Да ми потвърдите само това
= понеже не съм наясно със сиренета - ако това Филаделфия е толкова скъпо, аз няма да го купя, защото не ми се рискува - все пак за пръв път ще готвя това нещо. Някое по-евтино да си взема, но какво. Мисля, че специално аз едва ли бих усетила разликата м/у сирената, при условие, че ние не сме яли такива неща досега, у нас.
= сметаната - значи, малка готварска на Хопла (като прясно мляко). Ако няма - заквасена на данон (като кис.мляко). Има ли някакви разбики м/у двата вида сметани - като пресните млека и тези като закваски?
= кажи някой сос, който ти правиш. Аз наистина май се запалих по тези сосове. Мразя пушени сирена и ги купувам само от тези - в кръглите кутийките, дето са няколко вида, асорти, и украсявам с тях платата с мезетата или хапките или пък ги вхърлям така - при панерката с хляба. Не ги обичам. Но от снощи вече се размислям дали не съм грешала досега. Изобщо, тези сосове - това ли са въпросните фондюта, за които моят фритюрник става и пръки си има, но ние никога не сме опитвали ...
Филаделфията е 3.20 лева. Има и по-лек вариант, но по-маслената е по-вкусна.
За сметаните--да.Разликата е във вкуса (квасената киселее леко), а течната е с по-мек вкус. Аз предпочитам течната, но сосовете не стават много гъсти (винаги можеш да сгъстиш с царевично нишесте).
Ти имаш фондю--за него са подходящи различни видове сирена.Можеш да си извадиш рецепти от Интернет. За да постигнеш вкуса от заведението, КУПИ СИ ФИЛАДЕЛФИЯ. Става за филии за закуска, превъзходно е, меко и вкусно Това е моя съвет.
Спомням си,че в ресторантските рецепти тук във форума (има такава тема) имаше леко разминаване между пиле Беарнез и оригиналната рецепта, но всичко което е със сметана е вкусно (както и калорично).
Най-честия сос, който правя е този със заквасена сметана, майонеза и горчица. Заливам пържоли с него (като сипвам и бяло вино.)
Другия е гъби, готварска сметана (дето е като мляко) и подправки....пак го слагам на пържоли. В него слагам и топено сирене (от кръглите кутийки, че тези като саламчета понякога ми сладнят).