Навън е студено и снежец вали, а АПРИЛската мама покупки реди

• 18 631
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте в новата ни темичка и от мен!
Жабче аз съм в Мл 3 и още не съм решила при кого ще записвам бебка,той май в 25 пол. няма много читави педиатри. Ние тримата за сега сме при една лекарка исках да я сменям, но се оказа че няма с кого просто явно всички са от един дол дренки както се казва.
Отностно козметиката   за новородено мисля да ползвам на Клоран. Когато Илиян беше бебЕ ползвахме на Бюбхен и съм доволно но сега мисля да разнообразя.
Принцеса Рая и аз бих те посъветвала да не си купуваш количка на Бертони, по-добре на Чиполино.
За обличането и аз сам на мнение че боди и гащиризонче е най-удобно.

Относно кърменето за всеки е индивидуално аз не съм подготвяла предварително гърдите, а кърмих успешно до 8м. Родих в Шейново там бебета не са при майките и винаги когато ми го носеха ми даваха и шиши с добавка, понякога го изпиваше понякога не, но когато се прибрахме вкъщи само се кърмехме така че не мисля че за 2-3 дена в болницате ще привикнат на адаптирано. Дано и сега се справим успешно с кърменето Simple Smile. В Шейново не показват как се кърми, но и не мисля че е кой знае колко сложно просто се гушвате с бебчо и се учите взаимно. За мен за в болницата е задържителна помпата за кърма защото бебчето тогава е твърде слабо да изпапка всичко а гърдите са препълнени. Изцеждала съм се може би месец докато се регулира кърмата и след това не е необходимо според мен.

Съни777 стискаме палци всичко да е наред.

Това е от мен ЧАО, време е малко да поработя Simple Smile

# 61
Nadeto_K-пожелания за много любов и пълна къща с деца!
Аз за козметика съм решила вече -Бюбхен.Ще си взема гел за измиване, бебешко олио и крем при смяна на пеленките.Иначе за дрешки още се въздържам- сестра ми ми е подготвила дрешки от племенничката ми ( госпожицата е на 1 годинка baby_neutral), ще видя още какво ще ми трябва и тогава ще купувам.Иначе имам списък с разни джажавки, който ми изглежда безкраен ooooh!.Много искам да пазарувам за бебка, но в тази поледица просто си стоя в къщи.

# 62
Здравейте!
Честито на Надето за щастливото събитие!
Жабче добута я вече тая 28 седмица!
Стискам палци на Съни,дано всичко се оправи!
Аз за пореден път съм разочарована от тези лични доктори,пък и педиатри,просто вече незнам към кого да се насоча да ми лекува детето!Днес се оказа че детето ми не е болно от скарлатина и то как се разбра-отидох на собствена глава и със парички в джоба защото кои да ми даде направление и й направих кръвна картина и гърлен секрет!Днес отивам при личната да й дам резултатите и тя казва-нямате скарлатина,това е друга бактерия!Естествено аз я питам тогава какво й има,защо повръщаше и има пъпки-ами аз не мога да кажа,така ми отговори!Добре поне че антибиотика които ми беше изписала помага срещу тази бактерия!
Явно че е някакъв грип,сега и аз съм болна  Confused .Е пооплаках се!

# 63
  • Варна
Здравейте, мамчета!

Миналата тема я пропуснах цялата, ама като съм се забила във френските разпродажби, нямам време да пиша... Joy Иначе си ви четях редовно.

Надето–К, честито!  bouquet Много любов и разбирателство през дъ-ъ-ълъг съвместен живот!

Доста теми разисквате в момента, ето и моето мнение за някои от тях:

За кърменето: Предния път не съм си подготвяла гърдите, кърмих в продължение на 8 месеца. В болницата нищо не са ми обяснявали, но то не е и кой знае колко сложно - бебетата си знаят работата. За изцеждането - тогава така и не успях да се изцедя успешно нито веднъж, по мое мнение не е и необходимо, т. к. стимулацията на гърдите води до още по-голямо производство на кърма, от което става омагьосан кръг - колкото повече се цедиш, толкова повече кърма има - ако няма цедене, кърмата се регулира и произвежда в необходимите за бебето количества.

За дрешките: бодитата наистина са най-удобни, както и гащеризончетата с копчета отпред и отдолу. Но за прегледи е по-добре дрешките да са от две части.

