С локум и баклава дамите на ориента очакват деня на любовта. 17-та тема

• 33 796
  • 296
  •   1
Отговори
# 255
Ама, че тема сте захванали. Турските мъже и домакинската работа са две несъвместими понятия, според моите наблюдения. Те така са научени от майките си. Свеки като дойде в къщи и прави забележка на мъжа ми, че помагал с раздигането на масата. Две жени имало в къщи, срамота било  ooooh!
И ние сме горе-долу като Джорди, само че моя любим мъж не разхвърля. Напоследък дори събира на Мелис играчките. Той е малко болен на тема чистота и подреденост, затова и понякога се препираме. На мен мама ми е казала да не робувам на тези неща и да си гледам живота. И аз слушам  Wink

Джорди, доброволно не се включва. Само със съвет и от далеч. Но аз го включвам при всяка възможност. Като поотрасна Мелис, започна да настоява да се забавляват двамата. Той мрънка редовно, а аз се правя, че не чувам. Дори ходиха в парка, само двамата преди 2 седмици. Така, че тормози го от сега, за да свиква!

sladka hapka , с трудна задача сте се захванали. Завиждам ви за смелост. По-малко трудности и повече успехи ви желая!

DilQRa` , ох така е за съжаление. После обяснявай, че нямаш сестра  Whistling

# 256
  • Истанбул
Ето ме и мен след първия работен ден! Mr. Green Малко ми дойдееее! Явно е  време да се пенсионирам вече! Rolling Eyes
Тук наистина доста е затихнало, вече и заплахите не вършат работа!  #2gunfireJoyииииииии
Снежи, доколкото за мъжката помощ: в началото се мъчеше да ме впечатли с уменията си в кухнята(а ги има!) и с това, че "ето на, аз не деля работите на женски и мъжки"! Crazy Но с течение на времето нотбука взе да му става все по-сладък, работите все по-неотложни и бързи, което си е така, аз съм свидетелка Shocked, но и понякога (честичко), просто го домързява! Само като ме няма прибира прането, оправя си леглото, прибира наоколо и пр, а иначе си глади ризите, прибира си масата, измива и чинията си, но само ако е ял сам! А иначе няма никакви претенции за ядене, даже и да не съм готвила(честичко се случва), разхожда кучето ни, пазарува, изхвърля сметта и др такива! Но нали няма деца в къщи, не е кой знае колко и работата! Rolling Eyes

# 257
  • до вятърните мелници
еее, Мистик, твоят пак е доста работен bowuu моя мъж знае само яйца със суджук как се правят  chef иначе има сто хиляди претенции за храната ooooh!

Кайги, права си за турските майки, за съжаление. моята свекърва още ходи подире им, а моя мъж, при все че цял живот е имал миялна един път не съм го видяла да си е прибрал чинийките след ядене Crossing Arms и до скоро стоеше гладен докато не му сложиш нещо пред него hahaha А за подредеността или в нашия случай разпиляността, мисля че си е до човек. Поне не мърмори ако е мръсно или разпиляно Whistling

за децата, в отглеждането помощ получавам до някъде - заедно ходим на доктор, заедно го къпем, понякога го приспива, играят си по малко, бави го, когато Тео е в настроение и не плаче Joy иначе ми го връчва с думите "май е гладен"
за възпитанието имам притеснения понеже неговия баща доколкото разбирам не е вземал кой знае какво участие и се притеснявам да не се предаде и на него newsm78

# 258
  • до вятърните мелници
ааа, Кайги, имаме еднакви линийки  Hug, сега забелязах

да са ни живи и здрави!

