Къде приема д-р Богословова?

• 121 656
  • 669
  •   1
Отговори
# 615
Какво влиза в този пакет - прегледи и всички изследвания или само едното?

# 616
Доколкото помня абсолютно всичко, без ФМ.

# 617
Благодаря, а имаш ли представа дали работи със здравна каса?

# 618
Не, тя си работи в частния кабинет.

# 619
Ако реша да не се възползвам от пакет, каква е цената на УЗИ?

# 620
Здравейте, някой може ли да даде актуален график на доктор Богословова?

# 621
Аз скоро не съм ходила, иначе ако няма промяна е
понеделник,сряда,петък-сутрин-8-14ч.
вторник,четвъртък -следобяд 14-19ч

Ако някоя от вас се следи в момента, кажете как се процедира. Колко човека в чакалня,маски,придружители може ли и т.н.?

# 622
Не може да влизат придружители, в чакалнята влиза по 1 човек.

Аз исках да ви попитам колко често ходите на консултация при докторката и също така всеки път ли преглежда с УЗИ?

# 623
Оле,това ще е забавно 😄 като помня колко жени се събирахме в чакнята обичайно.

Зависи от бремеността. При нормално протичаща на 2 седмици. При рискови фактори може и по-често да се налага, не знам.

Да,всеки път се гледа с ехограф бебето, освен ако не си отишла само за взимане на кръв.

Видях,че си питала за пакета. Аз не ползвах. Плащах всеки път,защото така си осребявах парите от прегледа от допълнителното осигуряване. Тогава преди 3 години,беше 20лв прегледа. Ако се взима секрет е повече. Но за частен кабинет е евтино 😆 преди Богословова ходех в Токуда и там цените са уаау. Кръв и урина изследвания,си правех сама и носех резултатите,защото живея далеч и не ми беше удобно само за това да ходя до кабинета.

# 624
Оле,това ще е забавно 😄 като помня колко жени се събирахме в чакнята обичайно.

Зависи от бремеността. При нормално протичаща на 2 седмици. При рискови фактори може и по-често да се налага, не знам.

Да,всеки път се гледа с ехограф бебето, освен ако не си отишла само за взимане на кръв.

Видях,че си питала за пакета. Аз не ползвах. Плащах всеки път,защото така си осребявах парите от прегледа от допълнителното осигуряване. Тогава преди 3 години,беше 20лв прегледа. Ако се взима секрет е повече. Но за частен кабинет е евтино 😆 преди Богословова ходех в Токуда и там цените са уаау. Кръв и урина изследвания,си правех сама и носех резултатите,защото живея далеч и не ми беше удобно само за това да ходя до кабинета.

Да, и на мен ми се иска всеки път да ми дава фактура, но каза, че малко по-сложно става за нея и предпочита на тримесечие, но не знам дали така ще ми ги покрият. От друга страна, днес разбрах, че от допълнително здравно може би има възможност за покриване на пренателен тест, та може да пробвам с него и така няма да ми се налага след всеки преглед да взимам фактури.
Имаш ли представа в коя г.с се пускат изследванията и изследвала ли си риска от прееклампсия?

# 625
Говори с фонда си най-добре,какво покрива и какво не и така прецени. Моят не покриваше пакет бременност. Обаче много други покриват и може директно пакет да покрие. Ако фактурата за тримесечие обхваща всички прегледи и може да ти издаде амбулаторни листа, никакъв проблем. Говори  фонда и после с нея и ще се намери решение. Притеснява ме,че със задна дата няма нищо да покрият,може би издава една обща фактура и един амбулаторен лист 🤔? Трябва да питаш. Ама Богословова, не Жени.

Аз не съм се изследвала за риск от преклампсия, не съм имала причина да го правя, нямам рискови придружаващи заболявания/наследствени такива или някакви притеснителни симптоми, докато бях бременна. Освен това бях на 26 тогава. Та  възрастта също не е била фактор.

Покривала съм феталните морфологии обаче с фонда.

# 626
Говори с фонда си най-добре,какво покрива и какво не и така прецени. Моят не покриваше пакет бременност. Обаче много руги покриват и може дирекнно пакет да покрие. Ако фактурата за тримесечие обхваща всички прегледи и може да ти издаде амбулаторни листа,никакъв проблем. Говори  фонда и после с нея и ще се намери решение.

Аз не съм се изследвала за риск преклампсия, не съм имала причина да го правя, нямам рискови придружаващи заболявания/наследствени такива или някакви притеснителни симптоми, докато бях бременна. Освен това бях на 26 тогава. Та  възрастта не е била фактор.

Покривала съм феталните морфологии обаче.

Благодаря за информацията! Имаш ли представа каква е цената на преглед с тонове?

