Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 23-та тема

  • 51 152
  • 364
  •   1
Отговори
# 300
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 3 940
Една седмица не съм се включвала - пак страхотни вкусотии има! И рецепти за копване  Wink
Като че ли най-много се облизвах на сърмите и салатките с кисело зеле (то нали кой кавото си няма...  Grinning).
Tирамисуто на Milen@ ми скри шапката! Как усяваш да го задържиш така във форма само с шоколадовите листенца? Моето винаги става доста сочно и се поразтича по краищата...

Ягодка, със закъснение - честит рожден ден на сина ти! Да расте здрав, весел и много щастлив!

Имам питане за доматената супа на Asyalein - след като сложиш доматите, връщаш ли я за малко на печката, или така я оставяш?

При нас през седмицата:
Пиле почти "Тандури" с пилаф от виолетов ориз

Карамелизиран ананас

Канелени рулца (вдъхновена от предната тема Wink)

Лазаня

Нещо като салата "Цезар" с пилешки пържолки:


Отивам да готвя за довечера, че 2 дни бях в почивка  Laughing

# 301
  • София
  • Мнения: 3 680
Ето и моите неща от вчера:
Пържолки:


питка:


и разкошната Бразилска шоколадова торта на Цецето:

# 302
  • София
  • Мнения: 614
Jutoo, поздравления за тортата! Пак ми потекоха лигите и ми се прияде  Crazy, но съм си обещала, че няма да я правя поне до Великден, да не се изкушавам....А питката ти е връх!  bouquet

Роца, обожавам салатки тип "нещо като Цезар"  Laughing Редовно си правя и аз различни вариации. Твоята изглежда страшно апетитно, както и ананасчето  Grinning

Bambinkamalinka , страхотно си я докарала кожичката на пържолките  Crazy

Гелева , ще споделиш ли рецептата за хлебчето с овесени трици? Hug



Аз вчера имах повод да приготвя повечко неща, и тоя път снимах геройски, че напоследък съм занемарила тая дейност. Ето и отчетът от вчерашното няколкочасово висене в кухнята:



хрупкави мекички за закуска




зимна чорба от свински крачета и джолан




заешка яхния за детенцето




пържени калмари с чесън




пълнени и панирани калмари с марокански кускус




печени ябълки, пълени със сусамова халва, орехи, мед и канела




Индийски канелени рулца
/само тях забравих да ги снимам, а свършиха моментално Sad, затова пускам снимка от рецептата/




Имаше и пържен пангасиус, но и него не успях да снимам заради гладните хуни  ooooh!

Хубав ден на всички и очаквам с нетърпение кулинарни отчети от уикенда  Wink

# 303
  • Мнения: 2 708
Роца, много е интересно това пиле. Аз не знам дали би се яло в къщи, но изглежда добре. А другите красоти са не по-малко прекрасни. Май ще трябва и аз да ги повторя канелените ролца. Правих веднъж преди време, и много се харесаха Peace А лазанята и салатката ти са чудни.Simple Smile

Джуту, тия пържолки за колко човека са, че нещо бая ми се струват. Голямо хапване ще да е било. Много хубав цвят имат Wink За тортата чакаме и разрез Peace Чудесно шоколадов вид има Simple SmileSimple SmileSimple Smile


Лелелееее Цецето, докато да си напиша мойто си, ти какви чудесии си направила, честно впечатлих се. Я поразкажи малко за тези калмари с чесъна. Обожавам калмари, но никога не съм готвила, защото имам чувството, че няма да знам какво да ги направя нито как да ги почистя. Ако отделиш малко време да разкажеш, ще съм ти благодарна. Само ако имаш време. Аз иначе само на ресторанти си ги хапвам - паниранки Simple Smile

А за канелените сладки май сте се наговаряли вие с Джуту.Simple Smile

# 304
  • Мнения: 4 358
Ехо готвачките newsm03 и едниственото ни момче (засега Wink.).Много готвено бе хора ooooh!
Поли ЧРД на сестричката newsm59, Моцарела много симпатични динозавърчета, на романтична вечеря ме намирисва Wink,Поци - блазе им на твоите жени, ти каталясал от готвене а те си избират какво да си хапнат JoyМного ги глезиш бе човек Mr. Green
Бамбинка Малинка панирани ли са пържолките newsm78 печените.Как точно си ги правила?
Роца - хоресах си лазанята  Peace, Джуто - питката и тортата ми хванаха окото - поздравления Peace
Цеци малееее ooooh! от всичко искам да опитам.А тези калмари ммммм Heart Eyes.Рецепта за мекиците ако може и за калмарите пържените колко време вари и пържи newsm78.
Аз вижте с какво се занимавах днес - да видим докога ще стигне Mr. Green
За закуска Топли сандвичи с колбас, кашкавал и доматче

