Как да организираме сами детското тържество?

• 113 444
  • 471
  •   1
Отговори
# 75
Аз също искам да изкажа благодарност на ванина-руска - създалата тази тема  bouquet. Виждам интересни неща, излизащи от "калъпа" на традиционните идеи за провеждане на рожден ден.

Не ми прозвуча никак добре мнението на потребител Каспър! Разбирам, че тя има опит с подбни заведения, но от мнението й струи едно - неуважение към идеите и мнението на майките, искащи да направят нещо сами, нещо различно за децата си. А това не говори никак добре, никак добре...

# 76
Valinia Ruska страхотни идеи.Макар че нашия рожден ден е далеч(юли)ще се радвам на идеи и съвети как да го организирам,не искаме да сме в клуб или въобще на закрито,но обикновено тогава е мн.топло.Иска ми се да е нещо на басейн,но пък сме малки (на 4г).Нямам кой знае каква алтернатива,затова ще ми е полезен всеки ваш съвет. Simple Smile

Здравей baby80!

Днес особено много се мотивирах да пиша по тази тема,виждайки,че тя се приема с голям интерес от всички вас.Всеки ще научи нещо ново или ще сподели от неговото си "ноу-хау"(както казваше едина позната!) за провеждане на РД.

Не знам, но на мен страшно много ми харесват РД през лятото.Може би,защото навън "на чист въздух",където има повече пространство, могат да се измислят най-различни състезания,олимпиади,водни партита и т.н.Грехота ще е през лятото да сте затворени в някое заведение или детски клуб ( не че не се практикува в повечето случаи!).

За да избегнете горещините най-добре според мен ще е или в ранния предиобед или късния следобед.Едно парти като цяло в повечето случаи продължава не повече от 2 часа.После е трудно да задържиш вниманието на децата, но съм виждала колеги, които се справят доста добре и с парти около 3 часа.В твоя случай ( 4 годишно момиченце) 2 часа мисля,че е оптимално.

Апропо "водно парти".Идеята като цяло е супер (била съм на много такива за по-големи деца и успеха е гарантиран в повечето случаи), но е съпроводен с доста въпросителни:
Могат ли всички деца на партито да плуват?
Има ли подходящ в града ви басейн (който да има и бебешки басейн- не особенно дълбок!)?
Какво става,когато децата са на различна възраст?

До сега не съм била/организирала водно парти за 4 годишно детенце,но съм правила с малчуганите от 3 до 6 години ( в хотела,където съм работила в Египет) следобедна водна програма, състояща се от: детска дискотека (най-различни ритмични песнички,повечето от които са звукоподръжателни на различни животни-овца,крава,жаба) и в бебешкия басейн настава наистина голяма суматоха, няколко надуваеми крокодила, върху които слагаме децата и се започва лудо гонение в басейна, кръгови игри и т.н

Ако имате двор( или можете да ползвате на някои приятели,познати или родниди-баба,дядо), можете да си устроите и едно "градинско-водно парти" със собствен басейн (надуваем-продават сенавсякъде и в различни размери),който да ползвате и по-нататък.

Аз миналата година като бяк на остров Кос през лятото да работя,едно от нашите дечица имаше РД и ние с моите колеги решихме следобед да отидем с него и другите деца на плажа да си направим едно "Beach party" с игри и музика.Получи се страхотно!Децата се забавляваха (бяха на 7 години повечето) и освен това не се наложи да влизаме много с децата във водата,защото по време на игрите плажната ивица беше свободна и осигуряваше достатъчно от елемента H2O,за да се чувстват добре хлапетата.

Такова вид парти на море обаче се организира трудно,ако решите да каните повече гостенчета.

Не знам дали успях да ти помогна точно и конкретно с нещо Praynig Simple Smile,ако ли не можеби другите майки във форума,които са правили подобни партита, ще успеят да кажат нещо повече.

Успех!

