Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 23-та тема

  • 51 155
  • 364
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 2 708
Мамеееее Цоци, толкова е забавно, умрях да се хиля  rotfImao rotfImaoи го прочетох и на мойте в къщи, и точно си представям каква е лудница навсякъде където има такива луди като нас, как някви деца седят и пищят гладни newsm06 newsm05 newsm06 newsm05, с лъжица в ръка, а ние им викаме ----- неееееееееееееее сакън,  бг мама първо и тогава вие hahaha hahaha hahaha
Мен вчера Бобето ме питаша, като понечих да снимам пак - ама това винаги ли ще е така, до кога ще снимаш,...... #Crazy #Crazy #Crazy а аз така учудено го гледам, хем знае за темата, не веднъж съм му показвала..... как изобщо може да си представи спиране на снимането Crossing Arms Докато свят светува........Simple SmileSimple SmileSimple Smile имаше един такъв сериал, докато бях бременна преди 100 години.......
 Joy Joy Joy Много е забавно предполагам във всички къщи с бг мами като нас, одупени около порцията ядене hahaha

Ивчето каза, че може да си направят сдружение, на деца и татковци, ощетени от бг мами, че първо яденето се дава на бг мама, а после на тях hahaha hahaha hahaha hahaha

# 331
  • Мнения: 2 747
Леле и мама Цоци и Krische много ме разсмяхте,ама то вярно си е така Joy

Я да помоля да ми дадете линк към Бразилската шоколадова тортичка на Цецето,че не открих такъв  bouquet

# 332
  • Мнения: 11 607
Krische абсолютно си права Hug...мъж ми вика един път... - Да започваме ли да ядем или ще снимаш? Въобще...да си правят група на онеправданите.....

# 333
  • Мнения: 195
- Да започваме ли да ядем или ще снимаш?

 Joy Joy Joy ООооо, не се шашкайте, не сте само вие така. И у нас е същата лудница. Първо са мине фотосесията и тогава....

# 334
  • Мнения: 1 313
Хихихи, с тези снимки голям майтап Laughing
В нас вече се знае и никой не пита, ще снимам ли или не, щом съм на масата значи фотосесията е приключила и вечерята започва ooooh!
Хайде добра вечер сега Hug
Вкусно тук, много вкусно.......
Ето и от мен някои нещица:
Тарта със спанак и сирена

пилешки дробчета с бекон на скара

Крем брюле

Хубава вечер и успешна нова седмица!

# 335
  • Мнения: 6 788
Здравейте и от мен! Simple Smile
Не съм много редовна в отчетите, но сега мисля да наваксам малко - това са нещата, дето ги готвих тия дни! Crazy Simple Smile

Руска салата

Пъстърва на фурна

Бяла риба с гарнитура картофи с млечен сос и пилешка салата

Пиле с картофи, топено сирене и царевица на фурна

# 336
  • София-Младост
  • Мнения: 24 056
Трябва да влизам тук със затворени очи, толкова вкусно красиви неща на едно място...ммм
Ето и моите хлебчета и тук Благодаря на Котка за помощта около превода на рецептата, станаха много вкусни.
А това беше вечерята, жътото странно нещо в чинията са картофените топчета сс сирене, но при мен формата я имаше докато влязат във фурната. После поомекнаха доста и се посплескаха, но също бяха много вкусни.
И май трябваше със салатата да започна, излишно е да казвам, че пингвините бяха ометени набързо от децата.  Laughing
Тирамисуто, което правих в събота се постегна малко, но не остана да снимам парче...голяма вкусотийка.

# 337
  • Мнения: 818
Bambinkamalinka,този шоколадов кекс излежда много вкусен Laughing
Може ли рецептата?

Заповядай шоколадов кекс с кисело мляко  ,аз го правих без заливката ,но не ми беше дотатьчно сладьк

Бьни ,пьржолките са без панировка,амо изпечени на тиган скара

# 338
  • Мнения: 11 607
Алба-Бала, сподели колко ти бяха големи хлебчетата. Че моите сякаш са по-големи. Не ги усуках, защото моите искат в тях сандвич тип хамбургер да си правят. Въобще ще бъда благодарна за повече обяснения за тази рецепта.

# 339
  • София-Младост
  • Мнения: 24 056
Алба-Бала, сподели колко ти бяха големи хлебчетата. Че моите сякаш са по-големи. Не ги усуках, защото моите искат в тях сандвич тип хамбургер да си правят. Въобще ще бъда благодарна за повече обяснения за тази рецепта.
Ами дългички станаха, някъде към 20 и повече см. Аз ги усуках но пак не се скъсиха особено...а тестото ми беше като живо, аз го увивам то се развива. Точно еластично стана както го пише в рецептата. Аз брашно добавих много малко, но и не съм сигурна дали точно 350гр съм сложила първоначално. Оставих го да втаса 1 час, после разточих, семена, сгънах, пак разточих но ми се стори, че ще е доста дебело с размери  25х25, затова станаха по-дълги. По рецепта след второто разточване трябва да ги покриеш и да оставиш още 20-30мин...и накрая има май един етап нарязани и усукани пак оставяш да удвоят обема си, ако съм преборила правилно руския. Ама толкова време аз нямах така че второто втасване беше десетина минути. Аз освен ким и сусам добавих и малко слънчогледови ядки...а днес са още по-вкусни, защото са поомекнали малко.

# 340
  • Мнения: 11 607
Ала-Бала, благодаря! Моите са по-къси от 20см. Да, тестото наистина става живо. И при положение,че аз 1/3 сложих типово, пак се получиха супер. Сложих семена каквито имах - мак, сусам, слънчоглед, лен. И наистина днес са едни мекички, приятни.....определено се харесаха.

# 341
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Добър ден на всички!
Аз да се отчета за 2-3 дни....


Свинско с кисело зеле и порция; Печено пиле с картофи и порция

   


Раираните кифлички на marabu (цели 3 дози   Mr. Green)- с кашкавал, със сирене и с мармалад

   

Лека и спорна седмица за всички вас, кулинарни изкусителки!   Hug

# 342
  • Мнения: 4 358
Бъни, сподели тънкостите на варената застроика, наистина изглежда страхотно супичката Peace
Веднага казвам за супата.Тайната да има такъв хубав оранжев цвят не е само от яйцата.
В тенжерата в която ще се вари супата задушавам една глава лук и един настърган морков.Много е важно да е настърган защото пуска точно той този чудесен оранжев цвят и оцветява апетитно супата.
После процедираш по обичайния начин - свареното пиле на късчета, фиде и др. там каквото си си наумила.
За застройката - в отделен съд разбиваш едно яйце, прясно мляко - около една ч.ч, 1 с.л оцет, 1 с.л брашно за плътност.
Ако не слагаш оцет слагаш малко кисело мляко.Тази смес хубаво я разбиваш с вилица и трябва да се загрее на котлона.Почваш да сипваш по малко от супатаь но чак след като сместа леко почне да завира и бъркаш. Идеята е, че застройката леко се вари, температурата на супата и застройката се изравнявам и не се пресича.После изливаш всичко при супата в тенжерата.
Наръсваш със ситно нарязан магданоз, черно пиперче на вкус и сервираш с резенче лимон Hug
Ягодка много апептина пиле със зеле - и дафинов лист има Heart Eyes
Маме - мусахата е връх Peace
Илиева много вкусно си наготвила Hug
Изи - всичко е вкусно, но ще дебна за рецепта на тартата.Спанака пресен ли е newsm78

# 343
  • Мнения: 293
Бъни, сподели тънкостите на варената застроика, наистина изглежда страхотно супичката Peace
Веднага казвам за супата.Тайната да има такъв хубав оранжев цвят не е само от яйцата.
В тенжерата в която ще се вари супата задушавам една глава лук и един настърган морков.Много е важно да е настърган защото пуска точно той този чудесен оранжев цвят и оцветява апетитно супата.
Да споделя и аз - номера с моркова го прилагам, когато готвя пиле с ориз! Heart Eyes

# 344
  • Мнения: 4 358
Бъни, сподели тънкостите на варената застроика, наистина изглежда страхотно супичката Peace
Веднага казвам за супата.Тайната да има такъв хубав оранжев цвят не е само от яйцата.
В тенжерата в която ще се вари супата задушавам една глава лук и един настърган морков.Много е важно да е настърган защото пуска точно той този чудесен оранжев цвят и оцветява апетитно супата.
Да споделя и аз - номера с моркова го прилагам, когато готвя пиле с ориз! Heart Eyes
Така си е.Когато не ме мързи и не слагам всичко наведнъж в тавата и във фурната точно така правя.Става ароматно,цветно и вкусно Peace

Общи условия

Активация на акаунт