Майчинството - счетоводно - 15

• 75 618
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 660
Момичета,ето че пак опирам до вашите услуги Embarassed
Задахох въпросите си по тел,обаче ,толкова са любезни че не успях да попитам Blush
Ще подавам Молба до работодателя за ползване на отпуск за отглеждане на дете до 2г-има ли образец или не,ако е свободен текс кой член трябва да цитирам Rolling Eyes
Съжалявам че ви занимавам,но пращам документите си до София,а моята счетоводителка изобщо не е в час ooooh!

# 661
Болничните за Януари 2009 г. кога ги превеждат? Февруари дали ще ги получа?

# 662
  • Пловдив
Задахох въпросите си по тел,обаче ,толкова са любезни че не успях да попитам Blush
Ще подавам Молба до работодателя за ползване на отпуск за отглеждане на дете до 2г-има ли образец или не,ако е свободен текс кой член трябва да цитирам Rolling Eyes
Съжалявам че ви занимавам,но пращам документите си до София,а моята счетоводителка изобщо не е в час ooooh!

Попълва се молба декларация по образец и молба към работодателя свободен текст.Дай маил да ти ги пусна молбата къв работодателя.

От тук http://www.account-bg.info/e107/e107_plugins/links_page/links.php?cat.6 теглиш приложение 3-молбата декларация по образец

Към тези две неща прибавяш и копие от акта за раждане на детето.

# 663
  • Пловдив
Болничните за Януари 2009 г. кога ги превеждат? Февруари дали ще ги получа?

Трябва да ги получите края на февруари

# 664
моля ви момичетата, които са по в час да дадат мнение по въпроса ми Hug
Здравейте момичета!Докато ви прочета днес- много сте изписали 
Имам едно питане-незнам към кого да се обърна но никой няма никаква информация относно моя проблем с майчинството , а все си мисля,че не съм само аз!!Значи работя на трудов договор от 6 месеца-т.е . другата седмица излизам официално в 45 дневен болничен преди раждане!Тъй като нямам 1 г стаж работен(студентка съм) означава ли че ще взимам 100лв.май майчинство!А още само 2 месеца се водя студентка защото се дипломирам!Въпросът ми е, освен болничният от лекаря-друго трябва ли да нося при счетоводителката-бележка от университет или незнам  или да ходя в социалното направо  #Crazy счетоводителката ли  ще се заем е или как стоят нещата!Доста дълго стана и объркано но се надявам все някоя от вас да ми отговори или поне да е наясно защото аз съм толкова объркана, че незнам от къде да почна!Предварително ви благодаря! МИСЛЯ ЧЕ baby moni беше писала по въпроса,но ставаше дума за социалното майчинство,а аз като съм на трудов договор но нямам 1г. стаж(но взимам повече он 350 лв.)Също така не съм омъжена-т.е . някакви други документи?-- към кого да се обърна #Crazy- многосе обърках, моля за помощ!А счетоводителката вдига рамене  и казва незнам оправяй се #2gunfire

съжалявам за дългия пост!  bouquet
отивам да ви чета, че доста сте изписали днес!

никой ли не може да каже???
благодаря предварително

# 665

Попълва се молба декларация по образец и молба към работодателя свободен текст.Дай маил да ти ги пусна молбата къв работодателя.

От тук http://www.account-bg.info/e107/e107_plugins/links_page/links.php?cat.6 теглиш приложение 3-молбата декларация по образец

Към тези две неща прибавяш и копие от акта за раждане на детето.

Оо много ти благодара за бързия отговор,и за отзивчивоста! Hug

имейла ми е-yildizn@yahoo.com
Благодаря ти още веднъж!  bouquet

# 666
  • В полите на Пирин планина
Имам едно питане-незнам към кого да се обърна но никой няма никаква информация относно моя проблем с майчинството , а все си мисля,че не съм само аз!!Значи работя на трудов договор от 6 месеца-т.е . другата седмица излизам официално в 45 дневен болничен преди раждане!Тъй като нямам 1 г стаж работен(студентка съм) означава ли че ще взимам 100лв.май майчинство!А още само 2 месеца се водя студентка защото се дипломирам!Въпросът ми е, освен болничният от лекаря-друго трябва ли да нося при счетоводителката-бележка от университет или незнам  или да ходя в социалното направо  #Crazy счетоводителката ли  ще се заем е или как стоят нещата!Доста дълго стана и объркано но се надявам все някоя от вас да ми отговори или поне да е наясно защото аз съм толкова объркана, че незнам от къде да почна!Предварително ви благодаря! МИСЛЯ ЧЕ baby moni беше писала по въпроса,но ставаше дума за социалното майчинство,а аз като съм на трудов договор но нямам 1г. стаж(но взимам повече он 350 лв.)Също така не съм омъжена-т.е . някакви други документи?-- към кого да се обърна #Crazy- многосе обърках, моля за помощ!А счетоводителката вдига рамене  и казва незнам оправяй се #2gunfire

благодаря предварително

Съжалявам, но не мога да се изкажа по въпроса, защото се притеснявам да не те подведа - в указанията на НОИ няма тълкуван твоят случай Peace
Можеш да изпратиш имейл до НОИ, за да имаш яснота. Много ще сме ти благодарни, ако споделиш и с нас подробности.

