Майчинство за безработни

• 148 534
  • 768
  •   1
Отговори
# 375
tan78, медицинско удостоверение от наблюдаващия гинеколог за термина на раждане на теб не ти е необходим. То се изисква от неосигурените майки. В твоя случай, на осигурена майка- копие от болничен, който работодателя/счетоводителката ти/ го заверява в НОИ и след това ти прави копие, за да ти послужи в соц. подпомагане за помощта при бременност. Удостоверението за осигурителния стаж се попълва, подписва и подпечатва от работодателя и не е необходимо да се заверява от НОИ. Необходимо ще е и бележка от работодателя ти и за брутните ти доходи от деня, в който си назначена на работа до месеца предхождащ 45- те дни преди раждане- при теб- до 31.03.2011 г. вкл. Ако имате сключен гр. брак с бащата на бъдещото ви детенце и за него е необходима бележка за доходите за предходната 1 година, т.е от 01.04.2010г. до 31.03.2011г. Молбата ще трябва да я подадеш през м.април.2011г., за да получиш помощта през май.

......... три служителки вкупум започнаха да ми обясняват че нямам право на нищо  тъй като не съм се подписвала като безработна и  съм ЗП, та се наложи да извикат чак началника си, който пък ми обясни че ми трябват само два документа (а те са двойно повече) и т.н., жалко че освен всички други разправии, човек трябва да се сблъсква и с некомпетентността на тези държавни служители Cry

Брей, че много си ги затруднила колегите, че и чак началника да се намеси, при твоя лесен случай.

tan78
, никак не е сложен казуса ти. Подготви си документите, които ти написах и си подай молбата. Успех! Peace

# 376
Мерси за разясненията и пожеланиятаPlatina 33, но усещам че ще се берат ядове с тези от социалните  Laughing. Само да уточня за тези които са в моето положение:
 Удостоверението се попълва и издава, както следва:
1. От осигурителите - за наетите от тях лица, осигурени за общо заболяване и майчинство; от едноличните търговци, които имат банкова сметка, и наети на работа лица - за тях и за наетите от тях лица; от търговските дружества - за собствениците и съдружниците в тях;
2. От ТП на НОИ - за лицата, на които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършват от ТП на НОИ (за лицата, регистрирани като упражняващи свободна професия и/или занаятчийска дейност, за земеделските производители и тютюнопроизводителите и за едноличните търговци, които нямат банкова сметка, и за наети на работа лица);
[/u]

# 377
Проблемите започнаха още от НОИ  Sad занесох болничния лист (който е от 01.04) окомплектован надлежно от счетоводителката ми, но там ми казаха че трябва да  го подам от първо до десето число на следващия месец и те по служебен път ще го пратят заверено копие в социалните, те пък продължават да твърдят че аз трябва да си занеса документите и държат болничния да е оригинал а не копие  Shocked Shocked. Кой е крив и кой е прав, вече и аз не мога да разбера  newsm78 newsm78

# 378
Здравейте момичета. Имам голям проблем и се надявам да ми помогнете че съм се отчаяла  Cry Имам трудов стаж поне 5  години в една фирма но тя е съвкупност от малки фирмички и милите ми работодатели не ме оставят почти никога на безсрочен договр  Cry Постоянно се преподписват договори и все "в полза на работодателя", че да си правят каквото си искат. Бях на временен договор и в момента в който разбраха че съм бременна естествено ме уволниха. Сега искам да ви попитам ако се самоосигурявам на 1000 лв дали ще имам право на майчинство и колко ще ми струва удоволствието? Благодаря Ви предварително!!!

# 379
  • Пловдив
Здравейте момичета. Имам голям проблем и се надявам да ми помогнете че съм се отчаяла  Cry Имам трудов стаж поне 5  години в една фирма но тя е съвкупност от малки фирмички и милите ми работодатели не ме оставят почти никога на безсрочен договр  Cry Постоянно се преподписват договори и все "в полза на работодателя", че да си правят каквото си искат. Бях на временен договор и в момента в който разбраха че съм бременна естествено ме уволниха. Сега искам да ви попитам ако се самоосигурявам на 1000 лв дали ще имам право на майчинство и колко ще ми струва удоволствието? Благодаря Ви предварително!!!

