Сняг затрупа испанската група

• 27 195
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
Мимки,4естит рожден ден, вси4ко най рошаво и розово.

Моми4ета, голям зор да се вмъкна във форума, уж Шефовете са на по4ивка и трябваше да ми е спокойно, ама НЕМАААА. Лудницата продължава с пълна пара.

Марица, браво на теб. И аз се боря постоянно с нашата асесория на комунидата. Ние си имаме такова 4удо, заЩото в целия блок сме 5 обитаеми апартамента. Президента ивее в Мадрид и изобЩо не го познавам. А останалите съсъеди, когато дойдат, единственото от което се интересуват е как да се докопат до плажа и колко то4но бири могат да се погълнат по малките 4асове на деноноЩието. Пълно безхаберие. Като капак от асесорията ми правят проблем за сателитната антена, и на вси4кото отгоре ми приписват 2 бр, аз трябва да съм към НАТО , 4е да ги имам. Изпратили ми хорицата едно писъмце със снимков материал, с предупреждение да с махне 4инията заЩото се оплаквали съседите/ интересно кой то4но от отсъстваЩите/ .Мотива за предупреждението е 4е Щбе правят ремонт на покрива.  #Crazy Това преди 5 мес. ÓЩе няма ремонт.  А сателитните 4инии се размножават. Появи се оЩЕ  една на руснаци, но на тях ниЩо не има казват. Междувременно настаниха в съседен апартамент латиновци, 2 4овека и 1 дърво марихуана. Е такова пушенае не бях виждала. Да не говорим за персонажите които влизаха и излиза по всяко време на деноноЩието. С голям зор и 300 обаждания успях да ги накарам да ги укротят. Като капак се оказа 4е собственика на апартамента  живее на съседната улица но не го е грижа.  Напсоледък не мириШе, и ку4ето ми ве4е не залита като излезе на плоЩадката. Но тази година ми предстои солиден сблъсък с останалата 4аст от популациятаШ Дано да издържа.  А 4е администрацията краде, краде на поразия. За едно фотокопие ми искат 0.20 ?.... И това е само едно бегло на4ало....И спят... И сладко си похъркват даже...
4ао от мен. Да взема да поработя днес...

# 181
                            Честит рожден ден, Мимки!

# 182
  • Murcia, Spain/Ruse
честит рожден ден ,скъпа мимки   
Бъди много Щастлива ,здрава и все така всеотдайна майка,а никол много да ви радва Hug

# 183
Честит рожден ден, Мимки   bouquet!

Желая ти много здраве, щастие и радостни мигове с любимите хора!!!

# 184
Мимки 4РД и от нас.Бади ни жива и здрава ,все така добри4ка и усмихната .При нас не6тата са долу горе малкия е н градина ве4е парвия ден не плака,но после голям рев за мама.За 5 4аса пла6там 130е струва ми се добре,като 4ета някои от вас какви суми пла6тат.Кога 6те мине този период незнам ooooh!,аз поне имама свободно време за мен сутрин.В4ера бяхме по урйенсите с малкия голямо повра6тае пзете се има такав вирос,даржи един ден,но се повра6та много.Направих в4ра един 6опинг и малкия намаза наи много вси4ко в КИАБИТО е 4х1 дове4ера сам пак там Mr. Greenцелувки на вси4ки

# 185
Мила Мимки честит рожден ден живей и прогресирай в обятията на младостта и нека всяка твоя стъпка бъде сбъдната мечта

това е един от емейлите които е получен в офиса на една голяма фирма в Мадрид 

Os informamos que, desde 1 de enero de 2009, los nacionales de Rumania y Bulgaria son considerados ciudadanos europeos,por lo unico que necesitan para trabajar es una documentacion de su pais (pasaporte  o  DNI) y el numero NIE que es un requisito (que viene reflejado en una hoja de color verde expedida por la Comisaria ).

Si en algun caso, encontrais  un candidato con un certificado de la Comisaria que indique "No autoriza a trabajar por cuenta ajena hasta que finalice el periodo transitorio" ,esta persona puede contrar igualmente, siempre y cuando presente dicho certificado  y la documentacion de su pais.

No podra ser contratado ningun nacional Rumano o Bulgaro solo con el pasaporte , SIEMPRE  necesitara el certificadoen el que viene el numero NIE.

# 186
kar4ita, мерси!  bouquet

# 187
Мимки,миличка ...Честит Рожден Ден ! Да си все така усмихната  !

Добро утро !  Hug Hug Hug

Давид вече е по-добре и е на училище .

За следобедното спане и аз бях ЗА.Когато беше на три години Давид го освободих от следобедни занимания.Знаете,че тогава ходихме по психолози,логопеди и пр. ден през ден и той се уморяваше много.Учителката му не беше много съгласна,но аз уредих въпроса с директорката.Сега,вече на 5 години,свикна .Имаше един период в който заспиваше в 18 часа и така до 7 сутринта.
Трябва по някакъв начин да се нагодим към испанския режим на училищата,щом живеем тук и всяка да намери оптималното решение за детето си. Аз слагам Давид най-късно в 20 .00 часа да спи и дванадесетте часа си ги прави ,въпреки,че не спи на обед.
Сещам се Гого като беше на Детска градина в България.Не искаше да спи човека,и не искаше ...и за това стоеше наказан в една стая,защото може да събуди някое заспало дете и така да попречи на учителките да си пият кафето  Mr. Green

Анетт,много страшно е било при вас.От тук виждахме облаците дим и после разбрахме че има големи пожари около Нусиа.

