СНБМ - инициативи - 26 част

• 81 828
  • 637
  •   1
Отговори
# 420
"Управителят на НОИ Христина Митрева отговори на критиките на опозицията, че с увеличението на осигурителния период за изчисляване на обезщетенията за майчинство на година и половина ще бъдат ощетени майките, скоро започнали работа.

„Не става въпрос за отнемане на права, защото който се осигурява коректно и върху доходите, върху които му се внасят вноските, върху това ще се изчисли обезщетението", обясни тя."

от тук
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=616767

# 421
да бе да, не ставало въпрос за отнемане на права
ами ако си почнала сега работа и почваш на ниска заплата, която с времето расте и забременееш!
нали смисълът на майчинството е да осигури на майката парите, които тя би получавала ако е на работа
те какво искат всички да работим не само докато натрупаме стаж, а и да отлагаме забременяване заради ниски заплати, смяна на работа и т.н., докато не минем 30 г. и се окаже, че всъщност не можем да забременеем!

искрено се надявам да се организира един протест и всички да се включим в него, само изхода му ми се струва съмнителен
окончателно са ришили да ни ликвидират като народ  Sad

# 422
Представяме ви резултатите от проведената от СНБМ през 2009-2010 г. анкета за здравословно хранене.

# 423
  • София
Ели,  Hug !

# 424

Kissing Heart Цифрите са готови, сега остава всеки да си направи изводите Simple Smile

# 425
Момичета, гледам,че вече доста майки се връщат на работа преди да е изтекъл периода на майчинство, за което, биват "възнаграградени" от социалната система с намаляване наполовина на обезщетението.

Смятате ли , че е уместно да предложим това правило да отпадне? По този начин ще бъдат стимулирани майките да се върнат по-рано на работа, съответно ще започнат да плащат осигуровки, като в същото време ще си получават това, което им се полага и за което са си платили. Имайте предвид, че така ще се подпомогнат амбициозни и инициативни майки от социално переспективни семейства /под "переспективни" разбирайте семейства, които от поколения плащат осигуровки и поддържат осигурителната система и съответно тяхното поколение най-вероятно ще бъде такова, за разлика от онези "непереспективни "семейства, които никога не са плащали осигуровки , и които са подпомагани от безброй фондации/.

Правилото за намаляване наполовина на майчинството е в ущърб не само на майките, но и на осигурителната система, тъй като ни вкарва принудително в сивия сектор. Моля, помогнете ни да работим достойно, като се възползваме от правата си!

Майките, като мене, които работят, НЕ получават и детски надбавки. Ние сме само на касите за внасяне на средства в социалната система, не на банкомата.

Не страдам от претенции за красноречие, смятам, че вие сте хората, които могат да облекат идеята в точните думи. Много майки ще подпишат петиция за тази инициатива.
Не искаме да сме престъпнички с колички!

# 426
  • СОФИЯ
Момичета, гледам,че вече доста майки се връщат на работа преди да е изтекъл периода на майчинство, за което, биват "възнаграградени" от социалната система с намаляване наполовина на обезщетението.

...

По мое лично мнение това предложение противоречи на принципите на осигурителното законодателство. Де факто предлагаш да се получава едновременно и заплата и обезщетение за отглеждане на малко дете в целия му размер  newsm78
И не мисля, че петиция би свършила работа, не вярвам (меко казано) и че управляващите ще възприемат такава идея. Още са ми пресни спомените и реакцията им при обсъждане на предложението за увеличаване на осигурителния стаж на 18 м.

# 427
Идеята не е чак толкова еретична при положение, че ако майката се върне на работа, но в друга фирма, като старата фирма, от която се получава обезщетението не прекратява договора/ т.е. оттам продължават да и внасят здравните осигуровки/, се получава едновременно и майчинство и заплата /при което се плащат пълни осигуровки на новото работно място/.

Така бях с големия си син, но за малкия не ми се правеха гимнастики.

Пък управляващите имат интерес от това, защото много майки работят, без да плащат осигуровки. Защо да играем на котка и мишка?

# 428

Дами, ето отговор от МЗ  Hug МЗ изисква същото от МОМН, което и ние http://vnews.bg/news/22193.

# 429
Идеята не е чак толкова еретична при положение, че ако майката се върне на работа, но в друга фирма, като старата фирма, от която се получава обезщетението не прекратява договора/ т.е. оттам продължават да и внасят здравните осигуровки/, се получава едновременно и майчинство и заплата /при което се плащат пълни осигуровки на новото работно място/.

Така бях с големия си син, но за малкия не ми се правеха гимнастики.

Пък управляващите имат интерес от това, защото много майки работят, без да плащат осигуровки. Защо да играем на котка и мишка?
Абе, аз уж съм спортен тип, но нещо не разбирам твоята "гимнастика". Как така си тръгнала на работа в друга фирма (на трудов договор!?), при положение, че не ти е прекратен трудовия такъв със старата фирма. ... А и как ти се струва, дали работодателите ще са съгласни да продължават да плащат осигуровки  на дефакто напуснал ги работник / служител, още повече и отишъл (логично) при конкурент?

# 430
поздравявам ви за инициативата с раниците
крайно време беше някой да го направи
аз самата съм потърпевша от това, още на 10 развих сериозна сколиоза, която с годините се влоши, претърпях операция и т.н. и аз смятам, че децата носят безобразно тежки чанти, а дори няма да коментирам тия дето си ги мъкнат на едно рамо  #Cussing out

# 431
# 432
# 433
 Здравейте, извинявам се,че нахлувам в темата ви , но искам да ви попитам дали Сдружението има инициатива в насока за право на избор дали да се поставят ваксини на децата ни.

Благодаря    bouquet

# 434
  • СОФИЯ
Здравейте, извинявам се,че нахлувам в темата ви , но искам да ви попитам дали Сдружението има инициатива в насока за право на избор дали да се поставят ваксини на децата ни.

Благодаря    bouquet

СНБМ няма подобна инициатива.

Общи условия

Активация на акаунт