# 667

благодаря предварително

Съжалявам, но не мога да се изкажа по въпроса, защото се притеснявам да не те подведа - в указанията на НОИ няма тълкуван твоят случай Peace
Можеш да изпратиш имейл до НОИ, за да имаш яснота. Много ще сме ти благодарни, ако споделиш и с нас подробности.

след като разбера ситуацията щи пиша.благодаря

# 668
Здравейте! Имам въпрос, който може и да сте разисквали и моля да ме извините ако е така.
Става въпрос за ползването на отпуска за бременност и раждане след навършване на 6 месеца от новороденото от бащата. Въпросът ми е на каква база ще се изчислява обезщетението - 90% от осигурителния доход за 12-те месеца преди раждането или 12-те месеца преди използването на отпуска? И въобще дали ще се преизчислява нещо или направо на бащата ще се прехвърли обезщетението, което майката е взимала?
Тези въпроси бяха зададени и на инспектори от НОИ Ямбол, но те не можаха да отговорят  Crossing Arms.
Благодаря предварително!
Пропуснах още един въпрос. Ако в тези 12 месеца има прекъсване например 3 месеца, каква сума са взима при изчисляване - мин. работна заплата ли?

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 16:46 от Ellle

# 669
  • София
С извинения за дъъъъългия цитат  Embarassed

Справки може да си правите в сайта на НОИ по ПИК - персонален идентификационен код. Ако нямате ПИК, в НОИ по адресната ви регистрация ще може да получите - лично.

Това значи по постоянен адрес, нали  newsm78

Този на личната карта.
Не знам какво е постоянен адрес.
Момичета, извинявайте, че се намесвам, но... ми се ще да обърна внимание на зелено човече, че тук има нередност. Моят постоянен адрес ( по лична карта) е в Кюстендил, живея в Бургас, тук ми е адресната регистрация. В Бургас отидох в НОИ и си изкарах ПИК, не е нужно да ходиш  на друго място от това в което живееш, та дори и само с адресна регистрация, максимално са ни улеснили.
П. П. Аз съм от мамичките, които ползват лекциите на 9месеца, за което лично ти благодаря   bouquet

Постоянен адрес = Този, който е на личната карта
На този адрес си кореспондираме с държавата и с институциите.

Временен адрес = Настоящ адрес = Адрес, на който живеем в момента.
Ако е различен от този, който е на личната карта, се регистрираме в Общината и от там ни дават една жълта бланка в уверение на това, че сме се регистрирали законно.

ben78, т.е. може по временен адрес (жълтата бланка от общината) да подам молба за ПИК, така ли?

П.С. За лекциите: дай e-mail на ЛС, за да ти изпращам обновения файл, тъй като той постоянно се допълва  Peace

# 670
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! Имам въпрос, който може и да сте разисквали и моля да ме извините ако е така.
Става въпрос за ползването на отпуска за бременност и раждане след навършване на 6 месеца от новороденото от бащата. Въпросът ми е на каква база ще се изчислява обезщетението - 90% от осигурителния доход за 12-те месеца преди раждането или 12-те месеца преди използването на отпуска? И въобще дали ще се преизчислява нещо или направо на бащата ще се прехвърли обезщетението, което майката е взимала?
Тези въпроси бяха зададени и на инспектори от НОИ Ямбол, но те не можаха да отговорят  Crossing Arms.
Благодаря предварително!
Пропуснах още един въпрос. Ако в тези 12 месеца има прекъсване например 3 месеца, каква сума са взима при изчисляване - мин. работна заплата ли?

Ами още не е ясно. Знае се само, че бащата трябва да има поне 12 месеца осиг. стаж.
Ако има прекъсване в осигуряването / няма осиг. доход за периода / се взема МРЗ.

# 671
Здравейте!
В момента съм в отпуск по майчинство ( разликата от 135 до 410 дни).Принципно 410 дни изтичат на 01.10.2009.работодателят ми е подал декларацията,но от НОИ му казали,че тъй като съм в заварено положение за разликата от 315 до 410 дни трябва да се подаде нова декларация - по чл.53.Доколкото знам това е декларация за отглеждане на дете до 2 год.Та въпросът ми е :Вярно ли е това или не?

# 672
Аз работя в една фирма, от която получавам майчинството си .
Искам да започна работа в друга фирма и да прехвръля майчинството на майка ми .
Какво трябва да направя ?!
и как ?!

# 673
  • Пловдив
Аз работя в една фирма, от която получавам майчинството си .
Искам да започна работа в друга фирма и да прехвръля майчинството на майка ми .
Какво трябва да направя ?!
и как ?!

Това е темата за прехвърляне на майчинство.Всичко е описано подробно http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365416.0

Можеш да започнеш работа в друга фирма,като от първата ти фирма ще продължаваш да получаваш майчинството си на 100 процента-240 лв,а не 50 процента-120 лв.Казвам го,ако това ти е идеята за прехвърляне на майчинството.

# 674
Elfita  , благодаря ти , но аз не искам да участвам по тази програма , а само да прехвръля майчинството до навършване 2 год на детето ми .

Общи условия

Активация на акаунт