Слагате ли сол във водата?

• 32 277
  • 350
  •   1
Отговори
# 270
Никога не съм слагала

# 271
Е, аз казах какви са ползите и че съм го изпробвала лично. За вреди чувам само от такива места, които дават за примери директно поръсени.
Както и за маста, нали им е по изгодно на компаниите да си рекламират продуктите, ако всички ползват мас, те ще трябва да залязат. Напълно нормално е да си хвалят стоката и да печелят от това.

Предполагам, че и за солта нарочно се процедира с всяване на страх, с цел презастраховане от злоупотреби , точно с това директно осоляване. Поне това за мен е единственото разумно обяснение за тази истерия.
В случая единственото, което ме дразни ( не искам никой да се съгласява с моето мнение ), че пусне някой линк за нещо което далеч не е това, за което се говори и почва се едно масово  Shocked #Crazy #2gunfire ooooh! , което е най тъпото и дори някой да иска да намери информация или дискусия по сериозна тема , трябва да изчете 100 страници и куп глупости. Това е най дразнещото в тези под форуми, много много плява. Не знам защо някой си прави труда да пуска подобни постове.  Thinking

# 272
Ами това е форум,не е страницата на световната здравна организация.Всеки може да си пише каквото иска.Така,че който иска сериозна информация да не я търси тука-това би било най-разумното.

Аз приключвам тук bowuu

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 17:12 от Ve$$elka

# 273
Ако се сложи минимално количество сол, за да се получи концентрация от 0,9 на сто натриев хлорид във водата за къпане, това няма да навреди на бебето.
Също като физиологичния разтвор, който се използва за капане в носа.

# 274
прекарах часове да чета за тая сол.Обаче си отговорих на някой въпроси.Слагали са сол за да няма обриви и гъбички,няма нищо общо с потенето което казвате вие.Солта изгаря обриви,защитава влагата на кожата,а не спомага за изхвърлянето.Проблема в сегашната сол е добавките по химичен път.Солите добити от море не са вредни,разбира се в малки количества.Има някаква Хималайска сол която горещо се препочъчва и е с лечебни свойства на какво ли не.

Така че честно да ви кажа,ако ни се изрине дупето ще правя вана със соли,преди пак да съм навлязла в 21 век с кортикостероиди .Това на майтап последното. Mr. Green

Явно има някакви ползи,които с навлизането в 21 век сме ги унищожили.Така че моя съвет е независимо дали от 15 или 21 век,който и да ви накара да направите нещо,първо да даде разумно обяснение защо.Напускам темата,защото разбрах отговора.
п.п.Но пък никой не ми каза рецепта за лютеница,та ще се върна сигурно Mr. Green

# 275
Гледайте предаването който не имал възможност има обяснение защо не се слага сол във водата.
http://btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?
изберете часът на мама от 14.01

# 276
GALQ79, лютеницата ми е любимата БГ глезотия  Wink Ще ти кажа как я правихме преди да започнем да я купуваме, пък ако не ти се играе с приготовления, ще ти кажа любимата ми марка  Mr. Green

Hug

# 277
GALQ79, лютеницата ми е любимата БГ глезотия  Wink Ще ти кажа как я правихме преди да започнем да я купуваме, пък ако не ти се играе с приготовления, ще ти кажа любимата ми марка  Mr. Green

Hug
Ами давай!ЗА маринати си преписах тук около 100,поне да си обогатя рецептите ако не друго Mr. Green

# 278
  • ГОре на черешата...
Нали се разбрахме вече, че сол, чер пипер, сминдух и тем подобни мерудии няма да слагаме Mr. Green.

# 279
  • София
.....
Както и за маста, нали им е по изгодно на компаниите да си рекламират продуктите, ако всички ползват мас, те ще трябва да залязат. Напълно нормално е да си хвалят стоката и да печелят от това.

.....
Това, което казваш е много несериозно. Дадох ти линк към тема в, която са писали химици, които не работят за козметични компании и, ако ти имаше поне капка желание да прочетеш поне първите няколко постинга щеше да го разбереш.
И понеже българинът е "всичколог" и знае всичко (независимо, че има хора, които са учили и знаят доста повече и обясняват защо е вредно), за това се използват методи от преди 100 години, които са спрягани за "добри".

# 280
Люта чушка - пиперлийка , изчетох темата за маста, и не е по различна от тази тема тук. Нищо,което да доказва вредата от нея е прочетох, само тюхкания и вайкания от разни хора, които казват, че не биха използвали мас при наличието на козметика защото сме 21 век. Прасетата били тъпкани с незнам какво си. Ами аз съм използвала от прасе на село, домашно гледано без да е тъпкано с антибиотици и преварена. Нито са му се запушили порите на детето ми,нито има алергии (което от козметиката също не е гаранция, че няма да получи). Никаква реална и логична обосновка за вредата от маста не прочетох. А от ползата и това, че помага за много неща лично съм изпитала. На кого да вярвам на очите си или на написани мнения на хора неизползвали въпросното нещо?!

Ама ако ще помогне за темата ето моите съвети:
Не слагайте сол във водата
Не мажете с преварена домашна мас
Не отваряхте чурките на момчетата и ги чакайте сами да се отворят в пубертета
Не се опитвайте да ги научите да ходят в тоалетната, така или иначе до 1 клас все ще се откажат сами да пишкат и акат в памперса

Това са съвети за модерни майки направо за 22 век.  bowuu

п.п.

Ти реши да трупнеш едно мение като покажеш че знаеш как се използват емотиконите ли?  Mr. Green

# 281
  • София
......

Ама ако ще помогне за темата ето моите съвети:
Не слагайте сол във водата
Не мажете с преварена домашна мас
Не отваряхте чурките на момчетата и ги чакайте сами да се отворят в пубертета
Не се опитвайте да ги научите да ходят в тоалетната, така или иначе до 1 клас все ще се откажат сами да пишкат и акат в памперса

Това са съвети за модерни майки направо за 22 век.  bowuu
Всичките ти съвети с изключение на последния ми допадат Laughing Mr. Green Laughing.

# 282
  • Mediterraneo
Сол не съм слагала. Понякога поръсвах само с чубрица.

# 283
Не съм слагала сол и никога не бих сложила. Naughty

# 284
Може идеята на солта във водата първоначално да е била средата, в която ще пуснете бебето да със същата концентрация на сол, каквато е на течностите в тялото - заради осмозата  Mr. Green По-логично обяснение не мога да измисля.

Общи условия

Активация на акаунт