# 259
mistik  твоят мъж има ли брат? Embarassed LaughingАко има пращай го насам. И аз искам така да ми помагат. Пу пу евалла. Щастливка си! Жалко само, наитина, че няма кой да разхвърля във вас  Hug, но това е друга тема. Много гуши ти изпращам и бъди все така позитивна и всеотдайна. Правиш ми страхотно впечатление в темата за турския език. Невероятен човек си -личи си.
Иска ми се да те познавам на живо  Hug
Ohhh kaigi за съжаление това , което си написла се отнася не само до турските мъже и техните майки. Моята свеки се беше изказала, че той е момченце, защо да мие чиниите  #Crazy Понякога имам чувството, че имам двама сина. Аз го научих, че след като се нахрани човек, чиниите се носят поне до мивката. Мръсните чорапи не се хвърлят посредата на дневната , а се носят в коша за пране. Че като си гладен не се казва "Гладен съм" и да гледа към мен като кравичка, а се ходи до хладилника и си взимаш нещо за ядене. Интересно ми е защо преди да имаме дете той, от време на време, миеше чиниите или простираше дрехите, а сега и това не прави newsm78. Иначе само негови задължения са да чисти клетката на кучето и да го храни(горката Сара все е жадна и гладна), да изхвърля боклука (изтарикатил се е и забелязвам, че си събира торбите с боклук в битовата стаичка, която зимата не ползваме много често). Милият ми Краси изобщо не може да готви, през живота си прахосмукачка и стирка не е хващал. Дори ако го помоля да прибере някоя дреха в гардероба, я намирам в шкафа за хавлии или на най-невъзможното място. Но няма такъв отговорен мъж относно финансите. Винаги има къшета  Wink. Чистя си аз прахта от книгите и хоп парички Laughing, подреждам някой и друг шкаф - хоп пак парички Laughing Много обичам да чистяяя еййй Joy
а иначе баща ми е точно обратно на /краси. Той пазари и готви вкъщи. Дори понякога майка ми се оплаква, че ще забрави да готви Laughing.

Джорди, когато подавахме молба за ясла естествено, че ме провериха. Аз съм на трудов договор, на пълен работен ден. Шеф ми е мъжо!А някой да се оплаче от мен като работничка, да има да взема - спя с шефа  Joy А иначе поработвам по-малко (  в двата-трите часа , през които Иво благоволи да остане на ясла) Ако му харесваше и стоеше по цял ден и аз щях да работя цял ден Peace

# 260
Цитат
за децата, в отглеждането помощ получавам до някъде - заедно ходим на доктор, заедно го къпем, понякога го приспива, играят си по малко, бави го, когато Тео е в настроение и не плаче Joy иначе ми го връчва с думите "май е гладен"
за възпитанието имам притеснения понеже неговия баща доколкото разбирам не е вземал кой знае какво участие и се притеснявам да не се предаде и на него newsm78

Това все едно за моя мъж е писано  Laughing Но на мен ми се иска да е по-активен. Понякога се чудя дали не искам твърди много  newsm78 

Мъжа ми има една история с варенето на макарони, дето я разправяме като виц, вече.
Иначе напоследък вари яйца, но като го питам кога ги сложи ме гледа странно.  Laughing

tsve_te, за съжаление този модел е доста разпространен и в България. Сега разбрах защо обичаш да чистиш  Joy

mistik, аз се чудя, къде се губиш днес. А то даскалото започнало  ooooh!

# 261
  • Истанбул
Добро утро мили момичета  :  bouquetКаиги тази история с макароните ми е май позната Mr. Green[/b/дето целия пакет с макарони в студена вода.Моето мнение е човек /който се е отделил от родителите си в определена възраст=напр.студентство има известни знания и умения.Аз по повод на незнаенето и неможенето от страна на мъжа ми все си го казвам на мама свеки.А пък тя в защита на скъпоценния си син ми казва -А той си идваше уморен от у=ще да го карам работа ли да върши.Ако го накарам да направи нещо го прави ама насила.Не умее да готви=преди мн.години открих в 1 тефтер ,записано от него как се прави таратор. ooooh! Mr. GreenЗаедно с дъщеря ми са способни за мин.време да превърнат къщата в място откъдето е минал ураган.Но всички тези неща се компенсират с грижите му относно Селин=около 3 месеца издирва детска градина или у=ще,среща се с учители,помага и ако нещо не е разбрала=аз се измъквам леко=ама аз не съм се обучавала по тази система Heart EyesТака,че вече се отказах да го уча на 40 год.да мие чинии или да чисти=дървото се огъва докато е младо.Пък за тази цел си има определени хора ,които с това се препитават.Айде чао милички  bouquet

