На море в Гърция

• 202 403
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте някой има ли впечетления от този хотел на Халкидики на 5 км от Урануполи Alexandros Palace Hotel & Suites

# 691
  • софия
Скоро ще пътувам към Ситония....

И актовете за раждане на децата. Искат ги на излизане нашите митничари.

# 692
Не следях темата, може ли да ми кажете какво задължително трябва да вземем от тук? 2 деца и 2 възрастни....  Praynig

Пътуваме през седмица. Искат копия от актовете за раждане на децата при различни фамилии.
В случай, че не носите, правят за 2 мин. проверка по телефона до София.

# 693
  • София

Всъщност, освен актовете за раждане не искат ли и паспортите на децата - те все пак нямат лични карти. Аз нося винаги паспорта на дъщеря ми, както и акта за раждане, с мъжа ми сме с различни фамилии и ако не дам акта, винаги питат дали съм майката на детето. Simple Smile

# 694

Всъщност, освен актовете за раждане не искат ли и паспортите на децата - те все пак нямат лични карти. Аз нося винаги паспорта на дъщеря ми, както и акта за раждане, с мъжа ми сме с различни фамилии и ако не дам акта, винаги питат дали съм майката на детето. Simple Smile
ПАСПОРТИТЕ - ясно  Peace без тях дете не може да излезе никъде  Peace
но за актовете scorpios е точна - искат ги копие е достатъчно само при различни имена  newsm78 иначе няма проблем - дори последния път не ми дадоха да събудя малкия ..направо махнаха да минаваме  Hug
мъжа ми вика, че сигурно вече ни познавали на границата  Joy него поне  hahaha

# 695

но за актовете scorpios е точна - искат ги копие е достатъчно само при различни имена  newsm78 иначе няма проблем - дори последния път не ми дадоха да събудя малкия ..направо махнаха да минаваме  Hug
мъжа ми вика, че сигурно вече ни познавали на границата  Joy него поне  hahaha

Познават ни и въпреки това ми пускат проверка  hahaha

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 12:01 от scorpios

# 696
момичета, не ви ли е страх от свинския грип - аз заради това се отказахме да ходим  Thinking

# 697
  • с/у ОколоМръсТното
чакайте малко...
Това с различните имена не го разбрах...  Rolling Eyes
Кой с кого е с различни имена?
Пък и Акта за раждане е на БГ. Гърците как го четат?
2-3 пъти сме минавали границата с децата... Само с паспорти минаваме. И 4-мата сме с еднаква фамилия.

вилико - страх, не страх... там сме. Че то и там без хора не може  Joy

# 698
чакайте малко...
Това с различните имена не го разбрах...  Rolling Eyes
Кой с кого е с различни имена?
Пък и Акта за раждане е на БГ. Гърците как го четат?
2-3 пъти сме минавали границата с децата... Само с паспорти минаваме. И 4-мата сме с еднаква фамилия.

Ако съпругата след брака не си смени фамилията, нали се явява с различна от фамилията на децата?
И това, че е тяхна майка се доказва с актовете за раждане или с проверка.
И само нашите проверяват, гърците само поглеждат паспортите.

# 699
  • с/у ОколоМръсТното
ето за това с голяма неохота, но все пак прибавих чрез тире 2-ра фамилия.

# 700
Калимера момичета ! Simple Smile

Ние бяхме на семейна почивка тук : http://www.alexandrabeach.gr/main.htm.
Изкарахме една страхотна почивка - и хотела и агенцията намерихме случайно в нета, но на място всичките ни очаквания бяха оправдани и беше наистина страхотно. Децата си играха на воля /почти всички гости на хотела бяха с деца/, таткото добре си релаксираше, а аз се разнообразих Simple Smile Всички сме много доволни и нямаме никакви забележки - всичко е много организирано и добре устроено. Бяхме на база нощувка със закуска и вечера. Резултатът е 3,5 кг. "+" за 13 дни Simple Smile Вкусотиите и изкушенията са в изобилие, а коктейлчетата на пул-бара различни всяка вечер  Simple Smile Комплексът е голям и раздвижен, в никакъв случай няма навалица от хора и всичко е подходящо за малки деца, вкл. и "Клоун парти" всяка понеделник вечер, като отделно има и детски кът навън с катерушки и пързалки, но навсякъде из комплекса е добре устроено за деца Simple Smile
Изглежда страхотно.  Grinning
През коя агенция резервирахте?
Има ли начин да се резервира стая на първия етаж или която ти дадат?
Къде обядвахте и какви са цените на свободна консумация в хотела (задавам тези въпроси защото много ми хареса комплекса, а ние сме ходили до сега само на ол инклузив и само на Халкидики и нямам представа какви са цените на о.Тасос)?