И после като се започна едно готвене ooooh! ooooh! ooooh! та ей до сега ooooh!
Пилешка супичка с варена застройка - много съм горда този път от застройката.Като по заведенията ми стана супичката Heart Eyes

Пиленце с грах - да не остана по назад аз от Ягодка Wink

Спагети с риба тон, кисели краставички, зехтин и босилек

И Хрупкавите кифлички на Селма


пълнежът при мен - орехи, стафиди, кафява захар

# 305
  • Мнения: 2 382
Страхотни неща, както винаги  bouquet!
Цецето, може ли рецептата за пълнените калмари Peace?

# 306
  • София
  • Мнения: 3 874
Цецето ,какви вкусотийки си приготвила самооо.   Crazy
Хлебчето го направих по идея на Дюканското, но с някои изменения от моя страна. Сложих две яйца, 1 ч.ч. кисело мляко+половин ч.л. сода, 150 гр. овесени трици, около 50 гр. сусамово семе, 50 гр. натрошено сирене или извара/може и без тях/, малко сол. Пека в кексова продълговата форма, в загрята фурна.  Hug

Бъни , много ми харесаха твоите сандичи, отдавна не съм правила такива, потекоха ми лигите. Laughing

# 307
  • Мнения: 2 070
Мацки споделям,много е уморително да ви следя темата,цял ден готвя LaughingСтрахотни сте Hug

# 308
  • София
  • Мнения: 614
Бъни , за мекиците тестото е най-най-обикновено - само с мая, сол и захар, като гледам да остане по-мекичко. И задължително престоява поне една нощ в хладилника  Peace А ако ме мързи да меся, си взимам и готово тесто, но не от замразеното. После дърпам мекиците с мокри ръце, да станат колкото може по-тънки. Добре е да се поразкъсат и да имат дупчици тук-там, за да станат по-хрупкави. И пържа в обилна мазнина, силно загрята, като ги обръщам по няколко пъти. И за да са още по-вкусни ги посолявам леко, докато ги пържа  Peace

За пържените калмари - нарязвам ги на кръгчета/не ги варя предварително Naughty/  и ги пържа в 2-3 с.л зехтин екстра върджин заедно с необелени скилидки чесън. Времето за пържене е 5 - 5 1/2 минути, за да останат крехки.  Ако е по-малко ще имат вкус на сурово, а ако е повече - вече ще станат жилави  Peace После си ги подправяш по твой вкус - аз само ги соля и ги поръсвам с лимонов сок и копър. Чудни са с бяло винце  Grinning

Шайн , ще пусна отделно рецептата за пълнените калмари, но аз всеки път ги правя с различни съставки. Основното е лук, чесън и чушка /+ 2-3 с.л доматено пюре по желание/, нарязани на много ситно и запъжени в зехтин, после добавям куркума, и вече по избор - нарязани на ситно мустачките на калмарите /ако имат, де/, някоя и друга скаридка, бекон /запържен със зеленчуците/, малко кайма може, рулца от раци, нарязани на ситно - абе каквото ти се намира  Grinning. Отделно си приготвяш кускуса /добре е ако имаш рибен бульон/ и го прибавяш към другата смес, като я свалиш от огъня /за 1 калмар средно отива една кафяна чашка сух кускус/. Пълниш калмарите и ги забождаш с клечка за зъби, овалваш ги хубаво в брашно, после в яйце и пържиш в обилна мазнина точно 5 минути  Peace  След 10-тина минути им махаш клечките и сервираш   chef

Гелева , благодаря за рецептата за хлебчето!  bouquet

# 309
  • Мнения: 11 607

Ще може ли рецептата за хлебчетата на Карина?

# 310
# 311
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Имам питане за доматената супа на Asyalein - след като сложиш доматите, връщаш ли я за малко на печката, или така я оставяш?


да слагам я за малко... само да клокне...

какъв е този лилав ориз?

ето днес какво хапнахме Flutter

най-накрая пита джоб Party                                                                         хомус

   

кимчи и туршия от зелени домати


Последна редакция: нд, 18 яну 2009, 18:04 от asyalein

# 312
  • Мнения: 2 243

Тази рецепта от Бъни е за онези вкусни хлебчета на Карина, които всички сигурно вече сме правили (аз лично много пъти), но вчера правих едни други също по нейна рецепта, ето пак линк: http://www.carina-forum.com/ricette/bread/panini/0000015.php Peace

# 313
  • Мнения: 11 607
Да, да....тази е рецептата...само да питам...тъй като колкото можах си преведох рецептата.....Колко еластично и меко трябва да е тестото? Моето тесто е почти готово...да видя дали все пак ще се получи нещо....

# 314
  • Мнения: 2 382
Цецето, благодаря  bouquet!
Ще изчакам да пуснеш рецептата и ще се пробват задължително.Сега нещо съм на вълна калмари Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт