Препоръчайте ми рецепти zа ястия в йенска тавичка

  • 12 085
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 4 141
Страшно много неща стават в йенските тенджерки последно правих свински пържоли наредих ги сложих им много малко сол, черен пипер, малко соев сос и ги залях с една чаена чаша (наполовина вино, а другата половина водичка) Мушнах във фурната и забравих за 1 час станаха страшно сочни.
Най – лесното е 2 или 3 парчета македонска наденица си я режа на хапки, а в тенджерата редя до половината картофи нарязани, като за пържене в/у тях наденичката отгоре пак картофи прибавям сол, масълце и водичка. Пека докато картофките станат розови. Става вкусно, а и с таратор е №1.

# 16
  • Мнения: 100
здравейте
някой готвил ли е риба в иенска тенджера

# 17
  • Мнения: 503
Най често готвя с филе.В иенска тенджерка нареждам парчетата осолено филе /или нарязани на парчета 3-4 скумрии/.Върху тях лук ,нарязан на тънки пръстени.Заливам с 1/2 буркан пасирани домати с малко лук ,чесън,захар и 1/2 с.л риган.Поливам с 3-4 с.л олио и пека ,като малко преди да е готово яденето слагам нарязан на тънки филийки  кашкавал и обезкостени маслини .Запича се до разтапяне на кашкавала. Peace

# 18
  • Мнения: 100
ива,не съм правила риба с кашкавал,но тази вечер е време да експериментирам
Благодаря за рецептата Simple Smile

# 19
  • Мнения: 2
сьомга със сметана е добре в йената.нареждат се парчетата сьомга,отгоре се залива сметаната(аз я разреждам с вода,не е толкова вкусно, но е по-полезно).поръсва се със сол, копър и пипер и се запича  Peace

# 20
  • Мнения: 5 001
Ето още едно нещо да опитате  Laughing

Пияно пиле

# 21
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 729
Пържоли с броколи и топено сирене, също стават много вкусни.

# 22
  • Мнения: 100
помичета,вие говорите за готварска сметана нали така/ и я разреждате с вода ли/,щото иначе е гъста .. newsm78

# 23
  • Мнения: 6 003
Ето нещо вкусно и любимо в къщи:
пилешко (заешко) месо на късчета се поставят на дъното плътно наредени,подправя се с малко сол и черен пипер,отгоре се нарежда плътно петрохан(сръбска наденица) следващия пласт е колелца топено сирене,и отгоре се запечатва с кисело мляко.Слага се капака и се пече около час,може и в обикновена тавичка но тогава се запечатва с фолио.

# 24
  • Бургас
  • Мнения: 3 553

J_M_M , това звучи вкусно Wink

Ето две рецепти от мен, за йена:

Пиле с майонеза

В йенска тенджера, се нарязва пилешко месо на едри кубчета (горе-долу до средата на тенджерата), следващия ред се слагат едро нарязани гъби и най от горе едро нарязан стар лук на шайби (всичко това до ръба на тенджерата). Всичкото това се залива с една майонеза. Захлупва се капака и се пече в фурна.
Без никаква мазнина, сол или вода!!!
Когато пил. месо е готово, вади се от фурната, настъргва се от горе кашкавал, връща се в фурната (без капака на тенджерата) и се оставя да се запече кашкавала до златисто.

Но, ако ядете по солено, може би ще има нужда от малко сол.
Време за печене около 1ч. и 30мин.


Мусака с печен пипер

10 печени чушки се осоляват и се пълнят с кашкавал. (имам готови замразени в камерата, моята тавичка събра 12 чушки )
1 глава лук се запържва малко мазнина.
Бяло месо от пилешки гърди (аз го правих с месо от 2 обезкостени бутчета), се нарязва много ситно и се запържва с лука, докато промени цвета си.
Залива се с чаша пилешки бульон, добавя се сол, чесън на прах, магданоз. Задушава се до омекване на месото.
В намаслена тавичка се нареждат чушките (като цвете), а от горе се изсипва месото.
Залива се с предварително разбъркана смес от - 2 яйца, 1 пак. Крема, 1/2 чаша течна сметана (аз я замених с прясно мляко), сол, черен пипер.
Пече се в предварително загряна фурна за около 30 мин.





# 25
  • Мнения: 182
Напоследък  често използвам иенската и най-вече за приготвяне на месо със зеленчуци. Задушавам месото с лук в тиган и след това прехвърлям в иенската като добавям един пакет замразени зеленчуци, или нарязвам каквито имам в къщи(грах,морков,кисело зеле).Последния път към замразените зеленчуци добавих и шепа ориз,малко водичка,много подправки и се получи страхотно.

Общи условия

Активация на акаунт