Марица,много хубаво си го казала за жилищата ...Съвършенно си права ! Трябва човек да гледа не с 4 а с 8 очи какво става.....И аз искам къща..НЕ искам да чуя вече за апартаменти и за комунидади...толкова сме си патили...вие знаете ...

Ние вчера такава хубава разходка си направихме с Мария.Като се видяхме в 9.30 ,та чак до 14 часа.Пихме кафе на едно чудесно място,където гледахме Аликанте от високо...Ах,така хубаво си починах  Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 10:26 от gaby_s

# 188
Благодаря на всички ви момичета за хубавите пожелания. Hug Ние прекарахме добре, почерпих получих подаръци, а Ники много се радва също.
Карчита как са малките кукли? Мерси за инфото Hug
Габи по въпроса със жилищата и аз съм си къща, а не за апартамент, има доста предимства пред апартамента, не ти чукат врещят на главата да те дели една стена или таван, излезнеш си от входната врата не попадаш на коридори ансансьори и т.н. а гледаш градинката пред къщата си.
 Ох още щях да пиша но Ники много мрънка ще я изведа малко на чист въздух.

# 189
  • Murcia, Spain/Ruse
Честит рожден ден,Ада Hug   
Да си много здравичка и много Щастлива Hug

# 190
Здравейте мацки,
и аз да се вклю4ав темата за следобедният сън. Моята дъщеря не спи следобед, но мен ли4но не ме притеснява това. Дори ние с баща й решихме да не спи следобед когато запо4на у4илище, тогава тя беше по4ти 4 годишна. Казвам 4е ние решихме, защото за разлика от другите региони, при нас децата са на у4илище от 9 до 14 и после в къщи. Но когато Ния запо4на у4илище, следобед я оставяхме в детската градина, там обядваше и после я приспиваха, около 3 или 3,30, и спеше до към 17, ве4ер заспиваше след 23, понякога и по късно. Затова помолихме у4ителките да не я слагат да спи и детето запо4на да си ляга навреме, и реално спеше същите 4асове. Сега следобед си стои в къщи и ако и се спи може да си легне, но тя никога не спи. За мен не е проблем, но и детето ми никога не е било от поспаливите, още от малка спеше по малко.
А относно комунидадите, ами и аз искам къща, но 4але, защото дуплексите е същото като в блоковете, но тъй като не можем да си го позволим тук, съм доволна и от това което имаме. Истината е 4е никога не сме имали проблеми с шум или да сме лъгани за сметките, но на нас ни води сметките един от живущите в сградата и е много коректен. Дразнеше ме малко 4иста4ката, нищо не вършеше, но я сменихме, дано само новата се справи по добре.
Габи радвам се 4е Додо е ве4е добре. Много поздрави на Мария.
Моми4ета  Hug Hug за вси4ки. Аз отивам да си доработя, добре 4е е петък 4е нямам никакво желание за работа. Blush

# 191
  • Spain
Бари Честит рожден ден!
Желая ти океан от любов,
 море от здраве и
едно малко островче от грижи!
Бъди много усмихната, силна, обичана!

# 192
  • E-CLM & CH-VD
Бари, честит рожден ден и от мен! Много щастие и незабравими моменти ти желая! Hug  bouquet  bouquet

Да се включа и аз към обсъждането на спането на децата, и разходите по комунидад Laughing
За спането - всяко дете си има различна нужда от сън. Аз в предучилищна (на градина не съм ходила) не спях, но за сметка на това, когато тръгнах на училище - на 6 години - спяхме по 2-3 часа в стая в училището, където имаше легла специално за 6-годишните, и след това имахме следобедни занятия.  Thinking Общо взето не виждам смисъл да се насилва едно дете да спи, когато няма нужда, нито пък да се лишава от сън дете, което очевадно се нуждае от повече сън. Лошото е, че рядко има начин да се съчетаят двете неща.
А за разходите - в нашия блок има някои много стиснати обитатели, които дори махнаха 2-3 от крушките в коридорите, че хабяли прекалено много ток  Crazy, та съм сигурна, че злоупотреби няма да станат, защото тези хора гледат и за последния цент.
Не знам по вашите комунидадес как е, но тук чалетите на квадратура често са по-малки от големите апартаменти. Единственото предимство е миниатюрната градина отпред. И като се има предвид, че повечето са адосадос или пареадос, не може да се избегне шума от съседите. Хубав дом може да има само някой, който си купи терен и си направи план на къщата по собствени изисквания. Поне в нашата област.

Ето две интересни статии:

La Comunidad de Madrid denuncia a las eléctricas por irregu … s en las facturas

Conozca las novedades fiscales para el año 2009

# 193
здравейте момичета можете ли да ми кажете как се използва лекартсвото аперитал готас за температура

# 194
  • Murcia, Spain/Ruse
чЕСТИТ  РОЖДЕН ДЕН НА БАРИ,ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА  bouquet
Момичета и аз остарявам днес Sad Затова да почерпя неЩо малко

Общи условия

Активация на акаунт