Раждане в къщи - 2

• 21 388
  • 378
  •   1
Отговори
# 285
  • ул. "Мечтание"
Сиси, в крайна сметка всяко решение е въпрос на това какъв риск сме в състояние да поемем!  Peace

Дори самото решение да забременееш отново след секцио си те подлага на рисик. Защото дефакто, руптура може да се получи още при бременеето заради изтънена матка. Това може да се случи дори без предишно секцио и предишна бременност! Както казах, въпрос на рискове!  Simple Smile

Аз вярвам в това, че дори веднъж срязана мога да вярвам на тялото си и ако се погрижа добре за него, нещата могат да са съвсем съвсем различни при това в положителен смисъл. Много е важно как ще се погрижиш за срязаното място според мен!  Wink Добрите намерения превърнати в добра енергия, насочена парвилно, вършат чудеса! Вярвам, че с известни усилия от моя страна матката ми ще бъде все едно нищо не е било.

Това за 20те минути е полезно да се знае! Благодаря!

# 286
Fata morgana,това за бактериите се знае,но мисля,че не става въпрос точно за бактериите от дебелото черво,а тези от влагалището.Точно това е едно от предимствата на вагиналното раждане пред секциото - сблъсъкът на бебето с тези бактерии,които спомагат за развитието на собствените стомашно чревни бактерии,но пак какзвам(без да съм сигурна и без да споря),че не става въпрос за бактериите от дебелото черво,а от влагалището.Аз лично съм също протит всякакви излишни намеси,но клизмата ми се струва най-малкото зло.Аз например нямах никакви позиви за изхождане преди раждането и честно казано клизмата ми се стори по-приемлива пред варианта да се случи в най-неподходящият момент.

Кюбит,забелязвам малките промени в подписа ти,новият ти аватар(вече не толкова нов) и много стискам палци и ти желая от сърце  EFP.В една друга тема на момиче,което от 11 години чака дете и предстои ин витро.Искрено се надявам да видя скоро вашите две чертички! Hug

# 287
  • ул. "Мечтание"
Кюбит,забелязвам малките промени в подписа ти,новият ти аватар(вече не толкова нов) и много стискам палци и ти желая от сърце  EFP.В една друга тема на момиче,което от 11 години чака дете и предстои ин витро.Искрено се надявам да видя скоро вашите две чертички! Hug

Я, каква била работата!

Кюбит  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fertilization EFP preggo newsm07

# 288
Не смея да давам компетентно мнение - само разсъждавам:

Аз имам две епизиотомии на едно и също място, правени точно "по традиция".
Сега като раждах, бях сигурна, че ще се разкъсам точно там.
Е, разкъсах се - но не и там! На мястото на срязванията няма и грам разкъсвания.

Това ме навежда на мисълта, че както казва Lady Frost, ако се грижим добре за тялото си - то ще се справи с всеки един белег и всяко нарушаване на целостта на тъканите. Даже си мисля, че това, което се получава като белег е по-удебелена кожа, именно, защото мястото трябва да е по-здраво. Тялото ни по този начин се предпазва да не се случи пак.
Така, че, грижите за тялото след операцията определено мисля, че биха помогнали.

# 289
  • ул. "Мечтание"
Даже си мисля, че това, което се получава като белег е по-удебелена кожа, именно, защото мястото трябва да е по-здраво. Тялото ни по този начин се предпазва да не се случи пак.

И аз това щях да кажа... Често пъти, болоното място може да се окаже по-здраво от здравото.

Човешкото тяло е много интелигентно, не трябва да го подценяваме.

# 290
И пак всичко опира до страха.

Ако ме е ужасно страх, че нещо може да се случи и се чувствам по-добре в болницата - значи там ми е мястото! И няма какво толкова да се обвинявам, че съм там. Просто в този момент това мога да понеса.

Друг е въпроса, че много страхове могат да се преодолеят още по време на бременността.

# 291
Мен всъщност не ме беше страх емоционално от руптура.  Докато раждах и през ум не ми мина мисълта "ами, ако сега се скъса матката ми?"  т.е. на емоционално ниво страхът не беше там.  Но, на рационално ниво си реших, че искам да съм подсигурена за краен случай.  Това е, обаче, защото болничната обстановка сама по себе си не ме стресира и напряга.  Ако изпитвах страх или неприязън към болници, може би решението ми щеше да е различно...

Наистина всяко решение е свързано с оценка на рискове.  И всеки решава какъв риск е готов да поеме.  Важното е при взимането на решението да сме наясно със стойностите на рисковете.

# 292
kambanka, Lady, благодаря ви!   bouquet
На всеки, който чака на тази опашка, пожелавам да се случи.  Heart Eyes Колкото по-скоро - толкова по-хубаво.  Grinning

# 293
Леле, rikk, сигурно вече си родила... Адски се вълнувам и ти пращам само добри мисли.  Hug

Фрост, мила, знаеш ли каква информация трябва да събера от лекарката относно шевицата? Заради следващото раждане. Докато бях бременна умишлено избягвах да чета за секцио, а ето че нещата се обърнаха. Но сега смятам да се подготвя добре, нищо че току-що "родих". Този път си обещавам да обърна повече внимание на тялото си, искам да го излекувам от случилото се и смятам, че ще си върне силата, която насила ми отнеха. А дотогава ще се вълнувам с всяка от вас, която ражда, както и се иска и както смята, че е най-добре за нея и детето и.
Кюбит, успех и от мен! Няма по-голяма щастие!
Прегръщам ви всички! Щастлива съм, че ви открих!  Hug

# 294
  • София
rikk, чакаме те Hug

за зарастването при секцио - много са факторите. Преди време например са шили с конци от котешки черва, с които се свързват много повече руптури (заради възпалителна реакция към тях и скорошно разпадане).

зозима, за секциото - можеш да питаш лекарката си на колко етажа са те шили и какви конци са ползвали.

# 295
Ива, благодаря  Hug
А няма ли някакъв документ, епикриза ли, що ли за това?

# 296
На мен навремето, 2004, ми дадоха епикриза. Там пишеше как е направено секциото. Е, не подробно, но пак имаше инфо.

# 297
Ако ме е ужасно страх, че нещо може да се случи и се чувствам по-добре в болницата - значи там ми е мястото!

Абсолютно.

Зозима, страхувах се че еуфорията около раждането е затъпила чувствата около секциото и явно така се е случило. Дай си време да намериш мир с това което е станало и той ще дойде. Поне знаеш, че тялото ти работи напълно нормално, сигурността която майки с планирано/ранно секцио придобиват трудно. А ти знаеш.

Рикк не се е весвала, дано да е родила, а да не минава с едно от тези 2-3 дневни маратонни раждания, че в тази жега хич няма да е купон Wink

# 298
  • ул. "Мечтание"
Зозизма, все още не знам да ти кажа. Тия дни си прегледах бременната книга и там пишеше, че най-важна е как е направен разреза. Дали хоризонтално или веиртикално. При вертикален разрез рисковете от руптура при вагинално раждане са значително по-големи. Но там се обясняваше, че вертикален разрез се правел вече в много редки случаи.

Истината е, че още не мога да се решаа да разпитам подробно лекарката си, а в епикризата не пише нищо особено. На контролния преглед ми каза, че всичко е зараснало идеално. Скоро мисля да посетя новия доктор, него ще го разпитам подробно.

Дано скоро имаме добри новини от Рик! Praynig

# 299
Lady, разпитай я преди да е забравила. Мен още не е яд, че така и не се видях с моята след раждането, а тя сигурно вече е забравила моя случай (преди 2г), нищо че всъщност има с какво да го запомни.

Общи условия

Активация на акаунт