# 77
От 2 дни засичам темата и все нямам време да чета - слагам си я Favorites  и като му дойде времето ще я видя.
Виждам, че вече и скандалите сте заформили Mr. Green
Аз лично хич, ама хич не съм фен на празнуване в клубчета - Каспър нищо лично, това си е мое мнение, повечето майки не го споделят така или иначе.
На мен ми прави удоволствие да участвам в РД на детето ми, да украсявам, да измислям и просто да направя нещо по - различно... Големия е роден края на април, което горе долу... позволява празнуване на открито. За втория му РД празнувахме в Южния парк, на една полянка - вярно мъкнах като кобилка, напитки, торти, играчки, украси ит.н.. , но това беше защото си бях избрала едно специално място, което беше по - отдалечено - би могло да бъде и по - близо до достъп с кола. Украсихме по дърветатат, имаше табели по алеите за Партито на МАрти - бях наела две аниматорки, донесоха пързалка с топки, касетофон с музика, други преносими играчки... Получи се супер, като единствения недостатък е че следях прогнозата за времето по няколко пъти на ден и вероятността да проваля вси4ко е доста голяма Mr. Green
Не искам да превръщам темата в БГ - чужбина, но факт е, че на запад празнуват повече по този начин - сами си организират, ако е сред природата е още по - добре и т.н. Когато бяхме в Париж и се разхождахме в градинката пред Айфеловата кула имаше адски много хора, които си празнуваха на травата - имаше РД с поне 20 - 30 човека - всички си хапват и пииват на травата,  имаше романтици с чашки вино....на следващата вечер и ние бяхме там с едно одеало от хотела, гъши пастет, сирене и вино.... Heart Eyes незабравим момент... - искам да предам това на моите деца, момента от хубаво органзирания празник, гъдела от това, какво и как да измислиш, да бъдеш различен от масата народ.... не знам, на мен това ми доставя удоволствие, пък ако ще това да значи, че съм амбициозна майка...

# 78
"Не искам да превръщам темата в БГ - чужбина, но факт е, че на запад празнуват повече по този начин - сами си организират"

Напълно съм съгласна с теб, Naneto!

Имам познати в Германия (горди родители на две чудесни хлапета на 4 год. и 7 год.) и това понятие "детски клуб", във формата, в която съществува тук в БГ не е познато.Има увеселителни паркове (закрити и открити) ("Legoland"," Reklinghausener Kinderwelt").

Самостоятелното организиране на РД от страна на родитеите в Германия конкретно (за там имам лични впечатления) се самоподразбира и не се търси толкова често намесата на детски клубове,които така или иначе като нашите тук, ги няма.Наемат се в повечето случаи повече клоуни.Иначе не липсват агенции за организиране на рожден ден на дете, но те далеч не са толкова много.Известна за сега ми е само една " Die Fee", която предлага организиране на детски рожден ден, но цените са наистина "европейски"

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 19:17 от valinia_ruska

# 79
Oпределено "на Запад" празнуват много свободно по паркове и т.н. Но и в БГ спокойно може да стане това, ето че и Naneto
 има опит, аз - също. Стига да е стабилно време, края на април може да е доста капризно Sad

Много хубава тема се заформи и се надявам да остане позитивна   bouquet

# 80
В Щатско на воден рд съм била на 6 год момченце.Изрично в поканите пишеше-деца до 6 вкл само с родител, от 7 нагоре-може и сами,но с предпазна жилетка и подаписана хартийка че ако стане нещо семейството на рожденника не е виновно. Не беше особено приятно=много народ в басейна,мокри деца омазани с торта,всеки си варди детето да не се удави-не съвпада с моите разбирания за детски рд.
*
Чета  Каспър много отдавана тук и съм убедена че думите и не са с цел да нарани някого. Определено обаче,за мен,прозвуча ненужно грубо на 1ва страница и малко по-нагоре тук. Темата е много обширна и идеи може да има като за 400 деца и рд,място за конкуренция и "ние пък-вие пък",според мен, няма.

# 81
И аз това написах, че познавам Каспър виртуално от години и много я харесвам. Но включването й тук определено ме засегна. Както и последния й постинг, че завинаги напуска тогава... Съжалявам, ако прозвучи грубо, но не видях тя да даде някъде съвети, идеи и т.н. т.е. да се включи реално в темата освен с негативизъм, който е много неконструктивен. На ниво съревнование може би може да има основания, но на ниво майки, които очевидно полагат усилия да направят хубав празник на детето си, а не да демонстрират празни амбиции, не беше на място. Не мисля, че съм прекалено докачлива в случая.

