Не усещам бебето?

• 6 131
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
Дано да не е нещо сериозно. Много индивидуално е и може и да не усещаш бебчо все още въпреки че ти е втора бременност.
Не мога да разбера какво ще рече нямала време и да не те преглежда всеки месец. Какво значи измерила обиколката на корема. Ако на лекарката работата и е да ти мери обиколката на корема и теглото, това и сама в къщи можеш да си го свършиш. Не е необходимо да ходиш при специалист. Моят съвет е да смениш гинеколога и да се обърнеш към някой който е по -внимателен и с повече време за пациентите си.

# 16
  • Стара Загора
Дано всичко е наред Praynig

# 17
Казват, че при втора и т.н. бременност, коремната стена е по-отпусната, затова и движенията на плода се усещат по-рано.Но, разбира се, съвсем не е задължително при всеки да важи това.А може бебето ти да е спокойничко и кротичко Simple Smile Спокойно, не се притеснявай толкова.Пожелавам ти всичко да е наред!

# 18
Казват, че при втора и т.н. бременност, коремната стена е по-отпусната, затова и движенията на плода се усещат по-рано.Но, разбира се, съвсем не е задължително при всеки да важи това.А може бебето ти да е спокойничко и кротичко Simple Smile Спокойно, не се притеснявай толкова.Пожелавам ти всичко да е наред!

Така е, обаче ако плацентата е разположена по предната стена определено може и по-късно да се усетят движенията на плода нищо, че е втора бременност.
Аз усетих ритниците на дъщеря си още в 16 г.с., сега с второто бебе макар и вече в 17 г.с. още не усещам почти нищо.
А иначе е нормално за първа бременност ритниците да започват да се усещат към 20 г.с., а за втора към 18 г.с.
Но пак казвам зависи от разположението на плацентата, от килограмите на жената.....

# 19
Аз и двете ги усетих в 5-ия месец.Също чаках по-рано да усетя второто ,но не стана така Naughtyспокойно ,ще го усетиш скоро Hug

# 20
Абе каквото и да е ,аз бих посъветлава авторката -да не чака в никакъв случай до събота.Да се грабва и на лекар.Какво значи -"ако някой . е бил като мен ....така и така" ,че да се успокои.То при едни ,че е било така-не значи  нищо.Моят горещ съвет-на лекар при първа възможност.

# 21
Няма повод за притеснение,след като лекарят ти е казал,че всичко е наред.Усещането на бебето е абсолютно индивидуално при всяка жена.Има много фактори,които допринасят за тези различия.ако плацентата е на предната стена на корема,бая време ще мине докато усетиш движенията на детето,трябва да заякне повече  Peace

# 22
Първия път усетих бебето в 18 г.с., а третия път в 21 г.с. С други думи не винаги при втора (или трета) бременност се усеща по-рано, а и в "дебелите" книги всичко, което пише, е средностатистически.
Така че, или се успокой, защото спокойствието също е много важно за бебчето, и изчакай прегледа си, или ако много се притесняваш, защото пък знам какво е да се притесняваш за нещо свързано с бременността ти, намери начин да отидеш по-скоро на лекар.

# 23
Успокой се и изчакай до събота. Възможно е детенцето ти да е кротичко. Моето например не се обърна нито веднъж през време на бременността и трудно го усещах. Авсе пак ако ти е много притеснено отидете до някой близък по-голям град и да те видят на виедеозон. Стискам палци всичко да е ОК

# 24
Ми не знам дали е редно, да не те стряскам ама е хубаво да те пегледа лекар по-бързичко.  Confused особено щом си го усетила веднъж.  А болки и такива неща има ли?

# 25
Всяка бременност е индивидуална.Не се тревожи,а се наслаждавай на бебчето си!!!

# 26
Утре сутринта пийни едно кафенце. Моя бебок все риташе от кафенцето Grinning

# 27
Благодаря на всички, много сте мили, наистина доста се поуспокоих, след като прочетох всички редове написани дотук, почвам да мисля, че всичко е наред след като освен, че не съм усетила ритниците, всичко друго е нормално, като се има предвид, че първия път имах плацента превия, имах кървене и лежах в болница 2 пъти за задържане, сега нямам такива оплаквания, всичко друго си е наред, така че...
Ще почакам до събота.

# 28

И да ни осведомиш после тук......

# 29

И да ни осведомиш после тук......

Непременно.  baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт