Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява лазерното лечение на зъбите и какви са неговите предимства?
Какви са разходите за лазерно зъболечение?
Какви са отзивите за лечението на зъбите с лазер?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява лазерното лечение на зъбите и какви са неговите предимства?
Лазерното лечение на зъбите е модерен метод, който осигурява безболезнено зъболечение. Той включва използването на дентални лазерни системи за извършване на различни процедури върху меки и твърди тъкани в устната кухина без загряване, натиск, вибрации, пилители или скалпели. Лазерите могат да се използват за лечение на кариес, коренови канали, кавитетни препарации, гингивални хирургични процедури и козметични процедури. Предимствата включват безболезнено лечение, липса на термично увреждане на пулпата, селективно отстраняване на зъбна корозия, минимална травма и липса на кървене по време на оперативни интервенции.
-
Какви са разходите за лазерно зъболечение?
Цените на лазерното зъболечение могат да варират в зависимост от местоположението и тежестта на проблема. За обикновени процедури като почистване на кариес и поставяне на пломба цената обикновено е между 80 и 150 лева. По-сложни лечения, като лечение на коренови канали, кавитетни препарации и лазерно лечение на парадонтоза, могат да струват около 1600 лева.
-
Какви са отзивите за лечението на зъбите с лазер?
Отзивите за лечението на зъбите с лазер са смесени. Някои пациенти съобщават положителни преживявания, като подчертават безболезнеността, липсата на термично увреждане на пулпата и минималната травма. Други изразяват опасения относно цените, продължителността на процедурите и обслужването в някои клиники. Важно е да се отбележи, че отзивите са субективни и могат да варират в зависимост от конкретния случай и избраната клиника.
-
Къде в България се предлага лазерно зъболечение?
За мен лично тези цени са абсолютно безумни, двамата лекари ми се сториха доста неприятни - въпреки първоначалното им "любезно" държание и не мисля да повторя визитата си там. Препоръчвам ви да не си хабите 50-те лв като мен, а просто да потърсите някоя друга от лазерните клиники. В София към момента има поне още 4. Аз лично смятам да направя точно това 
Много ви благодаря за информацията момичета!
Аз сьм такова "шубе",че пуснах тема за този вид лечение.
Мен ме "пое"адекватен стоматолог,но жената заминава за чужбина
Почистването на зьбен камьк ми струваше 50 лева,а някакво "Светило" в Парадонтологията ми искаше 156 лева и то само за 1-во посещение :crazy Научих,че с ултразвук или скалер/модерни технологии/ не премахвали както трябва зьбният камьк,т.е. оставали някакви малки частици по зьбите