Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 23-та тема

• 51 248
  • 364
  •   1
Отговори
# 360
Бъни, благодаря!
Няма защо да дебнеш ето я тартата Wink
За обяд и вечеря днес
Телешко сарма кебап

# 361
Мама Цоцоланка, извинявай, може и да си обяснявала някъде, но как правиш качамака? От обикновен пшеничен грис става ли? А рулото ти изглежда много пухкаво, страхотен вид има Peace!

# 362
Мама Цоцоланка, извинявай, може и да си обяснявала някъде, но как правиш качамака? От обикновен пшеничен грис става ли? А рулото ти изглежда много пухкаво, страхотен вид има Peace!

Не, от царевичен грис. Грис, а не брашно! Има 2 варианта. Посен и Непосен.....Посен - на опаковката го пише. Възвира вода + сол, слага се гриса, бърка се до сгъстяване и това е. Гарнира се по желание. Втория - количество прясно мляко+вода, необходимо за опаковката(общо взето при всеки пише 2л.), съотношението е според зависи колко мляко има в хладилника, + сол се възвира. Добавя се бучка краве масло + евентуално подправки - шарена сол, чесън на прах. Изсипва се гриса. За да не става на бучки майка ми бърка с точилка непрекъснато. Аз... - с пасатора. Дърпам тенджерата, слагам бавно гриса и с пасатора пасирам. Евентуално тук може да се сложи и едно сурово яйце, което също се забърква. Връща се на котлона, докато клокне и това е. Гарнитурата е по желание - сирене, кашкавал, кисело мляко...Може и без нищо. Лятото е чудесен с пресни домати. На нас ни харесва!

Еси, ако телешкото е било толкова вкусно, колкото вкусна е и снимката, моля за рецепта!

# 363
Мама Цоцоланка, благодаря! Знаех си аз, че трябва да си купя царевичен, ама не взех, а ми беше пред очите вчера в магазина. А защо имам някакви спомени за запръжка някаква newsm78? Дано не пиша глупости в момента Crazy.

# 364
Заповядайте в новата тема

Общи условия

Активация на акаунт