Това за водния рожден ден наистина звучи малко страшничко и не особено забавно. За мен основната част от приятното изкарване е максимално обезопасяване, т.е. децата да могат да празнуват спокойно, но и да няма проблеми да се изцапа, счупи и т.н. нещо ценно. Иначе, ако само ще внимаваш и ще правиш забележки - забрави.

Да напиша още една идея за "музикално столче", която аз ще правя, за да е тематично с животинското парти. Ще изрежа от зелен лист форма на листо на водна лилия, ще са разпръснати в кръг или не точно и целта ще е всяка "жабка" да скочи на листенце като спре музиката. Не съм решила дали всяко ще получи подаръче, или листчетата ще са с 1 по-малко и излизащото от играта ще си взима подаръче, а на дъното на кутията ще е парчето от танграма, т.е. последния - победителя, ще извади и него.

# 82
all_one, а дали има подходящ ресторант, в който може да разместите масите и да използвате част от пространството за детските занимания? Ако е хубаво времето може да го направите и на открито - в парк, на полянка на Витоша или Камбаните.
Зависи и колко деца ще събирате все пак. До 8 мисля, че може и у дома. Стига да са без родители.

Благодаря за идеята, но в края на март времето е твърде неустойчиво, за да рискувам с РД на открито. Относно ресторанта, може да стане, но ще трябва да се проучат възможностите, а време за това едва ли ще имам. Какво ти, аз нямам време да си събера мислите, камо ли да обикалям! Къде ли се дява това проклето време?!  Thinking

# 83
И аз това написах, че познавам Каспър виртуално от години и много я харесвам. Но включването й тук определено ме засегна. Както и последния й постинг, че завинаги напуска тогава... Съжалявам, ако прозвучи грубо, но не видях тя да даде някъде съвети, идеи и т.н. т.е. да се включи реално в темата освен с негативизъм, който е много неконструктивен. На ниво съревнование може би може да има основания, но на ниво майки, които очевидно полагат усилия да направят хубав празник на детето си, а не да демонстрират празни амбиции, не беше на място. Не мисля, че съм прекалено докачлива в случая.

Милена, симпатиите винаги са били взаимни.
Причината да не говоря в тази тема и в много други е, че има много потребители, да не конкретизирам, които щракат на "последни публикации на този потребител" и се чете всяко нещо написано от мен. За съжаление не съм самовлюбена, нито си внушавам. На ЛС отговарям всеки ден за костюми, пращам музика, която и без това ми беше крадена на няколко пъти и всичко единствено при условие, че е само за домашно ползване. Съветите, които давам когато реша, обаче са наистина ценни. Могат да го кажат много момичета, но няма да ги призовам за свидетели в другарския съд. Който иска, ще види и ще си напише. Компютърът ми е пълен със снимки, изпратени ми точно от момичета, на които съм помогнала по някакъв начин в организирането на празници. Така че нека си спестим оценките за негативизма.
Специално тази тема беше направена първоначално като личен пиар на друг. Съжалявам, че се намесих наистина.
Канима и прочие други госпожи, един наистина приятелски съвет от мен - не съдете за някой по писанията му от форума. И в положителните и отрицателните мнения може много да се заблудите.
Вече наистина край - не обичам да се обяснявам и да бъда грешно разбирана.

# 84
Каспър, ни най-малко съм искала това да се превърне в "другарски съд", нито има нужда от свидетели, нито да се обясняваш...
Разбирам, че имаш причини да си огорчена от други хора и да не искаш да даваш професионалните ти съвети - пределно ясно ми е. Реагирах на конкретна реплика, защото в контекста на темата не ми допадна. Видях негативизъм в думите ти, да. Ако е била личен PR, явно съм пропуснала този момент, Вачето бързо е замела Simple Smile Но в момента темата е много приятна, мамите споделят кой каквото правил, видял, прочел... Допада ми и ми помага в конкретния момент. За теб е работа, за нас е 1-2-3 пъти годишно.
Така че в контекста на нечии изгоди и т.н., предвид, че са те крали, предвид, че за теб това е бизнес, разбираемо е, че не искаш да даваш свободно ноу-хау, което струва доста пари. Но както казах за мен темата е много приятна, а и полезна. Не се чувствам свръх амбициозна, вярвам, че ще е приятно. Обещавам да изпратя снимки като мине и да разкажа за игрите и арт заниманията Simple Smile
Не съм искала да се обясняваш или подобно, огорчих се от думите ти и си го казах.

