Отговори
# 210
  • София
Хули ,а антиоксиданта да не е чаша червено вино...? Аз си го взех-20 гр.сигурно и ми се доспа от него...
Ако мога да помогна,насреща съм! Simple Smile
Ох как го написах,не за виното,а за инфото?!

# 211
  • София
Ха ха ха , Маги ти с капкомер ли го изпи  smile3532
Стига бе, моята доза е далеч по сериозна, аз смуча с  Misc Baby Bottle
Амчи тъй де, нали съм ветеран  smile3521

# 212
Купонът се е заформил Simple Smile
Маги да на твоето му казват тотална хистеректомия. Моля те припомни ми накратко твоя случай, защото не съм чела назад, а ти се включи по-късно. Диагноза, предоперативна терапия, следоперативна терапия. Интересуват ме също медикаментите използвани при химията, ако си имала такава.
Ако предпочиташ може и на лични да пишеш.
Повече ще питам по натам, сега искам да се ориентирам за какво иде реч, че не съм запозната с този вид заболяване.

# 213
Здравейте,
Без страх и So Special, понеже питахте за сцинтиграфията, да споделя кога и защо се прави .  С настъпването на крититеската намаляването на  естрогена, намалява кълция в костите и способността на клетките да се възстановяват. Жените след 55 годишна възраст,  започват да губят по 1%  костно вещество на година. Тези от нас, които сме с изкуствено предизвикана менопауза, заради блокирането на естрогена, също губим костно вещество. Хубавото е, че с физически упражнения, с които се натоварват определени мускули/не просто с някаква физическа работа/, този процес се стопира. При младият организъм след спиране на хормонотерапията и благодарение на физическите упражнения костното вещество се възстановява. Така, че Без страх, не случайно докторът се е чудил защо я правиш сцинтиграфията- ти нали нямаш хормонотерапия.

# 214
  • гр.София
Vivira аз не правя хормонотерапия
eххо аз останах с впечатление,че си ги спряла още ли пушиш? newsm78

# 215
Забравих да споделя за горещите вълни. Преди терапиите аз спях с жилетка и одеала, защото мъжа ми пускаше климатик дори през февруари Joy, тъй като все му беше горещо, а на мен студено. Сега след терапиите като ни дойдат гости, все стоят с палтата горките  hahaha, а ние сме по къси ръкави.

# 216
  • София
Добро Утро! Никой не мож е да ми вземе първенството по глупаво ранно ставане! ! градуs e навън! Значи хубава събота!
VIvir, mnogo me разсмя с вашите гости и палтата,ами тъй де да са готови за тръгване..... Simple Smile В къщи аз спирам парното,а след мен го пускат,даже и климатика на топло да духа, аз им се чудя как стоят на такава жега,обяснявам им,че не е полезно ,подуват се ,няма въздух...но май аз съм в ненормално положения- спя на 14-15 градуса..
Ехоо, с няколко думи ще кажа тук за моето положение,а подробности ако нещо те интересува,на лични/да не тормозя  с излишни неща /
Значи рака гинекологично е много различен и различно се лекува. Има на лигавицата  на матката/ наречено ендометриума, аз съм такъв//, на тялото на матката,на яйчник,на тръбите,на шийката на матката, на влагалището. И всяко се лекува с различна терапия,хормонално не се налага при яйчник,влагалище. А пък химио терапия не се налага при матка/тяло и лигавица/ Най-коварен е на шийката на матката.   При операциите се маха понякога и част от влагалище и лимфни възли. Възстановяването е до месец. Аз на 20 ден бях на море. При
рака на лигавицата/ендометриума/ е най трудно измерването при хистология, защото е мускул и не може да се измери точно. Затова и писах колко различно го измериха в три -те лаборатории. А от това зависи терапията,за съжаление! Mr. Green

# 217
  • София
Добро утро !
Маги, пак ние сме първи - караконжоли  smile3532
Ама, така е като сме пъргавелки. То нали казват - от сън спомени няма  Grinning
Вивир, най-малко теб искам да апострофирам, но сцинтиграфията не се прави за костната плътност, а търси метастатични промени в костите. Знаете сигурно, че рака на гърдата дава метастази първо в костите, точно заради хормоните.