сумата,на която си се осигурявала няма значение
за да изпълниш условията за получаване на обезщетение,трябва да започнеш работа-може и фиктивно
може и да е малко преди 45 дневния ти.месеците без работа ще ти ги смятат на 240лв
може да е сега и да излезеш в болничен,за да си запазиш доброто влияние на осигурвоките от 1000 лв
докато си в болничен ще плащаш на фирмата 20.16 лв
ако ще се водиш на работа,а не в болничен месечната сума зависи от това на колко пари те назначата-трябва да говориш със счетоводителя на фирмата

от кога си без работа
от кога си на 1000 лв осигурена
кога ти започва 45 дневния болничен преди термин

# 380

сумата,на която си се осигурявала няма значение
за да изпълниш условията за получаване на обезщетение,трябва да започнеш работа-може и фиктивно
може и да е малко преди 45 дневния ти.месеците без работа ще ти ги смятат на 240лв
може да е сега и да излезеш в болничен,за да си запазиш доброто влияние на осигурвоките от 1000 лв
докато си в болничен ще плащаш на фирмата 20.16 лв
ако ще се водиш на работа,а не в болничен месечната сума зависи от това на колко пари те назначата-трябва да говориш със счетоводителя на фирмата

от кога си без работа
от кога си на 1000 лв осигурена
кога ти започва 45 дневния болничен преди термин
Много благодаря за бързия отговор. Освободена съм от 04,04,11 от около 2 години съм на 1000 лв осигуровки през които имам и 2 месеца на 850лв. 45 дневния болнични трябва да бъде от 11 септември ако правилно го смятам. По принцип мислех да помоля шефчето на фирмата в която ще се осигурявам да си му давам пари да ме осигурява на хиляда лв пък да си взимам болнични, но не знам дали ще стане и дали на него ще му пречи това, защото не знам тези болнични от кого се изплащат.

# 381
  • Пловдив
болничните ги плаща НОИ.

за да запазиш да ти смятат обезщетението на 1000 лв трябва да почнеш работа през април и през април да излезеш в болничен.и така докрая.това е най-евтиният и изгоден вариант за теб.месечно ще плащаш 20.16 лв.като няма значение на колко ще те назначат.все едно е дали ще е на 240 лв  или на 2000 лв

# 382
много благодаря. Страшно ми помогна  newsm51

# 383
  • Пловдив
като няма значение на какво ще те назначат сега,защото ще излизаш в болничен
ако не излизаш в болничен и се водиш,че работиш ефективно,е от значение на какво сума те осигуряват

# 384
ако не излизаш в болничен и се водиш,че работиш ефективно,е от значение на какво сума те осигуряват
ако ме осигуряват на минималната например после майчинството как ще ми го смятат,  newsm78 че то за това е голямата борба да взимам някво свестно майчинство да можем да се гледаме живи и здрави  Praynig а и какви пари ще получавам от болнични ако ме осигуряват на минималната

# 385
  • Пловдив
ако ме осигуряват на минималната например после майчинството как ще ми го смятат,  newsm78 че то за това е голямата борба да взимам някво свестно майчинство да можем да се гледаме живи и здрави  Praynig а и какви пари ще получавам от болнични ако ме осигуряват на минималната

както разбираш от предните ми постове е много важно кога и дали ще излезеш в болничен.не уточнваш това и не мога да дам отговор
базата за обикновения болничен е 12 м назад
за обезщетениета за бр и раждане 18 м назад

за да си запазиш майчинството на база 1000 лв трябва да почнеш работа /без значение на какви осигуровки/ и през април да излезеш в болничен докрая.това вече също го писах

# 386
аз в момента имам болнични от 04,04,11 до 07,05,11 който ми го взеха бившите работодатели. сега имам ли право човека да ме назначи на работа и ако има как ще се водя при него в болнични или ...... и аз не знам как? SORRY много объркано обяснявам Sad

# 387
  • Пловдив
аз в момента имам болнични от 04,04,11 до 07,05,11 който ми го взеха бившите работодатели. сега имам ли право човека да ме назначи на работа и ако има как ще се водя при него в болнични или ...... и аз не знам как? SORRY много объркано обяснявам Sad

значи могат да те назначат след 7 май
няма да е загуба,защото този болничен ти го смятат на 1000 лв

# 388
а ще имам ли право на майчинство ако ме назначат чак през май

# 389
  • Пловдив
а ще имам ли право на майчинство ако ме назначат чак през май

да,разбира се

Общи условия

Активация на акаунт