# 262
  • Истанбул
Добруутро на всички!  bouquet
Джорди, Hug не съм казала, че и моичкият си оставяше чорапите в хола (Тсвете Shocked), а сега ги оставя до коша ooooh!! Голям напредък! Crazy
Тсве_те, има ама вече е женен, но никак не прилича на брат си! Thinking Благодаря за милите отзиви, опитвам се да правя нещо според възможностите си Hug, но ти защо се отказа? Не е задължително да се явяваш на изпит, бошвер (най-хубавата турска дума Mr. Green), но се упражнявай, че ей го, лятото иде! Между другото, аз отдавна съм се заканила да ти идвам във Варна на гости Joy! Имам там приятелка, на Виница, на тепето имат много хубава къща, където й гостувам от време на време Simple Smile Та и до теб мога да отскоча! newsm78
Каиги, това е положението, за съжаление! Ти поглеждай по-често към "ученичките", да не се почувстват изоставени! Rolling Eyes
Хаксев, твоичкият си е много добър, а за дървото  Mr. Greenправа си!!! Добре, че моят е расъл почти  сам, та не се е повлиял много от майка си Mr. Green

# 263
============================================ 
Добр’утро момичета

Спомняте ли си как миналaта семицa се похвалихме ,че тук е 20 градуса : е почти ми излиза през носa сега ..От четвъртъk вечерта усещам как всuчко ме боли, шмъркам, кашлям , въздуха ми минава през гърдите като студен вятър ..ПИСНАААА МИИИИ  #Crazy ooooh!….искам лятоооо…Къси гащи И тениска…То не че сега е кой знае колко стодено, но вече ми писна от 17 на 4, на 7, на 12 градуса това ..Не знам как да обличам детето вече . В училищнaта И чанта има ОСВЕН 4 комлекта дрехи за преобличане, защото много се поти, И два вида шапки, И два елека..плюс 2 якета в колата, за да знам как да действам според промените на времето  Whistling….Ако някой е чел Jerome K. Jerome  “On the Weather “ http://essays.quotidiana.org/jerome/weather/ …И аз така … Все времето ми е виновно … hahaha

Така, след тази тирадa за времето, да преминем към темета за мъжОвете турски И техните способности в кухнята И в детската стая  Mr. Green(Само да споделя, че пак поради дъждовното, мрачно, меланхонично време, са ме налегнали екзистенциални въпроси, проблеми И дилеми, тъй че И отговорът ми ще бъдат с такава леко хаплива нотка ). Та, мойта либоФ е ЗНАЕЛ и ВЪРшЕЛ ВСИЧКОООО (от тоалетна, до прах, до всичкоооо, когато е живял сам в Англия И в NY), НО когато заживяхме заедно, моментално, мигновенно, изведнъж всичко се опита да забрави. Докато бяхме в NY той хвърляше боклука (с триста зора И напомняния),  ходехме 1 път в седмицата на food shopping И помагаше с прахосмукачката. Откакто сме тук, само си вдига чинията от масата след като се е наял…И той успява за 2 дена да направи от къщата Херушима И Нагазаки взето наедно. И аз като останилите момичета съм “БЛАГОДАРИЛА” подобаващо на свеки, за всичко, което го е “НАУЧИЛА”.  Но може да си направи маkарони, суджук с яйца, сандвичи, обича да експериментира в кухнята И да “готви” като ми казва как И какво И кога да пусна в тенджерата, а той е да е наблюдател, разбърквач, manager по готвене, така да се каже …Смях…!! ЗА това И тези дейности са сведени до пълен минимум! Има един шеф в кухнята – И това съм а3  Mr. Green (Това леко в стил "Държавата – това съм аз", като Франция в епохата на краля слънце  hahaha Joy Laughing Mr. Green); Който не иска, не се съгласява, не му харесва или има др. някаква причина, винаги е добре отишъл при мама  hahaha Mr. Green

За възпитанието – изцяло мое, но не задължение, а отговорност! Имаме различен подход И идеи за това как трябва да се отглежда едно дете. Неща от типа на Бир сей олмаз, ама босвер , при мен (за съжаление или не) не минават!! Но понякога я гледа в неделя , защото тя ВИНАГИ става в 7:30 , правят си закуска, гледат филмчета задено, четат приказки, И се боричкат , И вдигат шум за 3-ma, докато аз съм се покрила с юрган И възглавница И се опитавм да поспя до 9 hahaha Crossing Arms .

Тук искам да се съглся с Хаксев, че да , ако си излязъл от дома на 17+  И си учил извън дома, И си бил самостоятелен, имаш някави умения, все пак неволята учи. Dа вметна, за да не стане така,че мойто мъжо не може нищо  Mr. Green, може ВСИЧКО!!!!! Просто не го прави (особено откакто сме тук в Турция) !!! Защо се питах И аз дълго време ? Тук да се съгaлся И с Мистик – че ги мързи ПОНЯКОГА.  А извода до който аз достигнах е, че това е от средата (social pressure, social baskisi) ! Просто в Турция ЗА МОЕ съжаление на поведението на помагащия мъж се гледа като на послушен мъж под чехъл (kılıbık). Не искам никoй да обидя, или засегна, това е МОЕ лично мнение И констатация! (Как искам един мъж  “под чехъл’,  ако под чехъл означава да си помагаме, да не се очаква от др. да свърши всичко, само защото така е прието u така трябва; не ми трябва мъж да командоря) . Ма като гледам никoй не може да се похвали с мъж под чехъл  Whistling Mr. Green.
И в тази връзка искам да споделя за един аrticle , който прочетох точно вчера докато чаках детето от училище , с чай в ръка И с Time Out Istanbul в друга (това е списание, И го има И на English И на Тurkce; има го във доста големи градове по света NY, Paris, Singapore, etc, … общо взето това е като guide за града, къде да ядеш, какво има за децата, къде , кога какви филми, театри, опери, музеи, а бе един готин jurnal ( http://www.timeout.com/  ;  http://www.timeout.com/shop/locations/europe/turkey/istanbul/http://www.timeoutistanbul.com/  ) .  Та в тази статия, озаглавена THE SACRED SEX (Свещенния/благословенния пол) , от Атилла Пелит, се говори точно за това ; за мястото на жената в тукашното общество; тръбва да имаме предвид ,че все пак това са обобщения, че не винаги е така, че има изкючения, но те са изключения все пак, за съжаление… (Той човека, имал блог – ето И статията, http://attilapelit.blogspot.com/2008/03/sacred-sex-women-in-turkey.html , съжалявам ,че я има само на English).  Съгласна съм на 100% с всичко написано от него – за съшеcTвуването на раздлението на мъжка - женска работа, мъжка - женска сфера от социалния живот; за това как на мъжете им е отредена социалната сфера, като тяхно право И едва ли не задължeние: политиката, бизнеса, общесвтенuте изяви, близкото кафе, улицата; а за жените е отредена личната сфера – т.е. дома, децата… Пак казвам, има изключнеия, особено, за нас, живееshтите в Истанбул е лесно да отхвърлим таза теза, има работещи, независими жени, който могат да бъдат от лекари,учители, адвокати, майки отглеждащu децата си ( caMu предпочели да останат вкъщи , а не насила от типа - имаш дете, няма и не може да работиш ), професори до певици и манекенки, хора от хай-лаифа ( е много грозна дума ooooh! ) , новозабогатели, хора, за който може И това разделение да не е вярно, НО Истанбул не е Турция, И Търция не е Ucтанбул.  Щом тук b Истанбул има, а има такова разделение, ненаписано правило(мъж - на работа, жената – дОма), според, което някоu хора живеят, значи го има И в по-голяма степен в останалата част от страната. .. Статията е дълга, не ми се преразказва, но ако имате възможност я прочетете. Интересна е .   Peace

Пак стана чершаф огромен, извинявам се за което, но като хавне музата, не пита  hahaha Mr. Green Joy Ето И нещо за възстановяване Ha изразходваните калории по прочетеното:
http://2.bp.blogspot.com/_0ZDXFW_mFqw/R7mE-ZMlbfI/AAAAAAAAAHU/kx … t%C4%B1%2B012.JPG
Гуш на всички И спорен ден Hug  bouquet Peace

Ps1: Сладка хапка – тези обувки (без тигровата пола, тигрова ли беше  newsm78 Mr. Green)  ми напомнят малко Sex and the city стил . И да този филм, кой питаше, го знам по серия …ех младини:0 гЛЕДАхме го религиозно с една моя приятелка , всяка вечер когато го даваха , всички сезони, всички серии, И после повторенията по няколко пъти..Филмът гледах миналата гоидна в Кanyon,хареса ми.Аз съм Им фенka.

Ps2: Браво за др. тема, момичета, страшни сте!! Аз хвърлям по едно око от време на време...Какви добри учителки и ученички, бе...пу пу пу ...41 кере Машаллах :

Ps3: Вчера бяхме от ОAB (PТА) = родителското настоятелство на училището до Cerrah Pasa Hastnaesi – дарихме сума, с която са закупили един апарат за болни дечица…КАзвам ви, щyahх да умра след посещението на болницата ,…Толкова болни дечица, плачещи, страдащи, майки, бащи, сърцераздирателно ... дечица лежащи по уjасните пейки, висящи, ридаещи. …носеха ги на ръце,..беше ужасно …Allah şifa versin...! Дет’ се казва …Да не дава Господ ...Та тази годuна пак ще правим от училището благотворително show. И тази година събраните пари ще заминат  за закупуване на др. материали , апарати за дечицата лекуващи се в Cerrah Pasa И в Çapa ….Наистина здравето е най-ценното нещо ! Да се пазите ей, в това променливо време (започнах с времето И с него И свършвам...).

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 11:45 от bz

# 264
Ето и аз най-после да се включа...
Мъжа ми се разболя от грип и още не излекуван от едното ... се разболя от стомашно разтройство  Shocked Има някакъв микроб дето витае във въздуха  Twisted Evil .Наоколо всички го преминаха-повръщане,разтройство и стомашни болки  Sad Ати,мъжо,съседи,приятели ...аз очаквам включване  Confused,дано ме подмине... Praynig

По темата за помощта в къщи от страна на скъпия  Wink За моя мъж,къщата никога не е мръсна или разхвърляна  Simple Smile,съответно и няма нужда от подреждане и почистване  Grinning Когато сме си в България с Ати,настъпва рая в къщи...Предупреждава ме да не му готвя нищо-за да не се налага да си топли храна,съответно да има мръсни чинии и пр. А нали и  на  ресторантите трябва да им върви бизнеса  Simple Smile .Не ми се мисли какъв вид има дома ми докато ме няма,нооо...вечерта преди да си дойдем започва голямото чистене  Mr. Green,така че като си дойда всичко да е ОК..Само веднъж беше прал с пералнята,защото ни нямаше около месец и му бяха свършили чистите дрехи  Grinning

За възпитанието  на детето newsm78 и при нас има малко различия в подхода..В някои отношетия е прекалено вманиячен и трепери над детето....Но когато става въпрос за занимания и игра с малкия...чесно казано не съм виждала родител,който така да си играе и забавлява с детето си...Измислят се всевъзможни игри,от възглавници и миндери се правят къщи,в средата на салона се пълни басейн с вода  Shocked ,тичат,скачат и буквално дивеят,с две думи колкото по-шантово,толкова по-забавно е за Ати.... Понякога се карам ,сърдя се не може ли по-нормални игри да измислят,но кой ли ме слуша...Мъжът ми пък все ме мъмри,че съм строга и все съм правела забележки на Атилла...аз пък му възразявам ,че е прекалено либерален и му позволява всичко  Thinking Но полека-лека влязохме във верния път...

# 265
БЗ, мерси за линковете  - интересно четиво изглежда. Довечера ще ги разгледам на спокойствие, че сега трябва да работя.
В този ред на мисли - ако има някой изкушен от vintage дрехи и аксесоари - вижте тук: http://www.pukkaliving.com/article/february-deals/

Аз пък днес си подарих една страхотна книга:

Тук има повече за нея: http://culture.actualno.com/news_209422.html

Чак ми иде да се метна на колата и да тръгна. Цвете, да те взема ли пътем  Laughing

Айде, до скоро от мен. Бенмари - кажи на мъжа ти да оздравява, че това са несериозни работи!

(за възпитанието - не си го делим, възпитамаве двамата наред. Тия деца да не са само мой, я!)

# 266
  • до вятърните мелници
говорете, пишете, а така Hug! много ми е интересен въпроса за възпитанието!!! и ние от сега имаме различия - аз например искам да къпем Тео през вечер, а баща му не се натиска много-много (май го мързи Twisted Evil), аз не искам да го давам в ръцете на "всеки срещнат" (почти буквално), а той няма нищо против... струва ми се че голяма борба с разглезването ще трябва да водя, понеже родата голяма и всички се размазват като го видят Тео #2gunfire

БЗ, права си за самостоятелния живот, а аз моя мъж го взех направо от майчината стряха, дет се казва Crazy. живял е известно време на квартира, но с приятели и за кратко и после пак се върнал "при мама".
Хубав линк, ще прочета и другите материали, защото човека изглежда много забавен, как само си прави майтап със себе си!  JoyХаресвам такива хора. А иначе и аз съм на 100% съгласна със заключенията във въпросната статия, даже сама бях стигнала до подобни изводи. интересно ми е ако трябва да се напише нещо по същата тематика, но за българските мъже и жени, какви ще бъдат разликите?
П.С.винаги съм се чудила по въпроса за тампоните.  newsm78 аз си нося моите от варна Blush

Бенмари, значи и у вас има "добро ченге, лошо ченге" роли... моите родители бяха така, само че татко беше по-строгия, а мама ни беше приятелка на нас със сестра ми. аз си мислех че мога да съм строга и стриктна, но откак си имам вземане даване с тийновете в университета и сякаш се разколебах...

Хапчице, какво по-точно имаш предвид с "не си го делим възпитанието"? винаги ли сте на едно и също мнение? кой кога се включва?

# 267
Джорди, според мен възпитанието на децата не е дейност, която се ограничава с конкретни действия. Децата се възпитават и с примера, който им даваме, и с приучаване към определени навици, и с привикването към определени изисквания ... Та в тоя ред на мисли, не мога да кажа, че възпитанието е само моя грижа. Синът ми, например, греда как се държи баща му с мен и това (надявам се) ще го възпита по определен начин и ще формира занапред отношението му към момичетата. Сега наблюдавам Мери - без да се налага непрекъснато да й го посочвам, а само като ни чува, тя започна да говори по друг начин - да кавма "моля", "благодаря" и т.н.

# 268
Здрасти пак Mr. Green
Ей , живна форума , а  Hug Kато има теми за разискване, И нямаме спирка, afferin size  Mr. Green

Джорди – И на мен много ми хареса този човек; чела съм И др. статии от него в Time out . Права си , наистина има това така важно качеcTво – самоиронияTa.  По ? ако в БГ се направи подобна запитвания, според мен резулатът ще е подобен, заshtоto И в БГ го има този чисто балкански манталитет (това го казвам без каквито И да е нагативни чувства, или чувство за срам и подценяване на нашите качеcTва и ценности kaTo Балканци ). Трябва да примем факта,че това си е наш , стар, с кусурите си , но наш си манталитет…Е с малкииииии модерни3aции  Mr. Green, може малко да го изменим , но все пак това сме ние И Бг И Турци, И албанци, И макденоци … А бе Балканци, и в това няма нищо лошо.  И въпреки всичко, мъжът може да е главaта, но всички знаем, кой е шиятa  Mr. Green Laughing .  Ей, за това евала на туркините, не знам как го правят  newsm78, как сучат, въртат, но си постигат каквото си искат co кротце, co благо..Аз си признавам без бой- не мога така; И езика не си държа зад зъбите, бе лоша, лоша булка  hahaha Mr. Green Laughing.

Съгласна съм със Сладка, че децата учат от примерите ни . На английски имат една много хубава поговрка – Тalк the talk, walk the walk – точно не само да говориш не хвърляй боклука, И после хоп цигарата на земята в парка.  (Като казах парк, много голям кеф ми беше да наблюдавам масово татковци САМИ без мамите СЪС децата в парковете И в NY И в Germany/Switzerland. За съжаление И тук И в БГ това е малко рядко явление. Дано и ние прихванем това от американците, а не само лошите неща като МcDonald's и 10000000 реклами точно на най-важнuтe частu на 1001 нощ , примерно  Mr. Green )   Сега обратно, за това как се учат децата от нашия пример. Все пак , не бива да забравяме, че колкото И да e модерно едно семейство tyk , И ако ще на 10000…… км да живеят едни от др. щом възрастните дойдат или им се отиде на гости, се слуshа тяхната дума(под по-възрастни тук се има впредвид не само бабатa и дyaдото от двете страни, но и стринки, лели, чичовци etc.) - къде от обич, къде от страх(опочитание), къде от уважение, къде по навик, къде по традиция, заради техния хатър ( с това също не мога И не искам да свикна). И според мен, когато има такова различие като модел на поведение(като долупосочените примери) , единия трябва да хване по-яко юздите.  ; не може бабата(но може да бъде и всеки от гореспоменаTите възрастни хора) да дойде И да целуне бебето на 2 дена в устата  Shocked- Bir sey olmaz; не може деTето да реве , И за да млъкне да м у се даде всичко из къщи И пак Bir sey olmaz, И ако счупи порцелана, тогава kakBo …poznahte - пак Bir sey olmaz; или да му се дава сладко, захар, шоколад, чипс И всички др. гадости И пак да викаме Bir sey olmaz. (Това всичкоTo НЕ МОЖЕ e според мен де  Mr. Green, според др. може да е напълно в реда на нещата  Peace) . Разбира се има и изключения , но поне аз това съм виждала и гледам масово - възрастните хора имат тежката дума (говоря за типично турско семейство, не с булки чужденки Simple Smile ). Но то си зависи и от възрастните хора, де (къде и как е израсHал, какво и къде е видял) (*за да не излезе ,че възрастните хора са ни криви, да поясня, имам предвид, че този модел на поведение - 1)да не се прави забележка на възрастните ,че се бъркат във възпитанието на детето; 2)bir sey olmaz се предава от от майка/баща на син, от сина на сина и т.н.;  . Tова ми е идеята; в крайна cMeTka Bсеки прави това , което е видял в своете семейство)

За моя мъж примерно – той е супер лежерен във всяко отношнеие с детето, за него всичко може да е игра - спане, ядене, лягане;  тя не иска да легне в 7:45 – голяма работа, не иска да стане в 7:00 за school – голяма работа, не е от голямо значение дали детето ще закъснее за даскалото с 10-15 мин, а а аз съм на принцупа ,че ако е на време, значи вече е закъсняла, трябва да е там поне 5 мин. преди започването на часа. А тя е само на 5 ½.  И аз се опитвам от сега да прокарам този модел на поведение, че това е нейната РАБОТА И тя трябва да е там. Точка.  Така че в този случай няма как да оставя възпитанието в негови ръце, защото аз проектирам в главта си нейното бъдеще . Mоже И много да очаквам от нея. Ако не съм била права, ще трябва да си сърбам попарата като порасне… Whistling Дано не му навредим на детето, горкото то - с двама шантави родители като нас hahaha Mr. Green Joy .

Та така с темата за възпитанието, ох..уморих се, Be  ooooh!

ЦЕЛУВКИ И ГУШИ ГУШИ НА ВСИЧКИ БЕБОРИ И БЕБОРАНКИ (И на големите какички И батковци разбира се  )  

Пс: Сладка – заинтригува ме тази книга  И др. страница И тя е полезна
Ps2: ? – някой да знае, чувал, бил в Мохини http://www.mohini.com.tr/  ; отзиви?
ps: Adash - ако и ти прихванеsh, сещаш се  кое  Mr. Green, направи си чай от сушени дренки, и/или пий по една лъжица оцет на няколко часа...И много голямо ге4миш олсун!!! Hug

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 18:36 от bz

# 269
Bz обичам дългите ти писанияя  Hug. Права си за всичко. Ние с бащата на Иво сме единодушни поне във възпитанието. Дори в яслата ни укоряват, че детето прекалено бързо пораснало и вече има разсъждения и изшползва изрази като 5 годишен. Аз никога не съм му говорила на "бебешки" и съм благодарна на мъжо, че ме подкрепи и правеше забелжки на всички, които започваха да се превземат и откачат при вида на малкото вързопче и не говориха, а издаваха нечленоразделни звуци като анимационни герои  Laughing
Дете се възпитава от момента на разждане. И ако веднъж само му позволиш нещо, което му е забранено по принцип всичките усилия (и на родителите , и на бебето/детето са били напразни). Много ми стана мило - от една седмица Краси провежда масирана атака на Иво. Милият ми бебок все е гладен и като сложа масата се нахвърля лакомо, а баща му сега се опитва да го научи да чака да седнем всички заедно и така да започнем да се храним. Някой ден може и с молитва да ме изненадат преди вечеря  Wink

Общи условия

Активация на акаунт