# 218
# 219
Добър ден и от мен  Heart Eyes
Vivir и на мен поста ти ми звучи че си объркала сцинтиграфията с измерването на костната плътност. Хули вече те е поправила. Някак вобще не е безобидно изследване. А за маркерите, кръвните и ехографа ясно. Това ме подсеща, че от края на Декември се каня и все отлагам. Май идната седмица ще ги направя. Стискайте палци  Hug
Да питам дали леко усещане в дясно, където е черният дроб е възможно да е от жлъчка например? Неподходяща храна? Какво значи прегъната жлъчка? Всъщност, от може би месец поне имам някакво усещане в дясно на моменти. В никакъв случай не е болка и не е постоянно.... Преди време имах пак така и чернодробните ми бяха наред, както и ехографа. Та смятам че пак е това и сигурно е време за някаква разтоварваща диета и като че там е жлъчката.... Е, знам си че ще ме поуспокоите та затова ви пиша  Heart Eyes  bouquet
Еххо, сподели повече ще помагаме с каквото можем - не отегчаваш в никакъв случай. За блокчетата....не виждам смисъл да си ги пазите в къщи. По-скоро повторното (ако трябва потретено) изследване на момента - за да се назначе правилното лечение. В такъв случай се взимат от лечевното заведение, като се попълват там документи че ще ги върнеш. Когато ги занесеш на друго място те режа от този тумор и си правят тяхни проби. После връщаш първоначалното нещо или каквото е останало от него. Зловещичко е да си го държиш в къщи, пък и то не ти е нужно. Когато при мен се появи рецидива ми направиха нови блокчета и те сега са в болницата ми в чужбина, но определено като питах трябват ли ми първите блокчета ми казаха, че не. Когато има рецидив се изследва и много често вече той е с различни показатели, лечението е според него и всичко се прави като отначало. Само лъче не се прави на един и същи орган два пъти.
Еххо, питала съм те преди, но понеже това ми е сега на дневен ред пак ще те питам  Blush Имаш ли сега редовен цикъл, в смисъл след като роди не си правила никакво лечение повече, нали така? Да ви кажа аз нали спрях в края на Декември и Фемарата и чакам моя, вече усещам приливи на нерви....Критическата пасти да яде  Crazy Сега хем току ми се появи някоя топличка вълничка, хем понякога усещам тежест в кръста, като че ми заработват яйчниците, като преди цикъл преди....
Абе ще ходя другата седмица на преглед и ще черпя после, то се е видяло  Heart Eyes
Само да стискате палци като ви кажа  Peace
Сега хубав ден на всички   bouquet

# 220
  • София
Най-вероятно е от жлъчката. Нищо не ти пречи да избягваш временно пикантните и пържени храни.
Пък това за черпенето - пу първо мен  newsm44

# 221
  girluu newsm81 moresmile cheers Kissing Heart

Знаех си  Heart Eyes

# 222
So special за цикъла - аз абсолютно винаги съм имала супер редовен цикъл 28-31 дни и преди операцията и след хормоналната и след като родих. Даже сега се е закрепил на 29-30 дни. Те и затова много се чудеха лекарите, защото това показваше нормални хормони, ама а де Simple Smile Стискам палци скоро да имаш редовно включване.
По повод бебетата - консултирала ли си се, колко време след терапията е добре да започнете опити? Ние изчакахме 2 години, но реално ни бяха казали 1 година. Предпочитахме да удвоим срока за всеки случай.
Пробожданията в дясно наистина може да са жлъчка. Намали животинските продукти, яйцата, мазнините, ядките, алкохола. Това само го пиша защото трябва да се напише, без да имам предвид, че пиеш много, моля да ме разбереш правилно  Hug
Все пак отиди на ехограф за жлъчката, защото ако имаш пробем с нея би трябвало да се види на ехографа. При мен лично когато имах преди няколко години се виждаше. Не отлагай.
Хората с прегъната жлъчка са предразположени към образуване на камъни в жлъчката и съпътстващите ги проблеми.
Без страх бивш пушав е мъртвият пушач  Mr. Green винаги има шанс да започнеш пак Simple Smile спирам, почвам......

# 223
 WinkОбъркала съм се с костната плътност и веднахга сте ме поправили  Laughing. Не трябвало да се прави сцинтиграфия всяка година, ако нямаш някъкви симптоми  и болки в костите, а само при първоначалното поставяне на диагнозата.

Последна редакция: нд, 25 яну 2009, 03:40 от Vivir

# 224
  • София
http://www.vbox7.com/play:de1b4188        &n … sp;    
Eхoo,
Честит рожден ден!   bouquet
 Здраве,здрае,здраве
и всичко по-хубаво от здравето,по-силно от любовта и него ти желая! Още много пътешевствия и вълшебства!
Хубав празник! newsm51 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт