болести (това сигурно един по-начетен лекар ще го потвърди, вярвам) Да, обаче въобще няма гаранция, че децата ще преболедуват от тези болести, при това не чак и за 3-те, не мислите ли? Макар че малките деца са по-податливи, има вероятност това да се случи в пубертета, вместо в ранна детска възраст.  Naughty  Тогава, както знаем е опасно(бях споменала за паротита и макар, че имам момиче, ЖЗ някой ден може и с момченце да се сдобия, така че ме вълнува проблема  Heart Eyes). Затова ми се иска някой, който разбира повечко от тези болести да ме "светне" до каква степен са вероятни тези страшни усложнения в пубертета или са пресилени, отново!

# 964
  • Пловдив
Не мога да кажа нищо за усложненията. И аз и мъжът ми, сме ги карали преди пубертета. Без усложнения.

Също така и като е ставало въпрос при разговор на темата, приятели, които са споделяли -не съм попадала на някой, карал в пубертета, не знам дали нашите набори са били ваксинирани или не, и има ли някаква връзка, но който е карал някое от тези заболявания, от хора, които познавам, са ги карали в предучилищна възраст.
И аз съм събирала инфо... Wink

И, доколкото знам, ваксината допълнително увеличава риска да се разболее детето именно в пубертета, защото има някакъв имунитет през предучилищна възраст, когато е добре да ги изкара, в резултат на ваксината, който после отслабва...

# 965
Да, обаче въобще няма гаранция, че децата ще преболедуват от тези болести, при това не чак и за 3-те, не мислите ли? Макар че малките деца са по-податливи, има вероятност това да се случи в пубертета, вместо в ранна детска възраст.  Naughty 
ами може да се ваксинира срещу паротит на 12-13 год. възраст, ако до тогава не са го изкарали. ваксината срещу рубеола също може да се отложи до момента, в който дойде време за деца...ако не е прекарана. за морбили основанието е, че може да даде късно усложнение - паненцефалит. е, да, но има данни за хора, които никога не са боледували от морбили и са били ваксинирани, които развиват въпросния паненцефалит. вероятностите са 2 - или той няма общо с морбили или ваксината може да доведе до същото усложнение, каквото и болестта.
дано съм ти била полезна.

# 966
Здравейте, пак имам въпрос към вас.
Преди около 15 дни на ръчичката на детето ми (на мястото на убождането) се появи червенина...
Мястото беше и подуто....
Говорих с две лекарки, които са на мнение, че това трябва да се отстрани оперативно...
Вие какво мислите ???

П.С. Мисля, че помните историята ми, ако сте забравили, ще обясня пак...

# 967
  • в моя свят
При моето дете се получи точно това-енцефалит от МПР ваксина.Относно паротита специално за момчетата не мисля,че вероятноста да не могат да имат деца е голям проблем или по точно никакъв в сравнение с усложнението от ваксината.Аз лично бих поела този риск,защото здравето мисля е най-важно,а относно поколението в момента има толкожа много начини за зачеване....естествено нормалният процес е най-желан,но ако се случи алтернативи има много.Аз познавам чавек боледувал от паротит през юношеството и не може да има деца,но е женен мъж и щастлив "баща" на 29г. син.

# 968
Джулс, пишеш, че е било подуто, което ме навежда на мисълта, че вече не е. Тогава какво има да се премахва оперативно  newsm78.
Можи би ако потърсиш още лекарски мнения... Тези от педиатриата, при които бяхте, те какво мислят?
Аз лично не бих минала на оперативен вариант за нещо, което както го описваш изглежда доста дребен проблем.

# 969
Мег, подуто си е, но малко...
Иначе вътре има буца...  Confused
Отстрани на тази буца има малки бучици, които са тъмносини...

П.С. Тогава, в Педиатрията нищо не казаха, освен това да не го ваксинирам повече....
Освен ако много не държа, и въпреки това да е поне след 5 годишна възраст...

# 970
Джуличка, а консултирахте ли се с хомеопат? Може би има с какво да се помогне...
Аз съм разказвала за гнойната рана на Габи от БЦЖ... нашето педи още тогава каза, че ако идем при хирург ще ни посъветват да го цепят/режат... предупреди ме да го наблюдавам и да не бързам с такива интервенции... Знам, че е различно, но все пак опитайте и нещо друго преди да подложите малчо на операция.
Ако искаш ще ти дам координати на хомеопат в София.
Енрико как е иначе? Да го нагушкаш сладура  Hug

# 971
Ирчик, благодаря ти...  Hug
Значи докторките правилно са ми казали...
Явно всички така съветват...
Аз не съм хич съгласна да го режат, но ако пак стане нещо, не знам...
  ooooh!

П.С. Енрико е добре, в неделя ще правим прощъпулка...  Flutter

# 972
desi sunshine, ваксината МПР на възраст годинка и месец е една от най-безсмислените, както и една от най-проблемните. Заушката, морбили и рубеола, като всички други болести разбира се, не са за подценяване и аз не бих съветвала никой да ги подценява. Но са типични детски болести и ако правилно се гледа детето, докато е болно, рискът от усложнения е минимален. За сметка на страничните реакции от ваксината. Ако ти не си сигурна какво да решиш и ти е необходимо още време да събереш информация, имаш доста време, поне до към 12 годишна възраст (малко преди пубертета), след който се счита, че усложненията могат да бъдат малко по-сериозни.

Джуличка, не знам какво да те посъветвам, освен да събереш отново и други мнения. И стискам палци всичко да изчезне в най-скоро време.

# 973
Джулс, консултирай се с хомеопат.... Другото, което мога да те посъветвам е да попиташ, може ли да се получат някакви усложнения от подутото, наложително ли е да се махне или може да не се бърза...

# 974
Здравейте момичета и момчета. ))))

При нас положението продължава да е същото, таткото настоява за ваксини, аз отказвам.
Все пак искам да ви попитам за Имунизация против морбили, паротит и рубеола има ли смисъл тази ваксина да се постави, при положение че дъщеря ми в момента е на 1г и 7месеца?
Останалите ДТК и ваксината за полиомиелит категорично нямам намерение да поставям, както и БЦЖ и реално остава само тази.
Иначе така си ми отлежават 3ваксини Пентаксим в хладилника.

Общи условия

Активация на акаунт