Майчинството - счетоводно - 15

• 75 572
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 570
Да благодаря Ви.Ще пиша ,но трябваше да се ориентирам какво да им пиша.Вече ми е по-ясно с ваша помощ  Wink

# 571
  • В полите на Пирин планина
Да благодаря Ви.Ще пиша ,но трябваше да се ориентирам какво да им пиша.Вече ми е по-ясно с ваша помощ  Wink

Надявам се да се намери добро решение за теб. Пиши като имаш резултат  Hug

# 572
Цитат на: Lady Incandescent
За месеците в неплатен отпуск в базата се залага МРЗ, а за периодите в болничен не самото обезшетение, а доходът, от който то е изчислено / т.е. на практика това ти е осиг. доход за този период /.
Тъй като през месеците в неплатен отпуск съм била осигурявана на МРЗ, да разбирам, че това няма да се отрази негативно при изчисленията на болничните и майчинството? Т.е. базата е такава, каквато би била ако се водех на работа?
И още нещо. През тези 12 мес. съм работила известно време и на граждански договор и съответно са ми плащани осигуровки. Доходите по гражданския договор, ще се взимат ли пред вид при изчисляването на майчинството? По тях плащането не е за определен период, а за отработени часове, като има съответна сума за час работа. Ако се взимат пред вид тези доходи, как мога да изчисля с каква сума ще ми се увеличи (дано е така) обезщетението за майчинство? Благодаря.

# 573
Цитат на: Lady Incandescent
За месеците в неплатен отпуск в базата се залага МРЗ, а за периодите в болничен не самото обезшетение, а доходът, от който то е изчислено / т.е. на практика това ти е осиг. доход за този период /.
Тъй като през месеците в неплатен отпуск съм била осигурявана на МРЗ, да разбирам, че това няма да се отрази негативно при изчисленията на болничните и майчинството? Т.е. базата е такава, каквато би била ако се водех на работа?
И още нещо. През тези 12 мес. съм работила известно време и на граждански договор и съответно са ми плащани осигуровки. Доходите по гражданския договор, ще се взимат ли пред вид при изчисляването на майчинството? По тях плащането не е за определен период, а за отработени часове, като има съответна сума за час работа. Ако се взимат пред вид тези доходи, как мога да изчисля с каква сума ще ми се увеличи (дано е така) обезщетението за майчинство? Благодаря.

За жалост гражданските договори не влизат в базата за обезщетението, защото при тях няма вноска за фонд Общо заболяване и майчинство.
Иначе по време на неплатен се внася само здравна вноска и на практика нямаш осиг. доход, но до 30 календарни дни в годината се зачита за осиг. стаж.

# 574
Добре, значи 1 месец ок, но аз съм била неплатен отпуск месец и половина. Какво става с този другия половин месец? И след като по време на неплатения отпуск се е внасяла само здравната вноска, как така за база ще вземат МРЗ, при положение че не е внасяно ОЗМ? Съжалявам за многото въпроси, но нещо не ми се изяснява картината. Имам само усещането, че съм доста прекарана от работодателя си Confused

# 575
Здравейте!
Изчетох всичката информация от първа страница, обаче съм достатъчно задръстена да не я разбера.  Embarassed
Представям си колко пъти вече сте отговаряли на въпроси като моя. Извинявам се! Не мога да изчисля колко трябва да ми превеждат от НОИ, а ми се струва че са малко  Rolling Eyes
Родих на 30 април 2008г. от 10/2007 съм осигурявана на 600лв. Месеците преди това на 250лв. Ще съм ви много благодарна ако ми изчислите (дори приблизително) колко трябва да ми е дневното обезщетение.  Praynig

# 576
  • Пловдив
Здравейте!
Изчетох всичката информация от първа страница, обаче съм достатъчно задръстена да не я разбера.  Embarassed
Представям си колко пъти вече сте отговаряли на въпроси като моя. Извинявам се! Не мога да изчисля колко трябва да ми превеждат от НОИ, а ми се струва че са малко  Rolling Eyes
Родих на 30 април 2008г. от 10/2007 съм осигурявана на 600лв. Месеците преди това на 250лв. Ще съм ви много благодарна ако ми изчислите (дори приблизително) колко трябва да ми е дневното обезщетение.  Praynig

Не е важно кога си родила,а кога ти е почнал 45 дневния болничен?

# 577
Добре, значи 1 месец ок, но аз съм била неплатен отпуск месец и половина. Какво става с този другия половин месец? И след като по време на неплатения отпуск се е внасяла само здравната вноска, как така за база ще вземат МРЗ, при положение че не е внасяно ОЗМ? Съжалявам за многото въпроси, но нещо не ми се изяснява картината. Имам само усещането, че съм доста прекарана от работодателя си Confused

Така се изчисляват обезщетенията - за периоди без осигуряване за база се взема МРЗ  Peace А този половин месец няма да ти се зачита за осигурителен стаж, от което губиш. Интересно ми е как са те "водили" в неплатен, без да си подала молба за това или съответно да са ти връчили заповед  newsm78

# 578
Lady Incandescent, уви така стоят нещата във фирмата, в която работя. Никакви молби не съм попълвала, никъде не съм се подписвала. Дори скоро научих, че съм била в неплатен отпуск. Такъв е работодателя. От време на време решава да си спести някой лев и пуска служителите си в отпуск. Конкретната причина да пусне и мен в такъв, е че през този период съм работила на прословутия граждански договор и фирмата ми е платила осигуровки, та безсмислено за него било да се внасят 2 пъти на едно и също лице за даден период Close Има и още безумици, но това е друга тема.
Интересувам се от тези неща, защото от ноември започнах да се осигурявам на по-висока заплата(естествено горницата в осигуровките са изцяло за моя сметка), но след тези "подробности", които научих започвам да се чудя има ли някакъв смисъл?
Благодаря ти за отделеното време  bouquet

# 579
Искам най-официално да благодаря на Стики, Дейзи Г, Lady Incandescent  и на всички останали, които се включиха по въпросите ми за майчинството!Утре най-накрая НОИ ще ми преведат парите от първия болничен, данните са обработени в сайта, и искам да ви кажа че сумата както я бяхме сметнали е почти същата(разбира се, в полза на мен)!Благодаря още веднъж!!!  bouquet

# 580
Здравейте!

Не е важно кога си родила,а кога ти е почнал 45 дневния болничен?

19/03/2008

# 581
  • Пловдив

аз изчислявам 18.68 лв на ден.Каква сума са изчислили от НОИ?

# 582

Егати, много малко  Sad
Дават по 20,27 лв.
И на месец се връзват по около 400
А аз си мислех, че ще получавам към 500  doh

# 583
  • Пловдив

Егати, много малко  Sad
Дават по 20,27 лв.
И на месец се връзват по около 400
А аз си мислех, че ще получавам към 500  doh

Еее даже много са се отпуснали при теб  Crazy

Заблуждаваш се,че ще получаваш по 500 лв,защото сигурно си мислиш,че е 90 процента от брутното,а то не е.

Освен това в базата ти влиза и един месец на 250 лв,което допълнително намалява обезщетението

# 584
Искам да питам и аз-в отпуск съм за отглеждане на дете до 2 год.,който ми изтича на 17,07,2009, а септември очаквам да родя второ дете.Искам да знам има ли смисъл да се връщам на работа сега т.като са им увеличили заплатите на 370лв.за да взимам по голямо обезщетение при второто дете.И правилно ли съм разбрала,че щом съм в такъв отпуск за изчисление се взима МРЗ за страната-например работя сега 7месеца+5месеца се взима МЗ.
Стики по мои изчисления на 16.08.09 трябва да излизам в болничен.

Общи условия

Активация на акаунт