Майчинство за безработни

• 148 289
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Здравейте момичета...имам въпрос към вас...терминът ми беше 10.01.2012 но малката принцеса се появи на 10.01.2012 и 45=дневния и 42 дневния болниен ми се засякоха....През февруари ми се изплати целия 45 дневен а през март 7 дни от 42 дневния..Педиятъра ми даде 79 дни изравнителен болниен от тях 57 са работни останалите са съботи и недели..понеже знам че НОИ изплащат само работните дни без уикендите...та как ще ми бъде изплатен на куп през април или една част през април и другата през май

изплаща се месец за месец
няма как април да ти преведат за април и май парите
този месец превеждат обезщетенията за февруари-такъв е принципа

# 691
Да ясно април ще полуа пари за март а май за април....

# 692
Елфита колко здравни осигуровки трябва да внеса за тези месеци 2010-9 2011-10,11,12 2012-1,2,3
тоест здравни осигуровки за самоосигуряващсе безработен ако можеш да ми кажеш за тези години колко са били за да ги внеса. Или се внасят за стара дата новите цени на здравните осигуровки и колко са те. Благодаря.

# 693
  • Пловдив
Елфита колко здравни осигуровки трябва да внеса за тези месеци 2010-9 2011-10,11,12 2012-1,2,3
тоест здравни осигуровки за самоосигуряващсе безработен ако можеш да ми кажеш за тези години колко са били за да ги внеса. Или се внасят за стара дата новите цени на здравните осигуровки и колко са те. Благодаря.

за 2011 бяха 16.80
за 2010 май бяха по-ниски
провери в сайта на НОИ.точно заради такива нужда съм виждала табличка по години със здравните осигуровки

# 694
елфита благодаря   bouquet

# 695
Не знам дали е мястото тук,но искам да попитам нещо и моля някой който знае да ми помогне!Има време попринцип,но да знам,майчинството ми за първата годинка ми изтича на 26 юли до кога трябва да си подам документите за втората годинка в нои!Фирмата за момента,няма счетоводителка,защото е уволнена миналата седмица и за това няма как да питам!?

# 696
  • Пловдив
Не знам дали е мястото тук,но искам да попитам нещо и моля някой който знае да ми помогне!Има време попринцип,но да знам,майчинството ми за първата годинка ми изтича на 26 юли до кога трябва да си подам документите за втората годинка в нои!Фирмата за момента,няма счетоводителка,защото е уволнена миналата седмица и за това няма как да питам!?

Ти носиш документите във фирмата 2 седмици преди 26 ти,фирмата ги подава в НОИ

# 697
Много,ама много съм ти благодарна!  bouquet

# 698
Elfita,вчера ходих до НОЙ.От там една не много любезна жена ми каза,че трябвало да работя през цялата бременност за да мога да взимам минимума ма майчинството 2 години.... TiredАко не се осигурявам през цялата бременност и започна преди издаването на 45 дневния(както ти ми каза),сигурно ли е,че ще мога да го взимам???Още нещо да попитам:ако не се осигурявам през това време,ще мога ли да си минавам прегледите при наблюдаващия ме гинеколог? newsm78 Благодаря предварително!

# 699
  • Варна
Здравей Elfita,моля да ми отговориш на едно въпросче PraynigАко дадена фирма ме осигурява фективно по-време на бременност и майчинство като 1-та година майчински не съм дължала осигуровки,как стоят нещата през втората година?Минавало ми е като информация,че 2-та година осигуровките се дават от работника(пак подчертавам,че става въпрос за фективно назначаване).Мерси предварително!

# 700
  • Пловдив
Elfita,вчера ходих до НОЙ.От там една не много любезна жена ми каза,че трябвало да работя през цялата бременност за да мога да взимам минимума ма майчинството 2 години.... TiredАко не се осигурявам през цялата бременност и започна преди издаването на 45 дневния(както ти ми каза),сигурно ли е,че ще мога да го взимам???Още нещо да попитам:ако не се осигурявам през това време,ще мога ли да си минавам прегледите при наблюдаващия ме гинеколог? newsm78 Благодаря предварително!

Любезната дама греши

За прегледите-разграничай социално от здравно осигуряване.За да ползваш услугите по касата,знаеш,че трябва да си здравно осигурена.Т.е може да не работиш,но да си плащаш сама здравната и така да ползваш ЖК то

Здравей Elfita,моля да ми отговориш на едно въпросче PraynigАко дадена фирма ме осигурява фективно по-време на бременност и майчинство като 1-та година майчински не съм дължала осигуровки,как стоят нещата през втората година?Минавало ми е като информация,че 2-та година осигуровките се дават от работника(пак подчертавам,че става въпрос за фективно назначаване).Мерси предварително!

по време на двете години майчинство работодаетелят плаща здравна осигуровка 20.16 лв.щом си фиктивно ще трябва ти да ги плащаш по време на двете години

# 701
  • Варна
Много благодаря Hug

# 702
Здравейте, имам следното запитване
Безработна съм от март 2010. Живея в чужбина средно 10 месеца в годината и 2 в България. Имам подадена молба за прекъвсване на здравните осигуровки, поради това че в по голямата част от времето не съмв  Бг и не ги ползвам.

Детето ще се роди в чужбина живот и здраве.

В тои случай имам ли право на майчинство?
И ако не - какво трябва да направя за да получа майчинство?

Благодаря предварително  bouquet

# 703
  • Пловдив
Здравейте, имам следното запитване
Безработна съм от март 2010. Живея в чужбина средно 10 месеца в годината и 2 в България. Имам подадена молба за прекъвсване на здравните осигуровки, поради това че в по голямата част от времето не съмв  Бг и не ги ползвам.

Детето ще се роди в чужбина живот и здраве.

В тои случай имам ли право на майчинство?
И ако не - какво трябва да направя за да получа майчинство?

Благодаря предварително  bouquet

безработните имат право на социално майчинство/100 лв за една година/,ако доходът на човек е под или равен на 350 лв бруто
Но мисля,че има условие детето да се отглежда в страната-трябва да провериш

без никакви условия имаш право на помощ за раждане-250 лв за първо дете.като вземеш БГ акта за раждане ще подадеш документи в социалните

# 704
Елфита, благодаря за бързия отговор   bouquet
А ако сега ме назначат на работа в Бг в една фирма, ще мога ли да си вземам нормално майчинство, а не социално?
Трябва ли да си платя здравните осигуровки назад във времето?
Раждането на бебето ще е октомври, а декември ще си дойдем в България.
Благодаря ти много Hug

Общи условия

Активация на акаунт