емануела88 наистина потърси кърма и пробвай - аз давах на баща ми и така му се излекува ечемик, заради който искаха да го оперират

Жабче, честито ти преодоляване на поредния "връх"!  Hug

Толинка, Съни, стискам ви палци, милички, дано всичко да е наред! Praynig

При нас всичко е наред, само дето вчера ходих до Бургас и през целия път колата вибрираше - оказа се, че при измиването в автомивка, някакво парче кал е замръзнало между гумата и джантата и все едно джантата е била окривена. Много неприятно, цял ден имах контракции после. Смятам вече да се въздържам от дълги пътувания. На всичкото отгоре днес мъникът почти не помръдва, явно се е ошашавило, горкото. Rolling Eyes

Какви са обиколките на коремчетата ви? Моят е огромен - 90 см. в 24 г. с. - като си гледам записките от предната бременност, в края на 7-мия месец съм била с обиколка 89 см. ooooh!
Качила съм 12 кг. Cry

Бебчо също го усещам ниско долу, явно и мен ме побутва с ръчички, защото миналата седмица беше вече с главичката надолу. На мен ми се струва, че е рано още за заемане на окончателна позиция, все още би трябвало да му е що-годе широчко вътре и да си се върти, ама знам ли... Thinking

Момичета от Варна, къде ще раждате, с уговорка ли и при кого? Аз засега съм се ориентирала към Окръжна болница, все още се колебая дали да се уговарям с някого и дали да е лекар или акушерка. Хич не съм привърженичка на плащането "под маса", все ми се струва по-добре да си се плати официално (а най-добре нищо да не се плаща - така и така ни смъкват кожите за осигуровки).

desi054224, оздравявай по-бързо!  bouquet

# 64
chockolina, моята обиколка, измерена вчера, е 98 см. В 28 седмица съм. Така, че мисля, ч е твоята си е нормална за седмицата. Иначе за кг тръгнах от 57-58кг и сега съм 63кг. Лекарката каза, че ще си вървя с трупане на коремчето май.
Аз потърсих помощта на д-р К.Александров за забременяване, защото имах "разбъркан" цикъл и в продължение на година не успявах да забременея. Благодарение на него, правилното лечение и консултации, които проведохме сега съм бременна. Едниственото, което приложихме бяха хапчета за стимулиране на ову. За това и смятам да му се доверя и за раждането - АГ, ВИП етаж. Там си плащаш доста за раждането и за престоя, но поне всичко си е легално и не ти се налага да питаш и да се уговаряш на кого и колко ще дадеш.

# 65
Момичета, много благодаря за съветите! Сега чакам Ганева да ми каже дали мога да си слагам от капките и ще се опита да потърся тази коластра на капсули. За съжаление няма от къде да намеря кърма...

И аз съм решила да кърмя, но изобщо незнам с какви неща трябва да се мажа. Аз имам доста големи гърди и зърната не са ми малки. Даже вчера като се събличах и се загледах колко са изпъкнали и как гърдите ми са започнали отново да се втвърдяват.
Преди време бяхте писали за сутиени... аз даже спя със сутиен, защото имам голям бюст и се страхувам да не ми стигне до корема, а и така все се надявам да се предпазвам от стрии. Мисля си, че ако не ги държи с нищо се отпускат и се появяват стрии.
Козметика, за сега съм решила на Мустела (аз и за стрии я ползвам), но ще почакам да чуя доки какво ще каже или като си намеря педиатър.

# 66
Здравейте мами!
И аз не съм писала отдавна ,но ви чета редовно.При нас всичко е наред , утре сме на ЖК да ни теглят и мерят.
По въпроса за раждането тук във Варна, аз също съм се ориентирала към Окръжна болница , но искам да е с уговорка .Носочила съм се към д-р Скочев, на 21.01 ми е първия преглед при него.

Все още не съм купувала нищо за бебока, смятам да започна към февруари месец .

# 67
Момичета, забавих да кажа, за тези които са от Варна, на мъжа ми леля му е акушерка в АГ-то и ако някой иска бих могла да ви свържа с нея!

П.С. Ганева ми каза, че мога да слагам капките и също така, ако намеря коластра и нея! Още веднъж ви благодаря за съветите!!!!   bouquet Hug

# 68
io_io и аз като теб усещам бебка много ниско долу и понякога  имам чувството че всеки един момент ще излезе Confused лекарката ми каза че е с главично разположение вече  и най вероятно сега ме побутва с ръчички  Sunglasses особено като се свия за повече време пред компа на работа и като се облегна назад спира  Laughing но пък тя не ми каза че е много ниско долу предполагам че всичко е наред щом не е коментирала нищо по въпроса  Rolling Eyes  Praynig
Ани да, същото го прави и мойто змейче. В интерес на истината въобще не бих се притеснявала, ако док не беше настоял да ходя два пъти седмично на запис...но щом е "за всеки случай"  Sunglasses

atlantikaHug

no_name, и аз си винаги съм си мислила, че еднояйчните близнаци са задължително еднополови и задължително си приличат, докато двучйшните си приличат така, както биха си приличали брат и сестра и могат да са, както еднополови, така и от различен пол.