# 85
Напълно съм съгласна с Каспър!

Вижда се, че тя е редовен посетител на този сайт и от кратките ми взаимоотношения с нея не съм останала с лоши впечатления и винаги се е запазвал добрият тон помежду ни.За много от нещата,които е написала ( за замисъла на тази тема например) са истина,за други съм категорично несъгласна .Аз все пак съм работила дълги години с деца и имам както нужния опит,така и добрите идеи да се справям сама като детски аниматор (без да мисля,че съм самовлюбена) и да не се налага да копирам други аниматори.
Далеч не съм най-добрата аниматорка, но работя със сърце и знам,че успеха се крие в това да си искрен във взаимоотношенията както с децата, така и с възрастните ( а аз не бях напълно искрена в моите,що се отнася до Каспър, за което и съжалявам!).

След това макар и кратко обяснение се надявам темата да продължи да се развива с нови идеи от вас.

Нека тази тема да запази добрия тон и да споделя мненията и интересите на майките.

# 86
В кюпа на свръхамбициозните майки съм явно.

Ноу-хау има безплатно на много места; в случая успехът на бизнес-начинанието не би се дължал на тайна формула, а на количеството труд и подготовка, които някой е готов да вложи вместо родителите. Не е тайна как се прави торта, рецепти има бол, все пак сладкарниците не са фалирали, защото заместват труд и кухнята ти остава чиста. Който иска, пече блатове, който не иска, плаща на сладкарницата да ги изпече вместо него.

Точно така, детските центрове заместват родителите, а не обратното, за да се пише, че родителите се доближавали до еди-що си (ако го направят по-лежерно) или пък били свръхамбициозни (ако направят повече неща).

Има ситуации, в които е задължително да се ползва професионална помощ, иначе резултатът няма ...ъъъ... търговски вид. Един пример са английските менюта по ресторантите  Mr. Green
На домашен и приятелски терен търговският вид е по-скоро недостатък.

Така че презумпцията, че по условие е глупост някаква и аматьорщина едва ли не майката сама да направи празника на детето си, е доста прекалено. Също както й се внушава, че за ред неща от кърменето до уроците не я бива и трябва непременно да плати на добър специалист. Мога да си позволя да плащам, за да ме заместват в разни дейности; но не и да ми се обяснява как елементарни неща са едва ли не китайско писмо.

Това ме дразни в тази форма на негативна самореклама. Впрочем очевидно е, че тази област не подлежи на copyright; още повече, че голяма част от нея е public domain по самото си естество.

Иначе пиара в началото на темата го отбелязах, да, беше дразнещ, затова и писах едва след замитането на Вачето.

# 87
Много интересна тема!  Grinning

# 88
  • До хладилника, който обичам
Градинско парти за четиригодишни - Бу ще ти каже какво е най-добре - свободно тичане и дивеене и евентуално наистина добър детски аниматор за 40минути семпли игрички и куклен театър. Четиригодишните са висшия пилотаж в анимацията.
Ами, градинското парти за четвъртия й рожден ден беше без сценарий и мина добре Simple Smile Изсипват се децата, имат с какво да играят, а и не ги подценявам - на 4 вече много добре умеят да си организират игри по групички. Детето беше доволно.
Петият рожден ден отново беше градинско парти, този път и с аниматори, без сценарий специален някакъв, само игри за тази възраст - и пак мина добре Simple Smile
Изобщо с градинското парти е много лесно и всякак може - и с предварително измислени игри и без, все има какво да се прави. В затворено помещение предполагам е значително по-ограничено.

# 89
  • София
И ние правихме на 3, 4 и 5 РД градинско парти. Децата много се забавляват, нямах конкретна програма - балони, маски, шапки и това е. Лакомства и сокове, торта естествено. А накрая винаги завършваме със заря  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт