Майчинство за безработни

• 148 380
  • 768
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте Simple Smile Досега въобще не съм се занимавала със българските институтции и нямам идея как ставата нещата. Става въпрос за майчинството...Аз съм студентка редовно обучение във Свободния във Варна и се преполага, че трябва да ми се изплати 2880 лв еднократна помощ при раждане нали??? Трябва ли да имам трудов стаж(аз нямам и ден) за получаване на майчинство от НОИ или не? Аз мисля , че нашата държава не би позволила да получим толкова много пари... и кави документи ще са ми необходими?МОЛЯ ВИ , помогнете ми,защото от толкожа прочетени закони се обърках още толкова:) Благодаря предварително Simple Smile))

# 406
# 407
  • Пловдив
Здравейте Simple Smile Досега въобще не съм се занимавала със българските институтции и нямам идея как ставата нещата. Става въпрос за майчинството...Аз съм студентка редовно обучение във Свободния във Варна и се преполага, че трябва да ми се изплати 2880 лв еднократна помощ при раждане нали??? Трябва ли да имам трудов стаж(аз нямам и ден) за получаване на майчинство от НОИ или не? Аз мисля , че нашата държава не би позволила да получим толкова много пари... и кави документи ще са ми необходими?МОЛЯ ВИ , помогнете ми,защото от толкожа прочетени закони се обърках още толкова:) Благодаря предварително Simple Smile))

за 2880те лв не ти трябва стаж или доход-ще ги получиш ако си редовно студент
като родиш си вадиш уверение и отиваш в социалните,за да подадеш документите
ще ти трябва акта за раждане,молба образец и може да ти искат ЛК на двамата родители,ако имате брак
тъй като си безработна имаш право на социално майчинство също,ако отговаряш на изискванията за доход-питай за повече подробности в социалните

отделно се изплаща майчинство на работещите майки

# 408
Здравейте ! Нова съм тук и искам да попитам като безработна от ноември 2010г до сега (преди това имам трудов стаж 14 г ) а термина ми е октомври 2011 имам ли право на майчинство (ако се водя на работа фиктивно 2 месеца да речем преди излизането 45 дневния болничен преди раждането ) и как се изчислява размера на майчинството . Благодаря предварително

# 409
  • Пловдив
Здравейте ! Нова съм тук и искам да попитам като безработна от ноември 2010г до сега (преди това имам трудов стаж 14 г ) а термина ми е октомври 2011 имам ли право на майчинство (ако се водя на работа фиктивно 2 месеца да речем преди излизането 45 дневния болничен преди раждането ) и как се изчислява размера на майчинството . Благодаря предварително

ако започнеш работа преди 45 дневния,ще имаш право на майчинство за работещи,да

базата за изчисление е 18 м назад от 45 дневния
като за месеците без работа ще ти вземат 240 лв
за месеците с работа-съответните осигуровки

# 410
Питах ви преди няколко седмици за майчинството за редовни студенти и ми отговорихте за което благодаря Simple Smile но забравих да попитам още нещо.Настоящият ми адрес е във Варна, а постоянният е в Монтана.В кои Социални Грижи трябва да отида след раждане с уверението взето от университета че съм студент редовно обучение?Благодаря предварително .Simple Smile

# 411
  • Пловдив
Питах ви преди няколко седмици за майчинството за редовни студенти и ми отговорихте за което благодаря Simple Smile но забравих да попитам още нещо.Настоящият ми адрес е във Варна, а постоянният е в Монтана.В кои Социални Грижи трябва да отида след раждане с уверението взето от университета че съм студент редовно обучение?Благодаря предварително .Simple Smile

по адрес на ЛК

# 412
Здравейте!
Може ли малко помощ и за моя случай?
Бременна съм в 7-ми месец. Имам около 4-ри години трудов стаж (с прекъсвания), но от около година съм безработна. Имам ли право на обезщетение, в какъв размер и трябва ли да съм назначена някъде на работа?
Моля компетентните мами да ми дадат съвет!

# 413
  • Пловдив
Здравейте!
Може ли малко помощ и за моя случай?
Бременна съм в 7-ми месец. Имам около 4-ри години трудов стаж (с прекъсвания), но от около година съм безработна. Имам ли право на обезщетение, в какъв размер и трябва ли да съм назначена някъде на работа?
Моля компетентните мами да ми дадат съвет!

ако си безработна и дохода на човек ви е по-малко от 350 лв бруто-социално майчинство 100 лв на месец за една година

ако те назначат на работа-2 г по 240 лв

# 414
аз сега влизам в осми месец, късно ли е да ме назначат някъде на трудов договор или става?

# 415
  • Пловдив
аз сега влизам в осми месец, късно ли е да ме назначат някъде на трудов договор или става?

не,не е късно
да те назначат преди болничният,който се издава 45 дни преди термина ти

# 416
много ти благодаря за информацията!
А знаеш ли по колко лв са осигуровките на месец, защото в моя случай аз ще трябва да си ги внасям и от мое и от името на работодателя.

# 417
  • Пловдив
много ти благодаря за информацията!
А знаеш ли по колко лв са осигуровките на месец, защото в моя случай аз ще трябва да си ги внасям и от мое и от името на работодателя.

да,ти трябва да внасяш всичко

до 45 дневния ти 95 лв на месец,ако си на минилната
от момента на излизане в болничен-20.16 лв месечно

# 418
много ти благодаря, ще потърся някъде да се осигурявам

# 419
Здравейте искам до попитам ако жена има трудов стаж но е назначеноколо 2 месеца след забременяване на временен трудов договор на 4 часа, като преди това през 2010 три месеца не е осигуряван, 9 месеца е осигуряван на 8 часов работен ден след това не е осигуряван 3 месеца и е започнал от около 1 месец сега на временния договор. Първо ако излезе в болнични могат ли да й прекратят договора, поради изтичане на срока или по други причини?
Второ ще получава ли майчинство като работеща или тъй като не е на 8 часа ще трябва да получава само от социалните?
И трето ако е необходимо да работи на 8 часов работен ден, кога най късно трябва да започне за да получава нормално майчинство и да има право на обезщетение до 2 годишна възраст на детето?
Много Ви благодаря предварително момичета.

Общи условия

Активация на акаунт