Надето–К, желая ви цялото щастие на света!

Последна редакция: ср, 14 яну 2009, 13:02 от Io_io

# 69
  • Варна
За АГ-то - жената на един колега на мъжа ми ( Crazy) е акушерка там и мога да се уговоря с нея, но съм чувала, че там се предават много инфекции (явно хигиената не е на ниво), та се чудя... newsm78

sisely, каква е цената на ВИП-а? А в Окръжна има ли ВИП или възможност за официално плащане и избор на екип?

Rastina, аз също си мисля за уговорка с д-р Скочев, ако ес спра на варианта уговорка с лекар и раждане в Окръжна. Все си мислех, че чак като вляза в 9-ия месец трябва да отида на преглед при него. Thinking

# 70
Момичета, часа си за Димитрова го отстъпих на tolinka . Стискаме палци всичко да е наред  Praynig

# 71
ЕЙ, МАМИ ОТ ВАРНА !!!
Ние няма ли да си организираме среща като софийските мами.
Май сме много несириозни?? newsm78

# 72
  • Варна
Аз съм съгласна, стига да е през уикенда. Peace

# 73
Здравейте момичета!

Жабче, моето секцио го планираме някъде в края на март - началото на април в 1 АГ при д-р Григорова, така че дай боже да устискаме положението дотогава и можем да се видим там,:))).

Аз да кажа за козматиката - от първия ден вкъщи до сега ползвам душ гела на Бюбхен 2 в 1 за коса и тяло и съм супер доволна. За подсечено дупе ползвам Бочко и на Мустела крема (зелен) - особено на Мустела крема няма равен на себе си, всичко веднага минава. За след къпане мазах с преварен зехтин в началото, а после с крем на Мустела. Сега мисля да прескоча направо на крема на Мустела.

За облеклото - аз само бодита използвах, без камизолки, но отгоре ми беше по-удобно да са две части,  защото синът ми често връщаше кърма и по този начин сменях само горната част на дрешката, а ританките оставаха (ако е гащеризон, ще трябва целият да се преоблече).

За кърменето - за болницата задължително си носете за плоски зърна, пък и за предпазване от разраняване изкуствени сърна. Аз позлвах силиконови на Авент и бях много доволна. Помпа за кърма също си носете задължително в болницата, за да изцеждате, защото понякога бебчето няма сила, а друг път ти го водят нахранено  #2gunfire. Подготовка на зърната не съм правила, защото ме бяха уплашили, че търкането води до контракции. Само за болницата носех Гермастан и с него се мажех.  

Резултатът е, че кърмих сина си до 2 г. (едва го отказах). И аз като другите мами ще кажа, че колкото по-често се слага на гърдата, толкова повече кърма има. През първия ни месец у дома слушах педиатъра - да слагам бебето по 20 мин на гърдата през 3 часа. Резултатът беше, че синът ми беше наддал само 200 гр. за един месец и се скъсваше от рев, а аз от изцеждане. Като отидохме на консултация и педиатърката каза ужас, ти нямаш кърма или не е хранителна. От този ден нататък спрях да слушам всички педиатри и лекари (включително и майка ми е лекар), и си слагах детето на гърдата веднага щом плачеше, без да спазвам никакви глупави режими. Постепенно, детето само се засили и си изгради режим за хранене със съответните почивки.

Затова нека всички мами, които имат желание да кърмят да се запознаят със статиите в кърмаческия и да питат патилото, а не да се подвеждат по глупави забележки, че нямат кърма или не била хранителна.

Май много дълго стана... но това е моето мнение.

Целувки на всички от мен и бебка!

# 74
Момичета, забавих да кажа, за тези които са от Варна, на мъжа ми леля му е акушерка в АГ-то и ако някой иска бих могла да ви свържа с нея!

П.С. Ганева ми каза, че мога да слагам капките и също така, ако намеря коластра и нея! Още веднъж ви благодаря за съветите!!!!   bouquet Hug
потърси в подфорум хомеопатия има тема за Аквасорс, там ще намериш някой дистрибутор за София

Аз ще раждам в Окръжна Болница-Варна.
Предния път имах уговорка с д-р Свраков, сега съм се ориентирала към Скочев. Има ВИП стая, но няма плащане за избор на екип. Скочев не иска предварително пари, даваш на добра воля, много е точен.

Общи условия

Активация на акаунт