# 701
  • София
Water,  ние направихме резервацията през Sun Light Travel, които всъщност са агенти на Дертур, тъй като ваучерите, които представихме в хотела бяха техни. Предварително с агенцията не сме уточнявали вида на стаята, но за наше щастие бяхме настанени точно в стая, от която директно се излиза на полянката отпред. Комплекса наистина е много красив и даже ми се струва, че снимките в страницата им не са достатъчно добри, за да покажат каква е всъщност реалността.

За изхранването не знам дали мога да съм ти от полза с информацията, защото по принцип сме вечеряли в рибния ресторант в комплекса /дават отстъпка от 25% ако замениш вечерята си на блок маса с тази в рибния ресторант/ и без виното, което ни беше около 30 Евро /по наш избор/, вечерята излезе около 40 Евро за трима ни /бебето не ядеше храна от там/. Иначе по принцип ние сме от тези, които ядат по 1 път на ден и не съм и искала предварително оферта с включен обяд, а и с режима, който си направихме с плаж, спане и т.н. обяд не сме и търсили. Закусвахме, а за обяд голямата ни дъщеря хапваше нещо пакетирано, като цените са като тук, но в Евро. Не съм фен на заведения тип "бърза закуска" и т.н., които има навсякъде из градчетата, така че не съм гледала и цените.
Малката вода в комплекса беше 1 Евро на плажа, а голямата в ресторанта беше 2 Евро. Има и магазинче, но и там е по-скъпо от цените в самото градче, където стек от 6 бутилки по 1,5 л. е 2 Евро.
Ние храна много не сме купували, но пък наблегнахме на коктейлите и сувенирите Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 21:51 от Ninche

# 702
Ето и малко снимки: хотела - поглед от към морето, глеката от стаята, басейните малко и стаята.
http://sunsunny.snimka.bg/sea/afitis.411968.14252360
Дано да съм била полезна.

И ние бяхме там края на юни.
Радвам се,че ти е харесало.
Сега като гледам снимките ми се ходи пак.
Аз морски таралежи не видях.

Края на август заминаваме на Сани бийч клуб.
Има ли и други?

# 703
Ето и малко снимки: хотела - поглед от към морето, глеката от стаята, басейните малко и стаята.
http://sunsunny.snimka.bg/sea/afitis.411968.14252360
Дано да съм била полезна.

И ние бяхме там края на юни.
Радвам се,че ти е харесало.
Сега като гледам снимките ми се ходи пак.
Аз морски таралежи не видях.

Края на август заминаваме на Сани бийч клуб.
Има ли и други?
Аз доколкото знам от приятели, които почиват в Гърция от 10-12 години ....морските таралежи са разпространени най-вече през август ...а септември остават навътре в морето по дъното и трябва да се внимава при гмуркане  #Crazy

# 704
  • София
Никога не съм виждала морски таралежи в Гърция - на Тасос и Халкидики, но винаги съм почивала септември.

Ужасно се колебая между Макриамос бунгала в Тасос /цена 5 нощувки - 550 евро HB/ и Антигони Бийч Хотел /на Халкидики /цена 5 нощувки - 820 HB/. Това са цените за двойна луксозна стая и на двете места. Тасос надделява като цена  Wink, но Антигони бийч ми изглежда по-хубав като хотел. Confused Посъветвайте ме? Изчетох всички коментари и пак не мога да реша.

Общи условия

Активация на акаунт