# 627
Здравейте, момичета Simple Smile и аз се следя при д-р Богословова по препоръка на приятелка, която роди при нея. За сега и аз съм доволна много. Преглежда на две седмици в първия и втори триместър, после (не знам от кога беше) всяка седмица и накрая май всеки ден. При вски проблем реагира спокойно и адекватно. Не всява излишна паника. Директна е - казва нещата както са и не спестява нищо, но хубавото е, че не говори излишно на база предположения и "ако". Иначе всеки преглед включва ехограф, измерване на тегло, кръвно и тн. В пътите, когато се взима кръв, също се извършва и преглед (освен ако не е необходимо извънредно изследване, тогава само се взима материал за изследване). Никога не съм се почувствала претупана. Случавало ми се е да я търся в почивен ден и то в ненормално време заради проблем и изобщо не реагира ядосано, тип "защо ме занимаваш", а показа загриженост, дори ми каза да звънна пак, ако не се подобря.

Когато аз се записах не платих нищо, разбрахме се на вноски, като първата се дава при първото взимане на кръв и урина. Пакетите, които предлага за проследяване на бременност са 2 - стандартен за 700 лв. (доколкото разбрах са включени малко повече неща от старите пакети по 600 лв.) и разширен - 800 лв., който включва изследвания за генетични проблеми във връзка със съсирването на кръвта. Лично аз си избрах разширения пакет и се оказа, че има генетични аномалии във връзка със съсирането на кръвта, много съм благодарна, че това се откри навреме и започнахме терапия, за да не се стига до фатален край или усложнения (резултатите са ми потвърдени и от друга независима лаборатория).

На прегледите се влиза с маска без придружител. Преди се чакаше навън, напоследък се пускат 2-3 жени да седят вътре на разстояние. Лично аз до сега съм изчаквала повечко точно два пъти. Иначе като цяло часовете се спазват.

# 628
Ще споделя моя опит от проследяване и раждане при д-р Богословова през 2019 г.

Действително е много дръпната и груба, включително ми заяви, че ако продължавам да ям с това темпо, до края на бременността ще кача 30 кг. и че щяла да ми "зашие устата". За цялата бременност качих общо 11 кг. (държа да отбележа, че съм висока 176 см.) Не обяснява подробно, отговаря неохотно на въпросите, гледа пренебрежително ако си проличи че бременната се информира и чете.
Терминът ми беше по Коледа и изненадващо д-р Богословова реши че трябва да ме приемат във Вита седмица по-рано. Предтекстът беше малък размер на бебето - според нея беше 2,300 кг. Предизвика раждането и бебето ми се роди 3,410 кг! За мен вече е кристално ясно, че целта беше просто да не раждам по празниците.
По време на раждането тя отказваше да отговаря на въпросите ми какво ми правят и какво ми вливат. Заяви ми, че е много вредно да разпитвам и че няма защо да знам какво ми правят. Това бил големият проблем на днешните родилки, че все много искали да знаят и затова бил толкова голям процентът на цезерови сечения (?!).
Изрично бяхме предупредили, че искаме мъжът ми да присъства на раждането, но тя заяви, че той няма място там и не го допусна.
Правеше ми прегледи за разкритие на всеки час - изключително мъчителни и болезнени, без да предупреди какво прави и да се подготвя че ще ме боли толкова Тези прегледи бяха най-ужасната част от цялото раждане. Спука ми ръчно водите, отново без да ме предупреди какво прави. Излишно е да казвам колко ужасена и сама се чувствах, такъв страх не съм изпитвала никога през живота си.
Когато започнаха напъните, директно каза "тясна е, режем я" и ми направиха епизиотомия. Без дори да ми дадат шанс да опитам без разрез. Разбира се, отново без да ме предупредят какво правят, камо ли да поискат съгласието ми.
Детето ми е с тортиколис заради травмиращо издърпване при раждането. Подлагаме го на дълга, мъчителна и скъпа рехабилитация с надежда да се възстанови.
Голямото ми съжаление е, че не послушах инстинкта си още по време на бременността и не смених лекаря.

# 629
Here I am, дано това, което си писала не е вярно. Дано и всичко с детето ти е наред. Аз раждах при нея преди 5 години и няма и един ред, в който да припозная същата докторка. Казвам го съвсем искрено.  Избрах я, защото в интернет не можах да намеря нито едно негативно мнение за нея. Пак казвам, това беше преди 5 години, но никога, никога не ми е казала и една лоша дума, напротив. Тя седя до мен 17 часа и ми държеше ръката. Пожелавам ти успех в живота и наистина се моля докторката да не се е променила от моето време насам.

Общи условия

Активация на акаунт